سلام دوستان
کاش من هیچ وقت این را ایجاد نمی کردم.
تا کنون نقد های فنی زیادی بر فیلم جدایی نادر از سیمین نوشته و بیان شده است که منتقدان عموما از ای فیلم تجلیل و تعریف کردند.
در حرفه ای بودن این فیلم شکی نیست. ولی مشکل از آنجا شروع می شود که کدهای پنهان این فیلم توسط آقای رائفی پور باز می شود.
رائفی پور این فیلم را در 4 لایه تحلیل می کند که در لایه چهارم به مورد تاسف باری بر می خوریم.
دریافت کلیپ کوتاه شده نقد لایه چهارم
من که بیش از نصف فیلم رو حوصله نداشتم ببینم .
ولی اگر ممکنه ما حصل این تحلیل رو بنویسید
در پناه خدا
سلام وحید 110
کل این فیلم 4:04 ثانیه هست.
یعنی شما 2 دقیقه حوصله داری.
به نام خدا
سلام. بنده به هیچ وجه وجود لایه ی چهارم رو قبول ندارم و نقد آقای رائفی پور رو هم گوش دادم. متاسفانه اینطور تحلیل کردن تفسیر به رایه و آخرش دامن خودمون رو هم خواهد گرفت. ( مثل قضیه ی ماسونی بودن انقلاب ایران و ... )
تحلیل باید پشتش منطق باشه و از یه چینش پازلی برخوردار باشه و همینطوری هر چیزی که به ذهن ما اومد اسمش تحلیل نیست. متاسفانه این حرکت خیلی شباهت داره به "نظریه ی مرگ مولف" که هر کسی هر توهمی که به نظرش اومد رو به یه مولوفی می چسبونه!!
البته بنده جا داره از ایشون بابت سه لایه ی قبلی تشکر کنم که برخی نکاتش فوق العاده قشنگ و جالب بودن و پیشنهاد می کنم که دوستان حتما نقد آقای رائفی پور رو گوش بدن تا به جمع بندی خوبی از این فیلم برسن!
با تشکر از شما
یا علی
البته بهتر است فیلم را ببینید.
در این لایه جریان پشت در ماندن حضرت فاطمه س و سقط شدن جنین حضرت محسن ع به چالش کشیده می شود.
و نتیجه گیری فیلم این است که اصلا چنین چیزی وجود ندارد. یعنی این سقط جنین بر اثر یک تصادف بوده است.
قسم هایی که راضیه بر پیغمبر می خورد زمانی که پشت در است یک از دلایل روشن صحت این اداعاست.
همچنین نادر بعد از بیرون انداختن راضیه و زمانی که راضیه پشت در دوباره در می زند هم زمان با کوبیدن در حمام توسط نادر است که وارد حمام می شود و در حالی که پدرش را می شورد متوجه ورم روی بازوی پدر می شود و وقتی چشمش به پهلوی پدر می افتد گریه می کند.
در فیلم سقط جنین راضیه را تقصیر افتادن راضیه در کوچه و تصادفش می اندازد و در نهایت به ما می گوید:
اصلا چنین ماجرای تاریخی حادث نشده است.
جالب اینجاست که دقیقا همین صحنه فیلم که چگونه بچه سقط شده است را نشان ما نمی دهد.
توصیه می کنم کلیپ 4 دقیقه ای نقد را ببینید
(۸/تیر/۹۱ ۱۲:۵۷)Admirer نوشته است: [ -> ]به نام خدا
سلام. بنده به هیچ وجه وجود لایه ی چهارم رو قبول ندارم و نقد آقای رائفی پور رو هم گوش دادم. متاسفانه اینطور تحلیل کردن تفسیر به رایه و آخرش دامن خودمون رو هم خواهد گرفت. ( مثل قضیه ی ماسونی بودن انقلاب ایران و ... )
تحلیل باید پشتش منطق باشه و از یه چینش پازلی برخوردار باشه و همینطوری هر چیزی که به ذهن ما اومد اسمش تحلیل نیست. متاسفانه این حرکت خیلی شباهت داره به "نظریه ی مرگ مولف" که هر کسی هر توهمی که به نظرش اومد رو به یه مولوفی می چسبونه!!
البته بنده جا داره از ایشون بابت سه لایه ی قبلی تشکر کنم که برخی نکاتش فوق العاده قشنگ و جالب بودن و پیشنهاد می کنم که دوستان حتما نقد آقای رائفی پور رو گوش بدن تا به جمع بندی خوبی از این فیلم برسن!
با تشکر از شما
یا علی
سلام
دوست عزیز
اتفاقا کد های این فیلم بسیار هوشمندانه چیده شده است. یک سری اتفاق و حوادث یا اکت که اَکت بعدی اَکت قبلی را تصدیق می کند وجود دارد.
اتفاقا تنها ایرادی که بر این فیلم وارد است این است که چرا کارگردان مهم ترین حادثه فیلم را نشان ما نمی دهد و ظالمانه از ما می خواهد که قضاوت کنیم. مهمترین گره فیلم همین سقط جنین بچه راضیه است.
(۸/تیر/۹۱ ۱۳:۰۶)moje12.ir نوشته است: [ -> ]قسم هایی که راضیه بر پیغمبر می خورد زمانی که پشت در است یک از دلایل روشن صحت این اداعاست.
متاسفانه کل دلیل آقای رائفی پور همینه و این یکی از دلایل نیست! بلکه
تنها همینه! حالا قسم خوردن به پیغمبر چه ارتباطی با واقعه ی سقط حضرت محسن داره الله اعلم!

و باقی داستان کاملا این موضوع رو رد می کنه! مثلا ایشون داخل خونه ی خودشون نبودن و جایی کار می کردن و کلا هر شباهت دیگه ای بین این خانم و حضرت زهرا ( س ) پیدا کردید خوشحال میشم بدونم!
یا علی
@ havbb 110 :
حامد جان! در کل تحلیل یعنی چینش یه سری دلایل مستحکم که مثال نقض براشون وجود نداشته باشه! این که ما از هر وسیله ای برای کوبیدن یه موضوع استفاده کنیم صد در صد بعدا دامن خودمون رو هم خواهد گرفت...
مهم ترین ویژگی تحلیل اینه که باید دلایلش مثل یک کلاف به هم چسیبده باشن و همدیگه رو تایید کنن و گره های داستان از فکر کارگردان رو باز کنن!
مجموعا بنده حداکثر لایه ی چهارم رو یه حدس ضعیف می دونم
@ soshiant :
با سلام به شما! نظریه ی مرگ مولف هم همین رو میگه! میگه اصالت به شخص گیرنده است و هر چی که اون فکر کنه فارغ از هر گونه منطقی درسته! تحلیل باید پشتش دلایل محکم باشه و این نوع حرف زدن مصداق تفسیر به رای کردنه که از پست مدرنیسم نشات گرفته! مثل این که بنده و شما بیایم درباره ی قرآن هر چی که به ذهنمون می رسه رو بگیم و اون وقت می بینید که فرقه های مختلفی تشکیل میشه...
یا علی
ان شاالله که به همین لایه 4 اکتفا بشه!!!