(۱۴/فروردین/۹۱ ۲۱:۱۴)azade نوشته است: [ -> ]سلاممن نمیخوام در مورد صحبت ایشون قضاوت کنم و نظرم رو هم نمیگم اما این مطلبی که فرمودند حرف جدیدی نیست ، بلکه یکی از بحثهایی هست که در حوزه وجود داره و طرفداران و منتقدان خودش رو داره یک بار هم برنامه زاویه یک گفتگویی گذاشت، که البته هیچ لزومی نیست این بحث های خیلی تخصصی رسانه ای بشه (آقا هم اگر اشتباه نکنند همین رو فرموده بودند) ، که متاسفانه نتیجه ای هم نداشت؛ به دلایل مختلف!من نرسیدم گفتگوی تمام دوستان رو بخونم اما چیزی که در یک چشم دیدم این بود که بعضی ها (این در برنامه زاویه از طرف طرفدار فلسفه هم وجود داشت، متاسفانه!!) با نام بردن از بزرگان و افراد مشهور که موافق یکی از دیدگاهها هستند مانع از این میشن که بحث عقلانی مطرح بشه و حتی ممکنه شخصیت اون بزرگواران هم شکسته بشه یا از ابهتشون (البته درحد و اندازه اش و نه بالاتر !!) کاسته بشه !! و مسلما این چیزی نیست که طرفین مدعی بخوان!!!ضمن اینکه این افراد هیچ کدوم معصوم نیستند و این بحث ها هم در حوزه اصول دین و اعتقادات قرار میگیره که جنبه تقلیدی نداره (مثلا عرفان یا فلسفه به بحث های اعتقادی برمیگرده از خدا و ...) و تقلید هم در این حیطه (اصول دین) جایز نیست!و یک عرض دیگه هم خدمت بزرگواران داشتم این که
همه ما میدونیم این اشخاص معصوم نیستند اما بعضی اوقات بیش از حد سنگشون رو به سینه میزنیم ، که بعضا مورد پسند بزرگواران هم نیست، اما امام علی علیه السلام هم که معصوم بودند در جنگ جمل به یکی از افراد که راهنمایی میخواست و راه رو گم کرده بود فرمودند که اول حق رو بشناس و بعد افراد رو بر اساس اون بسنج!!!
من فقط خواهشم این هست که بیاید اول حق رو بشناسیم و بعد ببینیم کدام حرف و کدام عقیده به این حق نزدیکتر ، و در بهترین حالت منطبق با حق، هست
حرف های شما کاملاً متین است
در مورد مناظره که در برنامه زاویه اجرا شد هم باید بگم گه بله متأسفانه آقای غرنویان اکثر اوقات از بزرگان یاد می کردند که البته در ادامه مناظره در یکی از مساجد یکی از طلاب به حق به ایشان تذکر دادند که دست از این کار بردارند.
من اشنایی زیادی با فلسفه ندارم ولی حرفهای دکتر عباسی بیشتر قانعم میکنه
به نظر من همون مناظره حقیقت رو روشن میکنه
سلام
ببخشید بنده چون حوزوی هستم کمی فلسفه خوندم و میخوام بدونم این افرادی که لان این جا هستند کدومشون دقیقا فلسفه رو خوندند که میگن فلسفه فلان و بیسانه و با چند تا از نحله های فلسفی آشنا هستن!!!! که چنین حرفایی می زنن
به نظر بنده هم اصلا نظر دکتر حسن عباسی این نیست مثل این عده ای که توی حوزه درس می خونند که هر کی خوند نجسه و فلانه و باید ظرفشون رو آب کشید ! و نه مذهب تفکیکی هست! و مذهب تفکیک هم خودش کلی اشکال داره
ونه اینکه بخواد بگه کلا هیچ فلسفه ای نداریم برای خوندن و صحیح دونستن!
آقای ملاصدرا که فرمودید بیشتر افراد حوزه الآن مذهب تفکیکی هستند یا تفکرشون رو دارند ، ببینید اصلا چند تا از طلبه ها می دونن فلسفه چیه؟ بعدش اونایی که فلسفه می خونن واقعا بیشترشون قبول ندارند؟؟؟
به شما باید عرض کنم که توی حوزه فلسفه رو مثل خدا بزرگ کرده اند و اصلا هیچ کسی جرات نمی کنه بخواد رد کنه با این برنامه ای که مرکز مدیریت ریخته!!! فقط توی قم از این خبرا هست که هیچ طرفی نمی دونه چه چیزی بگه
در ضمن برادرا و خواهران گلم اگه می خوایید بدونید فلسفه ی صدرایی (شاگردان مکتب : عموم فلاسفه حاضر مانند جوادی آملی ، حسن زاده آملی و ...) یا اشراقی یا مکتب تفکیک (شاگردان مانند : وحید خراسانی ، محمدرضا حکیمی ، تعدادی از مراجع مشهد ، آقای سیدان ، غروی اصفهانی و ... ) یا فلسفه قرآنی فقیه مصلح قرآنی صادقی تهرانی یا کلا حرمت فلسفه درسته یا نه برید کتاب ها رو بخونید و مبناها و نقد ها رو ببینید و نه با گفتن اینکه آقای خامنه ای گفته یا نه یا هر کس دیگه ای بخواهید همه چیز و همه کس رو بریزید دور!!! این طوری که باید در همه چیز رو به خاطر اینکه کی و کی فلان چیز رو گفته تخته کرد و این همون روشیه که توی حوزه دنبال می کنن!!! یعنی هیچ کسی حق نداره بره تحقیق کنه!
مثلا توی قم میریزن یکی رو می زنن چون فلسفه میگه و اونا هم میریزن دفتر اون یکی که اونا رو نجس می دونه!
لطفا به جای این کار ها برید دنبال احسن القول
حرفم تمامه و دیگه چیزی نمیگم ، نظر بنده هم با فلسفه الهی قرآنی هست که توی کتاب حوار بین الالهیین و مادیین و تفسیر سی جلدی الفرقان نوشته دکتر محمد صادقی تهرانی عرضه شده ، خب حالا برم گم شم چون آقای خامنه ای گفته فلسفه خوبه؟
و الحمد لله رب العالمین
در ضمن بنده با مقداری از حرفهای آقای عباسی موافقم که فلسفه صدرای و غیره به درد چیز ! هم نمی خورد...
ولی این نظر منه توهین نباشه ، دیگران هم نظر دارن
ممنون
سلام!
در جواب دوستمون علی درستکار باید عرض کنم:
1- بله هر چیزی آفتی داره ، بعضی ها از پشت می افتند ، بعضی ها از جلو . حرف این است که نه فلسفه خداست و ما با داشتن فلسفه از قرآن و عترت و فقه و .... بی نیازیم و نه ا این که کلا فلسفه بدردنمی خورد و دین یک حرف می زند و فلسفه حرفی دیگر و این دو هیچ سنخیتی ندارند
2- دوست عزیزمان azade هم عرض کردند و من هم موافقت کردم که در این مواقع باید از شخصیت ها درآمد و به اصل مطلب چسبید. در قسمت نقد آثار مولوی هم همین اتفاق افتاده که به تازگی دارد درست می شود. دوستان در آن جا به جای تحلیل مثنوی اسم از شخاص می برند.
3- تا حدودی هم با فلسفه و از آن طرف با حرف های افرادی مانند آقای سیدان ، نصیری و ... آشنایی دارن. شخصاً هیچ اعایی ندارم حتماً حرف من درست است . دکتر عباسی در قسمت هایی از حرف هایشان به شخصیت ها اشاره کرده بودند ، من صرفاً خواستم آن روی قضیه را نشان دهم. البته باز هم می گویم آشنایی من مختصر است ادعایی مبنی بر این که حتماً حرف هایم درست است ندارم و این مباحث را بیرون از حوزه و در کنار یکی از دوستان حوزوی ام پی گرفتم
2- بهتر بود به جای به درد چیز ! نمی خورد از واژه ی کلاً بدرد نمی خورد استفاده می کردید!

توصیه میکنم به دوستانی که یک طرفه دکتر رو متهم به عدم اطلاع میکنند که در جلسات ایشون شرکت کنند یا سی دی های مربوط به این سخنرانی ها رو تهیه کنند ایشون چندین سال رو این موضوع کار کرده اند وحرفی ناپخته نمیزنند در یکی از همین جلسات هم بنده حضور داشتم ایشون دیدگاه های مخالفین این بحث رو مطرح کردند و به آن پاسخ های جامع دادند که جا داره تمام این حرفها یک جا بحث بشه و یک طرفه قضاوت نکنید....
جناب Admirer شما اگه چیزی از اون آرخه اینا یادت مونده بیا از دکتر دفاع کن من هیچی یادم نیست
جناب کاربر molasadra شما در تاریخ 8 فروردین یعنی شش روز پیش در تالار ثبت نام کردید و اتفاقا هم چهار پست در تالار دادید آن هم در همین تاپیک بوده و اتفاقا نام کاربری شما هم یک فیلسوف بزرگ هست و دقیقا این تاپیک هم امروز ایجاد شد همه اینها اتفاقی هست و من یک ذهن شکاک دارم یا اینکه...؟ امیدوارم اشتباه کرده باشم
به نام خدا
سلام خدمت دوستان عزیز!
باید اندکی بحث فلسفی پایه ای بکنیم!
از دوستانی که اطلاعات کافی دارن، سوالی دارم : فلسفه دقیقا از کجا شروع میشه؟ به عبارت دیگه فلسفه بر چه پایه ای استواره؟ دکتر عباسی به همین مفهوم اولیه اشکال بزرگی گرفتن و برای حقیر که قابل قبول بود! ( البته من در حدی نیستم که نظر بدم!

) در بحث های عقلانی هم هر کسی آزاد هست تا نظر بدهد! و
حرف هیچ کسی وحی منزل نیست! ایشون هم تا اونجایی که بنده اطلاع دارم در اون جلسه ملاصدرا و سایر علمای بزرگ رو زیر سوال نبردن! فقط گفتن این عزیزان، فیلسوف نبودن و بلکه حکیم بودن! در واقع ما چیزی تحت عنوان فلسفه ی اسلامی نداریم و اون اسمش حکمته!
از دوستان مخالف با نظر دکتر، کسی می تونه به سوال اول بنده جواب بده! و فلسفه رو از "ب" بسم الله شروع به تشریح کنه؟ تا بنده هم نظرات دکتر رو درج کنم!
یا علی
خوب ... قبل از بحث موجود مطلق اصلا بحث وجود و موجود مطرح میشه و منظور من اصلا قبل از این هاست؟
در واقع ریشه های درخت فلسفه و حتی قبل تر، دانه ای که ریشه های درخت فلسفه از ان نشات می گیرند؟
یا علی