تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: بت پرستی مدرن !!!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3
دوستان ...

یک مسئله مدتی ذهن من رو مشغول کرده ، دوست دارم نظر شما رو بدونم !!!

مقدمه

همه میدونیم که اکثر اقوام پیشین بت پرست بودند . بت ها رو در عبادتگاه ها نگه میداشتند ... این بت ها هم مورد پرستش شخصی قرار میگرفت و هم مورد پرستش اجتماعی . مثلا حکام گذشته اعتقاد داشتند که مشروعیت حکومتشون رو از خدایان گرفتند ... مانند حکومت فراعین مصر ، حکومت بابل و ...

حتی در اقوام یکتا پرست مثل ایران خودمون هم پادشاهان هخامنشی و اشکانی و ساسانی همگی معتقد به فر ایزدی ( تایید الهی ) برای پادشاهان بودند !!!

در قرون وسطی هم پادشاهان توسط پاپ انتخاب میشدند و به نوعی تایید الهی میگرفتند !!!

در حکومت ولایی شیعه هم همین اصل پا برجا است !!!

یعنی یکی از ابعاد پرستش اجتماعی خدای یکتا یا خدایان در تقریبا تمام اقوام ، داشتن مشروعیت از طرف خدا یا خدایان برای حکومت وقت بوده !!!

دموکراسی ... آزادی ... حقوق بشر

تقریبا از رنسانس به بعد ، چند قرن است که انسان در اکثر جوامع خصوصا غرب ، خدا رو از معادلات اجتماعی حذف کرده و اصلی به نام دموکراسی رو مطرح کرده ... مردم سالاری ، رجوع به اکثریت یا هر اسم دیگه که داره !!!

یعنی معتقدند که اکثریت هر اونچه رو که انتخاب کند مشروع است و باید اجرا بشه چه مخالف حکم خدا باشه و چه نباشه ... یعنی کاری به خدا ندارند و دموکراسی رو در جوامع غربی فرا تر از خدا میدونند !!!

در واقع به غیر از خدا چیزی رو در جایگاه خدا قرار دادند !!!

إِن يَدْعُونَ مِن دُونِهِ إِلاَّ إِنَاثًا وَإِن يَدْعُونَ إِلاَّ شَيْطَانًا مَّرِيدًا ( نسا 117 )

ترجمه آیت الله مکارم : آنچه آنها از غیر خدا می خوانند، تنها بتهایی است بی روح و بی اثر یا شیطانی سرکش و ویرانگر(117)

سوال من اینه :

آیا میشه دموکراسی بالاتر از دین یا آزادی بالاتر از دین و یا حقوق بشر بالاتر از دین[/b] که جوامع غربی به اون عمل میکنند رو نوعی بت پرستی اجتماعی دونست ؟!!!

و میشه کسانی که به اینها اعتقاد دارند رو بت پرست و مشرک دونست ؟!!!

نقل قول:آیا میشه دموکراسی بالاتر از دین یا آزادی بالاتر از دین و یا حقوق بشر بالاتر از دین[/b] که جوامع غربی به اون عمل میکنند رو نوعی بت پرستی اجتماعی دونست ؟!!!

شما به این نکته در بررسی جامعه شناسی تاریخی توجه نداشتید که خود بت پرسی هم خداپرستی محسوب میشه (بت رو به عنوان خدا قبول دارن) . سوالتونو یه بار بخونید

در جدیدترین کتب انسان شناسی در غرب میبینیم به این نتیجه رسیدن که «Mind is God» یعنی ذهن خداست! ()
بنابر این نظر خدا در عصر جدید میشه حاصل جمع نظر ذهن های جامعه (بخوانید خداهای جامعه)

والسلام.
به نظر من باید به جایی رسید که به جای این چیزی که بعضی از مذهبیا میگن ( دموکراسی دینی ! ) به دموکراسی انسانی بریم بر اساس قوانین انسانی که همون قوانین اسلامی هست ، فقط اسمش فرق میکنه.
اینطوری میتونیم اتحاد بیشتری بین ادیان مختلف بدست بیاریم. همگامی برای رسیدن به کمال.

اگه ما نمیتونیم اینو مطرح کنیم یا به نتیجه برسیم ، قسمت بزرگی از مشکل ، خود ما و مبلغان دینی ما هستن. وگرنه اسلامیت و انسانیت دقیقا برابر هم هستن.

به نظر من باید بین دموکراسی بین مردم انجام میشه و دموکراسی انسانی یه علامت "مساوی" گذاشت و هر دوتارو موازی با هم پیش برد

فراموش نکنید که دموکراسی انسانی ، دموکراسی هست که بر پایه انسانیت رقم میخوره ، و انسانیت دقیقا مساوی با اسلامیته. اسلامیتی که خالص باشه نه چیزی که مثلا من میگم خودم مسلمانم. یعنی خالص باشیم و تسلم در برابر خدا.
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

نقل قول:جای این چیزی که بعضی از مذهبیا میگن ( دموکراسی دینی ! ) به دموکراسی انسانی بریم بر اساس قوانین انسانی که همون قوانین اسلامی هست

اقا گفتند نگید دموکراسی دینی بلکه بگید مردم سالاری دینی

و با این جمله نمیتونم رابطه برقرار کنم

نقل قول:انسانیت دقیقا مساوی با اسلامیته.

حداقل فرقش اینه که در انسانیت اصل را به انسان میدهد و در اسلامیت اصل خداوند است البته اگر تعریف انسانیت در

راستای اسلام صورت گیرد شاید گفت در طول اسلامیت است.

و در مورد انسانیت نزدیکترین چیزی که میتونم بگم سخن اباعبدالله است که گفت اگر دین ندارید لا اقل ازاده باشید

یاعلی.
نقل قول:
آیا میشه دموکراسی بالاتر از دین یا آزادی بالاتر از دین و یا حقوق بشر بالاتر از دین
[/b]
که جوامع غربی به اون عمل میکنند رو نوعی بت پرستی اجتماعی دونست ؟!!!

دموکراسی یا آزادی که بیشتر از حد و حدود دنیی باشه حتما ایرا د داره.....
به نظر من بهتر یه توضیح کامل در مورد تعریف بت پرستی و شرک پیدا کنیم بعد جواب این سوال و از توش دربیاریم..
در تکمیل صحبت های آقای مهدی 313 :

تعریف از انسان گرائی چیست؟

حدیث داریم هرچیزی که برای خود نمی پسندی برای دیگران نیز مپسند و هر آنچه که برای خود می پسندی برای دیگران نیز بپسند

این انسان گرائی غرب همینش نیز دروغ است

یعنی وقتی می گویند حقوق بشر ، حقوق حزب و دسته خودشان مهم است و لاغیر

به عبارت دیگر اسلام انسان گرا ترین مکتب است

حقوق و کرامت انسان برایش مهم است.

نقل قول: آیا میشه دموکراسی بالاتر از دین یا آزادی بالاتر از دین و یا حقوق بشر بالاتر از دین که جوامع غربی به اون عمل میکنند رو نوعی بت پرستی اجتماعی دونست ؟!!!

در مورد بت

چیزی که تحت عنوان بت در گذشته و حال حاضر نامگذاری می شود در واقع نمادیست برای فرافکنی

چون آن بت هیچ گاه به آن افراد دستور نمی دهد (به غیر از شیطان پرستان که مستقیم دستور می گیرند)

نیاز به پرستش را با آن بت برطرف می کنند.

آن چیزی که به آنها دستور می دهد نفس خودشان است

بت پرستی مدرن همین نفس پرستیست

تمامی مکاتب دست ساز بشری نشئه ای از همین بت پرستی هستند.
آنچه در قرآن مقابل شرک قرار گرفته، عنوان ایمان است و در جایی لفظ توحید بیان نشده است. هر جا که عنوان شرک آمده به معنای بت پرستی و خروج از توحید و زمره مسلمانان نیست. زیرا در قرآن علاوه بر اطلاق لفظ مشرک بر بت پرستان، بر اهل کتاب و برخی از اهل ایمان نیز اطلاق شده است
علل گرایش به شرک
1. جهالت و نشناختن خدا:
عدم شناخت خداوند و مساوی قراردادن او با مخلوق در یک سطح، یکی از مهمترین عوامل شرک به خداوند است. زیرا کسی که خداوند را آن گونه که باید بشناسد و معتقد باشد که آفرینش آسمانها و زمین از آن خداوند است، دیگر برای خدا شریک و همتا قرار نمی دهد.
2. هواپرستی:
یکی از ریشه های مهم و اساسی شرک که بزرگترین ظلم انسانی است، هواپرستی است.
خداوند در قرآن می فرماید: «بگو من از پرستش کسانی که غیر از خدا می خوانید، نهی شده ام. بگو من از هوا و هوس های شما، پیروی نمی کنم. اگر چنین کنم، گمراه شده ام و از هدایت یافتگان نخواهم بود».
نتیجه آیه این است که پرستش غیرخدا در واقع تن دادن به هواهای نفسانی است که منجر به شرک خواهد ش.
3. تقلید کورکورانه:
تقلید یعنی قبول و پذیرش گفتار و روش شخص دیگر بدون دلیل. از بسیاری از آیات استفاده می شود که بت پرستان به خاطر پیروی کورکورانه از پدران خود و پیروی از سنت بزرگان خود عقیده به شرک داشته اند.
خداوند در قرآن می فرماید: «و هنگامی که به آنان گفته شد: از آنچه خدا نازل کرده پیروی کنید. می گویند: نه بلکه ما از چیزی پیروی می کنیم که پدران خود را بر آن یافتیم؟ آیا حتی اگر شیطان آنان را دعوت به عذاب آتش فروزان کند (باز هم تبعیت می کنند؟».
4. شخصیت پرستی:
یکی از علل شیوع بت پرستی بین افراد، شخصیت پرستی است. یعنی برخی افراد چون انبیاء به موجب قداست و پاکی که دارند و یا موقعیت اجتماعی مورد توجه قرار می گیرند و به مرور زمان به مقام ربوبی و واجب بالا برده می شوند.
پس احتمالا جواب شما بله هستش......به نظر من..
نقل قول:حداقل فرقش اینه که در انسانیت اصل را به انسان میدهد و در اسلامیت اصل خداوند است البته اگر تعریف انسانیت در

راستای اسلام صورت گیرد شاید گفت در طول اسلامیت است.

به نظر بنده هم انسانیتی که به خالق ختم نشود قطعا در آینده و در محور حیاتش دچار مشکلات زیادی خواهد شد همانطوری که عینا می بینیم که الان غرب که داعیه دار بی عمل این نظریه است و اساسا خودش با نظریه اش مشکل دارد.

به امید آزادی بشر از زندان هایی با نام آزادی که به او داده می شود...

یا حق
(۲۸/شهریور/۹۲ ۲:۲۰)مهدی 313 نوشته است: [ -> ]
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

حداقل فرقش اینه که در انسانیت اصل را به انسان میدهد و در اسلامیت اصل خداوند است البته اگر تعریف انسانیت در

سلام
وقتی در اسلام انسان را در حد خدای کردن بالا میبره یعنی اصل را به انسان داده خدا خودش در قران نگفته روحش را در کالبد انسان دمیده چه موجود دیگری این سمت و عظمت را دارد من فکر میکنم دموکراسی اصل را به غیر انسان دادن هست که غیر خدای شده دموکراسی جدای انسان از خدا هست رسیدن به چیزی که شیطان وعده داده و خدا بر حزر کرده

[/quote]
نقل قول:به نظر من باید به جایی رسید که به جای این چیزی که بعضی از مذهبیا میگن ( دموکراسی دینی ! ) به دموکراسی انسانی بریم بر اساس قوانین انسانی که همون قوانین اسلامی هست ، فقط اسمش فرق میکنه.
اینطوری میتونیم اتحاد بیشتری بین ادیان مختلف بدست بیاریم. همگامی برای رسیدن به کمال.

محمد جان ، فکر نکنم تغییر کلمه انسانی به جای اسلامی مشکلی رو حل کند .
چون از همون کلمه انسانیت هم برداشت های متفاوت میشه !!!
به بعضی ها اگه بگی انسانیت ، فکر میکنند منظور همون اومانیسم و انسان محوری بودن است ... از همین کلمه خیلی برداشت ها میشه !!! پس به جای تغییر کلمات باید روی محتوا کار کرد !!!

به علاوه وقتی از ظواهر اسلامی فاصله بگیریم ، خود به خود توی مجموعه خودی ، از بین مسلمان ها دچار ریزش میشیم !!!

نقل قول:در مورد بت

چیزی که تحت عنوان بت در گذشته و حال حاضر نامگذاری می شود در واقع نمادیست برای فرافکنی

چون آن بت هیچ گاه به آن افراد دستور نمی دهد (به غیر از شیطان پرستان که مستقیم دستور می گیرند)

نیاز به پرستش را با آن بت برطرف می کنند.

آن چیزی که به آنها دستور می دهد نفس خودشان است

بت پرستی مدرن همین نفس پرستیست

ممنون دوست عزیز
ولی دموکراسی هم امروز به کسی دستور نمیده ... و نیاز به مشروعیت حاکم رو براشون برطرف میکنه ... عینا همون کاری که یک زمان با بت هاشون انجام میدادن ( توی همین جوامعه غربی زمان امپراطوری روم باستان )

هم اون کسی که جلوی مجسمه سجده میکنه و هم اونی که به دموکراسی اعتقاد داره ، جفتشون به دنبال دستورات نفسشون اند !!! توی نفس پرستی جفتشون شکی نیست ...

اصل نفس پرستی است ، اما مصداق ها از بت و مجسمه به دموکراسی تبدیل شده !!!

نقل قول: چیزی که تحت عنوان بت در گذشته و حال حاضر نامگذاری می شود در واقع نمادیست برای فرافکنی

شما فکر نمیکنی که دموکراسی فعلی هم در واقع نمادی است برای فرافکنی ؟؟؟Huh
صفحه: 1 2 3
آدرس های مرجع