تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: حجاب در نماز(خدا مرد است؟)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
بسم الله الرحمن الرحیم

اول راجع به این ((گشت ارشاد)) ی که می فرمایید میگم

ببینید ما میایم یه طرح خوبی میریزیم که یکی از احکام خدا بهتر اجرا بشه ولی یه سری خشک بودن ها و دگم بودن ها + اینکه هدفمون رو هم درست و واضح نمیگیم
مثال می زنم:
ما توی مدرسمون طرح مدرسه عبودیت گذاشنیم که فعالیت مدرسه رو بیشتر مذهبی کرده باشیم طرح واقعا عالی بود ولی چی شد دو تا از بچه ها گروه اینقدر توی دعای توسلا و زیارت عاشورا به بچه ها ایراد گرفتن و سخت گیری کردن که همه زده شدن.

این طرح گشت ارشاد هم یجور طرح امر به معروف و نهی از منکر بوده ولی اساسا ما تو ذهنیات خودمون بیشتر خانمها رو توصیه به تقوا میکنیم دیگه وگرنه که امر به معروف مرد و زن نمیشناسه

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

یه مقدمه راجع به این پاسخی که میخوام بدم:

خاک بر سر این هدهد که وقتی قرار شد با دلیلی قانع بشه علم رو ترجیح میده به دین. یعنی اگه علم پی ببره که مثلا نظریه ورقات تکنونیکی تو قرآن اومده هدهد تعجب میکنه و میگه ااااااا ایول راست میگن قرآن علمیه
درصورتی که اگه ایمانش درست بود وقتی علم یه همچین حرفی رو میزد میگفت ای بابا این علمم چه دیر پیش میره

حالا دلیل علمی حجاب
تاحالا ازخودمون نپرسیدیم چرا واسه مردا مستحبه که تو نماز عبا بپوشن و ازین کلاه سفید؟؟
یا چرا یهودیا کلاه یهودی مذارن موقع عبادت؟
تازه روحانیاشون پارچه سفیدی روی سرشون می اندازن؟

تا حالا پرسیدیم از خودمون که چرا باید تو حج مردها حلق داشته باشن و کچل کنن( مگه واسه نورافشانیه؟Big Grin
یا همه این معبد شائولینیا(اسمشون الان یادم نیست) باید کچل باشن (کچلم نه تازه طاسBig GrinBig Grin

تو فیزیک جدیدا بحث انرژی های مثبت و منفی خیلی مد شده.
این هم اثبات شده که در زمانهایی که اسلام دستور به نماز های واجب داده تمام انرژی های کائنات به سمت زمین متمرکز میشه و بدن انسان اونرو به بهترین شکل از خاک در یافت میکنه واسه و بهترین نقاط بدن واسه جذب این انرژی 7 قسمتیه که واجبه تو سجده با زمین حتما تماس داشته باشه( دلیل مهر هم همینه و واسه همینه که یهودیا موقع دعا یه چیز مکعبی به پیشونیشون میچسبونن و هندیا قبل عبادت گل میمالن یه پبشونیشون)
خوب تو فیزیک دبیرستان خوندیم که اجسام نوک تیز انرژی رو سریعتر منتقل میکنن و موهای ما هم این خاصیت رو داره
پس با پوشاندن موها این انرژی رو تا مدت بیشتری حفظ میکنیم
واسه همین درگذشته اجداد آریایی و ایرانی ما رسم قشنگی داشتن به اسم کلاه داشتن یا همون عمامه که هنوز این رسم در تربت جام هست و گاهی بین اهل سیادت هم دیده میشه عمامه دارن. البته اونا دلیل علمی نداشتن رسمی بوده که از ادیان کشترک الهی باقی مونده بوده

حالا اینکه چرا خانم ها در نماز واسشون حجاب واجبه به این دلیله که خانم ها خیلی سریع انرژی ها رو از بدن تخلیه میکنن به همین دلیل احساسی تر عمل میکنن و در اکثر موارد هیجانی عمل میکنن چون اعمال هیجانی نوعی روش برای تخلیه انرژی هست
(۱۲/مرداد/۹۲ ۱۵:۲۱)فرمیسک نوشته است: [ -> ]راستش من تا الان یک کتاب تفسیر هم باز نکردم و اصلا هم ندارم! فقط می بینم که شیعیان می فرمایند که امتشان نمی فهمن و عده ای باید بیاین و به آنها مطالبی را بفهمانن! و در یک سایت هم خواندم که تفسیرها باید چند سالی یکبار به روز بشه!
ولی خوب در قرآن گفته شده که قرآن کتابی مبین و آشکار است و به نظر من کتاب مبین احتیاج به تفسیر نداره.
همین طور که مشخصه قرآن احتیاج به تفسیر داره
نکته جالب این آیه این هست که شرط نزول قرآن، بیان کردن آیات هست برای همین از کلمه مگر استفاده شده

وَمَا أَنزَلْنَا عَلَيْكَ الْكِتَابَ إِلاَّ لِتُبَيِّنَ لَهُمُ الَّذِي اخْتَلَفُواْ فِيهِ وَهُدًى وَرَحْمَةً لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ ﴿نحل-۶۴﴾
ما قرآن را بر تو نازل نكرديم مگر براي اينكه آنچه را در آن اختلاف دارند براي آنها تبيين كني و مايه هدايت و رحمت است براي گروهي كه ايمان دارند.
(۱۲/مرداد/۹۲ ۱۹:۳۷)M912 نوشته است: [ -> ]به نظر من همین حجاب اجباری باعث خیلی چیزا شده مثلا وقتی حجاب میگیری بر فرض اینکه با زنای کنیز و غیر مسلمان تفکیک داده بشی حالا امروزیش میشه زنایی که اعتقاد ندارن و مسلمون نیستن یا خودشون مورد دارن!
خواهر من کی گفته حکمت حجاب برای تفکیک کنیز و غیر مسلمان و...؟؟؟؟؟؟؟
این آیه هیچ ربطی به شناسایی و تفکیک بانوان از هم نداره:
النور - 31
و به زنان با ایمان بگو چشمهای خود را (از نگاه هوس‌آلود) فروگیرند، و دامان خویش را حفظ کنند و زینت خود را -جز آن مقدار که نمایان است- آشکار ننمایند و (اطراف) روسری‌های خود را بر سینه خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود)، و زینت خود را آشکار نسازند مگر برای شوهرانشان، یا پدرانشان، یا پدر شوهرانشان، یا پسرانشان، یا پسران همسرانشان، یا برادرانشان، یا پسران برادرانشان، یا پسران خواهرانشان، یا زنان هم‌کیششان، یا بردگانشان [=کنیزانشان‌]، یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند، یا کودکانی که از امور جنسی مربوط به زنان آگاه نیستند؛ و هنگام راه رفتن پاهای خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانیشان دانسته شود (و صدای خلخال که برپا دارند به گوش رسد). و همگی بسوی خدا بازگردید ای مؤمنان، تا رستگار شوید!
نقل قول:الان واقعا فرق یه زن مورد دار با یه زن عادی معلوم نیس اگه حجاب اجباری نبود من به شخصه بدون روسری نمیومدم (شایدم میومدم) اما همین روسری بود و یه لباس پوشیده زنایی هم که دوس دارن مردا ببیننشون یا مشکل خاصی دارن میتونستن با (ویرایش) بیان دیگه هر جور دوس داشتن بود!
شما مقوله حجاب رو بد متوجه شدید... بحث حجاب در اجتماع به اون شکل ربطی به تفکیک زنان مومن از غیر مومن نداره... بلکه هدف اینه که جامعه به فساد نره... حجاب آزاد تاثیراتی رو جامعه میزاره که یکسری اماکنی رو طلب میکنه و اون اماکن هم به خودیه خود ترویج فساد میکنن! حالا تو دنیایی که غرق فساد شده یه حکومت با همه ی خوبی ها و بدیهاش خواسته ترویج فساد نکنه...
حجاب تو همه ی ادیان وجود داره... زرتشتیا یهودیها مسیحیا موقع دعا(نماز) حتما باید حجاب داشته باشن... حجاب تو ایران باستان هم فک نمیکنم نیاز به تشریح داشته باشه!
به قول ویل دورانت: نقش پوشش و حجاب زنان در ایران باستان چنان برجسته‌ است که می‌توان ایران را منشاء اصلی پراکندن حجاب در جهان دانست - ویل دورانت، تاریخ تمدن، ج2، ص78

بحث حجاب خیلی مهمتر از اون چیزیه که خیلیها تصور میکنن! باور کنین منم یه زمانی مثل شما فک میکردم حجاب چندان هم مسئله مهمی نیست!(همون فاز مدرنیته و...) در حالیکه میدیدم بدحجابی دخترا چه تاثیر عجیب و غریب داره رو پسرا میزاره... یه زمانی اگه کسی به خودم این حرفها رو میزد میگفتم مهم اینه که طرف دلش پاک باشه و...
وقتی تو حوزه فراماسونری و صهیونیسم تحقیق کردم تازه فهمیدم چرا انقدر تو مذهب حقه تشیع تاکید رو حجاب شده
تقاضا دارم خوب به این جمله توجه کنید:
کتاب "شریعت" (1904م)آلیستر کراولی پدر شیطان پرستی نوین – فصل دوم جمله 52:
حجابيست: آن حجاب سياه است. اين حجاب زن باحيا است؛ اين حجاب غم و پارچه تابوت مرگ است: اين از من نيست. وهم دروغ قرون را بگسل: گناهانت را در کلمات عفيف مپوشان: اين گناهان لوازم منند؛ تو بدرستی عمل کن، و من در اين دنيا و آن دنيا پاداشت خواهم داد.

اینجا رسما شیطان داره میگه برای رسیدن به اهدافمون باید حجاب رو از بین ببریم!
قسمت اعظمی از فسادهایی که دنیا رو پر کرده بخاطر بدحجابیه
حرف زیاده برای گفتن فقط کافیه در باب صهیونیسم و... تحقیق کنید تا به اهمیت حجاب پی ببرید

بحارالانوار٬ ج5، ص69
رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود :
دخترم ! زنی که از موی سرش آویخته شده بود ٬ موی سر خود را از نامحرم نمی پوشاند.
و زنی که گوشت بدن خود را می خورد ٬ خود را برای دیگران زینت می کرد و از نامحرمان پرهیز نداشت.
متن کامل حدیث: http://negar.charchoob.com/?p=3039

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّكِينَ بِوِلاَيَةِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَئِمَّةِ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ
به هر حال آزادی تا وقتی خوب هست که مخل آزادی دیگران نشود .
بنده می خوام الان نعوذ بالله هرطور خواستم باشم ، گشت ارشاد من رو ببیند یا نبیند این در پرونده من ثبت است و به ازای هر باری که بر بنده خدایی که با عمل من منحرف شده باید جواب پس بدهم . هر بارش رو خداوند از من خواهد پرسید و تمام منحرف شده ها رو می آورند به عنوان حق الناس باید جوابشان داده بشود .
حالا بعضی ها هستند که می خواهند بروند جهنم . بله . آزادند .
ولی یادشان باشد حق ندارند دیگران را منحرف کند .
جامعه یک جای عمومی هست . همه می خواهند در آن زندگی کنند .
یادمان باشد ،به بهانه آزادی ،حق نداریم جای دیگران رو تنگ کنیم .
(۱۳/مرداد/۹۲ ۳:۵۱)فاطمه خانم نوشته است: [ -> ]یادمان باشد ،به بهانه آزادی ،حق نداریم جای دیگران رو تنگ کنیم .
فاطمه جان این جمله شما عین کار آقایون هست که میخوان آزاد باشن که هر جا را دوست دارن نگاه کنن، هر جا دوست دارن برن، هر پوششی میخوان داشته باشن، با هر کی میخوان حرف بزنن، هر شغلی میخوان بگیرن و ... و برای اینکه این آزادی رو داشته باشن میخوان زنها را محدود کنن و جای اونها را تنگ کنن و به داخل چادر و پیچه بفرستن!

تازگی هم که پارو فراتر گذاشتن و به بهانه نقش مادری زن، کلا میخوان زن را از اجتماع خارج کنن و بفرستن کنج پستوی خانه ها!

فعلا این مردها هستن که جای زنها را تنگ کردن. 70 رشته دانشگاهی برای دخترها را حذف کردن. بیشتر اداره ها نیروی مرد می گیرن و گشت ارشاد هم که فکر میکنه فقط تیپ زنها مشکل داره که ساده لوحانه است!
به نظر شما این ارتباطهای بین جنس مخالف که در بین جوانها شیوع پیدا کرده بین چه تیپ دختر و پسرهایی است؟
واقعا فکر می کنین دخترا به یک پسر ریشوی بد تیپ با لباس ساده و یقه بسته و ... توجه می کنن؟!!
معلومه که نه. پس اونهایی که میگن تیپ پسرها مهم نیست سخت در اشتباهن.
اگر قراره سختگیری بشه باید به هر دو جنس بشه.

(۱۳/مرداد/۹۲ ۱۲:۲۴)فرمیسک نوشته است: [ -> ]
اگر قراره سختگیری بشه باید به هر دو جنس بشه.

در مورد جنس ما پسرا یه چیزی فرق میکنه اون هم اینه که ما هر کاری هم کنیم نمیتونیم یه دختر رو به صورت آن چنانی تحریک کنیم.یعنی تحریک دخترا با قیافه پسرا ممکن نیست!اما پسرا فرق میکنن.زود تر تحریک میشن.
تازه خواهر من مگه به ما پسرا گیر نمیدن؟چن وقت پیش توی قزوین ما یه عده متحجر ریخته بودن تو خیابون به هم سن و سالای من و حتی بزرگترا گیر میدادن که دستات رو بگیر بالا،اگه نافت معلوم میشد کمترین مجازاتت باتون خوردن بود،اون هم نه آروم ها،محکم تو همون ناف.این رو چون دیدم میگم!

یا علی!
(۱۳/مرداد/۹۲ ۱۲:۲۹)Tishtar نوشته است: [ -> ]در مورد جنس ما پسرا یه چیزی فرق میکنه اون هم اینه که ما هر کاری هم کنیم نمیتونیم یه دختر رو به صورت آن چنانی تحریک کنیم.یعنی تحریک دخترا با قیافه پسرا ممکن نیست!اما پسرا فرق میکنن.زود تر تحریک میشن.
موافقم با صحبتاتون. اما پس تکلیف خودسازی چی میشه؟
اگر من گرسنه باشم و به خیابان برم و به خوراکی های مغازه ها دستبرد بزنم گرسنه بودنم دلیل موجهی برای کار من میشه؟
نه. من باید جلوی خودم را بگیرم و به خانه برم و غذا بخورم. یعنی باید بتونم خودم را کنترل کنم.

اما در ایران فرض بر این قرار گرفته که مردها نمیتونن خودشون را کنترل کنن و باید زنها فدای اونها بشن و خودشون را محدود کنن تا مردها زحمت کنترل نفسشون را به خودشون ندن!

که اصلا عادلانه نیست. کلا ایران کشور مردسالاریه و تمامی قوانین رو جوری تنظیم می کنن که مردها راحت باشن! زنها هم که به راحتی فریب میخورن! به قول مارگارت میچل : زنان چه زود به دستبندهایی که بر دستشان بسته میشود بوسه می زنند!
(۱۳/مرداد/۹۲ ۱۲:۴۰)فرمیسک نوشته است: [ -> ]موافقم با صحبتاتون. اما پس تکلیف خودسازی چی میشه؟
اگر من گرسنه باشم و به خیابان برم و به خوراکی های مغازه ها دستبرد بزنم گرسنه بودنم دلیل موجهی برای کار من میشه؟
نه. من باید جلوی خودم را بگیرم و به خانه برم و غذا بخورم. یعنی باید بتونم خودم را کنترل کنم.

اما در ایران فرض بر این قرار گرفته که مردها نمیتونن خودشون را کنترل کنن و باید زنها فدای اونها بشن و خودشون را محدود کنن تا مردها زحمت کنترل نفسشون را به خودشون ندن!

که اصلا عادلانه نیست. کلا ایران کشور مردسالاریه و تمامی قوانین رو جوری تنظیم می کنن که مردها راحت باشن! زنها هم که به راحتی فریب میخورن! به قول مارگارت میچل : زنان چه زود به دستبندهایی که بر دستشان بسته میشود بوسه می زنند!

یه دفعه دیگه هم در مورد دزدی مثال زده بودینSmileمن هم گفتم که تحریک به دزدی فرق میکنه.تحریک به شهوت یه چیز عمومیه،شهوت رو همه دارن اما خیلیا شاید نصف بیشتر مردم اون ته ذهنشون هم به دزدی فکر نمیکنن،اصلا برای همین کنترل ناپذیری شهوته که ازدواج تو جوامع به یه امر عادی تبدیل شده و خدا هم این راهکار رو برای انسان مجاز کرده،اما هیچ جایی هست که انسان به صورت شرعی و مجاز تحریک به دزدیش رو خفه کنه؟!؟

(۱۳/مرداد/۹۲ ۱۲:۴۰)فرمیسک نوشته است: [ -> ]که اصلا عادلانه نیست. کلا ایران کشور مردسالاریه و تمامی قوانین رو جوری تنظیم می کنن که مردها راحت باشن! زنها هم که به راحتی فریب میخورن! به قول مارگارت میچل : زنان چه زود به دستبندهایی که بر دستشان بسته میشود بوسه می زنند!
ای بابا دل خوش سیری چند؟!!Smileمن که فکر میکنم ایرانی ها دختر دوست و زن سالارن!انصافا هم هستن دیگه،الان زنا که تو جامعه از مردا بیشتر میان،تمام کارا رو هم که گرفتن،کنکور هم که قربونشون برم از دم دانشگاه دولتی ها رو تصاحب کردن،هی نفر اول دوم میشن!
تا همین چند وقت پیش بیمارستان ها هم پرستار مرد داشتن اصن زنا رو را نمیدادن!الان چی؟؟!!
زن سالاری که شاخ و دم نداره!
(۱۳/مرداد/۹۲ ۱۲:۴۳)Tishtar نوشته است: [ -> ]یه دفعه دیگه هم در مورد دزدی مثال زده بودینSmileمن هم گفتم که تحریک به دزدی فرق میکنه.تحریک به شهوت یه چیز عمومیه،شهوت رو همه دارن اما خیلیا شاید نصف بیشتر مردم اون ته ذهنشون هم به دزدی فکر نمیکنن،اصلا برای همین کنترل ناپذیری شهوته که ازدواج تو جوامع به یه امر عادی تبدیل شده و خدا هم این راهکار رو برای انسان مجاز کرده،اما هیچ جایی هست که انسان به صورت شرعی و مجاز تحریک به دزدیش رو خفه کنه؟!؟

ای بابا دل خوش سیری چند؟!!Smileمن که فکر میکنم ایرانی ها دختر دوست و زن سالارن!انصافا هم هستن دیگه،الان زنا که تو جامعه از مردا بیشتر میان،تمام کارا رو هم که گرفتن،کنکور هم که قربونشون برم از دم دانشگاه دولتی ها رو تصاحب کردن،هی نفر اول دوم میشن!
تا همین چند وقت پیش بیمارستان ها هم پرستار مرد داشتن اصن زنا رو را نمیدادن!الان چی؟؟!!
زن سالاری که شاخ و دم نداره!
شاید لازمه قبلش در مورد مرد سالاری و زن سالاری بیشتر تحقیق کنید آقا این چیزایی که شما میگین زن سالاری نیست حق مسلم زن هاست نفر اول و دوم شدن کنکور ربطی به جنسیت نداره بیشتر مربوط به تلاشه و صرف اینکه دختر هستن دلیل نمیشه حذفشون کرد یا گفت حتما زن سالاریه
شما یک بار چند نفر اومدن گفتن نمیدونم دستت رو ببر بالا و این حرفا انقد نگران شدی؟ ولی باور نمیکنید من به خاطر گشت ارشاد تو جامعه احساس نا امنی میکنم به جاب امنیت همیشه میترسم از پشت یا جلو بیان گیر بدن ببرن و کلی گرفتاری و یه روز بد رو برام رقم بزنن
چی بگم والا شاید اگر هم لازم بود همچین چیزی باشه شدتش زیاده آدم فکر میکنه تله گذاشتن یبار میبینی دم یه مترو کمین کردن یدفعه میپرن بیرون حالا اگه از اون طرف خیابونش بدون شلوار هم رد شی زحمت نمیکشن بیان یه تذکر خشک و خالی بدن یا همین اتفاق وقتی ماشینشون پره هم میوفته ماشین که پر شه دیگه کاری به کسی ندارن این دیگه گشت ارشاد نیست!
به نظرم باید با اینا نرم تر برخورد کرد و واقعا ارشادشون کرد نه اذیتشون کرد
در ضمن من هیچوقت نمیفهمم چرا تو آیت الکرسی میگیم هیچ اجباری در دین نیست ولی ما دقیقا در دین اجبار میبینیم لطفا کسانی که از تفسیر خیلی اطلاعات دارن در این مورد هم نظر بدن هر چند کسی هنوز در مورد خود مسئله مفسرین بزرگ که تو چه دورانی زندگی میکردن کسی به من کمک نکرده تا بفهممHuh
(۱۳/مرداد/۹۲ ۱۴:۰۵)M912 نوشته است: [ -> ]شاید لازمه قبلش در مورد مرد سالاری و زن سالاری بیشتر تحقیق کنید آقا این چیزایی که شما میگین زن سالاری نیست حق مسلم زن هاست نفر اول و دوم شدن کنکور ربطی به جنسیت نداره بیشتر مربوط به تلاشه و صرف اینکه دختر هستن دلیل نمیشه حذفشون کرد یا گفت حتما زن سالاریه
شما یک بار چند نفر اومدن گفتن نمیدونم دستت رو ببر بالا و این حرفا انقد نگران شدی؟ ولی باور نمیکنید من به خاطر گشت ارشاد تو جامعه احساس نا امنی میکنم به جاب امنیت همیشه میترسم از پشت یا جلو بیان گیر بدن ببرن و کلی گرفتاری و یه روز بد رو برام رقم بزنن
چی بگم والا شاید اگر هم لازم بود همچین چیزی باشه شدتش زیاده آدم فکر میکنه تله گذاشتن یبار میبینی دم یه مترو کمین کردن یدفعه میپرن بیرون حالا اگه از اون طرف خیابونش بدون شلوار هم رد شی زحمت نمیکشن بیان یه تذکر خشک و خالی بدن یا همین اتفاق وقتی ماشینشون پره هم میوفته ماشین که پر شه دیگه کاری به کسی ندارن این دیگه گشت ارشاد نیست!
به نظرم باید با اینا نرم تر برخورد کرد و واقعا ارشادشون کرد نه اذیتشون کرد
در ضمن من هیچوقت نمیفهمم چرا تو آیت الکرسی میگیم هیچ اجباری در دین نیست ولی ما دقیقا در دین اجبار میبینیم لطفا کسانی که از تفسیر خیلی اطلاعات دارن در این مورد هم نظر بدن هر چند کسی هنوز در مورد خود مسئله مفسرین بزرگ که تو چه دورانی زندگی میکردن کسی به من کمک نکرده تا بفهممHuh
منظورم از زن سالاری جو حاکم بر جامعه بود!این رو باید قبول کرد کم کم تو مشارکت اجتماعی زنها دارن از مردا جلو میزنن،هیچ مشکلی هم براشون پیش نیومده!
در ضمن شما اگه حجاب بگیری دیگه کسی کاری بهت نداره اما اینی که من میگم رو در مورد هر چی نوجوون و جوون بود انجام دادن،اون هم وسط یه شهر بزرگ!
تو آیه الکرسی هم گفته شده در دین اجباری نیست،به این معنی که شما میتونی خوب رو انتخاب کنی میتونی بد رو!میتونی نماز بخونی میتونی هم نخونی!اما این در مورد حجاب که یه چیز عمومیه صدق نمیکنه

لا اکراه فی الدین،قد تبین الرشد من القی،فمن یکفر بالطاغوت و یومن بالله فقد استمسک بالعروه الوثقی،لانفصام لهی،والله سمیع علیم
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
آدرس های مرجع