تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: شرکت در مجالس عروسی(لطفا کمکم کنید)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
به نام خدا

سلام

بنظر من راه حل دادن در این مورد خیلی هم ساده نیست و بستگی به شرایط داره...

یه وقت میبینید عروسی خواهر یا برادرتون هست که نرفتنش ممکن نیست و باید حضور داشته باشین...اینجا نهایت سعیتون باید بر این باشه که خودتون رو به کارهای متفرقه مثل خوش آمدگوئی و یا نشستن کنار مهمونا و حرف زدن باهاشون و پذیرائی و... بگذرونید...( هرچند به شخصه برام مهم نیست که برای عروسی خواهر یا برادرم وقتی احتمال گناه میره حضور داشتم باشم...)

درمورد عروسی فامیل و آشنا که نرفتن بسیار راحته...بهانه هم تا دلتون بخواد میشه آورد...میتونید چندساعت قبل از شروع مراسم برید و عذر بیارید که به فلان دلیل(راست باشه نه دروغ!) نمیتونم بیام...مثلاً دوستتون رو دعوت کنید خونه تون و بگید مهمون عزیزی دارم که نمیتونم تنهاش بذارم...
خود من از صدتا مراسم اینجوری شاید فقط یکیش رو برم و اون هم جز حرف زدن با مهمونا کاری انجام نمیدم...(معمولاً رقص و پایکوبی در یک قسمت خاص به راهه و میتونیم جائی رو برای نشستن انتخاب کنیم که به دور از این هیجانات باشه...فقط صدای آهنگه رو نمیشه کاریش کرد که اونم بهش توجه نکنید)
چون برای خودم نرفتن راحته و انگار دنیا رو بهم دادن که موندم خونهBig Grin، طبیعتاً پیشنهادمم اینه که تا میتونید نرید به این مجالس ولی چندساعت قبلش برید یا زنگ بزنید و عذرخواهی کنید که کار پیش اومده یا بعد از عروسی ببینیدشون و عذرخواهی کنید( زمانش بستگی به جو داره!! به شخصه بعداز عروسی ازشون عذرخواهی می کنم...Blush)

این حکایت رو بخونید خالی از لطف نیست:

رسول گرامی اسلام فرمودند:
حضرت یحیی(علیه السلام) به شیطان گفت:
این زنگ را برای چه بدست گرفته ای؟
شیطان گفت: ای پیامبر خدا این منبع و سرچشمه صداهای غنا و موسیقی طرب انگیز مانند: بربط، تنبور، نای و... است، هنگامی که عده ای در یک مجلس شر و گناه(یکی از مجالس شر و گناه، مجالس عروسی هست که با لهو و لعب همراه است) جمع می شوند و به کمک این وسایل موسیقی، سروصدا درمی آورند تا لذت ببرند من هم در این زمان این زنگ را حرکت می دهم تا صدای موسیقی و آهنگ زیادتر شود، در این صورت بیشتر میتوانم آنها را در گناه غرق نمایم،

بعد شیطان گفت:
" فَمِنهُم مَن اذا سَمِعَ هذا یُفَرقِعُ اصابِعَهُ ، و مِنهُم مَن یَهُزَّ راَسَهُ و مِنهُم مَن یَصفُقُ بِیَدَیهِ فَما زالَ هذا دأبُهُم حتی اَبَرتُهُم "
بعد از شنیدن این آهنگ ها، عده ای با انگشتانشان صدا درمی آورند(بشکن می زنند) و گروهی سرشان را تکان می دهند و بعضی دست می زنند و این کارهای باطل و بیهوده را همیشه انجام می دهند تا اینکه همه را گــــــــــمراه و نابود سازم.

(بحارالانوار، ج63، ص228)

در مورد عروسی های فامیل و غیره معمولا با هزارتا بهانه! میشه نرفت
باید بپذیریم که همیشه نمیشه یه جوری رفتار کرد که همه راضی باشن
همیشه کسانی هستند که مخالف نظر و فکر شما باشند
اما خب نیازی نیست مستقیم بهشون بگید چون عروسیت فلان مدله من نمیام
همینکه بهانه بیارید دقیقه نود! و به اون مراسم تشریف نبرید بعد از یه مدت بقیه فامیل هم رفتار و اخلاق شما دستشون میاد و از دستتون ناراحت هم نمیشن
بهتره بقیه با ما سازگار بشن ،نه ما با بقیهBlush
عروسی داییم دعوتیم واسه نامزدیش از مجلس زدیم بیرون به دلیل یه گناه علنی، صله رحم حدود یک سال بین مادر و والدنشون قطع شد!

قطع صله بین پدر مادر و فرزند که میدونیدیعنی چی؟

حالا تصمیم گرفتیم بیریم، همیشه عروسیارو واسه شامش میرفتیم Big Grin ولی این یکیو نمیشه یعنی یکم فکر کنید!

من جدیدا یه علاقه خاصی به کتاب صوتی پیدا کردم

میخوام برم اونجا یه گوشه آناکارنینا گوش بدمBig GrinBig Grin

شما هم یه مشغله ای بیابید
ما بعد از ازدواج سبک زندگی خودمون رو طوری قرار دادیم که شبها زود می خوابیم. اوایل خیلی فامیل و حتی والدین شوخی و مسخره می کردن اما بعد از n بار بالاخره از ما پذیرفتن که اگر مراسمی بخواد دیر بشه ما فرار کنیم چون واقعا سیستم زندگی ما رو به هم می ریزه...

خوب الان که عروسی ها همشون شده تا پاسی از شب همراه با استغفار سحرSmile. خدا رو شکر اوایل مادرم شاکی بود اما از وقتی جا انداختیم که ما حداکثر تا 11 عروسی می مونیم به طور خودکار کارمون راحت شده طوریکه فامیلهای یه کم پرت تر رو اصلا نمیریم (رضایت مادر رو می گیرم) و فامیلهای پسر عمو و دختر خاله و ... رو موقع شام میریم تو که آهنگهای شدید رو قطع می کنن، شام می خوریم، هدیه میدیم و بعد از شام چون قطعا به سقف زمان ما رسیده یه خداحافظی و عذرخواهی می کنیم و .... تازه اگر بفهمیم همینها هم شام رو دیر میدن با مادر چونه می زنیم که یا نریم یا فقط بیایم و تبریکی و بهانه ساعت خواب و ... اگر نرفتیم و فامیل نزدیک بود بعدش میریم خونه و هدیه و تبریک رو جداگانه ...

بنده خودم موقع ازدواج در تالاری گرفتیم که خودش 11 تعطیل میکرد و موسیقی ملایم بی کلام گذاشتیم. شنیدم بعضی ها ناراضی بودن از بی رقصی و بی موزیک اون مدلی، اما در عوض ما خودمون بسیار راضی بودیم چون تونستیم دل محبوب ترین خلایق خداوند رو بدست میاریم که اصلا قابل قیاس با مردم عادی نیست ضمن اینکه شب اول زندگی هم بدون گناه شروع شد.
ممنون از راهنمایی های شما دوستان خوبمHeart

نقل قول:اما خب نیازی نیست مستقیم بهشون بگید چون عروسیت فلان مدله من نمیام
همینکه بهانه بیارید دقیقه نود! و به اون مراسم تشریف نبرید بعد از یه مدت بقیه فامیل هم رفتار و اخلاق شما دستشون میاد
اگه خودم یک عروسی بدون گناه بگیرم اون موقع خودشون میفهمن چه اعتقاداتی دارمSmile

فعلا که وضعیت خوبه، یا سربازیم یا دانشجویم و اصلا نیستم که مراسم برم. بعد از اون هم که متاهل شدم همونطور که شما گفتین به نظرم اگه ساعت آخر عروسی برم بهتره و هدیه عروسی هم یه چیز بهتری بدم تا ناراحتی پیش نیاد.
تا جایی هم که بشه یه جوری از محیط گناه خودمو دور کنم.

قدیما خوب بود، اکثر سازهای محلی میذاشیتن ولی الان یه چیزایی میذارن آدم شاخ درمیاره... چند ماه پیش مجبور شدم یه عروسی بنده خدایی رفتم(کسی نبود مجبور شدم من برم) یک آهنگی گذاشته بودSurprise، خیلی عجیب بود. آخه چی بود اون... ربطی هم به عروسی نداشت کهههه... ببخشیداا ولی من به عقل کسی که اون آهنگو گذاشته بود شک میکنمBig Grin
این بود: پسره: آی دختره!Surprise دختره: بله!Shy شوهر داری!Surprise نه خیر!Shy زنم میشی!Surprise و..... شرمم میاد اینجا بنویسم(الان ارسالم حذف میشهBig Grin)

قدیم ها فقط تار میزدن و میخوندن خیلی هم سنگین بود ولی الان اینقدر صداش زیاده که آدم رو ناخوداگاه به رقص وادار میکنه!

خدا هممون رو به راه راست هدایت کنه
حالا از اینا گذشته...
دیگه عروسی کجا گیر میاد؟!!Big Grin
خدا رو شکر توی فامیل ما که خشکسالیه از این لحاظ!!
یه فامیل خوبی هم داریم کلا این رسوم و مراسمو جارو کرده ریخته سطل اشغال!!
فقط یه مهمونی ساده توی خونشون. همین.
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

خوشبختانه هنوز اقوام ما وارد فاز اختلاط نشدند فقط یه عروسی بود که اونم ابتدا امر پدرم جوشی اورد

که بعلت احترام کوتاه امدند و همونجا سوا شد البته مختلط اولش

بدین صورت بود که همه روی صندلیهای خود نشسته بودند و شامل چیز دیگری نبود ولی بنظرم همون حرکت باعث

شد قبح ان نشکند و در مورد عروسیهای دیگر هم

وقتی خوانندگی میشه ماشاءالله دور و بر میز بقدری شلوغ میشه و یه بحث داغ و جنجالی Big Grin

شروع میکنیم دیگر کسی بدانها توجه ندارد ولی بازم خیلی مواقع اذیت میشیم میاییم بیرون و دوباره موقع شام وارد مجلس میشیم

ان شاءالله روزی برسد تمام شئون زندگیمون اسلامی شود

یاعلی.
نقل قول:بنده خودم موقع ازدواج در تالاری گرفتیم که خودش 11 تعطیل میکرد و موسیقی ملایم بی کلام گذاشتیم. شنیدم بعضی ها ناراضی بودن از بی رقصی و بی موزیک اون مدلی، اما در عوض ما خودمون بسیار راضی بودیم چون تونستیم دل محبوب ترین خلایق خداوند رو بدست میاریم که اصلا قابل قیاس با مردم عادی نیست ضمن اینکه شب اول زندگی هم بدون گناه شروع شد

الحمدالله تو شهر ما همشون ساعت 11 تعطیل میکنن.
با اجازتون یکم بحث رو تغییر میدم. آقای مدیر و اونایی که تجربه دارین کمک کنید. چون من تا به حال تجربه عروسی بدون موسیقی رقص و رقص رو نداشتم و تا به حال ندیدم نمیدونم باید این مراسم چه جوری باشه!
چه جوری باشه که خیلی خسته کننده نباشه؟ به نظرتون موسیقی بیکلام باشه یا مولودی باشه یا موسیقی مجاز باشه؟
آخه همه یک جا بشین و موسیقی بی کلام پخش بشه که خیلی خسته کننده! یه جوری نباشه که من اولین و آخرین کسی باشم که مجلس بدونم گناه بگیرم. دوست دارم یه جور باشه که قشنگ در بیاد تا اگه 4 تا جوون دیگه هم خواستن عروسی بدون گناه بگیرن پشیمون نشن و خوششون بیاد.

منتظر نظراتتون هستم Angel
بسم الله الرحمن الرحیم

"حکم فقهی مسئله"+ چندحدیث

سوال:
در صورتی که در مجلسی، مجبور باشیم موسیقی مطرب و لهوی را تحمل کنیم، آیا باز هم مرتکب گناه شده ایم؟

پاسخ:
همه مراجع : اگر احتمال تأثیر می دهید با فراهم بودن سایر شرایط باید نهی از منکر کنید. اگر نمی پذیرند، چنانچه حضور شما در آنجا باعث استماع حرام و یا تأیید گناه گردد، مجلس را ترک کنید، مگر آنکه باعث فتنه و فساد شود. در این صورت ماندن در آن محل به مقدار ضرورت اشکال ندارد. البته در صورت امکان باید از گوش دادن به موسیقی حرام، اجتناب ورزید و اگر صدای آن بدون دلخواه به گوش شما رسید، اشکال ندارد.
شرکت در مجالس لهو و لعب جایز نیست.

رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرمایند :
گوش فرا دادن به صدای لهو گناه است و نشستن در مجلس آن فسق و لذت بردن از آن "کفر" می باشد".

حضرت امام محمد باقر(علیه السلام) می فرمایند:
غنا گناهیست که خدا به سبب آن وعده آتش داده است.

فتوای مقام معظم رهبری در این باره :
موسیقی اگر انسان را به ابتذال و بی حالی و واخوردگی از واقعیت های زندگی بکشاند "حرام" است.

.......................
ببینید این نظر منه، کلا خوبه که آدم عروسی نگیره، بره یه سفر مذهبی، بعد ولیمه بده، تو ولیمه هم تکلیف مشخصه، همه میان شام یا ناهار میخورن میرن، به همین راحتی
حالا اگه علاقه به برگزاری جشن دارید
مولودی گزینه خوبیه، تو جمع آقایون البته/ خانما هم که مراسم هدیه دادن به عروس ...و این جور چیزا دارن، یا با هم صحبت میکنن، خیالتون راحت حوصله شون سر نمیره،
اینا همه مجرب بودکه گفتم، اصلنم حوصله کسی سر نمیره، تازه بعضی ها هم قدردانی کردند بخاطر آرامشی که در نبود صداهای بلند موسیقی وجود داشت
به هر حال هرکسی معیارها و ارزشهایی در زندگی داره/ حالا این معیار اگه الهی و مقدس باشه، به قول دوست عزیزمون بقیه خودشونو بابد با ما هماهنگ کنن

Angel

موفق باشید
(۳۱/مرداد/۹۲ ۱۸:۵۹)مهدی2012 نوشته است: [ -> ]الحمدالله تو شهر ما همشون ساعت 11 تعطیل میکنن.
با اجازتون یکم بحث رو تغییر میدم. آقای مدیر و اونایی که تجربه دارین کمک کنید. چون من تا به حال تجربه عروسی بدون موسیقی رقص و رقص رو نداشتم و تا به حال ندیدم نمیدونم باید این مراسم چه جوری باشه!
چه جوری باشه که خیلی خسته کننده نباشه؟ به نظرتون موسیقی بیکلام باشه یا مولودی باشه یا موسیقی مجاز باشه؟
آخه همه یک جا بشین و موسیقی بی کلام پخش بشه که خیلی خسته کننده! یه جوری نباشه که من اولین و آخرین کسی باشم که مجلس بدونم گناه بگیرم. دوست دارم یه جور باشه که قشنگ در بیاد تا اگه 4 تا جوون دیگه هم خواستن عروسی بدون گناه بگیرن پشیمون نشن و خوششون بیاد.

منتظر نظراتتون هستم Angel

اتفاقا یکی از آشناهای ما که وضعشون هم خیلی خوبه(بیش از اونکه تصور کنید!) خونواده ی مذهبی هستند.
عروسی پسرشون مداح و مولودی خوان آوردند و مثل جشن های مذهبی مولودی میخوندند و بقیه کف میزدند.
تنها مجلس عروسی بود که بدون سر درد ازش اومدم بیرون!

به نظرم خیلی خوب بود.هر چند یه سری حرفها دنبالش بود ولی واقعا خوب بود.
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
آدرس های مرجع