تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: وزن و قافیه در شعر
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5
ممنون از جواباتون!
*
راستی من میتونم شعر بگم!
ولی تاحالا چندتا شعر در وصف معلمای مدرسمون و کلاسامون گفتم!
فکر کنم اگه بگم ارسالمو پاک کنن!
سلام
اولین چیزی که در سرودن شعر اهمیت داره پشتکار و اعتماد به نفسه.
چند سال پیش از صدا و سیما شنیدم که حافظ در ابتدا که شعر می گفته بسیار شعرهای ابتدایی می گفته،به صورتی که مدتی مورد تمسخر اطرافیان قرار می گرفته ، اما بر اثر پشت کار و مسائل معنوی دیگه خداوند به اون این قدرت شعری رو عطا می کنه:
"سال ها دل طلب جام جم از ما می کرد-------------آن چه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد"
اون کارشناس این بیت رو هم در راستای این تحول شعری حافظ می دونست.
ولی خدا وکیلی شعر ما خیلی جالبه!
با اینکه بچه ایم ولی خوب شعر گفتیم!
اینم شعرمون در وصف معلم:
(باید با ریتمه اون فیلمی که یه سال عید کانال پنج میذاشت که بهنوش بختیاری ومجید صالحی ومهران غفوریان توش بودن بخونید!)
...
ای تو که دستات همش پره گرده ی گچ ها میشه..
اعصاب نداری..
شب ها بیداری...
اگه یه جور دیگه نگاه کنی کلاس گلستون میشه..
شادی ها اینجاست...
زیره جامیزاست
دست روی دست نذار دیگه عاشق سوما باش...
حال و هوای سوما با تو بمونه ای کاش...
سوما رو یه جوره دیگه میشه بهشون نگاه کرد..
لیستشونو یه بار دیگه غریق مثبتا کرد...
غریق مثبتا کرد...
(سبک خوندن عوض میشه!)
مثل شمع
مثل شمع
مثل شمع
مثل شمع مثل باد خوندم رفتم
مثله خرخونا هرشب خوندم
اما تو از کلاس انداختیم بیرونو من جا موندم....
معلللللللللللمم
سلام
اول از همه شما باید مشخص کنید که در چه قالبی قصد دارید شعر بگید.
قالب های سنتی (غزل،قصیده،مثنوی،رباعی،دوبیتی،ترجیع بند،ترکیب بند،چهارپاره و ...) که دارای وزن و قافیه هستند
قالب شعر نو که دارای وزن و احیانا قافیه هست
قالب شعر سپید که دارای آهنگ هست
قالب موج نو که فقط ظاهر شعری داره و هیچ کدوم از مشخصات بالا رو نداره.
به خدا اول کاریم!
تازه قرار شما بهمون شعر گفتن یاد بدید!!!!!!!!!!!
حرفاتونو قبول دارم ولی بازم همینش خیلی خوبه!
خوب شده ترکیب بندیش!نه!؟
بستگی به هدف شما داره
اگر قصد دارید در سبک شعرهای قدیم مثل حافظ و فردوسی شعر بگید ، این نوع اشعار با سبک این شعرا همخوانی ندارند ، اما اگر هدفتون سرودن اشعار جدید مثل موج نو باشه ، برای تقویت اشعارتون بهتره به شعرای بزرگ این سبک ها مراجعه کنید ، اگر اشتباه نکنم کسانی مثل سید علی موسوی گرمارودی (شعر سپید) و احمد شاملو در سبک جدید شعر می گند.شعر نو هم که سپهری و نیما جزو بهترین ها هستند.
من فکر می کنم شما این سروده رو بر اساس دریافت هاتون از صدا و سیما سرودید،و این راه خوبی نیست ، چون سراینده های اشعار صدا و سیما لزوما افراد حرفه ای نیستند ،پس بهتره به اشعار معتبر مراجعه کنید ، مطالعه کنید ، و بعد تقلید های ابتدایی کنید تا استخوان بندی شعرتون شکل بگیره ، بعد یواش یواش خودتون طی مسیر کنید و یا حتی سبک جدیدی بنا کنید.پس به نظر من بهترین روش برای پیشرفت شما : 1- انتخاب هدف شعری (همانند چه شاعری) 2-یادگیری اصول اون سبک 3-مطالعه شعر شعرای بزرگ اون سبک 4-تقلید از شعر اون شعرا و 5-تلاش برای پیشرفت شخصی و رهایی از قید و بند تقلید هست.
راست میگید!
همیشه من به این فکر میکیردم شعر باید یه جمله با وزنو قافیه و مفهوم دار باشه!
هیچوقت به این فکر نکرده بودم!
بله میدونم شعرمون خیییییییییییلی سطحش پایین بود!
سلام
منظورم این نبود که سطحش پایینه ، بالاخره هر چیزی سطح بالاتر و پایین تر داره و ارزشی داره ، شاید ذوق شعری شما تا همین الآن هم خیلی بیشتر از افراد این تالار باشه ، شاید تا یک ماه دیگه از کل افراد این تالار بالاتر باشه ، شاید هم روزی بالاتر از امثال حافظ بشه ، لطفا نا امید نشید.همیشه بالاتر از بالاتر رو نگاه کنید در شیوه رشدتون ، اما هر وقت نا امید شدید پایین تر از خودتون رو ببینید.
سلام
ممنون ولی من میترسم از شعر گفتن درکل از انجام هرکاری میترسم!
اگه چندنفر دیگه باشن راحت تر میگم!
صفحه: 1 2 3 4 5
آدرس های مرجع