mhvvhm عزیز
وقتی چیزی با انسانیت همخوانی نداره، نمیشه اون رو حکم خدا دونست. همون طور که ممکنه یک غیر مسلمان در تشخیص راه درست اشتباه کرده باشه، شما هم ممکنه دچار این اشتباه شده باشید. شاید راهی که شما هم انتخاب کردید راه درستی نباشه.
جناب mhvvhm
دوست عزیز من فقط قوانین شرعی رو نوشتم نه قوانین حکومتی رو
و متوجه هم نشدم دقیقا سوال و یا اشکال شما چیه .
اگر ممکنه دونه به دونه مطرح بفرمایید
موفق باشید
(۲۰/بهمن/۹۰ ۲۳:۴۰)emadm نوشته است: [ -> ]mhvvhm عزیز
وقتی چیزی با انسانیت همخوانی نداره، نمیشه اون رو حکم خدا دونست. همون طور که ممکنه یک غیر مسلمان در تشخیص راه درست اشتباه کرده باشه، شما هم ممکنه دچار این اشتباه شده باشید. شاید راهی که شما هم انتخاب کردید راه درستی نباشه.
ببینید اینجا چند مسئله باید مشخص بشه
غیر انسانی یعنی چه ؟
مسئول تشخیص اون چه کسی است ؟
بعد میرسیم به اینکه اگر خداوند حکمی را تعیین فرمودند و به ذهن انسانی که پر است از اشتباه و ناقص غیر بشری غیر انسانی اومد
ایا اینجا انسان اولیوت داره یا خالق انسان که یقینا بهتز از مخلوق خودش همه چیز را میداند و مصلحت او را بهتر تشخیص میدهد؟
و اینکه از چه راهی میتوان به خدایی بودن یک حکم پی برد بدون قضاوت مخدوش انسانی .
منتظر پاسخم
موفق باشید
سلام
دوست عزیز وحید 110
«اما مسلمانان عادی نمیتوانند ارتداد یک فرد را تشخیص بدهند و حکم آن را جرا کنند!صدور حکم ارتداد و دستور به اجرای آن از اختیارات حاکم شرع جامعه اسلامی است که با توجه به شرایط این حکم را صادر می کند!»
آیا جملات بالا قانون حکومتی نییست؟قانون حکومتی آن پس چیست؟و ایا قانون شرع باید انجان شه یا قانون حکومتی تو جامعه؟
آیا حملات بالا با
«اما حكم مرتد در روايات: 1- در فروع كافي، ج 6، ص 174، روايت 1، وسائل الشيعه، ج 28، ص 324 آمده است، عمار ساباطي گويد: از امام صادق - عليه السلام- شنيدم كه فرمود: هركس از مسلمانان از اسلام برگردد(مرتد شود) وپيامبري حضرت محمد-صلي الله عليه و سلم- را انكار كند وبه او نسبت دروغ دهد، براي هركسي كه ميشنود خون او مباح است وزنش براي هميشه از او جدا ميشود ومالش بين ورثه تقسيم ميشود وزنش عده وفات ميگيرد.»
و «2- در فروع كافي، ج 7، ص 257، روايت 10، استبصار، ج 4، ص 245، روايت 8 آمده است، علي بن جعفر گويد: از موسي بن جعفر-عليه السلام- در مورد مسلماني كه مسيحي ميشود سؤال كردم؛ فرمود: كشته ميشود وتوبه داده نميشود. سؤال كردم شخصي كه مسيحي بوده وبعد اسلام آورده وبعد از اسلام برگشته (مرتد شده) فرمود: توبه داده ميشود اگر قبول كرد (رها ميشود) واگر قبول نكرد كشته ميشود.
3- در من لايحضره الفقيه، ج 3، ص 152، روايت 3552 آمده است: حضرت علي- عليه السلام- فرمود: هركس از مسلمانان به فطرت به دنيا آمده وبعد مرتد شود من گردن او را ميزنم، وهركس بر فطرت تولد نيافته او را توبه ميدهم اگر توبه كرد (رها ميشود) واگر نپذيرفت گردن او را ميزنم. 4- در من لايحضره الفقيه، ج 3، ص 150، روايت 3549 آمده است: حضرت علي- عليه السلام- فرمود: زن اگر از اسلام برگردد ومرتد شود كشته نميشود؛ ولي حبس ابد دارد.»
تناقض ندارد؟؟؟؟؟
و اینکه گفتم:
عزیزان یه مسئله اینه که اگه اجرای حکم مرتد فطری فقط اعدام به وسیله حاکم شرع باشه و شما یک مرتد رو بشناسید و 2 نفر نشید چی؟؟؟؟؟؟؟بعد اون فرد جلو همه ملق بازی در می آره و ظاهر سازی میکنه!
و اینکه:
بعدشم ثابت کردن اینکه یه فرد مرتد هست یا داره تحقیق می کنه مگه به همین راحتی هست من از فردا مشروب می خورم نمازم نمی خونم هر کاره دیگه خلاف اسلام و دشمنی هم می کنم یه جوری که کسی نفهمه کسی هم فهمید می گم همش تحقیقات!
و اینکه:
در ضمن وحید 110 نوشتن مرتد یعنی کسی که از دین اسلام برگشته!خوب برگشتن یعنی چی؟؟؟؟؟؟؟مگه یارو مغز خر خورده بیاد به من و شما بگه من مرتدم!!!خیلی احتمالش کمه!مگر اینکه بره جایی که دست کسی بهش نرسه بگه من مرتدم!مشخصات مرتد چیست به غیر از اینکه ادعا کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نقل قول:و اینکه از چه راهی میتوان به خدایی بودن یک حکم پی برد بدون قضاوت مخدوش انسانی .
سوال خیلی خوبی است و به نظرم جای بحث داره.
وقتی ما میگیم بدون قضاوت انسانی، پس با چه چیزی بسنجیم؟
اگر بخوایم با سخن خدا بسنجیم، با هم تشخیص این که چیزی سخن خدا هست یا نه، معمولا بر اساس قضاوتهای انسانی است.
به هر حال احتمال نادرستی میشه داد.
نقل قول:دوست عزیز وحید 110
«اما مسلمانان عادی نمیتوانند ارتداد یک فرد را تشخیص بدهند و حکم آن را جرا کنند!صدور حکم ارتداد و دستور به اجرای آن از اختیارات حاکم شرع جامعه اسلامی است که با توجه به شرایط این حکم را صادر می کند!»
آیا جملات بالا قانون حکومتی نییست؟قانون حکومتی آن پس چیست؟و ایا قانون شرع باید انجان شه یا قانون حکومتی تو جامعه؟
در اسلام تشخیص حکم با قاضی است و نه هر کسی که از راه برسد . قاضی نیز شرایط سختی دارد و طبق قوانین اسلام باید مجتهد باشد .
همچنین برخوردهای نوع سوم (امر به معروف ) در حکومت اسلامی با حکومت است
این هم یک قانون عقلانیست که حسنه ان کاملا مشخص است .
نقل قول:عزیزان یه مسئله اینه که اگه اجرای حکم مرتد فطری فقط اعدام به وسیله حاکم شرع باشه و شما یک مرتد رو بشناسید و 2 نفر نشید چی؟؟؟؟؟؟؟بعد اون فرد جلو همه ملق بازی در می آره و ظاهر سازی میکنه!
قانون قانون است
فرض کن کسی از روی خطا یا به عمد بخواهد کسی را مرتد جلوه دهد تا از او انتقام بگبرد . بعد دیگر ماجرا را هم ببینید
مثلا در حکم زنا اگر 3 نفر به زنای کسی شهادت دادند و 4 نفر نشد و یا متناقض حرف زدند همه حد میخورند!
کلا اسلام زیاد به اندرونی کسی کاری ندارد و تجسس را هم حرام میداند و تفتیش عقاید را هم کاملا مردود میکند . احکام جزایی اسلام مخصوص جرایم ظاهری و در دید عموم است که عموم هم در هر حکم تعریف خاصی دارد
نقل قول:بعدشم ثابت کردن اینکه یه فرد مرتد هست یا داره تحقیق می کنه مگه به همین راحتی هست من از فردا مشروب می خورم نمازم نمی خونم هر کاره دیگه خلاف اسلام و دشمنی هم می کنم یه جوری که کسی نفهمه کسی هم فهمید می گم همش تحقیقات!
برادر من برای همینه که میگن قاضی و یا حکومت باید تعیین کنه و این کار هر کسی نیست . ارتداد یعنی اظهار کفر . همه اون کارهایی که گفتید هم در صورت اثبات و بودن شرایط خاص مجازات خاص خودش رو داره و در نهایت کسی نمیتونه از زیر نظر خدا فرار کنه و خداوند عالم به همه چیز است و قیامت و معاد هم برای همین است
ما انسانها مامور به ظاهریم .
نقل قول:در ضمن وحید 110 نوشتن مرتد یعنی کسی که از دین اسلام برگشته!خوب برگشتن یعنی چی؟؟؟؟؟؟؟مگه یارو مغز خر خورده بیاد به من و شما بگه من مرتدم!!!خیلی احتمالش کمه!مگر اینکه بره جایی که دست کسی بهش نرسه بگه من مرتدم!مشخصات مرتد چیست به غیر از اینکه ادعا کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خوب اسلام هم منظورش اینه که کسی علنی کار بدی انجام نده ...(در جامعه اسلامی ) تا قبح گناه نشکنه
مرتد تعریفش همونه ولی زمانی حد بهش تعلق میگیره که جمیع شرایط بهش تعلق بگیره . حکم خداست اخوی ...
در پناه خدا
(۲۱/بهمن/۹۰ ۰:۰۳)emadm نوشته است: [ -> ]نقل قول:و اینکه از چه راهی میتوان به خدایی بودن یک حکم پی برد بدون قضاوت مخدوش انسانی .
سوال خیلی خوبی است و به نظرم جای بحث داره.
اگر بخوایم با سخن خدا بسنجیم، با هم تشخیص این که چیزی سخن خدا هست یا نه، معمولا بر اساس قضاوتهای انسانی است.
اگر ممکنه به همه سوالاتم جواب بدید تا به نتیجه درستی برسیم
با تشکر
دوست عزیز وحید 110
«خوب اسلام هم منظورش اینه که کسی علنی کار بدی انجام نده ...(در جامعه اسلامی ) تا قبح گناه نشکنه
مرتد تعریفش همونه ولی زمانی حد بهش تعلق میگیره که جمیع شرایط بهش تعلق بگیره . حکم خداست اخوی .....»
همین قانون های ناقص(منظورم قانون الهی نیست قانونی که ما دنبالشیم انجام بدیم)رو استفاده می کنید که جامعه این شده هرکی دوره بره ماست می شناسیم(غلو می کنم ولی اکثرا) به اسلام پیامبر و همه چی رو منکرن نماز و اینا و همه احکام هم که کشکن!والا همش ظاهر شده یارو جلو شما یه چیزی میگه جلوی دیگران یه چیز دیگه!به خدا الان می فهمم این حدیث رو...... هرگاه در مورد مرتد سكوت شود بيم آن ميرود كه هر روز گروهي (مانند يهوديان در آغاز اسلام) به توطئهاي بر ضدّ مسلمين برخيزند واينجاست كه هرج ومرج بزرگي در جامعه اسلامي بوجود ميآيد. !!!!!!!
بنظر من فتنه های در آینده خواهد بود ازین سری هست!یعنی شناخت انسان ها سخت میشه و منافقین و (مرتد ها) فراوان!مرتد های که همه ظاهرن مسلمونند ولی با جان و دل به اسلام و جامعه اسلامی ضربه خواهند زد!می گی نه نگاه کن!
ببینید اینجا چند مسئله باید مشخص بشه
غیر انسانی یعنی چه ؟
اجازه بدید با مثال بگم، مثلا کار گروهک ریگی غیر انسانی است، حتی اگر کار خودش را حکم خدا بداند.
مسئول تشخیص اون چه کسی است ؟
به سادگی میشه تشخیص داد. (مثل مثال بالا)
بعد میرسیم به اینکه اگر خداوند حکمی را تعیین فرمودند و به ذهن انسانی که پر است از اشتباه و ناقص غیر بشری غیر انسانی اومد،ایا اینجا انسان اولیوت داره یا خالق انسان که یقینا بهتز از مخلوق خودش همه چیز را میداند و مصلحت او را بهتر تشخیص میدهد؟
از کجا میشه فهمید که حکمی مال خدا هست یا نه؟
و اینکه از چه راهی میتوان به خدایی بودن یک حکم پی برد بدون قضاوت مخدوش انسانی .
نقل قول:سوال خیلی خوبی است و به نظرم جای بحث داره.
سلام
چند وقت پیش در یک مجلسی بحث ارتداد مطرح شد ، گفتم من هم یک تعداد از دانسته هام رو بگم.
اول این که ارتداد فقط در اصول دین نیست ، در ضروریات دین هم هست.یعنی اگر یک نفر به صورت جدی و از روی فهم بگه من همه چیز دین رو قبول دارم اما مثلا حجاب رو قبول ندارم ، چنین کسی هم مرتد میشه ، یا اگر مثلا بگه نماز رو قبول ندارم و جزو دین نیست. البته دقت کنید حتما باید مطمئن باشیم طرف از روی ناآگاهی ، لجبازی و یا جهل این حرف رو نزده و عقیده واقعیشه.
اما در مورد حکم مرتد ، پیرو فرمایشات دوست عزیزمون بگم که همونطور که فرمودند ، هر کسی حق نداره هر مرتدی رو بکشه! بلکه این رو باید مرجع و حاکم شرع تشخیص بده.
در ضمن این رو بگم ،هر جا حکم قتل در اسلام وجود داره ، بیشتر به دلیل ایجاد ترس قرار داده شده! مثلا شما تا به حال چند تا مرتد دیدید که کشته شده باشه ؟ یا امثال اون.شرایط اثبات رو هم معمولا سخت قرار داده اسلام.معمولا هم مراجع بزرگوار مرتد هایی رو حکم قتل می دند که واقعا برای اسلام و انسانیت خطرناک هست ، مثل کذاب هایی همچون سلمان رشدی.
اما یک قضیه ای رو هم متذکر بشم. وقتی ما یک دین رو انتخاب می کنیم و با استدلال به حقانیتش پی می بریم ، نباید در احکامش چون و چرا کنیم! مگر ما نمی دونیم دین از سمت خدا صادر شده؟خوب اگر به این باور داریم ، اگر خدا توی دینش گفته باشه بمیر ، باید با افتخار بمیریم.مثل اون فردی که گناه بدی مرتکب شده بود که لایق مرگ بود ، نزد امیرالمومنین علیه السلام اومده بود و گناه خودش رو گفته بود ، حضرت تا سه بار هم اون فرد رو رد کردند ، اما بار سوم بنا به وظیفه ازش پرسیدند که چه نوع مرگی رو دوست داری ، و اون شخص سخت ترینش رو انتخاب کرد. یا مثلا اون قصابی که از روی نشخناختن امیر المومنین علیه السلام دست روی حضرت بلند کرد ، اما کسی تذکر داد و نزد ، بعد دست بریدش رو برای حضرت آورد و گفت دستی که بر روی شما بلند شده باشه رو نمی خوام ، اما حضرت دستش رو دوباره بهش برگردوندند.
منظورم اینه که قوانین اسلام در زمان های مختلف تعریف های مختلف و شناور می طلبه!با این حکم کلی که شما گفتی تجسس نمیشه کرد یارو هم اگر قاطع اعلام نکنه و قبح رو نشکونه نمیشه مجازاتش کرد باعث نمیشه منافق پروری افزایش پیدا کنه؟؟؟؟؟؟؟؟تاپیکه قبلیمو بروز کردم نگاه کنید!قوانین واقعا توپ قابل اجرا دست امام زمان و ولی فقیه و مجتهدین جامع شرایط هست بهتر از اونا بخوایم واسه شرایط بغرنج فعلی فکری بکنند!!!!!!!!
به نظر من شک اینجور مواقع می تونه خیلی کمک کننده باشه. اگر خیلی از گروههایی که می بینیم در راه خودشون شک می کردند، می تونستند در کارشون تجدید نظر کنند.
موفق باشید و پیروز