سلام
نقل قول:یعنی اگه اختیارباوری باشه صفر، جبر باوری باشه ده، من هفت و نیمم.
حالا قضیه خیلی فرق کرد.ما هم همینیم و سهم جبر در اعتقاداتمون بیشتره.خب وقتی به 2.5 تا اختیار اعتقاد دارید،پس میشه ادما رو مسئول کاری که انجام میدن دونست،درسته؟
بعد میشه چندتا مثال بزنید از این 2.5 تا اختیار.
چون شما یه جوری حرف زدید و نتیجه گیری کردید که من فکر کردم به جبر مطلق باور دارید.
نقل قول:بحث این نیست که ما توان پیش بینی رفتار رو داریم یا نه. بحث اینه که رفتار معینه یا نه. یه مثال می زنم: یه سنگو از بالای کوه پرت می کنیم پایین. می تونیم پیش بینی کنیم کجا می ایسته؟ نه. می تونیم بگیم سنگ مختاره؟ نه.
داریم راجع به انسان حرف میزنیم.که دو بعدی هست،یک بعد مادی داره که شامل تمام قوانین فیزیک میشه و یک بعد غیر مادی.
اما سنگ اراده غیر نداره.
این مثال بهتره
اقای ایکس خبره ورزش پارکور یا همون شهر نوردیه.
دو حالت داریم در افتادن از یک دیوار 4-5 متری
1- طرف شکست عشقی خورده و انگیزه ای برای زندگی نداره و تلاشی نمیکنه که زنده بمونه.
2-طرف اشتیاق به زندگی داره چون عشقش منتظرشه و با اون حرکات میتونه سقوطش رو کنترل کنه و زنده بمونه.
اما خوب در مورد سنگ یا حتی حیوان،نتیجه یک و دو یه چیزه.
در انسان یه چیزی وجود داره که مولده.
دیروز داشت تو تی وی،گوزنها رو نشون میداد که بوی ماده فضا رو پر میکنه و گوزنهای نر،تقریبا دیوانه میشن.داشتم به این فکر میکردم که در مورده اینا حرفتون درسته،اگرم انتخابی وجود داره اونی انتخاب میشه که قویتره و قراره نژاد قویتر بمونه.
اما در مورد انسان اینطوری نیست،درسته انسانهایی وجود دارن که از غریزه شون انتخاب میکنند اما کم نیستن ادمایی که چیزی فراتر دارن.
اگر یه دختری از بین خاستگاراش ،مردی رو انتخاب کنه که امام علی علیه السلام رو بیشتر دوست داشته باشه،هیچ،هیچ،هیچ ربطی به طبیعتی که شما میگید نداره.
اینجا واقعا یه سری انتخاب با گزاره های عقلی مطرحه.حالا اگه بگید خب عقل به مغز ربط داره،منم نگفتم بی ربطه،همه چیز بشر به مغز ربط داره اما...
به قول اقای دینانی،همانطور که گوش ابزاره برای شنیدن،با گوش نمیشنویم
چشم ابزاره برای دیدن،با چشم نمیبینیم.
مغز هم ابزاره برای فکر کردن،تعقل و یاداوری و ....
اما ادراکش با روحه
موضوع اینه ما مغز رو ازار روح میدونیم و شما مغز رو همه چی
نقل قول:فعل و انفعالات مغز هر فرد به قدری پیچیده و منحصر به فردن که هر گونه پیش بینی غیر ممکنه.
"
هر فرد به قدری پیچیده و منحصر به فردن که هر گونه پیش بینی غیر ممکنه."
از اینجاشو قبول دارم
وقتی ما همه فعل و انفعالات رو نمیشناسیم،چه جوری همه چیز رو در همون مغز،با اطمینان خلاصه میکنیم؟
همه حالات روحی و روانی ،در مغز یا حتی در اعضای دی
گه میتونه ،سیگنال هایی رو نشون بده،خب ما هم قبول داریم،بخاطر اتحاد روح و بدن هست.
حالا بشر امروز همین سیگنال رو میگیره و خوشحاله که همه چیزو فهمیده و دروغ به مغز ربط داره،صرفا،چون سیگنالی در مغز مشاهده شده.
هیچ کدوم از اینا منافاتی با وجود روح و ادراک روح نداره،چون ما هم وجود سیگنال در هر حالتی برای مغز رو پیش بینی میکنیم.
نقل قول:البته آزمایشهایی انجام شده که موید جبره. مثلا آزمایش شونده باید بین فشار دادن دو دکمه رو انتخاب کنه. محاسبه شده که قبل از این که آزمایش شونده از تصمیمش آگاه بشه، سیگنال مربوط به اون تصمیم منتشر شده. بعضی آزمایش ها این فاصله رو تا 7 ثانیه مشخص می کنن.
من اینو باور نمیکنم،میتونه در مورد غریزه صدق کنه،مثلا غذای خوب و داغ به طرف نشون بدیم و تعداد مولکولهای غذا در ها کم باشه که طرف بویی متوجه نشه اما مغز پیام رو دریافت کنه ،بعد طرف متوجه گرسنگیش بشه.
اما اینکه بخواد دکمه انتخاب کنه یه بحث دیگه است و باید اعتبار ازمایش تعیین بشه.یعنی من شخصا تا با چشم خودم نبینم باور نمیکنم.
چون به هر حال دانشمندا هم میتونن بخاطر جبر دروغ بگن دیگه!!!!
بعد این جبر از کجا میاد؟
انتخاب تصادفیه طبیعته؟منظورتون اینه؟
یعنی ما دهتا مغز داریم و برای انتخاب غذا،مغز الف به طور تصادفی کباب رو انتخاب میکنه،مغز دوم قورمه سبزی....؟
و دفعه بعد که اینا رو ازمایش کردیم باید جوابها غیر قابل پیش بینی و متغیر باشه،درسته؟
واقعا تو جامعه اینطوری؟
نقل قول:خوب کسی رو استیضاح و مواخذه هم نمی کنیم. تو فرانسه هم بیخود تظاهرات کردن.
یه چیزو تو پانویس یواش بگم: درسته که من جواب نقصی شما رو می پذیرم. ولی درست بودن جبر یه چیزه و نتایج اخلاقی حاصل از جبر باوری یه چیز دیگه. اتفاقا تو بحث دوم نتایج خیلی متفاوتی می شه گرفت.
بحث متناقض شد
من الان هنوز نمیدونم شما 2.5 نمره اختیار رو به چی اختصاص میدین.
اگه به همونی که ما میگیم بگین که در این مورد بحثی نیست و ادما مسئول عملشون هستند.
اگه به چیز دیگه ای میگید که بحث چیز دیگه ای میشه.
به هر حال ترجیح میدم اول بدونم بعد بحث شه که سخن به درازا نره.