تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: ساده ترین احکامی که نمی دانیم!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
چند روز پیش از پنجره خونمون دیدم که یه نفر داره به سطل زباله که از اموال دولتی حساب میشه ضربه میزنه و خرابش میکنه.از اونجا که پدر بنده هم درس حوزوی و هم حقوق خونده ازش پرسیدم که از لحاظ شرعی چه حکمی داره.گفت که یک حساب برای این کار وجود داره.تو اینترنت گشتم مطلب زیر رو در موردش پیدا کردم گفتم بزارم تو سایت تا بقیه هم استفاده کنند:
نقل قول:سوال :
پارسال حاج آقای فلاح زاده در یک برنامه تلویزیونی گفتند که اگر کسی به دولت ضامن باشد مثلا در مصرف آب و برق زیاده روی کرده باشد که به فتوای امام موجب ضمان است یا حقوقی از دولت گرفته که کم کاری کرده است یا به اموال دولتی آسیبی رسانده باشد،برای اینگونه موارد ، دولت یک شماره حسابی قرار داده است که افراد بدهکاریشان را به آن واریز کنند.
من خیلی پرس و جو کردم اما آن را پیدا نکردم.خواهش می کنم که این شماره حساب را پیدا کنید و من و امثال من را از مشغول الذمه بودن و بدهکاری در بیاورید.
آخه خیلی وقتها در مصرف برق زیاده روی کردم.



نقل قول:پاسخ :
به گزارش فارس به نقل از دفتر امور رسانه های ریاست جمهوری، دفتر رئیس جمهور با انتشار اطلاعیه ای تصریح کرد: کسانی که هرگونه دیونی نسبت به بیت المال دارند مشروط به اینکه بدهی های قانونی نباشد می توانند دیون خودرا ناشی از استفاده های غیر مجاز از امکانات دولتی و یا خسارات ناشی از سهل انگاری را به حساب شماره 108 خزانه نزد بانک مرکزی قابل پرداخت در تمام شعب بانک ملی واریز کنند.





در پایان هم به این نکته اشاره کنم که اگه مدیران صلاح میدونن این تاپیک رو مخصوص سوالات شرعی بزاریم.
من الله توفیق
مگه هرچقدر از برق یا مثلا آب استفاده کنید دولت پولش رو نمیگیره؟ خودشون که میدونن چقدر داریم مصرف میکنیم!Huh
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
[تصویر: 17f81f96-707b-47ab-83ff-e444962a46eb.jpg]


با سلام
قصد دارم در این تاپیک به شرح برخی از احکام اسلامی بپردازم که در عین سادگی بسیار لازم الاجرا می باشند.
برای درک اهمیت این موضوع لطفا به مثال زیر توجه بفرمائید:

سوال:
حکم خواندن نماز با لباس نجس چیست؟

پاسخ:
اگر نداند که لباسش نجس است و نماز بخواند و بعد از تمام شدن نماز متوجه شود که لباسش نجس بوده است،
در این صورت، نمازش صحیح است.

******************************

سوال:
اگر وضویی که می گیریم باطل باشد، آیا نماز نیز باطل است (مثلا هنگام وضو گرفتن ابتدا دست چپ را بشوییم بعد دست راست را):

پاسخ:

نماز باطل است و باید قضا شود.

با توجه به سوال دوم در می یابیم که ندانستن برخی از احکام، ممکن است عواقب جبران ناپذیری در زندگی ما داشته باشد.
فرض کنید فردی یک عمر وضو می گیرد و آخر عمرش متوجه می شود که همه وضوهایش اشتباه بوده و در نتیجه همه نمازهایش باطل است.



ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ​ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پ.ن:

از دوستان تقاضا دارم در صورت شرکت در این تاپیک حتما احکامی را مطرح کنید که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند و اکثرا صورت صحیح آن را نمی دانند
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام عليكم

جناب mohamad تشكر ويژه مي كنم از شما به خاطر اين تاپيك خوب.

سوال:
حکم خواندن نماز با لباس نجس چیست؟

نقل قول:
پاسخ:
اگر نداند که لباسش نجس است و نماز بخواند و بعد از تمام شدن نماز متوجه شود که لباسش نجس بوده است،
در این صورت، نمازش صحیح است.


پاسخ 2. اگر مي دانسته لباسش نجس است و عمدا و يا از روي فراموشي با آن لباس نجس نماز بخواند، حتي به دليل ندانستن مسئله، و بعد از نماز يادش بيايد => نمازش باطل است.

**************************************************
- وضو و غسل شرط هاي واقعي براي نماز هستند (يعني در هر صورتي كه غلط انجام شوند نماز باطل بوده بايد قضا شوند)

- پاك بودن و مطلق بودن آب نيز شرط واقعي وضو است ( يعني اگر در هر صورتي با آبي نجس يا مضاف وضو گرفته شود وضو باطل و به دنبال آن نماز باطل است و بايد قضا كند.)

(نظر تمام مراجع )
من خودم این را نمی دانستم. تازه فهمیدم: Big Grin
برای خواندن سجده سهو یا نماز شک، بلافاصله بعد از نماز نباید بعد از تشهد و سلام سر را از قبله برگردانیم بلکه یک کله می رویم سراغ سجده سهو یا نماز شک.
دوستان خواهشا اسم مرجع تقلید هم کنار حکم نوشته بشه تا کار دوستان راحتتر باشه
تقلید در اصول دین حرام است و تحقیق در آن واجب. ( همه مراجع اعظام )

دوستانی که علاقه مند به گرفتن وضوی اتماسی اند (( وقتی تو گرمای تابستون رفتی حرم امام رضا ع
Heart و یه حوض پر از آب جلوته چقدر این وضو به آدم می چسبه Big Grin)
وقتی دستشون رو از آرنج در آب فرو میکنند وقتی که میخوان آرنج رو از آب بیرون بیارن باید نیت یکبار شستن بکنند. بخصوص توی شستن دست چپ. و حتی رهبری گفتند که برای بار دوم دست چپ رو به ترتیبی بشورن.
بسم الله الرحمن الرحيم
سپاس از برادر گرامي
اما
مقصود تويي كعبه و بت خانه بهانه
گمان نمي كنم مهربان متعال بنده اي را بخاطر ندانستن در مورد دست چپ وراستش صلب رحمت كنه .
(۵/اسفند/۹۰ ۱۶:۴۲)mohammad727 نوشته است: [ -> ]بسم الله الرحمن الرحيم
سپاس از برادر گرامي
اما
مقصود تويي كعبه و بت خانه بهانه
گمان نمي كنم مهربان متعال بنده اي را بخاطر ندانستن در مورد دست چپ وراستش صلب رحمت كنه .

علیک سلام

با من بودید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آیا من درباره صلب رحمت خدا صحبت کردم؟؟؟

اینکه ما ندونسته کاری کنیم که وضو و یا سایر اعمال عبادیمون اشتباه از آب دراد صلب رحمته؟؟؟!!!

شاید اگر یکی یک عمر با وضوی باطل نماز بخونه خدا یه چیزی (( بزرگ یا کوچیک )) بهش عطا کنه
اما نه به اندازه کسی که عمری با وضوی درست و صحیح نماز خونده «« اما در کل من نمی تونم توی این وادی هیچ نظری رو ارائه بدم »»»

اما دلیل این حکم اینه که انسان باید برای مس سر و پا از آب وضو استفاده کنه و حتی اگر دستش خشک شد باید از محاسن ، ابروها و یا جاهایی که هنوز خیس اند آب بگیره
حالا تو وضوی ارتماسی وقتی طرف دستش هنوز توی آب باشه و نیت یک مرتبه رو انجام بده آبهای پیرامونی حکم اب خارج از وضو رو دارن

دوست گلم ما باید وظیفمون رو درست انجام بدیم و بعد منتظر رحمت الهی باشیم درست مثل رجا ، امل و امنیه
به نظر من یکی از مهمترین احکامی که تقریبا 90 درصد ما آن را انجام نمیدیم و همه مراجع نیز بر آن تاکید فراوان کردند همین عدم تقلید در اصول دین است.... که متاسفانه غالب ما در این مسائل تقلید کرده ایم...
احكام ريش تراشى
پرسش 1. تراشيدن ريش تمام صورت با ماشين يا تيغ چه حكمى دارد؟
همه (به جز آقایان بهجت و صافى): تراشيدن ريش خواه با تيغ باشد يا ماشين بنابر احتياط واجب حرام است.(1)
آقای صافى و آقای بهجت: تراشيدن ريش حرام است.(2)

پرسش 2. آيا گذاشتن ريش پروفسورى كفايت مى‏كند؟
حضرت امام(رحمة الله علیه)، آقایان خامنه‏اى، بهجت، صافى، نورى و سيستانى: خير، تراشيدن مقدارى از ريش (دو طرف گونه‏ها) نيز حكم تراشيدن تمام آن را دارد.(3)
آقایان تبريزى، مكارم و فاضل: اگر چانه و اطراف آن (يك چهارم صورت) تراشيده نشود، به طورى كه در وقت مواجهه صدق كند ريش دارد، كفايت مى‏كند.(4)

پرسش 3. منظور از صدق ريش چيست؟
همه: منظور آن است كه در عرف مردم به آن ريش بگويند.(5)

پرسش 4. آيا منظور از تراشيدن ريش همان تيغ زدن است يا ماشين‏هاى نمره پايين را هم شامل مى‏شود؟
همه: هر وسيله‏اى كه موهاى صورت را بتراشد به گونه‏اى كه عرف مردم بگوييد ريش ندارد، خواه با تيغ باشد يا ماشين و يا هر ابزارديگرى.(6)

پرسش 5. گذاشتن خط ريش چه حكمى دارد؟
همه: تراشيدن روى گونه‏ها (بصورت خط ريش) اشكال ندارد.(7)

مجوز ريش تراشى
پرسش 6. تراشيدن ريش با تيغ يا ماشين ريش‏تراشى براى هنرمندى كه كارش آن را اقتضاء مى‏كند چه حكمى دارد؟
همه: با توجه به اينكه مى‏توان بوسيله گريم و مانند آن ريش صورت را به شكل تراشيده شده نمايان كرد، تراشيدن آن اشكال دارد.(8)

پرسش 7. افرادى كه در اثر ريش گذاشتن احساس خارش مى‏كنند و يا اينكه در محيطى بسر مى‏برند كه اگر آن را نتراشند گرد و غبار در لابلاى موى صورتش جمع مى‏شود وظيفه چيست؟
همه: مشكل ياد شده مجوز ريش تراشى نيست.(9)

پرسش 8. چنانچه گذاشتن ريش براى صورت ضرر داشته باشد تكليف چيست؟
همه: در فرض مذكور، تراشيدن ريش صورت اشكال ندارد.(10)

پرسش 9. اگر انسان براى اين كه توهين مردم را نشنود، ريشش را بزند چه حكمى دارد؟
گذاشتن ريش براى مسلمانى كه به دينش اهميت مى‏دهد باعث خوارى و سرشكستگى نيست و با مسخره كردن ديگران، احكام خداوند عوض نمى‏شود. مگر آنكه استهزاء و خوارى به حدى برسد كه تحمل آن نزد عقلاء امر غيرعادى و حرج محسوب شود در اين فرض مى‏تواند ريش خود را بزند.(11)

پرسش 10. آيا براى اين كه انسان در بعضى محيطها انگشت نما نشود مى‏تواند صورت خود را با تيغ بتراشد؟
همه: خير.(12)

پرسش 11. آيا تراشيدن موهاى كم صورت به منظور رشد و پرشدن آن اشكال دارد.
همه: اگر موهاى صورت كم بوده به طورى كه صدق ريش بر آن نكند، تراشيدن آن مانعى ندارد.(13)

تراشيدن سبيل
پرسش 12. حكم تراشيدن سبيل و بلند گذاشت آن چيست؟
تراشيدن آن اشكال ندارد ولى بلند نمودن آن به مقدارى كه هنگام خوردن و آشاميدن با غذا يا آب برخورد كند مكروه است.(14)
پي نوشت ها:
1) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 79؛ نورى، استفتاءات، ج 1، س 492 و 493؛ مكارم، استفتاءات، ج 2، س 750 و 753؛ تبريزى، استفتاءات، س 1089 و 1096؛ فاضل، جامع‏المسائل، ج 1، س 957 و 955؛ سيستانى، سايت، ريش تراشى، س 1 و 3؛ خامنه‏اى، اجوبة، س 1421 و 1416؛ دفتر: وحيد.
2) صافى، جامع الاحكام، ج 2، س 1740 و 1742؛ بهجت، توضيح المسائل، متفرقه، م 4.
3) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 84؛ وحيد، منهاج الصالحين، ج 3،
م 43؛ خامنه‏اى، اجوبة، س 1413؛ سيستانى؛ سايت، ريش تراش، س 1 و 3؛ صافى، جامع الاحكام، ج 2، س 1743؛ بهجت، توضيح‏المسائل، متفرقه، س 4؛ نورى، استفتاءات، ج 1، س 492 و 493.
4) مكارم، استفتاءات، ج 2، س 751؛ فاضل، جامع‏المسائل، ج 1، س 955 و ج 2، س 941؛ تبريزى، استفتاءات، س 1087.
5) تبريزى، استفتاءات، س 1091؛ دفتر: همه.
6) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 79؛ بهجت، توضيح المسائل، متفرقه، م 4؛ نورى، استفتاءات، ج 1، س 494؛ مكارم، استفتاءات، ج 2، س 751 و 753؛ تبريزى، استفتاءات، س 1091 و 1099؛ فاضل، جامع‏المسائل، ج 1، س 957؛ صافى، جامع‏الاحكام، ج 2، س 1742؛ سيستانى، سايت، ريش تراش، س 10 و 6 و 15؛ دفتر: وحيد.
7) بهجت، توضيح‏المسائل، متفرقه، م 4؛ سيستانى، سايت، ريش‏تراشى، س 11؛ صافى، جامع‏الاحكام، ج 2، س 1743؛ خامنه‏اى، اجوبة، س 1424؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 955؛ تبريزى، استفتاءات، س 1096؛ مكارم، استفتاءات، ج 2، س 751؛ نورى، استفتاءات ج 1، س 493؛ دفتر: وحيد، امام.
8) دفتر: همه.
9) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 87؛ صافى، جامع الاحكام، ج 2، س 1746؛ دفتر: همه.
10) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 88؛ سيستانى، منهاج الصالحين، ج 2، م 46؛ تبريزى، صراط النجاة، ج 2، س 905؛ خامنه‏اى، اجوبة، س 1418؛ دفتر: وحيد، نورى، صافى، بهجت، فاضل و مكارم.
11) خامنه‏اى، اجوبة، س 1418؛ مكارم، استفتاءات، ج 2 س 753؛ تبريزى، صراط النجاة، ج 2، س 905 و التعليقه على منهاج الصالحين، م 43؛ وحيد، منهاج الصالحين، ج 3، م 43؛ سيستانى، منهاج الصالحين، ج 2، م 46؛ دفتر: صافى، بهجت، وحيد، فاضل، امام.
12) دفتر: همه.
13) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 80؛ مكارم، استفتاءات، ج 2، س 753 و ج 1، س 570؛ تبريزى، استفتاءات، س 1096؛ فاضل، جامع‏المسائل، ج 1، س 956 و 960 و 958؛ سيستانى، سايت، ريش تراشى، س 14؛ دفتر: وحيد، بهجت، نورى و صافى.
14) امام، استفتاءات، ج 2، مكاسب محرمه، س 80 و 85؛ خامنه‏اى، اجوبة، س 1415؛ تبريزى، استفتاءات، س 1096؛ نورى، استفتاءات، ج 1، س 496؛ صافى، جامع الاحكام، ج 2، س 1744؛ دفتر: بهجت، مكارم، وحيد و فاضل و سيستانى.
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
آدرس های مرجع