۲۸/آذر/۹۰, ۲۱:۴۲
(۲۸/آذر/۹۰ ۲۰:۴۵)فاطمه خانم نوشته است: [ -> ]نقل قول:
به خدا قسم تا قبل از اینکه رائفی پور در سخنرانی هایش به سمت قران برود من و بسیاری از دوستان قران را فقط از رو میخواندیم بدون ثانیه ای تفکر درحالی که پس از تفاسیر زیبای ایشان به حقیقت این کتاب الهی پی برده ایم و دست و پا شکسته برای خودمان تفسیر میکنیم درحد استفاده شخصی خودمان
تفسیر قرآن که همینطوری نیست برادر من!
جز کسی که به زبان عربی تسلط صد در صدی داشته باشه و به صرف و نحو ، تاریخ و وقایع صدر اسلام و قبل از اسلام
و شان نزول آیات و ... شدیدا تسلط نداشته باشه
نمی تونه به شخصه تفسیر قرآن داشته باشد وگرنه به بیراهه می رود .
عده زیادی از عهده ترجمه قرآن هم بر نمی آیند حالا شما می فرمایید تفسیر!
برای استفاده شخصی ؟! ؟! هرگز این کار رو انجام ندهید . همچین چیزی نداریم .
سخن شما جای بحث دارد
اولا که قران همچون دریاست و هرکس به اندازه توانش از ان استفاده میکند
برخی دریا را در تصاویر و فیلمها دیده اند
برخی از کنار ساحل
برخی در ان شنا کرده
برخی در ان غواصی میکنند
و برخی نیز با استفاده از زیر دریایی به اعماق ان میروند
قران هم همین است
و من با استفاده از سطح و درک خودم و درسطح پایین تفسیر میکنم و بیشتر باید بگویم تفسیر من نتیجه گیری است از ترجمه ایاتی که به دردم میخورد
مثلا مفهوم ایه ای مثل : "ان الله لایغیر مابقوم حتی یغیروا ما بانفسهم" کاملا واضح است که قرابت دارد با ضرب المثل ازشما حرکت و از خدا برکت و در زندگی شخصی به من می اموزد برای داشتن ایمان باید تقوا و پرهیزگاری کنم و یا موفقیت هرکاری باید تلاش لازمه را انجام دهم و به خدا توکل کنم
و بدانید با این تفکر که برداشت از ایات قران برای زندگی شخصی علم میخواهد نتیجه ای جز دور کردن مردم از این کتاب الهی ندارد و مطمئن باشید کسی که با خلوص به این کار بپردازد خداوند حکیم او را یاری خواهد کرد و مطالبی دریافت میکند که خودش را متعجب میکند
برای مثال حقیر یکبار صفحه ای را گشودم و شروع به گرفتن نتیجه های مختلف کردم و پس از ان با استفاده از نرم افزار کامپیوتری تفسیر همان ایات را دیدم که جالب بود
من هیچ اشتباهی نداشتم ولی نتایجی که گرفته بودم کمتر از ثلث نتایج تفسیر بود که همین مورد گواه سخنان بنده است
شاید بگویید که با وجود داشتن تفسیر باید خود انسان تفسیر کند؟
پاسخم این است که :
اولا اینطوری از خواندن عربی قران هم بهره میبرد
ثانیا مغز ادم به کار میافتد
ثالثا به فرمان خدا که در انتهای خیل عظیم ایات مبنی بر تفکر بر قران است که به این فرمان خدا هم عمل میکنید
رابعا به اندازه ای که بدردش میخورد و در فهمش میگنجد از خداوند مطلب می اموزد نه بیشتر که گیج بشود
و مطمئنا با گذشت زمان و استمرار کار روز به روز در تفسیر قوی تر خواهد شد
واما درمواردی که شک داریم باید به تفسیر رجوع کنیم تا دچار انحراف امثال خوارج نشویم
یاعلی

![[تصویر: rose.gif]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/rose.gif)