تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: غدیر چرا فراموش شد؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6
سلام بر برادران گرامی

برای من یک شبهه پیش اومده

اون اینکه چرا رسول خدا در غدیر مستقیم به به جای استفاده از لقظ مولا که چندین معنی داره نگفتن علی جانشین بعد من هست؟
(۱۶/آبان/۹۱ ۱۴:۰۳)فاطمه زهرا نوشته است: [ -> ]سلام بر برادران گرامی
اون اینکه چرا رسول خدا در غدیر مستقیم به به جای استفاده از لقظ مولا که چندین معنی داره نگفتن علی جانشین بعد من هست؟

سلام به شما
اینکه پیامبر حضرت علی را به عنوان جانشین خود برگزیده تنها سند آن در روز غدیر نیست. در زمانهای زیادی پیامبر بر این قضیه تاکید داشتند.
اگر مایل هستید اسناد آن را هم بدانید توصیه می کنم این سخنرانی را گوش کنید. اگر متقاعد نشدید آنوقت سوال خود را دوباره مطرح نمایید.

دانلود فایل صوتی در روز اول
دانلود فایل صوتی در روز دوم

این سخنرانی در روز عید غدیر امسال در مشهد انجام شده است.
با تشکر

پیشنهاد میکنم حتما متن کامل خطبه غدیر رو بخونید ... داخل خود خطبه پیامبر قبل از اینکه لفظ مولا رو به کار ببرند میگویند :

نقل قول:أَنَّ عَلِي بْنَ أَبي طالِبٍ أَخي وَ وَصِيّي وَ خَليفَتي (عَلي أُمَّتي) وَالْإِمامُ مِنْ بَعْدي، الَّذي مَحَلُّهُ مِنّي مَحَلُّ هارُونَ مِنْ مُوسي إِلاَّ أَنَّهُ لانَبِي بَعْدي وَهُوَ وَلِيُّكُمْ بَعْدَالله وَ رَسُولِهِ.

علي بن ابي طالب برادر، وصي و جانشين من در ميان امّت و امام پس از من بوده. جايگاه او نسبت به من به سان هارون نسبت به موسي است، ليكن پيامبري پس از من نخواهد بود او (علي)، صاحب اختيارتان پس از خدا و رسول است؛

چندین جای خطبه پیامبر هم لفظ امام و هم لفظ خلیفه و هم لفظ وصی رو به کار میبرند ... دیگه حجت تموم است و مشخص است منظور از مولاه چیه !!!

متن کامل خطبه رو میتونید از اینجا بخونید :

http://www.missagh.org/ghadir/khotbeh_ghadir.htm

سلام
دوست گرامی یک سوال من از شما دارم .
آیا پیامبر در سخنان پیشین خود در مراحل قبلی معرفی جانشین خود را معرفی نکرده است؟
در جنگ خیبر - خندق - بدر و احد و ....
در ماجرای « و انذر عشیرتک الاقربین (قرآن 214/26) » چه ؟
و موارد فراوان که در مقاله آمده که از تکرار آن خود داری میکنم.

شما به این دقت کردید که یک واژه ای که ذکر میشود همیشه باید نزدیکترین معنا را که به ان میرسد را در نظر چرا نگیریم. حال اینکه یک واژه که از جانب خدا و رسول دکر میشود نباید جای اختلاف باقی بگدارد و این با کلام و قصد خدا منافات پیدا میکند.

حال بگوییم که مولا را دوست بگیریم/ ایا پیامبر را دوست گرفته بودند تا حضرت امیر را دوست بدارند؟

آیا بهترین دوست را برخود انتخاب میکنید یا ... ؟

حال با تمام اختلافاتی که وجود دارد ، آیا خدا پیامبر را برای معرفی کردن دوست خود و برای این مسئله چنین وظیفه ای را بر دوش پیامبر میگذارد و میگوید اگر ابلاغ نکنی تمام رسالتت ناقص است و با اعلام آن هم دینتان کامل میشود و هم نعمت را بر شما تمام میکنم.

بسم الله الرحمن الرحيم فى رحاب قول الله تعالى: " اليوم أكملت لكم دينكم وأتممت عليكم نعمتى ورضيت لكم الإسلام دينا " سورة المائدة:3 ".

چرا از لفظ مولا استفاده شده : یک سری به سلسله مباحث درسهایی که در خطابه غدیر نهفته است را یک نگاه کنید( البته از این پست به بعد بحث امامت است.) شاید پاسخ مفصل تری بدست بیاورید. این سلسله بحث ادامه هم دارد که به امید خدا ادامه اش را شروع خواهم کرد.
حال شما بفرما که تنها همین یک واژه به عنوان نفر بعد پیامبر معرفی فرمودند؟
به این متن توجه کنید :

إِنَّ جَبْرئيلَ هَبَطَ إِلَي مِراراً ثَلاثاً يَأْمُرُني عَنِ السَّلامِ رَبّي - وَ هُوالسَّلامُ - أَنْ أَقُومَ في هذَا الْمَشْهَدِ فَأُعْلِمَ كُلَّ أَبْيَضَ وَأَسْوَدَ: أَنَّ عَلِي بْنَ أَبي طالِبٍ أَخي وَ وَصِيّي وَ خَليفَتي (عَلي أُمَّتي) وَالْإِمامُ مِنْ بَعْدي، الَّذي مَحَلُّهُ مِنّي مَحَلُّ هارُونَ مِنْ مُوسي إِلاَّ أَنَّهُ لانَبِي بَعْدي وَهُوَ وَلِيُّكُمْ بَعْدَالله وَ رَسُولِهِ.

جبرئیل سه بار بر من نازل شد و از جانب خداوند به من سلام رساند - او سلام است - و مرا مامور کرد که در این محل بمانم و به
[b] تمام مردم اعلام کنم که علی بن ابیطالب برادر، قیم و جانشین و پیشوای بعد از من است
که نسبت او به من مانند نسبت هارون به موسی است. با این تفاوت که بعد از من پیامبری نیست و او صاحب اختیار شما بعد از خدا و رسولش است. فرازی از خطبه غدیر

این یعنی چه؟

و اگر قانع کننده نبود بفرمایید.
عليك السلام
فرموديد براي من يك شبهه بوجود اومده
ابتدا اميدوارم كه واقعاً شبهه باشد نه چيز ديگر
حقير شبهه شما را با چند سوال از خودتان پاسخ مي دهم . كه اميدوارم پاسخ سوالات بنده را در ذهن خود جواب دهيد تا شبهه تان بر طرف شود .
1- آيا خداوند را به عنوان خالق و قادر و عالم و بصير و... ميدانيد ؟
2- آيا پيامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را امين و فرستاده خداوند و راستگو ميشناسيد؟
3- آيا بر اين باور هستيد كه پيامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) علي (علیه السلام) را همچون جان خود دوست داشت ؟و سندش (آيه مباهله)

انشاءالله كه پاسخ اين سوالات را در ذهن خود داده ايد .

به يقين حضرت رسول اكرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به دليل زيادي منافق و كمي مومنان ترس از جان خود كه همان علي عليه السلام باشد نتوانست اين معرفي را بيشتر از اين شفاف تر انجام دهد . كما اينكه اشاره اي نمود طبق اسناد و مداركي كه از علماي بزرگ اهل سنت و شيعه موجود است كافري بلند شد و از خداوند طلب عذاب نمود و مستجاب شد و در دم جان داد .

اسناد و مداركي از علماي اهل سنت موجود هست كه حتي آناني كه دست بيعت با جان پيامبر داده بودند به ظاهر بوده و در باطن از كافران بودند و از اهل سقيفه و صحيفه كه خدا لعنتشان كند

باز الان من يه چيزي نوشتم ميگن توهين كردي

در هر صورت باز شما توجه به عرايض بنده نفرما خودت زحمت بكش و از كتابهاي اهل سنت مدارك و اسناد مربوط به غدير را پيدا كن و به يقين برس
البته اينم جهت اطلاع عرض كنم كه اكثر كتابهاي اهل سنت به جز چند مورد واقعه غدير را خلاصه كردند در همون يك خط « من كنت مولا فهذا علي مولا»

اگر هم منبع موثق اهل سنت را ميخواهي لطفاً رجوع كنيد به كتاب گرانسنگ علامه بزرگوار اميني رحمت الله عليه كه آن مرحوم از بسياري از بزرگان اهل سنت نقل قول نموده كه علماي بزرگ و بخصوص اهل وهابيت حتي حاظر نمي شوند به آن نگاهي بياندازند .و گاهاً آن را حرام اعلام مي نمايند .

در خاتمه هم اين مطالب را بدين جهت براتون نوشتم كه سلام فرموديد . چون در مرام شيعه و محب اهلبيت عليهم السلام هست كه سلام را به بهترين وجه پاسخ دهيد

موفق باشيد
این حرفهایی که شما زدید درست.

اما اینجا یک موضوع خیلی بزرگ دیگه هم است جانشینی بعد رسول خدا امریست بزرگ مثلا در سوره فتح ایه 18 خداوند از بیعت الرضوان سخن میگوید که به مراتب کوچکتر از غدیر هست اما چرا از غدیر در قران نیست؟
(۱۶/آبان/۹۱ ۲۰:۰۹)فاطمه زهرا نوشته است: [ -> ]این حرفهایی که شما زدید درست.

اما اینجا یک موضوع خیلی بزرگ دیگه هم است جانشینی بعد رسول خدا امریست بزرگ مثلا در سوره فتح ایه 18 خداوند از بیعت الرضوان سخن میگوید که به مراتب کوچکتر از غدیر هست اما چرا از غدیر در قران نیست؟

كدام يك از حرفهاي مادرست بود

ما كه حرف درستي نزديم داشتيم گولت مي زديم

برو عزيز ! برو با قرآن بدون معلمت راحت باش

اين همه دليل و بينه برات نون و آب نشد اومده رو خونه اول

بارها و بارها پيامبر اكرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) حضرت علي عليه السلام را به جانشيني معرفي كرد و فقط مونده بود اينكار رو هم بكنه تا قرآن را نيز شماها ردش كنيد

بابا اون كافرها ي ملعون يك دليل بزرگي بودند
سلام شما پرسیدید که چرا از مولا استفاده شد و نام حضرت قید نشد و دوستان هم پاسخ دادند ، رفع سوال شد؟؟؟؟؟
" ایه 18 سوره فتح : لَقَدْ رَضِيَ اللَّهُ عَنِ الْمُؤْمِنينَ إِذْ يُبايِعُونَکَ تَحْتَ الشَّجَرَةِ فَعَلِمَ ما في‏ قُلُوبِهِمْ فَأَنْزَلَ السَّکينَةَ عَلَيْهِمْ وَ أَثابَهُمْ فَتْحاً قَريبا "
شما بفرما که ایه در مورد چه موضوعی نازل شده است؟ صلح حدیبیه
شان و نزول این ایه در زمینه چه کسی است؟ کسانی که برسر پیمان بمانند و عهد شکنی نکنند تا این وعده به انها برسد و سکینه ای باشد بر انها.

در الدر المنثور، (ج 6، ص 74) که عبد بن حمید، مسلم، ابن مردویه از مفضل بن یسار روایت کرده‏اند که گفت: بیاد دارم که در روز شجره رسول خدا (صل‍ی‌ الله ‌علیه ‌و آله ‌و سلم) با مردم بیعت مى‏کرد و من شاخه‏اى از درخت را بر بالاى سر آنها گرفته بودم، و ما هزار و چهار صد نفر بودیم، و ما آن روز بر سر جان بیعت نکردیم، بلکه بر این معنا بیعت کردیم که فرار نکنیم.

شما ایات یک به یک و بدون انکه ایا با هم متصل باشند مصداق قرار میدهید؟

اگر ایات قبل را مطالعه بفرمایید کمی موضوع روشن میشود که این ایه چه چیز را مورد نظر دارد.

در الدر المنثور (ج 6، ص 74) است که احمد از جابر، و مسلم از ام بشر، از خود بشر از رسول خدا (صل‍ی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) روایت کرده‏اند که فرمود: احدى از آنان که در زیر درخت بیعت کردند داخل آتش دوزخ نمى‏شود.
در الدر المنثور (ج 6، ص 74) که ابن ابى حاتم از ابن عباس روایت آورده که در تفسیر آیه «فَعَلِمَ ما فِی قُلُوبِهِمْ فَأَنْزَلَ السَّکِینَةَ عَلَیْهِمْ» گفته: این سکینت تنها به کسانى نازل شد که خدا در آنان وفایى سراغ داشت.
علامه طباطبایی: این روایت، روایت قبلى را تخصیص مى‏زند، و مى‏فرماید چنان نیست که همه آنهایى که بیعت کردند داخل آتش نشوند، بلکه تنها مشمولین سکینت چنین هستند، دلیلش هم آیه قبل است که مى‏فرماید: «إِنَّ الَّذِینَ یُبایِعُونَکَ إِنَّما یُبایِعُونَ اللَّهَ یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ فَمَنْ نَکَثَ فَإِنَّما یَنْکُثُ عَلى‏ نَفْسِهِ وَ مَنْ أَوْفى‏ بِما عاهَدَ عَلَیْهُ اللَّهَ فَسَیُؤْتِیهِ أَجْراً عَظِیماً» (فتح/10) که ترجمه‏اش گذشت. و از آن برمى‏آید که بیعت کنندگان در آن روز همه بر بیعت خود وفا نکردند، و بعضى بیعت خود را شکستند، چون شرط کرده بود کسانى اجر عظیم دارند- و در نتیجه خدا هم از آنان راضى است- که وفا به عهد نموده آن را نشکستند. و قمى هم این معنا را در تفسیر تفسیر (ج 2، ص 315) خود آورده، و گویا گفتارش کلام امام باشد.

اما این موضوع : شما در نهایت خواهید گفت چرا نام حضرت چرا در قران نیامده ؟ ببخشید دوستان شاید من خیلی بد بین هستم ولی سیر سوالات این را نشان میدهد.
جانشین بعد رسول ؟ مگر بعد خود رسول اکرم از سوی خدا جانشین مشخص نفرمودند؟ مگر حضرت در حدیث ثقلین نفرمودند که برای عدم گمراهی و رسیدن به خدا از این دو ثقل دوری نکنید؟
خدا در اخرین آیات بر پیامبر چه فرمود؟
« يا ايها الرسول بلغ ما انزل اليك من ربك و ان لم تفعل فما بلغت رسالته و الله يعصمك من الناس‏» در این ایه به چه موضوعی اشاره شده است؟
ایه آيه الاكمال «اليوم اكملت لكم دينكم و اتممت عليكم نعمتى و رضيت لكم الاسلام دينا» چه مسئله ای را بیان داشت؟

سوال من از شما این است که ایا از کیفیت نماز در قران امده است؟ مگر نماز از گر موضوعات موکده اسلام همچون جهاد و ذکاة و ... پایین تر است ؟ مفسر قران کیست ؟
اه تا یادم نرفته لطفا در مورد جانشینی کمی به غزوات ذکر شده را عمیق تر مطالعه بفرمایید.
[b]غزوه احد :
«جبرئیل» به رسول خدا گفت: راستى كه على علیه السلام مواسات مى‏كند، فرشتگان از مواسات این جوان به شگفت در آمده‏اند.پیامبر فرمود: چرا چنین نباشد، او از من است و من از او هستم. جبرئیل گفت: من هم از شما هستم. آن روز صدایى از آسمان شنیده شد كه مكرر مى‏گفت: «لاسیف الا ذوالفقار و لا فتى الا على». ولى گوینده دیده نمى‏شد. از پیامبر سوال كردند كه گوینده كیست؟ فرمود جبرئیل است. ( ابن ابى الحدید، شرح نهج البلاغه، تحقیق: محمد ابوالفضل ابراهیم، چاپ اول، قاهره، داراحیاالكتب العربیه، 1378 ه".ق، ج 14، ص253. خوارزمى نیز در كتاب «المناقب» صفحه 223 روایت مى‏كند كه على علیه السلام در جریان شورا، به این مواسات كه نداى آسمانى را در پى داشت، بر اعضاى شوار احتجاج كرد. )
انما المؤمنون الذين آمنوا بالله و رسوله ثم لم يرتابوا و جاهدوا باموالهم و انفسهم في سبيل الله اولئك هم الصادقون .(حجرات:15) افراد با ايمان كسانى هستند كه به خدا ورسول او ايمان آوردند ودر ايمان خود شك وترديد نداشتند ودر راه خدا با اموال وجانهاى خود جهاد كردند. حقا كه آنان در ادعاى خود راستگويانند. این آیه را با دقت و تامل هم بخوانید و هم تفسیرش را بخوانید.
جنگ احد بهترين محك براى شناختن مؤمن از غير مؤمن وعاليترين مقياس براى تعيين ميزان ايمان بسيارى از مدعيان ايمان بود.فرار گروهى ازمسلمانان در اين جنگ چنان تاثر انگيز بود كه زنان مسلمان، كه در پى فرزندان خود به صحنه جنگ آمده بودند وگاهى مجروحان را پرستارى مى‏كردند وتشنگان را آب مى‏دادند، مجبور شدند كه از وجود پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم دفاع كنند.هنگامى كه زنى به نام نسيبه فرار مدعيان ايمان را مشاهده كرد شمشيرى به دست گرفت واز رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم دفاع كرد. وقتى پيامبر جانبازى اين زن را در برابر فرار ديگران مشاهده كرد جمله تاريخى خود را در باره اين زن فداكار بيان كرد وفرمود: «مقام نسية بنت كعب خير من مقام فلان و فلان‏»( مقام نسيبه دختر كعب از مقام فلان وفلان بالاتر است) ابن ابى الحديد مى‏گويد: راوى به پيامبر خيانت كرده، نام افرادى را كه پيامبر صريحا فرموده، نياورده است.(شرح نهج البلاغه ابن ابى الحديد، ج‏14، ص‏266.)
غزوه خیبر : بخارى (صحیح بخارى، ج: 5، ص: 171 و مجمع البیان، ج: 9، ص: 120) و مسلم (صحیح مسلم ج: 5، ص: 178) از قتیبة بن سعید روایت کرده‏اند که گفت: یعقوب بن عبد الرحمن اسکندرانى از ابى حازم برایم حدیث کرد، و گفت: سعد بن سهل برایم نقل کرد که: رسول خدا (صل‍ی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) در واقعه خیبر فرمود فردا حتما این پرچم جنگ را به مردى مى‏دهم که خداى تعالى به دست او خیبر را فتح مى‏کند، مردى که خدا و رسولش را دوست مى‏دارد، و خدا و رسول او وى را دوست مى‏دارند ایا در وصف دیگر شخصی این چنین سخن گفته شده؟
غزوه خندق : «ضربة علی یوم الخندق افضل من عبادة الثقلین ». ارزش ضربتی که علی در روز خندق بر دشمن فرود آورد از عبادت جهانیان برتر است. ایا حضرت اولین فر بودند که بر دیو شرک تاختند؟ خیر دیگران یا فرار میکردند یا از ترس جان اقدامی انجام ندادند.
و دیگر مباحث ، ایا اینهمه مورد که در تاریخ هست فقط یک بیعت بوده ؟ همکار محترم من نسبت به مباحث اعتقادی حساس هستم و با کسی تعارف ندارم.
سعی شد از منابع غیر شیعی استفاده بشه تا جایی که لازم میبود .
شما بفرما ایه مباهله در وصف چه کسانی نازل شد ؟ ایه 59 نسا ( يا ايها الذين آمنوا اطيعواالله و اطيعوا الرسول و اولي الامر منكم ... ) در مورد چه امری اشاره شده ؟ مگر انکه اطاعت از خدا و رسول و اولي الامر، که ائمه اهل بيت ـ عليه السلام ـ مي‌باشند .
اینها در مورد هم جانشینی و هم در مورد ایه مورد نظر شما گففتم ولی باز سخن کم میاید از اتمام ان ، چون واقعا مطول میشود.اگر باز سوالی بود بفرمایید.
وقتی فران وسط اومد همتون عاجز موندید چرا؟
ببخشید کدوم عجز؟ من که تازه جواب دادم.
لطفا سوالی را از شما پرسیده میشود هم جواب گو باشید.

شما سوال پرسیدید جواب داده شد؟
شما نهایتا خواستار این هستید که بگویید مولا را دوست بگیریم تا تمام مباحث را زیر پا بگذاریم.
متاسفانه این موضوع از ابتدای تاریخ وجود داشت.
نمیدونم شما اعتقادتون چی هست .لی احتمالا خطبه شقشقیه اسمش رو باید شنیده باشید
اگر مطالعه بفرمایید بد نیست.
أَمَا وَالله لَقَدْ تَقَمَّصَها فُلانٌ، وَإِنَّهُ لَيَعْلَمُ أَنَّ مَحَلِّيَ مِنهَا مَحَلُّ القُطْبِ مِنَ الرَّحَا، يَنْحَدِرُ عَنِّي السَّيْلُ، وَلا يَرْقَي إِلَيَّ الطَّيْرُ، فَسَدَلْتُ دُونَهَا ثَوْباً، وَطَوَيْتُ عَنْهَا کَشْحاً. وَطَفِقْتُ أَرْتَئِي بَيْنَ أَنْ أَصُولَ بِيَدٍ جَذَّاءَ، أَوْ أَصْبِرَ عَلَي طَخْيَةٍ عَمْيَاءَ، يَهْرَمُ فيهَا الکَبيرُ، وَيَشِيبُ فِيهَا الصَّغِيرُ، وَيَکْدَحُ فِيهَا مُؤْمِنٌ حَتَّي يَلْقَي رَبَّهُ!
ترجيح الصبر

فَرَأَيْتُ أَنَّ الصَّبْرَ عَلَي هَاتَا أَحْجَي، فَصَبَرتُ وَفي الْعَيْنِ قَذًي، وَفي الحَلْقِ شَجاً، أَرَي تُرَاثي نَهْباً، حَتَّي مَضَي الْأَوَّلُ لِسَبِيلِهِ، فَأَدْلَي بِهَا إِلَي فُلانٍ بَعْدَهُ.

و .....
خطبه سوم از نهج البلاغه.

اه یک جمله یادم رفت که بگم
این بیعت رضوان رو شما میشه تفسیر بفرمایید ؟ ما عاجز موندیم و شما که مانوس با قران هستید بفرماید که چیست؟
[align=CENTER]این موضوع ایا در بیعت رضوان هم تاکید شده است که :[align=CENTER]فلیبلغ الحاضر الغائب و الوالد الولد الی یوم القیامة
بایسته است حاضران به غایبان و فرزندداران به فرزندان خویش تا برپایی روز قیامت سخنان امروز مرا برسانند
من کنت مولاه فهذا علی مولاه
اللهم وال من والاه ، وعاد من عاداه

بخشی از خطبه غدیر

آیه‏اى که قبل از اعلام رسمى ولایت امیرمؤمنان علیه‏السلام نازل شد، بیانگر اهمیت فوق العاده غدیر بود و از سویى، بیانگر نگرانى‏هاى رسول خدا صلى ‏الله ‏علیه ‏و ‏آله‏ در این زمینه هست:

«یا ایّها الرّسول بلغ ما انزل الیک من ربّک و ان لم تفعل فما بلغت رسالته والله یعصمک من الناس انّ الله لایهدى القوم الکافرین»؛ اى پیامبر! آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است کاملاً (به مردم) برسان، و اگر (این کار را) نکنى، رسالت او را انجام نداده‏اى. خداوند تو را از (خطرات احتمالى) مردم نگه مى‏دارد و خداوند جمعیت کافران را هدایت نمى‏کند.

در قرآن چنین آیه تهدیدآمیزى خطاب به رسول خدا صلى‏ الله ‏علیه ‏و ‏آله‏ وجود ندارد و به صراحت اعلام نشدن ولایت على علیه‏السلام را، مساوى با عدم تبلیغ رسالت الهى معرفى مى‏نماید و در مقابل نگرانى‏هایى که رسول خدا صلى ‏الله ‏علیه ‏و ‏آله داشت، وعده حفظ و حراست به ایشان داده مى‏شود.

اما آیه‏اى که بعد از اعلام ولایت على علیه‏السلام در غدیر نازل شد، موجى از سرور و شادى را در دل‏هاى مؤمنان پدید آورد و آرامش و اطمینان خاطرى به آنان بخشید:

«الیوم یئس الذین کفروا من دینکم فلا تخشوهم واخشونى الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتى و رضیت لکم‏الاسلام دیناً»؛ امروز کافران از (زوال) دین شما مأیوس شدند. بنابراین از آن‏ها نترسید و از من بترسید! امروز دین شما را کامل کردم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم و اسلام را به عنوان آیین (جاودان) شما پذیرفتم .
لازم بود این را هم نوع دیگر بیان کنم که آیاتی که ذکر شد از آیه ای که شما فرمودید هم اخص تر بود .

همکار محترم جوابهایی که داده شده مستند بود و هم قرانی وکسی که باید گله داشته باشد شما نیستید که با ایجاد شبهه قصد برهم زدن اصل موضوع را دارید.
صفحه: 1 2 3 4 5 6
آدرس های مرجع