تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: آیا خدا شر را آفریده؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
(۱۳/آذر/۹۱ ۹:۵۹)داداش کایکو نوشته است: [ -> ]
کایکو:

این تغییر تعریف اولیه نبود بلکه تعریف مفرد تزاحم در تعریف کلی ای بود که اول ارائه دادم .

اگر این تعریف از تزاحم را در تعریف اولیه قرار دهیم ابهام در نظر گرفته نشدن فاعل مختار و احاطه علمی تام در تعریف اولیه برطرف میشود .

مضاف بر اینکه قرار هم نیست تعریف حقیر زلزله و سیل واینها را در بر بگیرد چراکه در این رویداد ها فاعل مختار دخالتی ندارد بلکه این رویدادها به ارده اللهی صورت میگیرد لذا اطلاق شر به این رویدادها بطریق اولی اطلاق سر زدن شری از جانب حق تعالی خواهد بود که نقض قرض است .

مع الوصف تعریف پست قبلی را بایستی با تزاحم در تعریف اولیه تطبیق دهید تا ابهام رفع شود .

بله بنده متوجه بودم که شما تزاحم را تعریف نمودید.به هر صورت بنده اشکالات تعریفتان را عرض کردم.شما شر را تعریف نمودید و قاعده ی کار اقتضای جامعیت تعریف را می کند که گویا شما آن را وارد نمی دانید.صلاح مملکت خویش خسروان دانند!

کایکو:

جساراتا کامل نیست چراکه مهم ترین عامل پدید امدن شر فاعل مختار و علم اوست که تعریف شما جمیع مفاعیل را در بر میگیرد حتی فاعل موجب .

فاعل مختار یا غیر مختار به هر صورت عامل شر است و فاعلیت در مکنون سخن مستتر است.البته ادعای بنده این نبود که این تعریفم کامل است بلکه آن صرفا برای قیاس با سخن شما آوردم.

کایکو:

حرف البرت چیزی دیگری است .او دارد تقسیر خو در را از حوادث میگوید .

در حوادث فاعل مختار دخالتی ندارد و اساسا حقیر در تعریف خود قصد بیان علت حوادث را نداشته ام .

هرچند که دربرخی حوادث هم از ندانم کاری های فاعل مختار است .

خیلی ساده بخوام بگم خداوند شری را خلق نکرده و این ندانم کاری های انسانهاست که ما اسمشو شر میزاریم .

این سخن تکرار مکررات است.شما می فرمایید با غایت الهی همسو نباشد.عرض کردم غایت الهی یعنی خیر.تعریف شما می شود چیزی که خیر نباشد.باز هم عرض می کنم این شبیه تعریف آن دانشمند است.البته فی النفسه اشکالی هم ندارد.

مزاح دوستانه 2:

من تعجب میکنم دوست عزیزم شما که مشی عرفانی و فلسفی دارید چگونه سر از تاپیکی که ایجاد کننده ان قائل به خلقت است سر در اوردید ؟ چرا که حضرات عرفا و فلاسفه قائل به این هستند که اشیاء تطور ذات خدا هستند و مراتبی از وجود او .
لذا چیزی در عالم خلق نشده که شما دوست عزیزم به این تاپیک سر زده اید . هر چه هست اوست !!!!Wink
مضاف بر اینکه حضرات ، قائل به لا فاعل الا الله هستند و تعجب دیگرم از این است که شما به تنها چیزی که اشکال نکردید عبارت "فاعل مختار" بود که در تعریف اورده ام .[تصویر: wink.png]

در مزاح هنوز اول کارید.البته برای آغاز ناامیدتان نمی کنم.Winkولی کار دارد تا مرد راه شوید. Blush
جواب کلی :
ممکن است در کلیات تعریف حقیر با خیلی از اقول موافق باشد اما تفاسیر ، مبانی و ملاکات یکسان نیست .
حقیر که حرفی ندارم . تعریفی ارائه دادم که دوستان اشکالات ان را بیان کنند .سعی کردم اشکالات ان را برطرف کنم .انکه ممکن است عده ای بپذیرند و عده ای خیر .
حقیر تلاش داشتم که با شما در تعریف به اشتراک برسم که گویا حاصل نشد .
جواب جزئی:
(۱۳/آذر/۹۱ ۲۲:۴۵)حسن.س. نوشته است: [ -> ]در مزاح هنوز اول کارید.البته برای آغاز ناامیدتان نمی کنم.Winkولی کار دارد تا مرد راه شوید. Blush
Big GrinBig GrinBig Grin
شاید اینطور باشد. که اگر اینطور باشد به این خاطر است که میتیکومون کلا ادم جدی ای است و به ما اجازه شوخی کردن و لودگی نمیدهد .ممکنه وارد نبودن من در مزاح (البته بفرض صحت ادعا )به این علت باشد .
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع