تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: فقط اونهایی که کم آوردند بیان داخل (ویژه ی منتظرانی که ... هستند)!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۵:۵۵)شهرام نوشته است: [ -> ]
(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۳:۳۹)علی 110 نوشته است: [ -> ]کمال انسان در این است که شدت فقرش را به خدا بفهمد
انسان هیچ چی نیست
قدرتش کجا بود
همین که به قدرت خودش زیاد فکر کند مقدمه ی یک لقمه ی چپ شیطان بودن هست
انسان همین را بس که مانند 14 معصوم دائم الاضطرار به درگاه خدا باشد
و خود را فقیر محض به خدا حس کند و متوکل و پناه برنده به درگاه خداوند باشد

براد بزرگ من:فكر نميكني شايد شيطان همين رو از ما ميخواهد،او ميخاهد كه ما بگوييم:انسان هيچ است،من كه هيچوقت فكر نكرده اه هيچ هستم و هميشه به انسان بودن و مسلمان بودن خود افتخار ميكنم،درست مثل هر انسان ديگر،درضمن مگه شما خودتان هيچ هستيد،در حالي كه اينقدر قدم هاي بزرگ براي اسلام برميداريد،حتي خود شما به من هم در درك اسلام كمك كرده ايد و از اين كمك هايتان بسيار سپاسگذارم

انسان چه چیز از ذات خود دارد؟
هیچ
انسان اگر خود را دارای چیزی بداند همان منشأ سقوطش میشود!!!!!!!!
تا نفس و من و نفسانیتی برای خود قائل باشد نمیتواند مظهر الله شود
هیچ در برابر خدا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
فقیر محض:

يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَاء إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ ﴿۱۵-فاطر﴾

اى مردم شما به خدا نيازمنديد و تنها خداست كه بى‏نياز ستوده است (۱۵)

(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۳:۳۹)علی 110 نوشته است: [ -> ]ما در اسلام اعتماد به نفس نداریم
مزخرف و احمقانه است اعتماد به نفس
اصلاً انسان ذاتاً از خودش چه چیز دارد که بخواهد به آن اعتماد کند

برادر بزرگ من: روح من هديه ي خدا به من هست و همين روح و وجدان پاك، دو چيزي هستند كه باعث ميشوند من با ارزش بشوم و هميشه بايد به انها اعتماد بكنم.

شما مطابق و بر مبنای آیات قرآن سخن نمیگویید و نظرات شخصی ارائه میدهید
خدا نگفته به روحتان یا وجدانتان اعتماد کنید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
گفته به من و رحمت من که پروردگار شما هستم اعتماد کنید
وَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ وَكَفَى بِاللَّهِ وَكِيلًا ﴿۳-احزاب﴾

و بر خدا اعتماد كن همين بس كه خدا نگهبان [تو]ست (۳)

انسان در گام اول عبودیت باید یاد بگیرد به جای ارائه دادن نظرات شخصی در مورد دین خدا ببیند خود خدا در مورد دینش و عبودیت چه گفته!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۳:۳۹)علی 110 نوشته است: [ -> ]در اسلام
انسان مومن دو چیز باید داشته باشد
یکی
عزت نفس (که با در نظر گرفتن آن خود را به ذلت گناه نیافکند)
دو
اعتماد به خدا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

برادر بزرگ من:انسان مومن در دو چيز خلاصه نميشود و ((قران كريم ))بهتر ويژگي هاي مومن را ميگويد

من هیچ جا در کلامم نمیبینم که قید زده باشم که انسان در دو چیز خلاصه میشود!!!!!!!
گفتم اعتماد به نفس در اسلام نداریم چون این نفس از ذات خودش چیزی ندارد که به آن اعتماد کند و اعتماد به نفس ویژگی اصلی مستکبرین است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ما در اسلام همانطور که گفتم
عزت نفس داریم (که انسان مومن با توجه به آن نفسش را از آلودگی به ذلت و پستی گناه باز میدارد)
و اعتماد به خدا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۳:۳۹)علی 110 نوشته است: [ -> ]امیدوارم توانسته باشم تبیین کنم مفاهیم رو برادر شهرام

از لطفتون ممنونم برادر و من هم اميدوارم توانسته باشم كمكي كرده باشم

خداوند هادی و نگهدار همه ی ما

متشکرم ولی یکی از بزرگترین کمکهای ما این است که وقتی مباحث درون دینی داریم انجام میدهیم نظرات شخصی خود را کناری بگذاریم و با آیات قرآن و روایات مواضع حقیقی دین خدا را بیان کنیم
خداHeartخیلی مهربونه اینو میدونستم و البته خیلی هم بزرگه اینم میدونستم وهر لحظه و هر جا منتظره منه و هیچوقت هم از مراجعه ی زیاد خسته نمیشه تازه جایزه هم میده Big Grinاما کاش ما( یعنی بیشتر خودم )وقتی گناه میکنم توبه حسابی بعدش بکنیم و دیگه سراغ اون گناه نریم و هی نگیم خدا میبخشه وکار خطامون رو صد بار انجام بدیم(مثل غیبت)،
انشالله توفیق ترک گناه و توبه داشته باشیم.
یه سوال

چرا گناه میکنیم که بعدش دوباره وقت صرف کنیم
و توبه کنیمHuhHuhHuhHuh
(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۹:۵۳)علی 110 نوشته است: [ -> ]انسان چه چیز از ذات خود دارد؟

((و چون پروردگار تو به فرشتگان گفت من در زمين جانشينى خواهم گماشت [فرشتگان] گفتند آيا در آن كسى را مى‏گمارى كه در آن فساد انگيزد و خونها بريزد و حال آنكه ما با ستايش تو [تو را] تنزيه مى‏كنيم و به تقديست مى‏پردازيم فرمود من چيزى مى‏دانم كه شما نمى‏دانيد))

بقره/30
((آنگاه او را درست‏اندام كرد و از روح خويش در او دميد و براى شما گوش و ديدگان و دلها قرار داد چه اندك سپاس مى‏گزاريد))

السجده/9

((همانا ما بنی‌آدم را كرامت بخشیدیم و آنان را بر صحرا و دریا (خشك و تر) مسلط كردیم و بر بسیاری از مخلوقات خویش برتری دادیم))

اسراء / 70.

((همانا امانت خویش را بر آسمان و زمین و كوه‌ها عرضه كردیم، همه از پذیرش آن امتناع ورزیدند و از قبول آن ترسیدند، اما انسان بار امانت را به دوش كشید و آن را پذیرفت. همانا او ستمگر و نادان بود.))

احزاب / 72.

(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۹:۵۳)علی 110 نوشته است: [ -> ]انسان در گام اول عبودیت باید یاد بگیرد به جای ارائه دادن نظرات شخصی در مورد دین خدا ببیند خود خدا در مورد دینش و عبودیت چه گفته!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

((او را برای این آفرید كه تنها خدای خویش را پرستش كند و فرمان او را بپذیرد. پس او وظیفه‌اش اطاعت امر خداست))

ذاریات / 56.

(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۹:۵۳)علی 110 نوشته است: [ -> ]گفتم اعتماد به نفس در اسلام نداریم

حضرت على (علیه السلام) مى فرمايد : بزرگترين سرمايه انسان اعتماد به نفس است

بسم رب المهدی
سلام علیکم

خیلی خوشحالم که علی آقا برادر خوب و بزرگم این تاپیک مفید را ایجاد کردن .
من خودم چون علم و آگاهی زیادی ندارم تا جای که بتونم در اکثر تاپیکها نه نظر میدم و نه بحث میکنم بجز جای که احساس وجوب کنم ،چون اگر نکنم گناهکار محسوب میشم .

فقط علی آقا دو تا از دوستان از شما انتقاد بجا کردن.
اول:

(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۴:۳۴)محمود نوشته است: [ -> ]سلام
علی اقا در انتخاب عناوین تایپیک هایتان یه کمی دقت فرمایید
باتشکر

یک انسان چه بسا که یک انسان مسلمان و مؤمن باشد خدواند سبحان این اجازه را به او نداده که ابرویی را که حضرت حق (ستار العیوب ) از او حفظ کرده بریزد ،دیگرا انسانها که به جای خودش بماند .
در خیلی از تاپیکها و این تاپیک دوستان خیلی راحت میان میگن ما گناهکاریم ما خیلی مشکل داریمبرایمان خیلی سخت هست که بخواهیم که یک عبد صالح باشیم و...... این هم جزئی از حیله و مکر شیطان لعین و رجیم هست ؛

وقتی که ما یکسره با این طرز فکر جلو بریم بدونه هیچ شکی ناامید و مایوس میشیم از ادامه راه که سیره سلوک و قرب الهی باشد .
پس خیلی خوب میشه وقتی که خوب میشه هیچ وقت فراموش نکنیم که ما حق نداریم که حتی آبروی شخصی خود را بریزیم چون این نهایت ناشکری و کفر در برابر لطف و رحمتی که در حق ما انجام دادن.

اگر در زندگی سعی کنیم که همیشه الطاف و سعادتهای که از جانب خدواند کریم شامل حالمون شده را ببینیم و شکرگزار باشیم خیلی بهتر و زودتر میتونیم که به خدا نزدیک بشیم و فاصله ی که با گناه بین خودمان و خدا ایجاد کردیم کم کنیم و در این حین اگر باز به یاد گناهی که در گذشته انجام دادیم افتادیم در پیشگاه احدیت ابراز پشیمانی و استغفار کنیم و از خداوند کریم بخواهیم که در هیچ زمان و مکانی ما را تنها به هاله خودمان رها نکند چون بدون کرم و لطف او هیچ نیستیم .
دوم :

(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۵:۳۲)عدالت نوشته است: [ -> ]به نام خدایک نکته که بسیار ناراحت کننده میباشد جملاتی مانند این جمله : (نقل قول:بیایید بپریم در بغل خدای ) میباشد امیدوارم از بکار بردن کلماتی مثل اوس کریم و اون بالایی و فلان شخص خدایه فلان کاریه و خیلی دیگر از این مدل کلمات که به خداوند قادر و متعال نسبت میدهیم پرهیز کنیم خداوند قادر پادشاه تمام ما و خالق تمام هستی بیکران میباشد پس نام او فقط باید با احترام کامل و به دور از هرگونه شوخی یا جسارت باشد. خیلی از انسانها بخاطر احترامی که به والدین خود یا استاد خود یا مدیر شغلی یا حتی یک پلیس دارند و یا به خاطر ترس از آنها جرات و جسارت کوچکترین شوخی یا مزاح حتی مودبانه هم با آنها ندارند حال چطور ما انقدر راحت و نادانسته و بدون اینکه منظوری داشته باشیم از این کلمات در وصف خدای متعال استفاده میکنیم. خداوند بسیار بزرگتر از این است که این جمله ها را در وصف او بگوییم پس دوستان عزیز لطفا لطفا از این کلمات برای توصیف خداوند یا دعا کردن لطفا استفاده نکنید به آن زمان فکر کنید که پیغمبران و امامان چگونه در سجده از عشق و عظمت خداوند از تمام هستی و عالم مادی جدا میشدند و چگونه در برابر خداوند خشوع میکردند حال ما با این همه گناهان رنگ و وارنگ چگونه به خود اجازه میدهیم هر طور که دلمان خواست با خدا صحبت کنیم. با خدا فقط باید با احترام کامل و در خشوع کامل و در بندگی کامل صحبت کرد. لطفا رعایت کنید.
و این هم دوست خوبمون عدالت خیلی قشنگ توضیح دادن و انشاالله خودتون بهتر میدونین .
و در آخر سوالی داشتم از شما درباره این نقلتون که برای من من خیلی مهم هست[b]؟

ااینکه اکثر وقتا میگین :[/b]
(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۳:۰۷)علی 110 نوشته است: [ -> ]
(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۳:۰۲)شهرام نوشته است: [ -> ]اصلا" من مطمئن هستم شيطان هيچ قدرتي نداره
به هر حال اين نظر منه و هيچوقت هم عوض نميشه.
نظر شما مخالف صریح آیات قرآن است دوست عزیز
شیطان به اذن خدا قدرت دارد
شیطان بر هر کسی که بر خدا متوکل نیست قدرت دارد بر طبق آیات قرآن
خود خدا به شیطان قدرت داده
البته نه بی قید و شرط
سگ خداست

در عرصه ی بندگی خدا گام اول این است که نظرات شخصی خود را به سطل آشغال بریزیم و ببینیم خدا چه مسائلی را به عنوان اعتقادات حق بیان کرده
إِنَّ عِبَادِي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطَانٌ إِلاَّ مَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْغَاوِينَ ﴿۴۲- حجر﴾
در حقيقت تو را بر بندگان من تسلطى نيست مگر كسانى از گمراهان كه تو را پيروى كنند (۴۲) این آیه ی شریف به صراحت میفرماید که شیطان سلطان و قدرت دارد بر کسانی که توکل بر خدا ندارند و تبیعیت از ابلیس میکننداساساً شیطان در خواستهایی داشته در هنگام اخراجش از درگاه خداوند که با استعانت از آنها بنی آدم را گمراه کند
میتواند وسوسه کند
توانستند هم نشان از قدرت دارد
و البته میتواند کارهای دیگری هم بکند با کسانی که توکل بر خدا ندارند و ولایت الله را نپذیرفته اند!!!!

خودتون شا ید خیلی خوب بدونید که سگ یک حیوان بهشتی هست و شیطان لعین یک اجنه جهنمی هست و این دو با هم خیلی تضاد دارد سگ به صاحبش وفادار هست ولی شیطان نمک خدواند را خورد و ولی در میان دیگر فرشتگان و اجنه از امر خدواند سبحان سرکشی کرد و سگ خیلی صفات نیکو دیگر دارد ولی شیطان هر چه دارد سر تا پا بدی و خباثت است و این نظر من نیست .
از قول مولایمان امام علی (علیه السلام):
حضرت علی میفرمایند:

سگ 10 صفت دارد كه شایسته است هر مؤمن واقعی داشته باشد تا به كمال برسد.

1) سگ را درمیان مردم قدر و منزلتی نیست واین حال مسکینان و بیچارگان است.

2) مال وملکی از آن سگ نیست واین همان صفت مجردان و فرشتگان است.

3) سگ لانه و خانه ی معینی ندارد و هرجا كه برود رفته است. و این علامت متوکلان است.

4) سگ اغلب اوقات گرسنه است و این عادت صالحان است.

5) سگ اگرصد تازیانه از دست صاحب خود بخورد، در خانه او را رها نمی کند,
و این صفت مریدان حقیقی است.[/b]

[b]6) شب هنگام به جز اندکی نمی آرامد و این حالت عاشقان و دوستداران است.

7) هرگاه رانده شود و ستم بیند، چون صدایش کنند بدون دلگیری باز گردد واین صفت فروتنان است.

8) هر خوراكی که صاحبش به او بدهد راضی است و این صفت و حال قانعان است.

9) بیشتر اوقات لب فرو بسته و خاموش است و این علامت خائـفـان است.

10) وقتی بمیرد هیچ میراثی بر جای نمی گذارد و این حال زاهدان حقیقی است.
منابع:
نشان از بی نشانها، چاپ هجدهم، ج اول، ص 310
کتاب در ثمين و ماء مَعين چاپ دوم صفحه 457 ـ تاليف آيت الله سيد مجتبي حسيني مير صادقي زنجاني
و کتاب لئالي الاخبار ج 5 – ص 387- 388
تحرير المواعظ العددية، ص: 552
اگر بقول خودتون نظر شخصی در دین نداریم خیلی خوشحال و متشکر میشم ایه قرانی یا روایتی دقیق در این باره ارائه بدین،چون در هیچ یک از آیات و روایات که شما قرار دادین ننوشته هست که شیطان سگ خداست .فقط نمیدونم که نظر استادتون یا خودتون هست؟
باز هم علی آقا برادر خوب و بزرگم از شما به خاطر مطالب مفیدی که در اختیار بنده و دیگر دوستان قرار میدهید و زحمتها و تلاشهایی که در راستای اسلام اهداف تالار انجام میدهید صمیمانه تشکر میکنم و شخصا تا جایی که بتونم شما دیگر دوستان تالار را هیچ از دعای باد از نماز فراموش نمیکنم و باشد که شما هم مرا از دعای خیرتون فراموش نکنین .
خداوند به شما و خانواده محترمتان با تربیت چنین فرزند صالحی خیره کثیر عنایت کنن .
انشاالله همیشه در پناه حق و امام زمان پایدار و موافق باشید.
صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ افْعَلْ بِي مَا أَنْتَ أَهْلُهُ‏وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى رَسُولِهِ
وَ الْأَئِمَّةِ الْمَيَامِينِ مِنْ آلِهِ أَهْلِهِ( وَ سَلَّمَ تَسْلِيماً )کَثِيراً.
درود فرست بر محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)
و آل محمد(علیه السلام)
و با من آن کن که لایق حضرت توست .
اللهم صل علي محمد ال محمد
و عجل فرجهم ولعنة الله على عدائهم اجمعين
و جعلنا من خير أنصاره و أعوانه
و المستشهدين بين يديه
واللهم عجل الوليك الفرج.
(۱۱/خرداد/۹۱ ۰:۲۷)شهرام نوشته است: [ -> ]
(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۹:۵۳)علی 110 نوشته است: [ -> ]انسان چه چیز از ذات خود دارد؟

((و چون پروردگار تو به فرشتگان گفت من در زمين جانشينى خواهم گماشت [فرشتگان] گفتند آيا در آن كسى را مى‏گمارى كه در آن فساد انگيزد و خونها بريزد و حال آنكه ما با ستايش تو [تو را] تنزيه مى‏كنيم و به تقديست مى‏پردازيم فرمود من چيزى مى‏دانم كه شما نمى‏دانيد))

بقره/30
((آنگاه او را درست‏اندام كرد و از روح خويش در او دميد و براى شما گوش و ديدگان و دلها قرار داد چه اندك سپاس مى‏گزاريد))

السجده/9

((همانا ما بنی‌آدم را كرامت بخشیدیم و آنان را بر صحرا و دریا (خشك و تر) مسلط كردیم و بر بسیاری از مخلوقات خویش برتری دادیم))

اسراء / 70.

((همانا امانت خویش را بر آسمان و زمین و كوه‌ها عرضه كردیم، همه از پذیرش آن امتناع ورزیدند و از قبول آن ترسیدند، اما انسان بار امانت را به دوش كشید و آن را پذیرفت. همانا او ستمگر و نادان بود.))

احزاب / 72.

این آیات هم همه در تأیید همین عرایض بنده است و اثبات اینکه انسان از ذات خود هیچ ندارد
میفرماید خداوند روحی! یعنی روح که من به او داده ام
میفرماید کرمنا ! یعنی خودش چیزی نبود من تکریمش کردم
میفرماید عرضنا امانت یعین ما امانتی از جانب خود به عرضi کرده ایم یعنی این چیزی که کرامت انسانی است هم امانت خدا است و باز از خودش چیزی ندارد
آیا انسان عاقل به امانتی که برای او نیست افتخار میکند؟، مانند یک کارمند بانک که یک ملیارد به امانت به او میسپارند در شعبه ی بانک که باید به صاحب برگرداند حالا بیاید به این یک ملیارد افتخار کند به چیزی که مال او نیست!
حتی به امانت دار بودن خودش هم نمیتواند افتخار کند چرا که باز این قابلیت را خدا در او قرار داده بی استحقاق
تمام حرف بنده در این است که :
ابلیس میخواهد انسان برای خود چیزی قائل شود و نفس و من انسان را برایش چیزی نشان دهد و تمام عرفانهای نوظهور شیطانی و انحرافی تأکیدشان بر همین است و انسان را در نظر خودش بزرگ میکنند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اما عرفان ناب اسلامی میخواهد فقر محض انسان را نشان دهد و فانی شدن محض و تبعیت محض انسان در اوامر و نواحی کتاب خدا و سیره 14 معصوم و اقرار به این عجز و حقارت و فقر در برابر درگاه غنی مطلق خداوند عزوجل نشانه ی رشد انسان در مراتب بندگی است که 14 معصوم هم همین را تصریح دارند

مولای ما امیرالمومنین اینگونه خود را در پیشگاه خدا معرفی میکنند:
أَنَا عَبْدُكَ الضَّعِيفُ الذَّلِيلُ الْحَقِيرُ الْمِسْكِينُ الْمُسْتَكِين
من بنده ضعیف و ذلیل و حقیر و مسکین ودورمانده ی تو ام

اون آیاتی که ذکر کردید در تأیید صد در صد سخنان من است
من گفتم انسان فقیر محض است و چیزی ندارد از ذات خودش که به آن اطمینان و یا حتی افتخار کند
مولای ما در مورد افتخار کردن آدمی به خودش اینگونه میفرماید:
وَ قَالَ ع: مَا لِابْنِ آدَمَ وَ [الْفَخْرُ] الْفَخْرِ أَوَّلُهُ نُطْفَةٌ وَ آخِرُهُ جِيفَةٌ وَ لَا يَرْزُقُ نَفْسَهُ وَ لَا يَدْفَعُ حَتْفَه‏ ح454 نهج البلاغه
[و فرمود:] پسر آدم را با افتخار کردن به خود چه كار كه آغازش نطفه بوده است و پايانش مردار. نه میتواند روزى خود را بدهد و نه تواند مرگش را باز راند!!

أعدي عدوّك نفسك الّتي بين جنبيك.
دشمنترین دشمن تو نفس تو است كه ميان دو پهلوى تو است.
نهج الفصاحة مجموعه كلمات قصار حضرت رسول ص، ص: 220ح338

نه تنها بزرگترین سرمایه نفس نیست بلکه بزرگترین دشمن انسان است!!!!!! بنابه گفته ی رسول الله

و اما سرمایه امیرالمومنین چیست؟
نفس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دشمن ترین دشمنش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
هرگز !!!!!!!!!!!!!!!!
خود مولا در دعای کمیل میفرمایند:
ارْحَمْ مَنْ رَأْسُ مَالِهِ الرَّجَاء
ترحم كن به كسى كه سرمايه‏اش اميد به توست
امید مولای ما نفسش نیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
امید مولای ما به خداست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
امیر المومنین علی عليه السلام : ذِكرُ اللّه ِ رَأسُ مالِ كلِّ مُؤمِنٍ
امام على عليه السلام : ياد خدا، سرمايه هر مؤمنى است
حدیث 6640 جلد چهارم ص 233 میزان الحکمه

سرمایه ی ایشان هم یاد خدا است نه اعتماد به نفس!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(۱۱/خرداد/۹۱ ۰:۲۷)شهرام نوشته است: [ -> ]حضرت على (علیه السلام) مى فرمايد : بزرگترين سرمايه انسان اعتماد به نفس است

اما نکته ی دیگر
امکان ندارد این جمله، حدیث باشد !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

یک جمله ی فارسی به ذکر منبع آورده اید، آخر چه وضعی است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
باید متن عربی حدیث را با ذکر منبع موثق از کتب دسته اول شیعی مانند نهج البلاغه یا اصول کافی یا امالی شیخ صدوق و یا تحف العقول و یا .... ذکر کنید و بنده تمام آثار دسته اول شیعی را دارم برای کنترل صحت این امر بر روی نرم افزارهای موسسه ی نور!
منتظرم ذکر کنید اصل عربی حدیث رو با ذکر منبع که اگر نکنید آن وقت.......

(۱۱/خرداد/۹۱ ۱۰:۱۰)ساقی نوشته است: [ -> ]و در آخر سوالی داشتم از شما درباره این نقلتون که برای من من خیلی مهم هست؟
ااینکه اکثر وقتا میگین :[/b]
(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۳:۰۷)علی 110 نوشته است: [ -> ]نظر شما مخالف صریح آیات قرآن است دوست عزیز
شیطان به اذن خدا قدرت دارد
شیطان بر هر کسی که بر خدا متوکل نیست قدرت دارد بر طبق آیات قرآن
خود خدا به شیطان قدرت داده
البته نه بی قید و شرط
سگ خداست

در عرصه ی بندگی خدا گام اول این است که نظرات شخصی خود را به سطل آشغال بریزیم و ببینیم خدا چه مسائلی را به عنوان اعتقادات حق بیان کرده
إِنَّ عِبَادِي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطَانٌ إِلاَّ مَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْغَاوِينَ ﴿۴۲- حجر﴾
در حقيقت تو را بر بندگان من تسلطى نيست مگر كسانى از گمراهان كه تو را پيروى كنند (۴۲) این آیه ی شریف به صراحت میفرماید که شیطان سلطان و قدرت دارد بر کسانی که توکل بر خدا ندارند و تبیعیت از ابلیس میکننداساساً شیطان در خواستهایی داشته در هنگام اخراجش از درگاه خداوند که با استعانت از آنها بنی آدم را گمراه کند
میتواند وسوسه کند
توانستند هم نشان از قدرت دارد
و البته میتواند کارهای دیگری هم بکند با کسانی که توکل بر خدا ندارند و ولایت الله را نپذیرفته اند!!!!

خودتون شا ید خیلی خوب بدونید که سگ یک حیوان بهشتی هست و شیطان لعین یک اجنه جهنمی هست و این دو با هم خیلی تضاد دارد سگ به صاحبش وفادار هست ولی شیطان نمک خدواند را خورد و ولی در میان دیگر فرشتگان و اجنه از امر خدواند سبحان سرکشی کرد و سگ خیلی صفات نیکو دیگر دارد ولی شیطان هر چه دارد سر تا پا بدی و خباثت است و این نظر من نیست .
از قول مولایمان امام علی (علیه السلام):
حضرت علی میفرمایند:

سگ 10 صفت دارد كه شایسته است هر مؤمن واقعی داشته باشد تا به كمال برسد.

1) سگ را درمیان مردم قدر و منزلتی نیست واین حال مسکینان و بیچارگان است.

2) مال وملکی از آن سگ نیست واین همان صفت مجردان و فرشتگان است.

3) سگ لانه و خانه ی معینی ندارد و هرجا كه برود رفته است. و این علامت متوکلان است.

4) سگ اغلب اوقات گرسنه است و این عادت صالحان است.

5) سگ اگرصد تازیانه از دست صاحب خود بخورد، در خانه او را رها نمی کند,
و این صفت مریدان حقیقی است.[/b]

[b]6) شب هنگام به جز اندکی نمی آرامد و این حالت عاشقان و دوستداران است.

7) هرگاه رانده شود و ستم بیند، چون صدایش کنند بدون دلگیری باز گردد واین صفت فروتنان است.

8) هر خوراكی که صاحبش به او بدهد راضی است و این صفت و حال قانعان است.

9) بیشتر اوقات لب فرو بسته و خاموش است و این علامت خائـفـان است.

10) وقتی بمیرد هیچ میراثی بر جای نمی گذارد و این حال زاهدان حقیقی است.

و اما در مورد تشبیه شیطان به سگ
ببینید ایرادتان وارد است یا نه؟
هر تشبیهی 4 پایه دارد
مشبه و مشبه به و ادات تشبیه و وجه شبه
مهمترین پایه ی آن وجه شبه است
بین سگ و شیطان مهمترین تشابه این است که هم سگ به آشنایان صاحبش کاری ندارد و هم شیطان با آشنایان خدا کاری نمیتواند بکند بنا بر صریح قرآن:
إِنَّهُ لَيْسَ لَهُ سُلْطانٌ عَلَى الَّذينَ آمَنُوا وَ عَلى‏ رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ (99-نحل)
شيطان را بر كسانى كه ايمان آورده‏اند و بر خدا توكل مى‏كنند تسلطى نيست. (99)
و از این بابت تشبیه کاملاً صادق است
آقایون علی110 و شهرام
من کوچیک تر از اونیم که بخوام حرفی بزنم ولی خب
نظر من اینه که
شما دارین یه چیزو از دو زاویه میبینین
و دارین از دو منطقی با هم حرف میزنین
که اصلا قابل مقایسه نیستن
منطق آقای علی110 یه منطق عرفانیه
آدم از خودش هیچ چیزی نداره
همه چی از خدا اومده
پس مال اونه
و خب به نظر من این منطق درسته

منطق آقای شهرام یه جور برهانه
و چیزایی که از خدا اومده
مال انسان محسوب میشه
که خب اینم به جای خودش قابل احترامه

کلا دارین برا هم دیگه از دو چیز جدا میگین
برا همین به نتیجه نمیرسین
نه
نکته ای وجود دارد
توجه به اینها اگر باعث شود که نفس انسان در نظر خودش بزرگ شود مایه ی سقوطش میشود
توجه به اینها اگه شدت فقر و نیازش را به یگانه غنی محض برساند موجب رشدش در مسیر بندگی و عبودیت میشود

بعلاوه اثبات کردم که اعتماد انسان به نفسش نیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
که این بسیار بسیار مهم است
و محل اصلی اختلاف بنده با جناب شهرام است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ببینید امام سجاد علیه السلام در دعای بیست صحیفه ی سجادیه چگونه از خداوند در خواست میکنند!!!!!
دعای مکارم الاخلاق که در مفاتیح هم امده

زیباترین و کاربردی ترین دعایی که در زندگی ام خوانده ام !!!!

خدایا
... به من عزت نفس عطا کن
و به کبر مبتلایم منما،
و مرا بنده خود گیر،
و عبادتم را با بزرگ پنداری آن فاسد مکن،
و خیر و خوبی را به دست من برای مردم جریان ده
و آن را با منت گذاردن به آنها باطل منما،
و به من مکارم اخلاق عطا فرما
و از مباهات به داشتن آنها محفوظم بدار،
خداوندا! بر محمد وآل محمد درود فرست
و هیچ درجه از من نزد مردم بالا مبر جز آنکه مرا معادل آن، در نزد خودم پست گردانی،
و برای من عزت و احترامی آشکار پدید نیاور جز آنکه به اندازه آن در ضمیرم ذلت باطنی پدید آوری
ابنها همه درس است
یا در فرازی دیگر میفرمایند:
خداوندا! به آستان آمرزش تو آمده ام و عفو و بخشش تو مقصودم هست و به گذشت تو مشتاقم
و به فضل تو اعتماد دارم

[b]و چیزی نزد من نیست که ایجاب کند مرا بیامرزی

و در کارهایم عملی نیست که مرا مستحق عفو تو نماید
و بعد از حکمی که درباره خود نموده ام راهگشایی جز فضل تو ندارم،[/b]
یا در فرازی دیگر می فرمایند:
خداوندا! ازنیات و اعمال من، آن را بپزیر که موجب خلاصیم از عذاب تو گردد،
و باقی بگذار برایم آنچه را سبب اصلاحم گردد،
زیرا نفس من در معرض هلاکت است مگر آنکه تو آن را محافظت فرمایی.

فقر به درگاه خدا و اظهار عجز در کلمه به کلمه ی این کلام نورانی موج میزند
این است آن انسانی که اسلام معرفی میکند
فقیر محضی که تمام توجهش معطوف به فقرش است به درگاه خداوند یگانه غنی محض عالم
و ابداً شما نمیبیند که محل اعتماد و اتکای 14 معصوم نفسشان باشد
فقط خدا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(((بسم الله الرحمن الرحيم)))

((سوگند به نفس و آن كس كه آن را درست كرد))

((سپس پليدكارى و پرهيزگارى‏اش را به آن الهام كرد))

((كه هر كس آن را پاك گردانيد قطعا رستگار شد))

((و هر كه آلوده‏اش ساخت قطعا درباخت))

الشمس/7،8،9،10

« دانا کسی است که قدر خود را بشناسد و در نادانی انسان همین بس که ارزش خویش را نداند»

(خطبه۱۰۳)

امام علي عليه السلام:أعظم الجهل جهل الانسان أمر نفسه

امام علي عليه السلام بزرگترين ناداني ،نا آگاهي انسان از شأن و منزلت(نفس لوامه و مطمئنه) خويش است.

امام علي عليه السّلام: إِيّاكَ وَ الثِّقَةَ بنَفسِكَ؛ فإنَّ ذلكَ مِن أكبَرِ مَصائدِ الشَّيطانِ.

زنهار از اطمينان به خود(نفس لوامه)؛ زيرا كه آن از بزرگ ترين دام هاي شيطان است.

ميزان الحكمه/جلد 2/ ص 874و875

نتيجه ي احتمالي:اگر انسان بتواند ار بند نفس اماره ي خود ازاد گردد و به سوي نفس لوامه برود، موفق و پرهيزكار هست.

علي چواب من به اعتماد به نفس ،در مقابل اين حرف توبود

انسان چه چيز در ذات خود دارد و شيطان هم بسيار قدرتمند هست

نه در مقابل اعتماد به خداي يكتا

چه بسا در ادامه ي همين احاديث و ايات به اعتماد به خدا ،به عنوان بهترين اعتماد ياد ميكند

حتي اين نفسي كه درونم به ان اعتماد دارم خودش ميگويد:

شهرام، خدا تنها ياور و پادشاه توست و بازگشت تو هم به سوي او

تمام
من فکر می کنم منظور جناب شهرام ،
احترام به وجه روحانی درونی انسان هست ،
نه احترام به وجه نفسانی انسان ! بله؟
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع