تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: تاپیک جامع تفریح به سبک زندگی اسلامی
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6
بهتره به پدرها و مادرها یاد داده بشه که با کودکانشون چگونه و چه بازی هایی کنن،
بعد که وارد مهدکودک شدن، نظام آموزشی، بازی هایی اجرا کنه که کودکان صفات نیک و پسندیده یاد بگیرن؛ مثلا حیا، مهربانی، گذشت، کار تیمی، کنترل خشم،آرام و زیبا و شمرده سخن گفتن و ...
حتما در طی این بازی ها، کودکان روابط اجتماعی شون تقویت می شه و افراد با نشاطی خواهند شد.
در طی این بازی ها، استعدادهای کودکان کشف بشه و اون استعداد ها تقویت بشن.

در دوران دبستان و مدرسه (تا نوجوانی) اون استعدادها تقویت بشن.
کار خوبی که می شه انجام داد اینه که با فرا گرفتن مبانی و پایه اون رشته، و درک و هم سطح کردن علم نوجوانان با علم روز دنیا، خلاقیت و نوآوری رو در آن ها ایجاد و تقویت کرد تا آینده سازان، آینده ی خوبی بسازن.

سهم هر فرد از اماکن ورزشی باید کافی باشه و از کودکی، آینده ساز هارو علاقه مند به ورزش روزانه به صورت دسته جمعی کرد. اگر ورزشگاه های جداگانه برای آقایان و بانوان به صورت جداگانه ساخته بشه و رشته های ورزشی گوناگون برای همه شهروندان و روستاییان قابل دسترس باشه، نشاط، ورزش، بازی، سلامتی، ورزش روح و ذهن، ارتباطات اجتماعی رو در پی خواهد داشت.

برگزاری مسابقات خوبه؛ اما قبلش باید فرد توانایی تحمل شکست رو داشته باشه. تحمل و کنار آمدن با شکست هم از جمله مواردیه که باید در کودکی آموزش داده بشه.

اگر محل ورزشگاه ها در کنار مساجد باشه و این یک عادت بشه که همه زمانی رو به ورزشگاه برن که مثلا قبل یا بعدش با هم به مسجد برون و در نماز جماعت شرکت کنن خیلی خوبه. معنویت در رفتارهای ورزشکاران نفوذ می کنه که نیازی نیست فوایدشو بگم. همه می دونیم.

در مورد ورزش ها هم باید اندیشید و هر ورزشی مورد تایید نیست. مثلا باشگاه های بدنسازی یا ورزش های رزمی برای عموم جامعه شاید لازم نباشه (البته من نظر قطعیم این نیست. منظورم اینه که هر چیزی که اسمش ورزش هست رو نباید به عنوان ورزش بدونیم. شاید نیاز به اصلاحاتی داره). مثلا این همه باشگاه های بدنسازی زیاد شده، بهتر بود زورخونه هارو بیشتر می ساختن. غرور و اعتماد به نفس کاذبی که در این باشگاه های بدنسازی وارد روح جوونا می شه رو با روح اونایی که زورخونه می رن مقایسه کنیم متوجه می شیم.

بازی هایی هم باید ایده پردازی و طراحی بشن برای خانواده ها. وقتی در جمع خانواده و در منزل هستیم، چه بازی ای کنیم؟ این باید پاسخ داده بشه. بازی ها و سرگرمی هایی که به نشاط و روابط خانواده کمک کنه و آموزنده هم باشه.

چه قدر راحت می شه جامعه زیبا و سالم داشت. باید بسازیم، باید کار کنیم. باید از شرمندگی شهدا در بیایم. باید اماممونو خوشحال کنیم. راه انقلابو و انقلابیونو باید ادامه بدیم. با کار، کار، کار

صحبت های یک کارشناس درباره بازی های رایانه ای هم خیلی مهمه و بهتره بیشتر مورد توجه قرار بگیره؛
ایشون گفتن که در دوران کودکی ما اگر در حین بازی کسی نا عدالتی می کرد، ما اعتراض می کردیم و از حق خودمون دفاع می کردیم. اون جا اینو یاد می گرفتیم. ضمن این که تحمل شکست رو پیدا می کردیم و می فهمیدیم که همیشه قرار نیست پیروز بشیم. اما در بازی های رایانه ای، این حق گرفتنو یاد نمی گیریم.

یکی از کودکان فامیل دوستم، در بازی رایانه ای که انجام می داد، دو نفر باید با هم دعوا می کردن. این کودک بازی رو دونفره انتخاب می کرد و بعد خودش با یک دسته ی بازی، دشمنو می زد، دشمنی که هیچ دفاعی از خودش نمی کنه. و گاهی یک نفره بازی می کرد، اما دشمنشو ضعیف انتخاب می کرد.

کلا ما بچگی کردیم که خاکبازی و آب بازی و آتیش بازی و فوتبال داشتیم. همیشه دعوا هایی داشتیم که بعدش دوستی بود. من یاد گرفتم که اگر بعد از دعوا و دل خوری ای، با دوستم قهر کنم، یک نفرو از دست دادم. برای همین هر وقت دلخوری ای پیش می اومد، فرداش نه انگار که موضوعی پیش اومده، با دوستم مثل سابق سلام و احوال پرسی می کردم.

وقتی می خوایم به سبک ایرانی-اسلامی زندگی کنیم، باید به قواعد و اصول این سبک پایبند باشیم.
بسم الله الرحمن الرحیم

"سلام بر مهدی یاوران عزیز"

[تصویر: Tavoos.jpg]

در این تاپیک قصد داریم نظریات خود را درباره تفریح در سبک زندگی اسلامی ارائه دهیم.
تمامی آیات مرتبط و احادیث در این باره باید جمع آوری شوند.

جمع آوری احادیث بخشی از کار ما است،
باید در هر زمینه ایده بسازیم.

بسم الله الرحمن الرحیم

مبحث اول: کار

[تصویر: kar.jpg]

"""" امام علی(علیه السلام) می فرمایند: بزرگترین تفریح، کار است.""""

نمونه هایی از آیات قران در مورد "کار"
آیه 27 سوره قصص(در مورد کار کردن حضرت موسی(علیه السلام) نزد حضرت شعیب(علیه السلام) ):
(شعيب) گفت: « من مى‏ خواهم يكى از اين دو دخترم را به همسرى تو درآورم به اين شرط كه هشت سال براى من كار كنى و اگر آن را تا ده سال افزايش دهى، محبّتى از ناحيه توست من نمى ‏خواهم كار سنگينى بر دوش تو بگذارم و ان شاء اللَّه مرا از صالحان خواهى يافت.

آیه 55 سوره یوسف(در مورد کار حضرت یوسف(علیه السلام) در خزانه داری مصر):
(يوسف) گفت: « مرا سرپرست خزائن سرزمين (مصر) قرار ده، كه نگهدارنده و آگاهم!

آیه 77 سوره کهف(در مورد کارگری حضرت موسی و خضر(علیه السلام) برای دو بچه یتیم بدون هیچ مزدی):
(موسی و خضر)باز به راه خود ادامه دادند تا به مردم قريه ‏اى رسيدند از آنان خواستند كه به ايشان غذا دهند ولى آنان از مهمان كردنشان خوددارى نمودند (با اين حال) در آن جا ديوارى يافتند كه مى ‏خواست فروريزد و (آن مرد عالم) آن را برپا داشت. (موسى) گفت: « (لا اقل) مى‏ خواستى در مقابل اين كار مزدى بگيرى!

آیه 10 سوره سبا( در مورد زره بافی حضرت داوود(علیه السلام)):
...و آهن را براى او نرم كرديم(10)(و به او گفتيم زره‏ هاى كامل و فراخ بساز، و حلقه ‏ها را به اندازه و متناسب كن! و عمل صالح بجا آوريد كه من به آنچه انجام ميدهيد بينا هستم!

آیه 95 سوره کهف(همکاری گروهی با ذوالقرنین برای ساختن سد و نجات از دست یأجوج و مأجوج):
(ذو القرنين) گفت: «آنچه پروردگارم در اختيار من گذارده، بهتر است (از آنچه شما پيشنهاد مى‏ كنيد)! مرا با نيرويى يارى دهيد، تا ميان شما و آنها سدّ محكمى قرار دهم!

پاره ای از روایات مرتبط با "کار"
حضرت علی(علیه السلام) می فرمایند: بهترین كار، آن كار است كه مورد رضاى خدا باشد. (بحار الانوار و غررالحكم)
حضرت علی (علیه السّلام) فرموده اند : اگر نفس خود را به کاری مشغول نکنی ، او تو را مشغول می کند. (تعلیم و تربیت در اسلام، استاد شهید مطهری، ص415)
پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرمایند: عبادت ده جزء است که نه جزء آن در کار و تلاش برای به دست آوردن روزیِ حلال است.( مستدرک الوسائل، ج۱۳)
امام حسن(علیه السلام) می فرمایند: برای دنیایت چنان كار كن كه گویا برای همیشه [در این دنیا] خواهی بود. و برای آخرتت [نیز چنان] سعی و تلاش كن كه گویا فردا از دنیا خواهی رفت.(تحف العقول، ص408،ح 20)
امام صادق(علیه السلام) می فرمایند: هر اهل فنی برای موفقیت در کسب و کار خود (که کارش بگیرد) به سه مطلب نیازمند است: تخصص و باهوشی در فن و حرفه مورد نظر. / امین باشد و در کار و مال مردم، امانت و درستی را حفظ کند. / با کارفرما و صاحب کار، خوش‌برخورد و خوش‌قلب باشد. ( بحارالانوار، ج۷۵، ح۲۳۵)
امام رضا(علیه السلام) می فرمایند : کسی که دنبال روزی می‌رود تا آبروی خود و خانواده‌اش را حفظ کند، اجر و پاداشش از رزمنده‌ای که در راه خدا جنگ می‌کند بیشتر است (عرق کارگر معادل خون شهید است)( وسائل الشیعه، ج۱۷، ص۶۷)
ابو عمرو شیبانی نقل می کند: امام صادق (علیه السلام) را دیدم كه در دستش بیلی بود و ازاری ضخیم بر تن داشت و در بوستان خود كار می كرد و عرق از پشت او سرازیر بود. عرض كردم: فدایت شوم! اجازه بدهید من به جای شما كار كنم. فرمود: من دوست دارم كه مرد برای تأمین معیشت خود در گرمای آفتاب اذیّت شود. (كافی: ج5،ص77)
.
.
.
.
بعد از یه روزِ کاری سخت، این می چسبه!:
[تصویر: ch.jpg]
و
برو کار می کن مگو چیست کار / که سرمایه جاودانیست کار...
ــــــــــــــــــــــ
ان شاءالله ادامه دارد
بسیار ممنون از ایجاد این تاپیک در این تالار

خود کلمه تفریح رو هم ریشه شناسی کنید

چه تفریحی خوب است

چه تفریحی بد
بسم الله الرحمن الرحیم

تفريح در لغت:
تفریح در لغت نامۀ دهخدا، به معانی شاد کردن، شادمانه کردن، فرح و خوشی و عیش و تماشا و تفرج و گشت و بازی، تعبیر شده است. در فرهنگ معین نیز می خوانیم تفریح یعنی شادمانی نمودن و شادمان ساختن.

ويژگي هاي تفريح اسلامي:
1. در راستاي فرآيند تکامل و رشد شخصيت اسلامي و انساني است؛
2. نشاط آور؛
3. در چهارچوب قوانين شرع (واجب، حرام، مباح، مکروه و مستحب)؛(1)
4. تعادل در آن مهم است (نه افراط نه تفريط)؛
5. فوايد عقلي، جسمي و روحي دارد؛(2)
6. بعد اجتماعي در آن لحاظ شود مثل ادخال سرور در قلب مؤمنين.(3)
7. فقط وقت پرکني و تضييع وقت نيست.(4)
8. هر تفريحي که انسان را يک پله از رشد الهي پايين آورد مذموم (حرام يا مکروه) است؛
9. فعال و پرتحرک بودن مثل اسب سواري، کشتي و ....؛
10. هر تفريحي که باعث خفت و سبکي عقل شود و يا عقل را تعطيل کند حرام است (توجه به عقل و تفکر در نظام اسلام) مثل شرب خمر، موسيقي مبتذل، مواد مخدر، قمار؛
11. برد و باخت در بازي حرام است (غير از تيراندازي و اسب سواري)؛
12. آزار و اذيت حرام است (تحقير، مسخره کردن، آزار دادن همسايه و مردم و...)؛
13. ضرري به خود يا ديگران نرسد؛
14. لذت آن پايدار باشد (کمک کند به شادي در آخرت)؛(5)
15. تقويت کننده بعد جسماني و روحي (شجاعت و ....) باشد.

نکته:
اسلام ما را در تفريحات محدود نمي کند، امّا آن چه که مهم است ميزان حرکت است يعني بايد در هر تفريحي اول دقت کنيم و ببينيم که آيا با معيار اسلام سازگار است يعني آيا کمال آور، لذت آور و آخرت آور هست يا نه، هر چه به عنوان لذت، تفريح، شادي باشد و انسان را از مسير بندگي و کمال دور سازد به تعبير امام علي(عليه السلام) آخرش به هلاکت ختم خواهد شد.

منابع:
(1). احمد عبدالعزيز ابو سمک، التربية الترويحية في الاسلام، دار النفائس للنشر و التوزيع، الاردن، ص 80.
(2) . همان، ص 59.
(3) . همان.
(4) . همان.
(5). مصباح يزدي، محمد تقي، پندهاي امام صادق، موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني، 1381، ص 104ـ 107.

ــــــــــــــــــ
ان شاءالله ادامه دارد

بسم الله الرحمن الرحیم

مبحث دوم: " با خدایِ خود عاشقانه مناجات کنیم "

[تصویر: monajat.jpg]

" آیات مرتبط در ارتباط با یاد خدا "

آیا خدا برای بنده‌اش کافی نیست؟ (زمر/۳۶)
ای مؤمنین! خدا را زیاد یاد کنید و صبح و شب تسبیحش کنید. او کسی هست که خودش و فرشته‌هایش بر شما درود و رحمت می‌فرستند تا شما را از تاریکی‌ها به سوی روشنایی بیرون بیاورند. خدا نسبت به مؤمنین مهربان است. ( احزاب/۴۲)
خدا حائل هست بین انسان و قلبش! (انفال/۲۴)
ما از رگ گردن به انسان نزدیک‌تریم (ق/۱۶)
هر صبح و عصر، پروردگارت را با خوف و تضرع، و با صدای آهسته یاد کن. (اعراف/۲۰۵)
و من به آنان نزدیکم و دعایِ دعاکننده را اجابت می کنم...(بقره/۱۸۶)
و خدا نسبت به همه‌ی مردم (نسبت به همه) مهربان است (بقره/۱۴۳)
بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را ( غافر/ 60)
آگاه باشيد، تنها با "ياد خدا" دلها آرامش مي‌يابد (رعد /28)

" پاره ای از روایات مرتبط با یاد خدا "
پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): خداى عزوجل مى فرمايد: هرگاه ياد من بر بنده ام غالب شود، خواهش و خوشى او را در ياد خود قرار دهم و چون خواهش و خوشى او را در ياد خود قرار دهم عاشق من شود و من نيز عاشق او گردم و چون عاشق يكديگر شديم حجاب ميان خود و او را بر دارم و عشق خود را بر جان او چيره گردانم، چندان كه مانند مردم دچار سهو و غفلت نمى شود، سخن اينان سخن پيامبران است، اينان براستى قهرمانند. (كنزالعمال، ج1، ص433، ح1872)
امام حسن عسگری(علیه السلام): خدا را بسيار ياد كنيد و هميشه به ياد مرگ باشيد و قرآن زياد بخوانيد.(ميزان الحكمة : ح 21781)
حضرت زهرا سلام الله علیها: ما اهل بیت رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) وسیله ارتباط خدا با مخلوقاتیم. ما برگزیدگان خداییم و جایگاه پاکی ها، ما دلیل های روشنِ خداییم و وارثِ پیامبرانِ الهی.(شرح‌ نهج‌ البلاغه‌ لابن‌ ابی‌ الحدید، ج16، ص211)

و

سحر با باد می گفتم حدیثِ آرزومندی / خطاب آمد که واثق شو به الطافِ خداوندی
دعایِ صبح و آهِ شب، کلیدِ گنجِ مقصود است / بدین راه و روش میرو که با دلدار پیوندی

ــــــــــــــــــــــــــــــ
ان شاءالله ادامه دارد

بسم الله الرحمن الرحیم

مبحث سوم : "مسافرت کردن"

[تصویر: safar.jpg]

آيا در زمين گردش نمي كنند تا بنگرند به چگونگيِ سرانجامِ كساني كه پيش از ايشان زندگي مي كردند و از ايشان نيرومند تر بودند ...

سیر با مشتقاتش درقرآن27بار، مشی 23، رحله 4، هجرت 31، سفر12، یضربون فی الارض 6باربه معنای مسافرت، سائح3، فاسعوا3، اذهبوا 37بارآمده است .
در این زمینه آیات سه دسته اند.
1- آياتي كه ترك سياحت و جهانگردي را سرزنش مي كند .
(آيات 44 سوره فاطر، 109 سوره یوسف، 21 سوره غافر، 9 سوره روم، 10 سوره محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، 46 سوره حج، 11 سوره انعام )
2- آياتي كه با تاکید به اين امر فرمان مي دهند.
(آيات 137 آل عمران ، 20 سوره عنکبوت)

3- آياتي كه به سياحت و جهانگردي شماري از انسان هاي برگزيده الهي اشاره مي كنند .
به طور مثال آيات 82 و 98 سوره كهف كه به سير و سياحت ذوالقرنين مي پردازد .

" پاره ای از روایات بسیار جالب در ارتباط با سفر "

رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرماید: شایسته است که مسلمان وقتی قصد سفر کرد، برادرانش را با خبر کند.
امام باقر علیه السلام می فرمایند: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله در روز پنجشنبه مسافرت می کرد. همچنین آن حضرت فرموده اند: پنجشنبه روزی است که خدا، ملائکه خدا و رسول خدا آن را دوست دارند.
حضرت علی علیه السلام در وصیتشان به امام حسن علیه السلام می فرمایند: قبل از سفر، [رفیق و[ همراهت را گزینش نما.
امام صادق علیه السلام می فرمایند: سفرت را با صدقه آغاز کن.
امام صادق علیه السلام می فرمایند: هنگامی که رسول خدا صلی الله علیه و آله مسافرت می کرد، در پستیهایِ (مسیر) تسبیح (سبحان اللّه) و در بلندیها تکبیر می گفت!
رسول خدا صلی الله علیه و آله در بیان اهمیت خدمت به دیگران در سفر می فرمایند: آقایِ هر جمعی در مسافرت خدمتگزار آنان است. پس هر کس در خدمت کردن بر آنان پیشی گیرد، با هیچ عملی جز شهادت نمی توانند بر او سبقت گیرند.
حضرت محمد صلی الله علیه و آله می فرمایند: هر کس از شما به سفر می رود، وقتی به سوی خانواده اش باز می گردد، برای آنها هدیه آورد؛ گرچه آن هدیه، تکه سنگی باشد.

ان شاء الله قسمت همه آرزومندان بشه:

[تصویر: Mecca_skyline.jpg]

[تصویر: 3285920_b.jpg]

[تصویر: mashhad.jpg]

و

بسیار سفر باید تا پخته شود خامی...
ــــــــــــــــــــــــــ
ان شاءالله ادامه دارد

بسم الله الرحمن الرحیم

مبحث چهارم: صله رحم (دید و بازدید از خویشان و دوستان)

[تصویر: sele_rahem.jpg]

در قرآن کریم در حدود 10 آیه درباره‌ی صله‌ی رحم ذکر شده است و نیز در سه مورد قاطعین رحم لعنت شده‌اند که عبارتند از:
آیه 1 و 36 سوره نساء ، آیه 27 سوره بقره ، آیه 21 و 22 و 25 سوره رعد، آیه 22 و 23 سوره محمد، آیه 26 سوره اسراء، آیه 90 سوره نحل

"پاره ای از روایات مرتبط با صله رحم"

در میزان الحکمه 43 روایت، در غررالحکم و دررالکلم 36 روایت و در بحار جلد 74، صد و ده روایت در این موضوع آمده است. پیامبر گرامى اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و امامان معصوم علیهم السلام براى ‏صله رحم آثار و فواید بسیار ذکر کرده ‏اند. بخشى از آن عبارت ‏است از:
محبوبیت نزد خداوند ؛ بهره ‏مند شدن از پشتیبانى خداوند ؛ افزایش روزى ؛ طول عمر ؛ ورود به بهشت ؛ برطرف شدن فقر و بیچارگى ؛ آباد شدن شهرها ؛ آسان شدن حساب در قیامت و پاک شدن از گناه ؛ نجات از مرگهاى ناهنجار ؛ محبوبیت در خانواده و... که به برخی از این روایات اشاره خواهد شد.

[تصویر: asare_sele_rahem.jpg]

حضرت علی (علیه السلام) فرمودند: صله‌ی رحم کنید اگر چه به یک سلام باشد.

پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرمایند: هر كس با جان و مال خود در راه صله رحم كوشش كند، خداوند عزّوجلّ پاداش يكصد شهيد به او مى دهد.(من لايحضره الفقيه، ج 4، ص 16)
حضرت علی(علیه السلام) می فرمایند: هرگاه مردم قطع رحم كنند، ثروت ها در دست افراد شرور قرار مى گيرد.(كافى، ج 2، ص 348، ح 8)
امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: صله رحم، خانه ها را آباد و عمرها را طولانى مى كند، هر چند صله رحم كنندگان مردمان خوبى نباشند.(امالى طوسى، ص 481، ح 18)
پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرمایند: مردمى كه گناهكارند و نه نيكوكار، با صله رحم، اموالشان زياد و عمرشان طولانى مى شود. حال اگر نيك و نيكوكار باشند، چه خواهد شد!؟(كافى، ج 2، ص 155، ح 21)
امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: مكارم ده تاست : اگر مى توانى آنها را داشته باش ... : استقامت در سختى ها، راستگويى، امانتدارى، صله رحم، ميهمان نوازى، اطعام نيازمند، جبران كردن نيكى ها، رعايت حق و حرمت همسايه، مراعات حق و حرمت رفيق و در رأس همه، حيا.(غررالحكم، ج6 ص441، ح10926)
حضرت علی(علیه السلام) می فرمایند: صله رحم محبّت آور است و دشمن را خوار مى گرداند.(غررالحكم، ج4، ص209، ح5825)
امام باقر(علیه السلام) می فرمایند: ثواب صله رحم سريع تر از هر كار خيرى به صاحبش مى رسد.(كافى، ج2، ص152، ح15)

و

از فروغِ رویِ مهمان شد منوّر خانه ام
خانه ام خاموش و مهمان شمع و من پروانه ام
رزق ما با پایِ مهمان می رسد از خوانِ غیب
میزبان ماست هر کس می شود مهمان ما
ــــــــــــــــــــــ
ان شاءالله ادامه دارد

بسم الله الرحمن الرحیم

مبحث پنجم : " رفتن به گلزار شهدا و نجوا با دوستانِ آسمانی "

[تصویر: golzare_shohada.jpg]

ما همه زندگیمونو مدیونِ شهداییم، وقتی دلت گرفت برو پیششون...
برای رهایی از روزمرگی، چه جایی بهتر از گلزار شهدا ؟ چه جایی بهتر از مزارِ خدایگانِ بندگی... ؟
"سال نو را با زیارت از شهدا آغاز کنیم"
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-31762.html
نقل قول:شهید سرلشگر خلبان حسین خلعتبری مکرم در روز اول فروردین سال 64 به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. با اینکه می توانستند در کنار خانواده و فرزند خردسالش باشد اما نرفت و در پایگاهش ماند، و در پاسخ دوستانش که گفتند چرا به دیدن خانواده نمیروی گفت:
- در این شرایط بحرانی مردم هر لحظه به کمک ما نیاز دارند. وجدانم اجازه نمی دهد که این مردم را تنها بگذارم.
امروز زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست. ( مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای )

و
یادمان نرود در مجالسمون حتما از شهدا یاد کنیم...
ــــــــــــــــــــــــ
ان شاءالله ادامه دارد
بسم الله الرحمن الرحیم

مبحث ششم: " مطالعه و کتاب خوانی "

[تصویر: ketabkhani.jpg]

و آنچه براي شما ميسر است قرآن بخوانيد...(مزمل آیه 20، حتما رجوع کنید به کل آیه)

اهميت کتابخوانی در اسلام به ‌قدری است که معجزه پيامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) از نوع کتاب است و در اين کتاب مقدس، اولين آياتی که بر پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نازل شده با امر به خواندن و الفاظ کتاب، قلم، و علم توأم شده است. اهميت کتاب و کتابخوانی و عظمت و شرافت کتاب در اسلام تا حدی است که خداوند متعال به قلم و به آنچه می‌نويسد، قسم ياد می‌کند.
واژه کتاب به اشکال مختلف 255 بار، واژه علم 582 بار، واژه قلم 2 بار، و واژه اقرأ 3 بار در قرآن تکرار شده است.

" پاره ای از روایات بسیار مهم مرتبط با خواندن قرآن "

امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: بر شما باد به تلاوت قرآن. زیرا درجات بهشت به تعداد آیات قرآن است. پس وقتی که روز قیامت شود ، به قاری قرآن گفته می شود: بخوان و بالا برو. آنگاه هر آیه ای که بخواند یک درجه بالا میرود. امالی صدوق، ص216
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرمایند: خانه های خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید. و آنها را قبرستان نکنید. آنگونه که یهودی و نصاری کردند، بطوری که آنان در کلیساها و معابد خود عبادت نموده و خانه ها را رها کردند. براستی که خانه ای که در آن قران خوانده شود: 1- خیرش بسیار گردد. 2- اهل خانه در گشایش قرار گیرند. 3- آن خانه برای اهل آسمانها روشنایی دهد ، همچنان که ستارگان آسمان برای اهل زمین می درخشند. وسایل الشیعه،ج4، ص850
امام باقر(علیه السلام) می فرمایند: هرکس قرآن را بطور ایستاده در نمازش بخواند ، خداوند برای هر حرفی صد حسنه برای او بنویسد. و هرکس که قرآن را نشسته در نمازش بخواند ، خداوند برای هر حرفی پنجاه حسنه برای او بنویسد. و هرکه در غیر نماز ، قرآن را بخواند ، خداوند برای هر حرفی ده حسنه برای او بنویسد. ثواب الاعمال،ص57.

قرآن بهترین کتاب انسان ساز برای بشریت است. کتابهای دینی (نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و...) کتابهای تاریخی، سیاسی و... نیز مفید هستند. کتاب، ما را با دنیای تازه ای آشنا می کند، با فرهنگ ها و آداب و رسوم متفاوت، آشنایی با واژگان جدید، تقویت حافظه و...
خلاصه اینکه کتاب دوست خوبیه و از تماشای یک فیلم بهتره، البته مثال نقضشم ممکنه وجود داشته باشه ،

کتابهای مورد پیشنهاد مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای بعد از قرآن و کتب دینی:Rose
کتاب«جان شیفته‏» (نوشته رومن رولان)،... این کتاب از بس من را جذب کرد، تا آخرش خواندم; بعد دیدم این کافی نیست، به خانه بردم و گفتم: «همه بنشینید این کتاب را بخوانید!» در جمع خانواده، جاهایی ‏از کتاب را خود من باز کردم و خواندم. گفتم: «این کتاب اصلاباید در فضای خانه ‏ها باشد و همه باید آن را همیشه داشته ‏باشند.»
این «حنابندان» آقای قدمی... . عجب کتاب خوبی است . کتاب «فرمانده من‏» عالی است و چه قدر من را متاثر و منقلب کرد. یا بعضی از این داستانهای کوتاه، مثل‏«نجیب‏» یا «زنده باد کمیل‏» و ... که یک عالم درس دهنده و روحیه دهنده است...
.
.
.

چند تا کتاب هم من پیشنهاد میکنم:Rose
معاد نوشته شهید دستغیب، نامه های خط خطی نوشته عرفان نظرآهاری و نه ده نوشته حسین قدیانی...
معراج السعادة نوشته ملا احمد نراقی( این پیشنهاد برادرمRose بود)

و

کتاب را نخوانید که بخوانید!
کتاب را بخوانید که بیدار شوید ...
.
.
مساله این نیست که خرید کتاب چقدر گرون تموم میشه،
مساله اینه که اگر کتاب نخونی چقدر برات گرون تموم میشه !

ــــــــــــــــــــــــــــ
ان شاءالله ادامه دارد

صفحه: 1 2 3 4 5 6
آدرس های مرجع