بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان عزیز :
سالروز شهادت امام حسن عسگری (علیه السلام) رو محضر صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و خدمت همه ی دوستان عزیزم تسلیت و تعزیت عرض میکنم .
خدمت دوست عزیزم Mohammad Trust عرض کنم که بنده ی حقیر بر خلاف شما که به سادگی از کنار شبهات میگذرید ، روی تک تک مسائلی که دوستان عزیزم توی مستند بحث کردن ، حرف برا گفتن دارم .
بنده ی حقیر اصلا فیلم های هری پاتر رو نگاه نمی کردم . ولی چند باری یه بخش هایی از فیلم رو دیدم . مثل بخشهایی که تو مستند نشون داده بود . تنها فیلمی که کامل دیدم و همون رو بیش از 10 بار دیدم ، هری پاتر و زندانی آزکابان بود . حدود 9 ـ 10 سال پیش ! اون موقع یه شبکه ی ماهواره ای بود که در طول روز یه فیلم رو ده بار نشون میداد و این روند شاید یک هفته و یا بیشتر ادامه پیدا میکرد . اون موقع برای تقویت زبان انگلیسی ، فیلم رو نگاه میکردم . چون زبان کانال فرانسوی بود و میشد به انگلیسی تغییرش داد . راستش اولش از نحوه ی صحبت کردنشون خوشم اومد . اما حسی که بنده ی حقیر تجربه کردم ، دقیقا حسی بود که یکی از دوستان توی مستند ازش اسم برد . اون موقع تازه 15 سالم بود . همذات پنداری !!! دقیقا چون سنم مثل شخصیت داستان بود ، خودم رو ذوب فیلم کردم . اجازه بدین اول در مورد فیلمی که دیدم صحبت کنم ، بعدش در مورد موضوعات دیگه صحبت میکنم . همون ابتدای فیلم چهره ی هری پاتر بنده ی حقیر رو جذب خودش کرد . شما اگه به مستند نگاه کنین ، متوجه میشین که بازیگر نقش هری پاتر از بچگی چهره ی بسیار جذابی داشته و اون عینکه (بعدا در موردش توضیح میدم) جذابترش کرده . تمام شخصیت ها کاملا روش کار شده . خواهشا به سادگی نگذرین . وجود اون دختره و یا رون به عنوان نفر سوم اینا همشون براش فکر شده و اینکه یه شبهه ایجاد کردن که اساسا این رمان کار یه نفر نیست ، به خاطر همینه . دوستان عزیزی هم که به سادگی میگذرن ، بدونن که اولین بار رسانه های خارجی نقد وارد کردن که جی.کی.رولینگ نمیوته خالق این اثر باشه . از بحثم منحرف نشم . دومین چیزی که بنده ی حقیر رو جذب کرد فضای فیلم بود . فضای تخیلی نزدیک به واقعیت . اینکه میشه توی دنیای امروز ، با یه کم تغییر بخشی از این اتفاقات بیفته . نکته ی بعدی وجود دختره اس که بنده رو جذب کرد . نه به عنوان مسئله جنسی . به خاطر اینکه یکی همیشه کنارته و توی همه ی مراحل مراقبته . چون این فیلم لااقل توی اون قسمت جذابیت جنسی نداشت . و مورد بعدی که اتفاقاتی که توی فیلم برای شخصیت هری پاتر میفته .
بعد از همه ی اینها میرسیم به اهداف فیلم و اون مواردی که به ذهنم میرسه :
سوال اول ـ چرا باید یه داستان معمولی اینقدر شهرت پیدا کنه ؟
سوال دوم ـ چرا بعد از شهرت بین انگلیسی زبان ها تصمیم گرفته شده که به 60 زبان دنیا و بعدش به 74 زبان دنیا ترجمه بشه از جمله یونان باستان و لاتین !؟
سوال سوم ـ چرا شخصیت هری پاتر چشمش رو نمی تونه با جادو و جمبل درمان کنه ؟
و . . .
و اما سوالاتی که دوستان عزیزمون توی مستند پرسیدن :
ـ پرسیده قبل از هری پاتر از جادوگری خوشت میومد یا نه ؟
خیلی کم . ولی بعدش مشتاق شدم . حس خوبی بود توی اون دوره .
ـ قبول دارین که هری پاتر جادوگری رو محبوب کرد ؟
به جز 2 نفر که با قطعیت گفتن آره ، بقیه مردد بودن . اما حقیقتش اینه که خواسته یا ناخواسته اون کسائیکه توی اون دوره ی زمانی داستانهای هری پاتر رو خوندن و یا کسانیکه فیلمهاش رو دیدن ، به سمت جادوگری کشیده شدن . مطمئنا اثرش رو 5 تا 10 سال دیگه می بینین . بعدا در موردش توضیح میدم .
ـ داستان پارداوکس یا سوتی هم داشت ؟
اون عزیزان نتونستن با قطعیت بگن داشته یا نه . و اون یعنی اینکه اثر سینمایی و یا نویسنده ی کتاب اثری رو که میخواسته روی افراد گذاشته بدون اینکه افراد متوجه اش بشن و طوری غرق در فضای فیلم و داستان شدن که اصلا گاف ها و پارادوکس ها رو متوجه نشدن . اینو توی تعجب سوالات بعدی که از افراد پرسیده شده ، میشه فهمید .
ـ آخرش هم می پرسه خوندن داستان و دیدن فیلمهاش رو به دیگران پیشنهاد میکنین ؟
بنده ی حقیر به افرادی که پیش زمینه ای از پشت پرده افکار فیلم و افکار پنهان نویسنده ندارن ، اصلا توصیه نمیکنم . چون به شدت تاثیرگذاره و توی ضمیر ناخودآگاه تاثیر خودش رو میذاره . بعدا مفصلا در مورد این موضوع هم بحث خواهم کرد .
در انتها لازمه تشکر ویژه کنم از دوستانی که این مستند رو ساختن . واقعا خسته نباشین . صدا ، متن ، موسیقی زمینه و . . . همه چیز خوب بودن . تنها ایرادی که میتونم بگیرم اینه که بعضی اوقات یه سری اطلاعات رو تعمدا تند میگفتین . به نظرم اشتباهه . چون بالاخره دارین یه سری اطلاعات میدین ؛ ولی نمیذارین مخاطب درست و حسابی بفهمه . انگار محرمانه اس . اینجاش یه مقدار تو ذوق میزد . ولی در کل مستند قوی و زیبایی بود . موفق باشید . بنده ی حقیر به شخصه منتظر سری های بعدی هستم .
راستی ، خیلی چیزهایی که میخواستم بگم ، یادم رفت !!! اگه یادم اومد ، حتما مینویسم .
در پناه الله
یا مهدی مدد