تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: @@@@@ احادیث موضوعی @@@@@
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5
امام هادی (علیه السلام) فرمودند:
أمّا إنّک لَو زُرتَ قَبرَ عَبدِ العَظیمِ عِندَکم لَکنتَ کمَن زارَ الحُسَینَ بنَ عَلِیِّ (علیه السلام)
(خطاب به یکی از اهالی ری)بدان که اگر قبر عبد العظیم در شهر خودتان را زیارت کنى، همچون کسى باشى که حسین بن على (علیه السلام) را زیارت کرده باشد.
[sup]([/sup]میزان الحکمه، ح 7984 [sup])[/sup]
امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: إنّ لَناحَرَما وهُوقُمّ ، وسَتُدفَنُ فيه امرَأةُ مِن وُلدِي تُسَمّى فاطِمَةَ ، مَن زارَها وَجَبَت لَهُ الجَنَّةُ
ما را حرمى است و آن قم است . بزودى زنى از فرزندان من به نام فاطمه در آن جا دفن خواهد شد .
ميزان الحكمة : ح 8179
حدیث(631) امام على (علیه السلام) فرمودند:
إِنَّ بِشرَ المُؤمِنِ فِی وَجهِهِ ، وَ قُوَّتَهُ فِی دینِهِ وَ حُزنَهُ فِی قَلبِهِ
شادى مؤمن در چهره اوست ، قدرت وى در دینش، و اندوه او در دلش
(میزان الحکمه، ح 1721)
==============================================================================
حدیث(652) پیامبرصلى الله علیه وآله فرمودند: أفضَلُ الهِجرَةِ أن تَهجُرَ ما کرِهَ اللَّهُ
برترین هجرت ، هجرت از چیزى است که خدا آن را خوش ندارد میزان الحکمة ، ح 21060
حدیث (884) امام موسی کاظم (علیه السلام) می فرمایند: قَلیلُ العَمَلِ مِن العالِمِ مَقبولٌ مُضاعَفٌ
عمل کم ، قبول و دو چندان مىشود.
میزان الحکمة : ج 4 ، ص 3595

حدیث (981) رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرمایند:
تَمامُ التَّقوى اَن تَتَعَلَّمَ ما جَهِلتَ وَتَعمَلَ بِما عَلِمتَ
تقوای کامل این است که آنچه نمی دانی یاد بگیری و به آنچه می دانی عمل کنی.
میزان الحکمه ، جلد4
حدیث (1200) امام علی (علیه السلام) می فرمایند: إستِصلاحُ الأخیار بإکرامِهم وَ الأشرار بتَادیبهم
اصلاح کردن نیکان با گرامی داشتن است و اصلاح بدکاران به تأدیب
بحارالانوار ج75 ص82
حدیث (1201) امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: سُئِلَ الصّادِقُ (علیه السلام) عَمّا یُثبتُ الایمانَ فی العَبدِ قال: ألَّذی یُثبتُهُ فیهِ الوَرَعُ وَ الَّذی یُخرجُهُ مِنهُ الطَّمَعُ.
از امام صادق درباره آنچه ایمان را در بنده استوار می کند سوال شد، حضرت فرمود: آنچه استوارش می کند تقوا و پارسایی است و آنچه بیرونش می برد طمع و آزمندی است.
وسایل الشیه ج20 ص358
حدیث (1202) رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرمایند: مَنِ اغتابَ مُسلِما أَو مُسلِمَةً لَم يَقبَلِ اللّه‏ُ صَلاتَهُ وَلاصيامَهُ أَربَعينَ يَوما وَلَيلَةً إِلاّ أَن يَغفِرَ لَهُ صاحِبُهُ
هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذيرد مگر اين كه غيبت شونده او را ببخشد.
نهج ‏الفصاحه ح‏2915

محبت و عشق خداوند

1. قال الامام الصادق ـ عليه السّلام ـ : لا يُمَحِّضُ رجلٌ الايمانَ باللهِ حتّي يكونَ اللهُ احبُّ اليهِ من نفسِهِ و ابيهِ و امّهِ و ولدِهِ و اهلِهِ وَ مالِهِ و من الناسِ كُلُّهِمِ.
«بحارالانوار، ج 7، ص 25»

امام صادق ـ عليه السّلام ـ فرمودند: ايمان انسان پاك و خالص نمي گردد مگر اينكه خداوند در نزد او محبوبتر و دوست داشتني تر از جان، مال، پدر، مادر، فرزند و خانواده اش و همه‌ مردم باشد.

[تصویر: line.gif]

2. قال رسول الله ـ صلي الله عليه و آله ـ : قالَ الله: ما تَحبَّبَ اِلَيَّ عَبدي بشيٍ احبّ اِلَيَّ ممّا افترضتُه عليه و اِنّهُ ليتحبَّبُ اِليَّ بالنافلةِ... .
«المحاسن، ج 1، ص 454»
رسول اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمودند: خداوند مي فرمايد: هيچ بنده اي با چيزي بهتر از انجام واجبات به من اظهار دوستي و محبت نكرده است و همانا بنده با انجام نوافل اظهار محبت و دوستي به من مي نمايد تا آنجا كه محبوب من واقع مي شود‌، پس زماني كه من او را دوست بدارم گوش او مي شوم كه با آن مي شنود، چشم او مي شوم كه با آن مي بيند، زبان او مي شوم كه با ‌آن سخن مي گويد، دست او مي شوم كه با آن مي گيرد و پاي او مي شوم كه با آن راه مي رود، اگر مرا بخواند اجابتش مي كنم و اگر چيزي از من بخواهد به او خواهم داد.
احادیث ناب نبوی:

قسمت اول

* به طوري كه شايسته است از خدا شرم كنيد. پرسيدند چه كنيم؟ فرمود: 1- اگر تصميم عمل داريد هيچيك نخوابيد مگر در حالي كه مرگ در برابر چشمتان باشد. 2و3- مغز و افكارش شكم و محتوياتش را رعايت كنيد. 4- قبر و پوشيدن تن را از ياد مبريد. 5- هر كس آخرت را خواهد، دست از زيور دنيا بردارد.

* هر كس پنج چيز را براي من عهده دار شود، من بهشت را برايش ضامن شوم: نسبت به خدا، پيغمبر، قرآن، دين خدا، و جامعه ي اسلامي خيرخواه و دلسوز باشد.
[/font]

* پيغمبر امر فرموده پنج حيوان را بكشند: كلاغ، زغن، مار، عقرب، و سگ گزنده (كشتن بعضي از اينها حلال است و بعضي لازم).

* روز جمعه بهترين روزهاست، و در نزد خدا از عيد فطر و قربان عظيم تر است؛ پنج امتياز دارد: 1- در اين روز آدم آفريده شد. 2- روز جمعه نيز به زمين آمد. 3- و وفاتش هم جمعه بود. 4- جمعه ساعتي دارد كه هر كس در آن ساعت هر چه از خدا بخواهد عطا كند جز اين كه چيز حرامي به طلبد. 5- ملايكه ي مقرب، آسمان و زمين و بادها و كوهها و خشكي و دريا همه نسبت به روز جمعه نگران اند كه مبادا قيامت در آن برپا شود (يعني احتمال قيامت در اين روز قوي است). [font=Tahoma]
احادیث نبوی

قسمت دوم

* از آنجناب پرسيدند: بهترين مردم كيان اند؟ فرمود: آنها كه اگر كار نيك كنند شاد شوند، و اگر كار بد كنند (پشيمان شوند و) طلب آمرزش نمايند، هنگام نعمت شاكرند، و گاه بلاصابر، و چون خشم گيرند گذشت كنند.

* پنج امتياز در ماه رمضان به امت من داده اند كه قبلاً به هيچ امتي داده نشده:
1- شب اول ماه خداوند به همه نظر (رحمت) نمايد، و به هر كه نظر كرد هرگز عذابش نكنند. 2- بوي دهانشان نزد خدا از بوي مشك پاكيزه تر است. 3- ملايكه شب و روز براي آنها استغفار كنند. 4- خداوند بهشت را دستور دهد كه خود را بياراي، و براي بندگان طلب رحمت نما كه به زودي از رنج و تعب دنيا آسوده شوند و به بهشت و جايگاه تشريف من درآيند. 5- شب آخر ماه همه را بيامرزد. مردي پرسيد: شب قدر بيامرزد (يا شب آخر)؟ فرمود: نمي بيني كه كارگران را پس از پايان كار مزد دهند. (ظاهراً اينها مال كسي است كه روزه آن ماه را بدون عذر نخورده و با انجام گناه پرده حيا ندريده باشد).

* معاذ گويد: به پيغمبر صلّي الله عليه و آله و سلّم عرض كردم: عملي به من بياموز كه مرا از آتش دور كند و وارد بهشت گرداند، فرمود: معاذ خواهش بزرگي كردي اما براي هر كه خدا تسهيل كند آسان است، خدا را به پرست و چيزي را با او شريك نكن، نماز بگذار، زكات بده، ماه رمضان را روزه بگير، و اگر قدرت يافتي به زيارت خانه ي خدا برو.

* پيغمبر صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمود: هيچ بنده اي تا پنج صفت نداشته باشد ايمانش به كمال نگرايد: توكل به خدا، سپردن كارها به دست او، اطاعت فرمان، رضا به قضا و صبر بر بلاي وي؛ و هر كسي دوستي و دشمني و دادن و ندادنش براي خدا باشد ايمانش كامل است.

ماخذ روایات : کتاب نصایح نوشته آیت الله مشکینی [font=Tahoma][/font]
احادیث نبوی

قسمت سوم

* پيغمبر صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمايد: پنج چيز بسيار در ميزان عمل سنگين است: «سبحان الله»، «الحمدلله»، «لا اله الا الله»، «الله اكبر»، و صبر در مرگ فرزند صالح براي خدا.

* پايه هاي اسلام پنج است: «لا اله الا الله»، نماز، زكات، حج، و روزه ي ماه رمضان.

* پنج كار است، هر كس همه يا يكي از آنها را انجام دهد اهل بهشت است: (در صورتي كه اصول عقايد صحيح باشد و موانعي قوي تر از اينها در بين نباشد) سيراب كردن تشنه، غذا دادن گرسنه، پوشاندن برهنه، سوار كردن پياده، و آزاد كردن غلام.

* پنج جمله در تورات هست كه سزاوار است با آب طلا نوشت: 1- سنگ غصبي در خانه گروگان خرابي آن است. 2- آن كه به ستم غالب شود مغلوب است. 3- كسي كه به گناه پيروز شود پيروز نيست. 4- كمترين حق خدا اين است كه نعمتش را وسيله ي گناه نكني. 5- آبروي تو مانند آب منجمد است كه، هنگام سوال و خواهش تقطير مي شود، ببين آبرو را نزد چه كسي مي ريزيي؟

* ابن عباس گويد: از پيغمبر
صلّي الله عليه و آله و سلّم پرسيدم: آن كلماتي كه آدم از خدا آموخت و توبه اش قبول شد چه بود؟ فرمود: خدا را به حق محمد، علي، فاطمه، حسن و حسين قسم داد، توبه اش قبول شد.

* پنج كار را تا دم مرگ دست برنمي دارم: غذا خوردن روي زمين با غلامان، دو تركه سوار الاغ شدن، (كه نشانه كمال تواضع است) دوشيدن بز به دست خود، پوشيدن پشم، (لباس پشمي در آن زمان خشن ترين لباسها بوده) و سلام به كودكان؛ (اين كارها را ترك نخواهم كرد) تا بعد از من روش و سنتي باشد.
احادیث نبوی

قسمت چهارم

روایت اول : .بعداز گناهان بزرگ که خداوند از آن نهی کرده بزرگتر از همه گناهان آن است که مردی بميرد و قرض داشته باشد و محلی برای پرداخت آن نگذارد
. سنن ابی داود ، کتاب البيوع ، ح 290 1

روایت دوم : هرزنی که بميرد و شوهرش از او خشنود باشد ، به بهشت مي رود. سنن ابن ماجه ، کتاب النکاح ، ح 1844

روایت سوم : هرکس چيزی از کار مسلمانان را به دست گيرد و در کار آنها مانند کار خوددلسوزی نکند ، بوی بهشت به او نخواهد رسيد. کنزالعمال ، ج 6 ، ص 20، ح 14654

روایت چهارم : هر کس به قدر يک وجب زمين را به ناحق تصرف کند ، روز
رستاخيز خدا وادارشمي کند که آن را تا عمق زمين هفتم بکند و طوق گردن کند تارسيدگی ميان مردم به پايان رسد. کنز العمال ، ج 3 ، ص

505
، ح

روایت پنجم : هرجوانی در آغاز جوانی زن بگيرد، شيطان وی بانگ برآرد : وای بر او ، دين خود
را
از دستبرد من محفوظ داشت. کنز العمال ، ج 16، ص 276، ح(44441 )

احادیث نبویقسمت پنجم

حدیث اول : عاليقدر از همه مردم کسی است که در آنچه بدو مربوط نيست وبرايش فايده نداردمداخله نکند

. نهج الفصاحه ، ص 68،
ح 355

حدیث دوم : عاقلتر از همه مردم کسی است که با مردم بيشتر مدارا کند. نهجالفصاحه ، ص 69، ح 358

حدیث سوم : دانشمندتر از همه مردم کسی است که دانش ديگران را به دانشخود بيفزايد

نهح الفصاحه ، ص 69، ح 360

حدیث چهارم : عمرهای امت من ميان شصت و هفتادسال است. سنن ابن ماجه ، کتاب الزهد ، ح 4226

روایت پنجم : همانا بهترين صدقه ها آن است که به خويشاوندی که دشمن توست چيزی بدهی. مسند احمد ، باقی مسند الانصار ، ح 2243

[/font]
روایت ششم : بهترين عبادت انتظار گشايش است. سنن ترمذی،کتاب الدعوات ، ح 3494

روایت هفتم : مي خواهيد شما را از زنانی که اهل بهشتند خبر دهم ؟ زنوفاداری که فرزند زيادآورد و زود آشتی کند و همينکه بدی کرد گويد اين دست من در دست توست ، چشم بر هم نمي گذارم تا از من راضی شوی

. کنز العمال ، ج 15، ص 884، ح 43505

[font=Tahoma]
روایت هشتم : ميخواهيد شما را به آن کس که از همه زورمندتر است رهبری کنم ؟ آنکه هنگام خشم

بهتر خود را نگاه مي دارد

. کنز العمال ، ج 3 ، ص 520،

ح 7700

روایت نهم :

.
بدانيد که کار اهل بهشت مانند آن است که از راه سختی بر تپهمرتفعی بالا روند ،و کار اهل جهنم مانند آن است که در سراشيب زمين همواری راه سپرند

. نهح الفصاحه ، ص 90، ح 471
صفحه: 1 2 3 4 5
آدرس های مرجع