تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: فیلم سینمایی اخلاقتو خوب کن
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
فیلم سینمایی اخلاقتو خوب کن ساخته مسعود اطیابی وتهیه کنندگی سید امیرپروین حسینی وبابازی رضا عطاران ،حامد کمیلی،جواد رضویان ،الهام حمیدی .موضوع فیلم درباره ی یک جوان (حامد کمیلی)که صبح روزی که امتحان داره تصادف میکنه و تا دم مرگ میره اما دوباره برمیگرده تو اون موقعیت هم عزرائیل رومیبینه که داره پروندش رو کامل میکنه اما قسمت اینه که دوباره برگرده جالب اینه که عزرائیل موبایل داره !!!!!!!!!خلاصه توی بیمارستان دختری رو میبینه که توی بیهوشی دیده بود داره گریه میکنه از اون دختر(الهام حمیدی)خوشش میاد (ابراهیم عزرائیل رو میدیده وباهاش صحبت میکنه)وازطریق دوستش (جواد رضویان)میفهمه دختره سرطان داره تصمیم میگیره به دختره کمک کنه و ادامه ماجرا که خودتون برید و فیلم رو ببینید.
اما چیزی که به ذهن من رسید این بود که چرارویکرد سینمای ما درباره ی فرشته های مقرب خداوند مثل عزرائیل این طوری شده؟؟اون از دموکراسی تو روز روشن و ملک الموت گلزاری!با اون تیپ ودم دستگاه مسخره. اینم از اخلاقتو خوب کن و ملک الموت رضاعطارانی با موبایل!!!با موبایل با عالم بالا تماس میگیره و با هاش تماس میگیرن.حتی شماره ی خودش رو به ابرهیم میده و بهش میگه فقط از دکه بهم زنگ بزن حالا چرا دکه نمیدونمSadتازه این فرشته اسکیت بازی هم میکنه اونم حرفه ای!!!!سفارش بستنی هم میده !!!درسته جنبه ی طنز داره اما آیاباید به بهای خنداندن همه چیز رو به مسخره گرفت ؟اونم این مفاهیم رو ؟تیپ ها و لباس هایی که تو بعضی سکانس ها این فرشته میزنه واقعا لوده و مسخره هست.
حداقل یکم موقع طنز پردازی فکر کنن که باید به هر قیمتی مردم رو خندون ؟یا به هر قیمتی فرشته های الهی رو مسخره کرد؟(این یکی رو واقعا نمیدونم)نمیخوام بگم فیلمش از اساس بده نه جنبه های خوب و آموزنده هم داره.مثلاشخصیت دختر داستان(حمیدی)درسته شغل مناسبی نداره اما به خاطر رسیدگی به یک پیرزن خداوند بهش فرصت میده.وتو این جای داستان میخواد بگه خداوند هیچ کاری رو بدون اجر نمیذاره و لطفش بسیار است که صد البته است.اما رویکردی که این فیلم نسبت به بعضی رفتار های فرشته دارد واقعا جالب نیست.
اما کاش مسئولین یکم دقت کنن مخصوصا بعضی ها که ادعای سینمای دینی دارن (که فقط ادعا دارن والا ما که در عمل ندیدیم)نظارت کنن رواین جورفیلمهاکه چه هدفی رو دنبال میکنن؟؟؟سینمای ایران راه به کجادارد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

منم این فیلم رو دیدم...

اصلا حس خوبی بهش ندارم...

یه جورایی اعتقادات مذهبی مون رو به سخره گرفته...

بخصوص فرشته بشارت!(رضا عطاران)...( عزرائیل نبود! بشارت بود...البته منم درست متوجه نشدم کی بود و چیکاره بود؟! )

فقط میتونم بگم متاسفم...

فیلم تاحدود زیادی بی محتوا و آبکی که اعتقاداتمون رو مسخره می کنه...

------------------------------------------------------------------------------------------------------

این فیلم طنز نبود...طنز یعنی زهرخند یعنی خنده تلخ بخاطر واقعیت هایی که به این زبان بیان میشه...ولی با دیدن این فیلم همچین حسی به آدم دست نمی داد بجز دو سه مورد بقیه ش همه لودگی و مسخره بازی بود...خندودن مخاطب به زبان طنز با خندوندن اون با لودگی و مسخره بازی فرق می کنه...
سلام دوستان.به نظر من این شیوه خوبی برای روشن کردن مسائل مربوط به ملک الموت و حق الناس و حق الله بود.جوونای ما تو این زمونه خیلی کم پیش میاد که خودشون برن دنبال این مسائل و اطلاعات خیلی زیاد و دقیقی هم موجود نیست.کارگردان مجبور میشه یکی از فرشتگانی که توسط خود عزرائیل برای گرفتن جون انسان ها به کنار انسان ها میاد رو مطابق با کارهای جوون پسند امروزه مانند گوشی همراه،اسکیت بازی،خوردن بستنی با دوستان و... بکنه تا به جوونا به شیوه خودش بفهمونه که خدا از چه طریقی و به چه وسیله ای روح رو قبض می کنه.
بهترین صحنه های فیلم:1. حق الناسی که بر گردن روحانی بود،یعنی حتی اگر روحانی هم باشی باید حق الناس رو اداء کنی تا سعادتمند بشی.2.زمانی که فرشته بشارت(رضا عطاران) بر حامد کمیلی(انسان) سجده کرد.
فرشته بشارت:در همین جا نکته ای است که کارگردان به خوبی بیان می کنه که نباید مرگ رو از زاویه وحشت و ترس و اینکه با مرگ همه چیز تموم میشه نگاه کرد.مرگ بشارتی است از سوی خدا برای مومنین که در کار خویش تفکر و تأمل کنند.مانند نگین حضرت امام صادق که پشتش حک شده بود «الموت» که همیشه به یاد مرگ باشیم.
هیچ توهین و اهانتی هم به فرشتگان الهی از جمله عزرائیل نشده بود.شما این فیلم رو مقایسه کنید با فیلم « بانو و عزرائیل» که از ابتدا تا انتها توهین به جناب عزرائیل بود.
سلام دوستان گرامی
این فیلم رو هفته پیش دیدمش . کاری به موضوعش ندارم
( اگر چه داستانش بد نبود . نمره حدود 6 از 20 ! )
اما راجع به کاراکتر بشارت !
خوب این یک ماجرای فانتازی هست این هم یک شخصیت فانتازی . هیچ مسخرگی در این کاراکتر بنده ندیدم !
جالب بود اتفاقا . اعتقاداتمون رو مسخره گرفته بود!! کجا Huh
کاراکتر فانتزی هستش پس باید رفتارش هم فانتزی باشه نه واقعی .
ارتباطش رو به جناب عزرائیل بنده در نیافتم!!! یعنی شما فکر می کنید مامور قبض روح بودند ایشون ، که فکر می کنید جناب عزرائیل بودند!!!؟!
فیلم خنده دار هم نبود! Blush
با کمال احترام به نظر دوستان ، قرار نبود این فیلم راجع به رفتار فرشتگان چیزی به ما بیاموزه Smile
فقط یک فانتازی بود با نمره متوسط رو به پایین !!
سلام فاطمه خانم گرامی
اگه امکان داره کمی درمورد شخصیت فانتزی توضیح بدید؟ من واقعا متوجه نشدم...
(۱۴/خرداد/۹۱ ۱۰:۴۳)azam نوشته است: [ -> ]به نام خدا
سلام فاطمه خانم گرامی
اگه امکان داره کمی درمورد شخصیت فانتزی توضیح بدید؟ من واقعا متوجه نشدم...

علیکم السلام
نقل قول:فرهنگ جامع « وبستر » (webster ) در تعريف فانتزي مي نويسد :
« آثاري تخيلي كه فضاي ناآشنايي ، مثل زمانها و دنياهاي ديگر با شخصيت ها يا موجودات غيرطبيعي و فرا طبيعي دارند و از اين طريق تأثير گذار هستند
فانتزي آثاري تخيلي ، وهمي ، غريب ، دگر جهاني ، فراطبيعي ، رمزي ، ترس آور ، جادويي ، غير قابل توضيح ، شگفت ، رويا گون و متناقض نما توصيف شده است .»
فانتزي غير عقلاني است ، اما شبه عقلاني است . واقعگرا نيست اما سوررئاليست و فرا واقعي است . گسترده كردن افق واقعيت است . فانتزي يك سفر است به درون ذهن نيمه ناخودآگاه . فانتزي يك تحليل روانكاوانه است كه مي تواند مخاطب را تغيير دهد . فانتزي ميل به تغيير مسلمات است ، جابجايي واقعيت ها ، به دور از كسالت ، بازي ، خيال و اشتياق براي آن چيزهايي كه كمبود داريم . فانتزي در حقيقت اغراق مسئله اي است كه از راه ادبيات داستاني نمايش داده مي شود يعني مسئله اي با همان تفسير يا تفسير مجدد از واقعيت . فانتزي جهان را با نشانه هاي شگفتي كه ما خارج از خودمان درك نمي كنيم ،
به نام خدا

سلام و تشکر...

خب منظور من تعریف واژه فانتزی نبود بلکه میخواستم بدونم چرا فکر می کنید
1- فیلم فانتزی بود
2-شخصیت بشارت فانتزی بود
3-فیلم خنده دار هم نبود.

در صورتی که کارگردان این فیلم به کمدی بودن اون اشاره کردن(
به گزارش فارس، «شهرام خرازی‌ها» از «مسعود اطیابی» در مورد ژانر فیلم سوال کرد که وی در پاسخ، اظهار داشت: فیلم سینمایی «اخلاقتو خوب کن» یک فیلم اجتماعی با مایه‌های طنز است اما هدف ما ساختن یک فیلم کمدی هم صرفاً نبود.)
و همینطور به این موضوع که شخصیت بشارت در واقع یک فرشته موکل هست که بعضی از رفتارهاش با درون مایه طنز(از نظر من لودگی) همراه هست...پس این شخصیت یه شخصیت فانتزی و دور از واقعیت نیست...ضمن اینکه بله قرار نبود چیزی رو درمورد فرشتگان بهمون یاد بده ولی فکر نمی کنم این دلیل بشه که فرشته موکل رو تا این حد پائین بیارن...بخصوص اونجا که با تلفن همراه با عالم بالا تماس گرفته بود و واسه مردن یکی از بنده ها چونه میزد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

این هم گوشه ای از نوشته های سایت منتقد به نقل از کیهان نیوز:

باز هم در نمونه اي ديگر از سينماي به ظاهر اخلاقي و به شمايل معناگرا و ماورايي البته با رگه هايي از طنز و هجو و هزل و متمايل به لودگي، شاهد يك مجموعه تصاوير متردد و متشتت و پرت و پلا هستيم به نام فيلم سينمايي؛ آن هم با عنوان بي مزه اي مثل «اخلاقتو خوب كن»! نه زيبايي شناسي تصوير، نه اسم نه مسما و نه هيچ چيز ديگري از اين دست.

-----------------------------------------------
البته این رو هم اضافه کنم بعضی قسمتای فیلم واقعا منو به فکر واداشت ولی بالای نود درصد اون هیچ پیام خاصی نداشت...بخصوص اونجا که ابراهیم خودش و سایه رو از اون بالا پرت کرد پائین دیگه نهایت چرت بودن فیلم بود...!!!!!!!!

بازم میگم این فیلم هم مثل خیلی از فیلمای سینمای ایران آبکی و تا حدود زیادی بی محتوا بود...

فیلم میخواست یه حرفی رو به مردم بزنه و اونم اینه که مواظب اعمالتون باشید و اخرتتون رو به خاطر این دنیا خراب نکنید.
فیلم جدی بود و موقعیت های طنز و فانتزیش رو فقط کارکتر بشارت یا همون فرشته ی مرگ ایجاد میکرد.
اگر با دیدگاه افراطی به فیلم نگاه کرده بشه که باید گفت چرا فرشته ی مرگ رو به تصویر کشیدید ؟
این حرف کاملا نادرستیه.در این شخصیت فرشته ی مرگ فانتزی نمایش داده شده و نه لوده و مسخره.هیچ کاری رو خودش با اختیار انجام نمیده و تمام دستوراتی که به او داده شده رو انجام میده.
دلیل فانتزی بودن بشارت ارتباط با مخاطب بوده.وسیله ای برای انتقال پیام.
دوست من چه چیزی در بشارت دیدی که احساس تمسخر باورهای دینی و مذهبی به شما دست داد ؟
کدوم صحنه شما رو ناراحت کرده ؟
نقل قول: فیلم میخواست یه حرفی رو به مردم بزنه و اونم اینه که مواظب اعمالتون باشید و اخرتتون رو به خاطر این دنیا خراب نکنید.
طبق گفته دست اندرکاران فیلم، میخواستن مفهوم توبه رو نشون بدن...اینکه تا چه حد موفق شدن نمیدونم!!!!!!!!!!!!!!!!

نقل قول: فیلم جدی بود و موقعیت های طنز و فانتزیش رو فقط کارکتر بشارت یا همون فرشته ی مرگ ایجاد میکرد.

باز هم میگم طبق گفته مسعود اطیابی فیلم طنز بود ولی نه صرفا طنز، در ضمن موقعیت های طنز رو آقای رضویان و بشارت و بعضی جاها ابراهیم ایجاد می کرد...

نقل قول: اگر با دیدگاه افراطی به فیلم نگاه کرده بشه که باید گفت چرا فرشته ی مرگ رو به تصویر کشیدید ؟

اینکه به تصویر کشیدن درست بوده یا نادرست موضوع بحث من نیست و واقعا نمیدونم درست بوده یا نه!!!!!!!! اینکه چگونه به تصویر کشیده شده واسه من مهمه و با این موضوع مشکل دارم...

نقل قول: دلیل فانتزی بودن بشارت ارتباط با مخاطب بوده.وسیله ای برای انتقال پیام.
فکر می کنم بهتر از این هم میتونستن پیام رو به مخاطب منتقل کنن...به نظر شما اسکیت بازی کردن فرشته موکل میخواست چه پیامی رو به مخاطب منتقل کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟

نقل قول: کدوم صحنه شما رو ناراحت کرده ؟

بیشتر صحنه هایی که مربوط به جناب بشارت بود...

----------------------------------------------------------------------------------

حرف آخر: به گفته مقام معظم رهبری، محتوای هنر باید اسلامی باشه...اینکه یه مسلمون فیلمی رو بسازه فرق می کنه با این که فیلم محتوای اسلامی داشته باشه...
ضمن اینکه امثال این فیلم ها بیشتر واسه جذب مخاطب هستش و با در نظر گرفتن سلیقه اونها ساخته میشه... متاسفانه فیلمسازای ما(نه همه) بیشتر دربند سلیقه مخاطبن تا رضای خدا...
نقل قول: فکر می کنم بهتر از این هم میتونستن پیام رو به مخاطب منتقل کنن...به نظر شما اسکیت بازی کردن فرشته موکل میخواست چه پیامی رو به مخاطب منتقل کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟.
بسم الله الرحمن الرحیم.
سلام.اگر نقد مختصر بنده رو در بالا مشاهده کرده باشید فکر می کنم که تونسته باشم پاسخ سولاتون رو داده باشم.

و ضمنا عرض کنم که با نمایش دادن این گونه اعمال به ظاهر مضحک توسط فرشته بشارت قصد داشت که به مخاطب بفهماند که مرگ خیلی هم اتفاق عجیب و غریبی نیست که نتوان با آن کنار آمد.
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع