تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: «««:: من باب آیه شهر الرمضان ::»»» + نکات مفید پست ها
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
[تصویر: %D8%A8%D8%B3%D9%852.png]
خلاصه اینکه خواستم موضوعی بروم درباره آیه ای از سوره مبارکه البقره ...

شَهْرُ رَمَضَانَ
الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ
هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ
فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ
وَمَن كَانَ مَرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ
يُرِيدُ اللّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ
وَلِتُكْمِلُواْ الْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُواْ اللّهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ ﴿۱۸۵﴾

ماه رمضان [همان ماه] است كه در آن قرآن فرو فرستاده شده است [كتابى ] كه مردم را راهبر و [متضمن] دلايل آشكار هدايت و [ميزان] تشخيص حق از باطل است پس هر كس از شما اين ماه را درك كند بايد آن را روزه بدارد و كسى كه بيمار يا در سفر است [بايد به شماره آن] تعدادى از روزهاى ديگر [را روزه بدارد] خدا براى شما آسانى مى‏خواهد و براى شما دشوارى نمى‏خواهد تا شماره [مقرر] را تكميل كنيد و خدا را به پاس آنكه رهنمونيتان كرده است به بزرگى بستاييد و باشد كه شكرگزارى كنيد (۱۸۵)

دیدم تنهایی نمیشود!

می خواهم از شما ... که بگویید در این آیه چه می بینید!؟! چه درمی یابید از این آیه ؟!

نکته مهم :
از کپی پیست بپرهیزید که می خواهم حرف خودتان را بشنوم ...
تدبر کنید بگویید ...
همه را با هم نگویید Smileکم کم ...
پست طولانی هم نگذارید که بهتر ...

بسم الله ...

برای دیدن ِنکات مفید پســـــتهای موجود کلیک کنید
به نظرم این آیه منو به یاد یه نکته تو فیزیک میندازه:
گریز از مرکز
وقتی که دارم با نیروی گناه (در طی سال)دور میشم منو نگه می داره.و میکشه به سمت مرکز.
به نام خدا
من فکر میکنم:خدا می خواهد هر طور شده ما از این ماه با برکت استفاده کنیم.
تمام سعیمان را برای در کش بکنیم.حتی اگه مریضیم و در سفرباشیم.
ببینید چه خدای مهربانی داریم.Blush
سلام
با تشکر از این تدبر خوبتون :Blush
یکی از چیزایی که از این ایه برداشت میشه ، نزول ( فرو فرستادن ) کل قران که میشه نزول دفعی اون (( البته این موضوع جای بحث داره چون در کنار بحث نزول دفعی نزول تذریجی هم بحث میشه و این رو بهتر هست سر زمانی جدا بحث بشه
بزارین یکمشو بگم بعد کاملش میکنم :این کپی پیست هستا چون مدرک داره " آياتى كه بر نزول قرآن در شب قدر و ماه رمضان دلالت دارند؛ مانند: آيه 185 سوره «بقره» و آيه 3 سوره «دخان»" إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةٍ مُّبَارَكَةٍ إِنَّا كُنَّا مُنذِرِينَ" و آيه 1 سوره «قدر»" إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ".
دو. آياتى كه بر نزول تدريجى قرآن در طول 20 يا 23 سال دلالت دارند؛ مانند آيه 106 سوره «اسراء»" وَقُرْآناً فَرَقْنَاهُ لِتَقْرَأَهُ عَلَى النَّاسِ عَلَى مُكْثٍ وَنَزَّلْنَاهُ تَنزِيلاً" و آيه 32 سوره «فرقان» " وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْلَا نُزِّلَ عَلَيْهِ الْقُرْآنُ جُمْلَةً وَاحِدَةً كَذَلِكَ لِنُثَبِّتَ بِهِ فُؤَادَكَ وَرَتَّلْنَاهُ تَرْتِيلًا ".)
Smile. ولی روی هم رفته یک نزول دفعی داریم یدونه تدریجی که برای بار اول کل قران بر پیامبر نازل شد و بعدا در مواردی که نیاز بود ایه به ایه نازل شد . حالا این بحث میگم چون تخصصی هست باید بصورت کامل بحث بشه.
یکی دیگه : خددا چقدر خوب و مهربونه که این روزه و صیام رو برای همه واجب کرده ولی میگه اگه بیماری و مسافری ، شرایطی رو قرار داده تا این دین با اسانی که در خودش داره باعث نشه مردم و مسلمانان به سختی بیوفتن و باعث بشه از دین زده بشن.
یکی دیگه تا یادم نرفته این برای نوعی اتمام حجت هست که اگه کتابی دیگر بود دیگه گفته نمیشد برای هدایتشما فرستادم . پس معلومه بقیه کتابهای پیشین با تحریفات لفظی و معنوی مواجه شدن و دیگه کلاملاکلام خدا نیستن.
و این باعث میشه که به کتب دیگر که در قبل و بعد ( دینهایی که الان هستن و هرکدوم برای خودشون دارن کتاب چاپ میکنن ) میان نیست و قران خودش برای هدایت بشر کفایت میکنه . ( البته یک چیزی اینجا هست که نباید فراموش بشه و اونهم مفسرین قرا که باید از انها اطاعت بشه و اونها کسانی نیستن مگر راسخون فی العلم ( عِدّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمّدٍ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ سَعِيدٍ عَنِ النّضْرِ بْنِ سُوَيْدٍ عَنْ أَيّوبَ بْنِ الْحُرّ وَ عِمْرَانَ بْنِ عَلِيّ‏ٍ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللّهِ ع قَالَ نَحْنُ الرّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ وَ نَحْنُ نَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ‏ " امام صادق عليه‏السلام فرمود: مائيم راسخون در علم و ما تأويل قرآن را مى‏دانيم. "اصول كافى جلد 1 صفحه: 308 روايه: 1
و انهایی که در ایه ياايهاالذين امنو اطيعوالله و اطيعوالرسول و اولي الامرمنكم . سوره مبارکه نساء- آیه59
اگه بازم به یادمان امد حتما میگوییم.Blush
هوالحق

به نظرم روزه خیلی در خدایی شدن ما اثر داره... برای همینم خدا میفرماید که اونایی که نمیتونن این ماه رو روزه بگیرن بعدا روزه هاشونو قضا کنند

یکی از شاهراههای باتقوا شدن ما روزه گرفتنه ... چون تمام اعضا و جوارح باید در روزه داری باید کنترل بشن و با روزه داری هست که ما امیر نفس میشیم و به قول استاد مطهری آزادی معنوی پیدا می کنیم...

پس باید به معنی واقعی روزه گرفت ...

التماس دعا
البته شاید به آیه فوق مربوط نباشه چیزی که می خام بگم اما به نظرم توی این ماه مبارک خیلی مصداق داره

نزدیک ترین حالت بنده به خداوند متعال مواقعی هست که با شکم خالی به حال سجده باشه ...
حالا خودتون حدس بزنید خداوند متعال این ماه رو چه فرصت خوبی برای ما بندگان خودش قرار داده برای تقرب به خودش

به قول قدیمیا اندرون از طعام خالی دار تا در آن نور معرفت بینی Heart

يُرِيدُ اللّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ

خدا برامون آسونی میخواد ،سختی نمیخواد...
گاهی ما چیزه به این سادگی رو یادمون میره...
تشکر می کنم از همراهی دوستانی که نظر خودشان رو گذاشتند .
بقیه هم تماشاچی نباشند ، نمی دانیم چرا ابرازنظر نمی کنید !
برادران و خواهران تشکر نکنید و بروید ، تالار گفتگو هست !
آیه رو چند بار بخونید ،

ببینید آخر رب الکریم چه می خواهد بگوید ... آخر چه می خواهد از این عباد الرحمن ...

منتظرم ...
سلام بر شماRose
از فاطمه خانم خواهر عزیزم بابت ایجاد این مبحث بسیار متشکرمRose
حقیقتا من هم مدتی بود که به این موضوع که چرا اونطوری که باید در بیداری اندیشه شور و نشاط ماه رمضان باشد اما نیست فکر می کردم و قصد داشتم که اگر وقت داشتم در فرصت مناسب مطلبی مبحثی همچون این مبحث را ارسال کنم که فاطمه خانم لطف کردند و این مبحث خوب را ایجاد نمودند و حقا که مبحث بسیار عالی را ارسال کردند.

نقل قول:خدا براى شما آسانى مى‏خواهد و براى شما دشوارى نمى‏خواهد

بنده در حد و اندازه ای نیستم و هرگز هم نخواهم بود که بخواهم فهم کامل و مطلقی از قرآن کریم داشته باشم

اما به نظرم همین آیه از قرآن کریم گویای کل مطلب هست.

به نظرم روزه تاثیر مستقیم در قدرت روح هست یعنی هر چه بیشتر جسم انسان تحت فشار گرسنگی و تشنگی به همراه الزام به رعایت اخلاقیات باشد روح انسان سمباده کشیده می شود و براق تر می شود

جالب تر اینکه خود نفس انسان در اثر محدودیت ها قادر است کارهای بسیار ویژه ای را انجام دهد که در بین مرتاض های هندی به طور کامل مشاهده می کنیم و حال آنکه آنان از پرورش روح چیزی نمی دانند

ماه رمضان ماهی است که هم نفس انسان را پاک می کند و هم روح انسان را صیقل می دهد که بدون اینکه فرد روزه دار طالب قدرت روحی باشد از طرف خداوند متعال روح و نفس و جسم او هر سه با هم پاک می شوند و این نهایت کامل بودن بشر هست ولی مشروط به اینکه قدر آنرا بدانیم و فقط برای خدا روزه بگیریم نه از روی عادت

به شرط اینکه هر روز این ماه را با شوقی به پیشوازش بریم که انگار همین امروز روز اول ماه رمضان هست.

خدایا به حق این ماه رمضان ات عشق به خودت و عشق به بنده هایت و عشق به خدمت به آنان را برای همیشه در وجودمان بکار.

در پناه حضرت حق موفق و پیروز باشید
Rose
خداوند می‌فرماید هرکس که این ماه رو دید باید روزه بگیره و هرکس هم نمیتونست باید بعداً بگیره یعنی یک ماه روزه گرفتن رو برعهده‌ی همه میذاره،
و سپس می‌فرماید که برای شما آسانی می‌خواهم و سختی نمی‌خواهم، یعنی این یک ماه روزه گرفتن کار شما رو سخت‌تر نمیکنه، بلکه داره کارتون رو آسونتر میکنه،
و در ادامه‌اش پیوسته به آن و قرین با آن می‌فرماید
برای اینکه آن تعداد رو کامل کنید و مرا بخاطر اینکه این چنین هدایتتون کرده‌ام به بزرگی بستایید،
یعنی این آسانی خواستن و سختی نخواستن بدین صورت هست که با کامل کردن آن تعداد روزه، بر شما منتی میذارم که بخاطر این بزرگی من، باید مرا به بزرگی بستایید، و آن منت هم هدایت هست، و برای این هست که شکرش رو بجا بیاورید. شکر هدایت یعنی ازش روی برنگردونیم و ازش استفاده کنیم.

فکر می‌کنم از همین رو هست که اول آیه هم می‌فرماید که ماه رمضان ماهی است که در آن قرآنی نازل شده که وسیله‌ی هدایت برای مردم هست و دارای دلایل روشنی که هدایت می‌کند و حق را از باطل مشخص می‌کند.
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع