تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: حجاب آسان؛ ارمغان «جلابیب» برای زنان ایرانی
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6
(۲۲/مهر/۹۲ ۱۳:۳۹)Atosa نوشته است: [ -> ]درباره روبنده از نظر اسلام غلطه و نیس!!!!!!!!!!!!!

ی بار تو تالارمون بحث شد ناظر عقیدتی مون کلی دلیل اورد ک در اسلام روبنده نیس

حالا اگه تاپیکو پیدا کردم می نویسم چی گفتن !!!!!!!

شماها هیچی از اسلام نمیدونیناااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

ما سنی ها خیلی گلیم!!!!!!!!!!!!!

عجب شما سنی هستید!

غلطه و نیست!!!؟

اسلام گفته حداقل پوشش اونه

پادگان نیست که حتما باید صورت زن دیده شود

شاید دوست نداشته باشد

===========

نقل قول:
چیه فهمیدی سنی هستم میخوای اذیت کنی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

خیر چون برادران و خواهران اهل سنت اینطور صحبت نمی کنند!!!
چیه فهمیدی سنی هستم میخوای اذیت کنی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

نقطه چین!!!!!!!!!
نقل قول:
بحث اینه که حجاب باید به همین کاملی باشه حالا بیان مخترعان همین مقدار پوشش یا حتی بیشتر از اون رو ساده تر کنند

حتی بیشتر از اون !؟!؟!؟!؟

ببخشید از نظر شما حجاب مطلوب و کامل به چه شکلیه !!؟؟

نظرتون چیه قانون بذاریم که کلا خانما از خونه هاشون خارج نشن! اینجوری حجاب کاملا حفظ میشه دیگه, درسته !؟؟

مدرک که زیاده, ولی فقط همین یک مورد رو داشته باشید:

قبول دارید خانم به زیارت مکه برای اعمال حج رفتن یا نه !؟

اگه رفتن پس قبول دارید که نباید پوشیه میزدن دیگه!

بحث سر گاه و بیگاه نیست, اگه قانون الهی باشه که پوشیه زدن واجبه پس دیگه گاه و بیگاه معنی نداره!

دیگه این بحث رو ادامه نمیدم! فکر میکنم همه مواضع گفته شد

موفق باشید
پرسش:

با توجه به حد و اندازه حجابی که در قرآن آمده است، آیا استفاده از پوشیه، افراطی گری نیست؟

پاسخ:

از باب مقدمه مطالبی در خصوص حجاب و حد حجاب بیان و سپس به مسأله پوشیه و نقاب می پردازیم.

در روایتی آمده است که: «إِنَّ فَاطِمَةَ دَخَلَ عَلَیهَا عَلِی بْنُ أَبِی طَالِبٍ علیه السلام وَ بِهِ کآبَةٌ شَدِیدَةٌ فَقَالَتْ فَاطِمَةُ علیها السلام یا عَلِی مَا هَذِهِ الْکآبَةُ فَقَالَ عَلِی علیه السلام سَأَلَنَا رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله عَنِ الْمَرْأَةِ مَا هِی فَقُلْنَا عَوْرَةٌ فَقَالَ فَمَتَی تَکونُ أَدْنَی مِنْ رَبِّهَا فَلَمْ نَدْرِ فَقَالَتْ فَاطِمَةُ لِعَلِی علیه السلام ارْجِعْ إِلَیهِ فَأَعْلِمْهُ أَنَّ أَدْنَی مَا تَکونُ مِنْ رَبِّهَا أَنْ تَلْزَمَ قَعْرَ بَیتِهَا فَانْطَلَقَ فَأَخْبَرَ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله مَا قَالَتْ فَاطِمَةُ علیه السلام فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله إِنَّ فَاطِمَةَ بَضْعَةٌ مِنِّی؛
حضرت علی علیه السلام در حالیکه ناراحت بود بر حضرت زهرا سلام الله علیها وارد شد. حضرتش پرسید یا علی چرا ناراحتی؟ فرمود: رسول خدا از ما در مورد زن پرسید و ما جواب دادیم که زن عورت است. فرمود: چه زمانی زن به خدا نزدیک تر است؟ ما بلد نبودیم. حضرت زهرا سلام الله علیها فرمود: به رسول خدا بگویید: وقتی که زن در خانه بنشیند به خدا نزدیک تر است.»[1]

در کتاب دعائم الاسلام آمده است: از ائمه علیهم السلام روایت شده است که مسلمانان به پوشاندن عورت خود مأمور شده اند و عورت مرد را از ناف تا زانو و عورت زن را تمام بدن او معرفی کرده اند.[2]

در این دو روایت تمام بدن زن عورت معرفی شده است و باید پوشانده شود؛ حتی تار مویی از او دیده نشود.

اما روایتی از ابن عباس نقل شده است که صورت و دست های زن را از پوشش استثناء کرده است:

روی عن ابن عباس فی قوله تعالی«وَ لٰا یبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلّٰا مٰا ظَهَرَ مِنْهٰا قال: الوجه و الکفّان»[3]

در کتاب الفقه علی مذاهب الخمسه، تألیف شیخ محمد جواد مغنیه آمده است: علمای اسلام اتفاق نظر دارند که بر هر یک از زن و مرد لازم است آنچه را در حال نماز باید بپوشاند، در خارج نماز هم بپوشاند.[4]

قرآن مجید آن قسمت از زینت زن که در معرض دید است - صورت و دست ها تا مچ - را استثناء کرده است می فرماید:

«... وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلی‏ جُیُوبِهِنَّ ...؛ زینت خود را جز آنچه که آشکار است - دست و صورت - نمایان نکنند، و روسری های خود را بر سینه خود افکنند.»[5] که مراد از زینت، محل زینت است؛ یعنی هیچ قسمت از بدن را نشان ندهد مگر آن قسمتی که آشکار است؛ اگر چه روایات این قسمت را تعمیم زده و شامل خود زینت مثل انگشتر و النگو و غیره می شود.

علامه طباطبایی در تفسیر آیه فوق می گویند:

خمار جامه ای است که زن سر خود را با آن می پوشاند و زائد آن را به سینه اش آویزان می کند. مراد از جیوب، سینه ها است، معنای آن این است که به زنان دستور بده تا اطراف مقنعه ها را به روی سینه های خود انداخته، آن را بپوشانند.[6]

زیرا زنان عرب، سرپوش های خود را به پشت سر می انداخته اند، که با این نحو پوشش، سر، سینه ها و گردن هایشان ظاهر و آشکار بوده است و با نزول این آیه مأمور شدند که سرپوش های خود را طوری بیندازند که موها و گردن ها و سینه ها نیز پوشانده شود.

در قرآن دستور به چادر یا چیزی شبیه چادر که تمام بدن را بپوشاند آمده است:

«یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنی‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ؛ ای پیامبر! به همسران و دخترانت و همسران اهل ایمان بگو: که خود را به وسیله چادر بپوشانند، این کار برای آن که شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است.»[7]

پس بر زن واجب است تمام بدن خود را از نامحرم بپوشاند، به جز صورت و دست ها تا مچ؛ و از روایات و آیات قرآن وجوب پوشش صورت و دست ها از نامحرم استفاده نمی شود. لذا این که کسی نقاب به صورت بگذارد و یا دستکش دست کند واجب نیست و قرآن و روایات درباره حکم خصوص پوشیه سکوت کرده اند و با استفاده از نقاب و دستکش، مخالفتی ندارند. بنابراین اگر زنی در مقابل نامحرم پوشیه زده باشد نمی شود گفت که در حجاب افراط کرده است، بلکه از روایات و قرآن استفاده می شود که اسلام با این عمل موافق است و مخالفتی ندارد.

همچنین از برخی از آیات و روایات استفاده می شود که استفادۀ از پوشیه و پوشاندن صورت دست ها اگر چه واجب نیست، اما مورد رضایت و مطلوب دین می باشد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می شود:

1- روایتی که از حضرت زهرا(سلام الله علیها) نقل شد که حضرت فرمود: بهترین حالت نزدیکی زن به خدا حضور در خانه اش می باشد.

2- آیه «وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفینَ مِنْ زینَتِهِنَّ؛ و زنان نباید پاهایشان را [هنگام راه رفتن آن گونه] به زمین بزنند تا آنچه از زینت هایشان را پنهان می دارند [به وسیله نامحرمان] شناخته شود.»[8]

یعنی زنان کاری نکنند که جلب توجه نامحرم شده و جامعه به فساد کشیده نشود و در صورت زن این فلسفه وجود دارد.

3- آیه «وَ إِذا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتاعاً فَسْئَلُوهُنَّ مِنْ وَراءِ حِجابٍ ذلِکُمْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِکُمْ وَ قُلُوبِهِنَّ؛ هر وقت چیزی از وسایل زندگی، از همسران پیامبر خواستید، از پشت پرده طلب کنید. این برای دل های شما و ایشان بهتر است.»[9] بنابراین بر زنان واجب نیست از پشت پرده صحبت کنند، ولی حکمتی که آورده - پاکیزگی دل زن و مرد نامحرم - در پوشاندن صورت هم هست.

4- در این بخش از آیه شریفه سوره احزاب که می فرماید: «ذلِکَ أَدْنی‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ» فلسفه ای که برای چادر سر کردن بیان کرده - تا به عفاف شناخته شوند و مورد آزار و هتک حرمت واقع نگردند - این فلسفه در پوشیدن صورت هم هست.

پی نوشت ها:

[b][1] بحارالأنوار ج : 100 ص : 251.

[2] دعائم‏الإسلام ج : 1 ص : 103.

[3] تذکرة الفقهاء (ط - الحدیثة)، ج‌2، ص: 447.

[4] الفقه علی مذاهب الخمسه، ص: ۱۱۳.

[5] نور، 31.

[6] ترجمه المیزان، ج‏15، ص: 156.

[7] احزاب، 59.

[8] نور، 31.

[9] احزاب، 53

منبع : پایگاه حوزه
(۲۲/مهر/۹۲ ۱۴:۰۱)MYNK نوشته است: [ -> ]حتی بیشتر از اون !؟!؟!؟!؟

ببخشید از نظر شما حجاب مطلوب و کامل به چه شکلیه !!؟؟

نظرتون چیه قانون بذاریم که کلا خانما از خونه هاشون خارج نشن! اینجوری حجاب کاملا حفظ میشه دیگه, درسته !؟؟

بحث سر گاه و بیگاه نیست, اگه قانون الهی باشه که پوشیه زدن واجبه پس دیگه گاه و بیگاه معنی نداره!

دیگه این بحث رو ادامه نمیدم! فکر میکنم همه مواضع گفته شد

موفق باشید

لطفا احساسی برخورد نکنید

من نگفتم بیشتر بشه

گفتم بیشتر شد به کسی ربطی نداره

یک نفر دوست داره دست کش دستش کنه

حالا شما بگید آی شما اشتباه کردی دستش دستت کردی مردم میخوان دستتو ببینن

اتفاقا ادامه بدید

خب لطفا مدارکتون رو رو کنید
خجالت بکشید!!!!!!!!!!!
زن عورته یعنی چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

این روایتهای جعلی را دور بریزید!!!!!!!!!!!!

یعنی ما مثل آلت تناسلی هستیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
(۲۲/مهر/۹۲ ۱۴:۱۰)Atosa نوشته است: [ -> ]خجالت بکشید!!!!!!!!!!!
............ی هستیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

من در مورد این روایت اطلاعی ندارم ولی این کلمه فقط به آن معنا نیست

هرچیزی که باید بنابر حیا آنرا پوشاند میشه ....
بله, مجبورم برگردم برای پاسخگویی به بعضی سوالات!

اولا خواهر گلم "عورت" به اون معنی که فکر میکنید نیست!

معنی عام تری داره, ظاهرا به مکان یا چیزی گفته میشه که باید پوشونده بشه و توی حفاظ قرار بگیره! مثل یه زمین کشاورزی!

میتونید خودتون راجع بهش تحقیق کنید ولی اگه حالشو نداشتید بگید تا خودم براتون پیداش کنم!

اما درمورد مطالبی که جناب 12منصوری نوشتن :

نقل قول:
حضرت علی علیه السلام در حالیکه ناراحت بود بر حضرت زهرا سلام الله علیها وارد شد. حضرتش پرسید یا علی چرا ناراحتی؟ فرمود: رسول خدا از ما در مورد زن پرسید و ما جواب دادیم که زن عورت است. فرمود: چه زمانی زن به خدا نزدیک تر است؟ ما بلد نبودیم. حضرت زهرا سلام الله علیها فرمود: به رسول خدا بگویید: وقتی که زن در خانه بنشیند به خدا نزدیک تر است.»

این روایت رو خودم درمورد چندین نفر شنیدم!! بعضیا میگن ابوذر بوده, بعضیا میگن سلمان, این موردی که شما نوشتید هم که حضرت علی(علیه السلام) گفته شده! همین نشون میده که این روایت ظاهرا مشکل داره!

درضمن چطور حضرت چنین چیزی رو فرمودن درحالی که ماجرای سیلی خوردنشون در کوچه ها رو میدونیم!

درحالی که ایشون شنبه ها(یا یک روز دیگه از هفته که من یادم نیست!!!) به زیارت شهدای احد میرفتن --> جنگ احد خارج از شهر بوده و ظاهرا فاصله زیادی هم از شهر داشته!

و موارد دیگه

نقل قول:
وَ إِذا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتاعاً فَسْئَلُوهُنَّ مِنْ وَراءِ حِجابٍ ذلِکُمْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِکُمْ وَ قُلُوبِهِنَّ؛ هر وقت چیزی از وسایل زندگی، از همسران پیامبر خواستید، از پشت پرده طلب کنید. این برای دل های شما و ایشان بهتر است.

این آیه هم که صراحتا درمورد همسران پیامبره! چرا خدا در قرآن مثل آیات دیگه این دستور رو تعمیم ندادن به همه بانوان جامعه !!!؟؟؟

خب این از محدودیت هایی بوده که فقط برای همسران پیامبر وجود داشته, مثل محدودیت ازدواجشون بعد از پیامبر و ....

نقل قول:
حالا شما بگید آی شما اشتباه کردی دستش دستت کردی مردم میخوان دستتو ببینن

من کی چنین حرفی زدم !!؟!Big GrinBig GrinBig Grin
(۲۲/مهر/۹۲ ۱۴:۴۰)MYNK نوشته است: [ -> ]بله, مجبورم برگردم برای پاسخگویی به بعضی سوالات!

اولا خواهر گلم "عورت" به اون معنی که فکر میکنید نیست!

معنی عام تری داره, ظاهرا به مکان یا چیزی گفته میشه که باید پوشونده بشه و توی حفاظ قرار بگیره! مثل یه زمین کشاورزی!

میتونید خودتون راجع بهش تحقیق کنید ولی اگه حالشو نداشتید بگید تا خودم براتون پیداش کنم!

اما درمورد مطالبی که جناب 12منصوری نوشتن :

این روایت رو خودم درمورد چندین نفر شنیدم!! بعضیا میگن ابوذر بوده, بعضیا میگن سلمان, این موردی که شما نوشتید هم که حضرت علی(علیه السلام) گفته شده! همین نشون میده که این روایت ظاهرا مشکل داره!

درضمن چطور حضرت چنین چیزی رو فرمودن درحالی که ماجرای سیلی خوردنشون در کوچه ها رو میدونیم!

درحالی که ایشون شنبه ها(یا یک روز دیگه از هفته که من یادم نیست!!!) به زیارت شهدای احد میرفتن --> جنگ احد خارج از شهر بوده و ظاهرا فاصله زیادی هم از شهر داشته!

و موارد دیگه

این آیه هم که صراحتا درمورد همسران پیامبره! چرا خدا در قرآن مثل آیات دیگه این دستور رو تعمیم ندادن به همه بانوان جامعه !!!؟؟؟

خب این از محدودیت هایی بوده که فقط برای همسران پیامبر وجود داشته, مثل محدودیت ازدواجشون بعد از پیامبر و ....

من کی چنین حرفی زدم !!؟!Big GrinBig GrinBig Grin

این مطلب متعلق به پایگاه اطلاع رسانی حوزه قسمت پرسش و پاسخ هست و 9 منبع معتبر داره
نمیدونم معتبر تر از اینها دیگه چی باید باشه؟!!!!!!!!!Huh

و بعد یک سوال بیرون رفتن حضرت چه ارتباطی با حدیث داشت!
این روایت میگه زن چه زمانی به خدا نزدیک تر است، مثل روایتی که میگه نزدیک ترین حالت بنده به خدا سجده است اما منظور این نبوده که آدم همیشه در حال سجده باشه!Big Grin

مورد آخرهم
نویسنده 4مورد مثال زد که بگه اسلام با پوشیه حداقل اگر موافق نباشه مخالف هم نیست و نمیشه گفت پوشیه زدن افراطی گری است.

(۲۲/مهر/۹۲ ۱۴:۰۱)MYNK نوشته است: [ -> ]

چون از احرام مثال آورید ، من هم از همان استفاده می کنم .
در موقع احرام لباس مردان نباید دوخته باشد . آیا این مسئله کلا در زندگی روزمره ما صدق دارد ؟!! آیا مردان هیچ گاه نباید لباس دوخته بپوشند ؟!
فرزندم در احکام ، قیاس مردود است .
....................................................................................................​.........
دوستانی که مدام می فرمایند چادر سخته چادر سخته !
بهشت را به بها می دهند یا به بهانه ؟!!!
خوب در سختی ها جوهر انسانیت بروز می کند اگر قرار باشد کسب فضائل ساده باشد که دیگر ارزشی ندارد .
گگرچه با مدلهای خوب و جنسهای جدید پارچه چادری ، دیگر آنچنان سختی وجود ندارد .
صفحه: 1 2 3 4 5 6
آدرس های مرجع