تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: شناخت خدا از زبان اولیا خدا
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
بسم الله الرحمن الرحیم

دعای ابوحمزه ثمالی ـ فراز بیست و ششم

خدايا تويي كه فيض خود را حتي بر آنكه درخواست نكند و بر منكران پروردگاري‌ات فروريزي پس چگونه باشد نسبت به كسي كه از تو درخواست كند و يقين داند كه جهان خلقت از تو و كار به‌دست توست؟
برتري و والايي اي پروردگار جهانيان،Heart
اي آقاي من بنده ات به درگاهت آمدهHeart
و تنگدستي او را پيش روي تو واداشته
و به وسيله دعاي خود درِ خانه احسان تو را مي‌كوبد
پس آن روي بزرگوارت را از من بر مگردان و آنچه گويم از من بپذير،Heart
زيرا من به اين دعا تو را خواندمHeart
و اميدوارم كه بازم مگرداني چون آشنايي كاملي به مهر و رأفت تو دارم.Heart خدايا تويي كه درمانده و سوال پيچت نكند سائلي و بخشش و عطا از تو نكاهدHeart
تو چناني كه خود گويي و بالاتر از آني كه ما گوييم.Heart
خدايا صبري نيكو و گشايشي نزديك و گفتاري راست و پاداشي بزرگ از تو خواهم، پروردگارا هرچه خير و خوبي است چه آنچه مي‌دانم و چه آنچه را نمي‌دانمHeart
خواهم از تو خدايا از بهترين چيزي كه بندگان شايسته‌ات خواهند.Heart
اي بهترين درخواست‌شدگان و اي بخشنده‌ترين عطابخشHeart

ــــــــــــــــــــــــــ
ادامه دارد ان شاءالله...
بسم الله الرحمن الرحیم

دعای ابوحمزه ثمالی ـ فراز بیست و هفتم

(خدایا) عطاكن به من خواسته‌ام را در مورد خود و خانواده و پدر و مادر و فرزندان و بستگان و برادران ديني‌امHeart
و زندگي‌ام را خوش و فراخ گردانHeart
و مردانگي‌ام را آشكار سازHeart
و تمام حالات مرا اصلاح كنHeart
و بگردانم از كساني كه عمرش را طولاني و كردارش را نيكو و نعمتت را بر او تمام كرده و از او خشنود گشته‌اي و زندگي پاكيزه‌اي به او بخشيده‌اي كه در ميان پابرجاترين خوشي و وسيع‌ترين كرامت و كامل‌ترين زندگاني روزگار به‌سر مي‌بردHeart
و به‌راستي تو هرچه را بخواهي انجام دهيHeart
ولي جز تو كسي نتواند هرچه خدا خواهد انجام دهد
خدايا مرا به ذكر مخصوص خود مخصوصم دارHeart
و آنچه را من به‌وسيله آن در تمام ساعات و دقايق روز و شب وسيله تقرب درگاهت قرار دهم خودنمايي و شهرت طلبي و سركشي و گردن فرازي قرار مده و مرا از فروتنان درگاهت قرارم بدهHeartHeart
ــــــــــــــــــــــ
ادامه دارد ان شاءالله...

بسم الله الرحمن الرحیم

دعای ابوحمزه ثمالی ـ فراز بیست و هشتم

خدايا به من عطا فرما وسعت در روزي،HeartHeart
و امنيت در وطن،HeartHeart
و چشم روشني در خاندان و مال و اولاد و پايدار ماندن نعمت‌هايي كه در پيش من داري و تندرستي و نيرويي در بدنHeartHeart
و سلامتي در دينHeartHeart
و هميشه تا زنده‌ام مرا به طاعت خود و اطاعت پيامبرت محمد صلي الله عليه وآله وادار كنHeartHeart
و بگردانم از پرنصيب‌ترين بندگانت در هر خيري كه نازل كرده و در ماه رمضان در شب قدر نازل گردانيHeartHeartHeart
و آنچه را در هر سال نازل گرداني از مهري كه بگستراني و تندرستي كه بپوشاني و بلاهايي كه بازگرداني و كارهاي خيري كه بپذيري و زشتي‌هايي را كه از آنها درگذريHeart
و روزي‌ام كن حج خانه كعبه را در اين سال و در هر سالHeartHeartHeart
و روزي‌ام ده روزي فراخي از فضل وسيع خود
و بدي‌ها را اي آقايم از من دور كن
و بدهي‌‌‌‌‌‌‌‌ها و مظلمه‌هايي كه به گردن دارم از من ادا فرما به‌طوري كه به خاطر چيزي از آنها ناراحت نباشم
و گوش و چشم دشمنان و حسودان و ستمكارانم را بر من ببند و بر ايشان ياري‌ام ده
و ديده‌ام را روشن كن و دلم را شاد گردان و برايم از اندوه و غمم فرج و گشايشي قرار دهHeart
و هركه را از تمامي خلقت كه اراده سوئي نسبت به من دارد زير پاي من قرارش ده
و كفايت كن مرا از شر شيطان و شر سلطان و بدي‌هاي كردارم
و پاكم كن از گناهان همگي،Heart
و از آتش دوزخ به‌وسيله عفو خود پناهم ده و به رحمت خويش داخل بهشتم گردانHeart
و از حوريه‌هاي بهشتي به فضل خود به همسريم درآورHeart
و ملحقم كن به دوستان شايسته‌ات محمد و آلش آن نيكان پاك پاكيزه و برگزيده،Heart
درودهاي تو بر ايشان و بر جسمهای آنان و بر ارواحشان و رحمت خدا و بركاتشHeart

ــــــــــــــــــــــــــــــــ
ادامه دارد ان شاءالله...
بسم الله الرحمن الرحیم

دعای ابو حمزه ثمالی ـ فراز بیست و نهم

(خدایا) سوگند به عزت و جلالت اگر مرا در مورد گناهان بازخواست كني من نيز تو را به عفو و گذشتت مطالبه مي‌كنمHeart
و اگر به پستي‌ام مرا مؤاخذه كني من هم به كرمت تو را مطالبه مي‌كنمHeart
و اگر به دوزخم ببري به دوزخيان گزارش مي‌دهم كه دوستت دارمHeartHeart
اي خداي من و آقاي من اگر نيامرزي مگر دوستانت و پيروانت را پس به كه پناه برند گناهكاران
و اگر اكرام نكني مگر نسبت به وفادارانت پس به كه استغاثه كنند بدكرداران
خدايا اگر به دوزخم ببري اين كار موجب خوشحالي دشمنت گردد
و اگر به بهشتم ببري موجب خوشحالي پيامبرت بشودHeart
و من به خدا سوگند مسلماً مي‌دانم كه خوشحال شدن پيامبرت را بيشتر از خوشحال شدن دشمنت دوست داريHeart
خدايا از تو مي‌خواهم كه دلم را پركني از محبت و ترس از خودت و تصديق به كتابت و ايمان به خودت و هراس و انديشه از خود و اشتياق به‌سوي خودHeartHeart
اي صاحب جلال و بزرگواري مرا دوستدار لقاي خويش كنHeartHeart
و نيز لقاي مرا دوست بدار HeartHeart
و در لقاي خود براي من آرامش و گشايش و كرامتي قرار ده.HeartHeart

ـــــــــــــــــــــــ
ادامه دارد ان شاءالله...
بسم الله الرحمن الرحیم

دعای ابوحمزه ثمالی ـ فراز سی ام

خدايا مرا به شايستگان از مردم گذشته ملحق كنHeart
و از شايستگان باقيمانده قرارم دهHeart
و به راه شايستگانم ببرHeart
و كمكم ده بر مخالفت با هواي نفسم بدانچه كمك دادي شايستگان را بر مخالفتشان با هواي نفس
و ختم كن كارم را به نيكوترين كارهايمHeart
و پاداشم را از آن كار به رحمت خود بهشت قرار دهHeartHeart
و كمكم ده در آنچه به من داده اي در كار صالح به‌كار بندم و ثابت قدمم دارHeartHeartHeart
و بازم مگردان به بدي‌هايي كه از آن نجاتم داده‌اي.
اي پروردگار جهانيان، خدايا از تو خواهم ايماني كه انتهايش ملاقات تو باشدHeartHeartHeart
و تا زنده‌ام داري به همان ايمان زنده‌ام دارHeart
و چون بميرانيم بر همان ايمان بميرانمHeart
و چون برانگيزيم بر همان ايمان برانگيزمHeart
و پاك كن دلم را از ريا و شك و خودنمايي در دينت تا در نتيجه عملم خالص براي تو باشد.HeartHeartHeartHeart

ــــــــــــــــــــــ
ادامه دارد ان شاءالله...
بسم الله الرحمن الرحیم

دعای ابوحمزه ثمالی ـ فراز سی و یکم

خدايا به من عنايت كن بصيرتي در دينت و فهمي (در شناختن) حكمت و درك خاصي در فهم علمت
و دو سهم از رحمتت و پرهيزكاري آنچناني كه مرا از گناهانت بازدارد
و رويم را به نور خود سفيد گردانHeartHeart
و شوقم را بدانچه پيش تو است قرار دهHeartHeart
و در راه خود و بر كيش پيامبرت صلي الله عليه وآله بميرانمHeartHeart
خدايا به تو پناه مي‌برم از كسالت و سستي و اندوه و ترس و بِخالَت و بي خبري و سنگدلي و بيچارگي و فقر و نداري و از هر بلا و هرزگي هر چه آشكار باشد از آنها و هر چه پنهان
و پناه مي‌برم به تو از نفسي كه قانع نباشد و شكمي كه سير نشود و دلي كه نهراسد و دعايي كه پذيرفته نشود و كاري كه سود ندهد
و پناه مي‌برم اي پروردگارم در مورد خويشتن و دين و مال و همه آنچه به من روزي كرده‌اي از شيطان رانده درگاهت كه به‌راستي تو شنواي دانايي.Heart

ـــــــــــــــــــــــــــــــ
ادامه دارد ان شاءالله...
بسم الله الرحمن الرحیم

دعای ابوحمزه ثمالی ـ فراز سی و دوم

خدايا كسي نيست كه مرا جز تو در پناه خود گيرد و جز تو پناهگاهي نيابم
پس مرا در چيزي از عذاب خود قرارم مده و مرا به هلاكت و عذاب دردناك بازمگردان.

خدايا عملم را بپذير و نامم را بلند كن و درجه ام را بالا بر و گناهم را بريز و به خطايم مرا ياد مكنHeart
و پاداش اين مجلس مرا و پاداش گفتارم را و پاداش دعايم را خوشنودي خودت و بهشت قرار دهHeart
و بده به من اي پروردگار من، تمام آنچه را از تو خواستمHeart
و از فضل خويش بر من بيفزا كه من به‌راستي به‌سويت مشتاقم.Heart

اي پروردگار جهانيان، خدايا، تو خود در كتابت قرآن براي ما نازل فرمودي كه ما گذشت كنيم از كسي كه به ما ستم كرده
و ما به خودمان ستم كرديم پس از ما درگذر كه تو از ما سزاوارتر بدين كار هستي

و به ما دستور دادي كه هيچ خواهنده اي را از در خانه‌مان بازنگردانيم
و من به‌صورت خواهندگي به درگاهت آمده‌ام و بازم مگردان جز با روا شدن حاجتمHeartHeart
و به ما دستور دادي كه نسبت به بردگان‌مان احسان و نيكي كنيم
و ما بردگان توييم پس ما را از آتش دوزخ آزاد فرما.

ـــــــــــــــــــــــــــــ
ادامه دارد ان شاءالله...
بسم الله الرحمن الرحیم

فراز آخر دعای شریف ابوحمزه ثمالی

اي پناهم در هنگام اندوه و غمHeart
اي فريادرسم در هنگام سختيHeart
به درگاه تو زاري كنم و به تو استغاثه كنم و به تو پناه آرم و به ديگري پناه نبرم
و گشايش نخواهم جز از تو، پس تو به فريادم برس و گشايشي در كارم بده اي كه اسير و گرفتار را آزاد كني و از گناه بسيار بگذري.Heart
طاعت اندك را از من بپذير و از گناه بسيارم بگذر كه به‌راستي تو مهربان آمرزنده‌اي.Heart
خدايا از تو خواهم ايماني كه هميشه دلم با آن همراه گرددHeart
و يقيني راست و كامل كه بدانم مسلماً چيزي به من نرسد جز آنكه بر من نوشته‌اي
و خوشنودم كن در زندگي به همان كه نصيبم كرده‌اي
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَHeartHeartHeart
ــــــــــــــــــــــــ
ادامه دارد ان شاءالله...

بسم الله الرحمن الرحیم

[تصویر: monajate_khamse_ashar.jpg]

* مجموع دعاهای وارده از امام سجاد (علیه السلام) چند‌برابر دعاهای موجود در صحیفه است که معروف‌ترین آنها مناجات خمس عشَر و دعای سحر، مشهور به دعای ابوحمزۀ ثمالی است که در ارسالهای قبل به مدد خداوند ترجمه آن قرار داده شد.

* نسبت مناجات خمس عشر (مناجاتهای پانزده‌گانه) به امام زین‌العابدین (علیه السلام) مشهور است و علامۀ مجلسی آنها را در کتاب بحار الأنوار آورده است و دانشمندانی که ملحقات صحیفۀ سجادیه را تدوین کرده‌اند این مناجاتها را در زمرۀ فصلهای آن آورده‌اند. همچنین حاج شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیح الجنان نیز آنها را نقل کرده است.

* خواندن دعاهایی مانند مناجات پانزده گانه به خود سازی و ترک گناه کمک می رساند؛ و علمای اخلاق نیز به خواندن آنها سفارش کرده اند؛ همان طور که محمدتقی مجلسی – پدر علامه مجلسی- می گوید:
«شایسته است که سالک الی الله مداومت بر خواندن مناجات خمس عشر داشته باشد»

نام های این ادعیه پانزده گانه به ترتیب عبارتند از:
۱- مناجات التّائبین (مناجات توبه کنندگان)
۲- مناجات الشّاکین (مناجات شکوه داران)
۳- مناجات الخائفین (مناجات ترسناکان)
۴- مناجات الرّاجین (مناجات درخواست کنندگان)
۵- مناجات الرّاغبین (مناجات راغبان و مشتاقان حق)
۶- مناجات الشّاکرین (مناجات شکرگزاران)
۷- مناجات المطیعین للّه (مناجات اهل طاعت خدا)
۸- مناجات المُریدین (مناجات اهل ارادت و اشتیاق)
۹- مناجات المُحبّین (مناجات محبان خداوند)
۱۰- مناجات المتوسّلین (مناجات اهل توسل به خدا)
۱۱- مناجات المفتقرین (مناجات نیازمندان به درگاه خدا)
۱۲- مناجات العارفین (مناجات عارفان)
۱۳- مناجات الذّاکرین (مناجات اهل ذکر)
۱۴- مناجات المعتصمین (مناجات معتصمین)
۱۵- مناجات الزّاهدین (مناجات اهل زهد)

مناجات اوّل: راز و نياز توبه‏ كنندگان

به نام خدا كه رحمتش بسيار و مهربانى ‏اش هميشگى استHeart
خدايا! گناهان بر من لباس خوارى پوشانده، و دورى از تو جامه درماندگى بر تنم پيچيده، و بزرگى‏ جنايتم دلم را ميرانده، پس آن را با توبه به درگاهت زنده كن، اى آرزويم و مرادم و خواسته ‏ام و اميدم، به عزّتت سوگند براى گناهانم آمرزنده‏ اى جز تو نمى‏ يابم، و براى دل‏شكستگى ‏ام جبران‏ كننده ‏اى جز تو نمى ‏بينم، به پيشگاهت با توبه و انابه فروتنى‏ نمودم، و با ذلّت و خوارى، به درگاهت تسليم شدم، اگر مرا از درگاهت برانى به كه روى آورم؟ و اگر از آستانت‏ بازگردانى به كه پناه برم؟ در اين حال افسوس از شرمندگى و رسوايى‏ ام، و دريغ از زشتى كردار و فراهم آوردن گناهانم، اى آمرزنده گناهان بزرگ، و اى جبران كننده استخوان شكسته، از تو درخواست‏ مى ‏كنم كه گناهان تباه‏ كننده ‏ام را بر من ببخشايى، و بر من بپوشانى پنهانكاري هاى رسواكننده ‏ام را، و مرا در عرصه قيامت از نسيم گذشت و آمرزشت بى ‏بهره مگذارى، و از پوشش زيباى چشم‏ پوشى‏ ات عريان و بى ‏پوشش رها نسازى، خدايا سايه رحمتت را بر گناهانم‏ بينداز، و ابر مهربانى‏ ات را به سوى عيبهايم گسيل كن، خدايا آيا برده فرارى جز به جانب‏ مولايش باز مى ‏گردد؟ يا كسى به او از خشم مولايش جز مولايش پناه مى‏ دهد؟ خدايا اگر پشيمانى از گناه توبه است، پس به عزّتت سوگند كه من از پشيمانانم، و اگر آمرزش‏ طلبى از خطاكارى سبب فرو ريختن خطاها از پرونده است، من‏ از آمرزش خواهانم، حق رضايت با توست تا راضى شوى، خدايا با قدرتت بر من توبه‏ ام را بپذير، و با بردبارى‏ ات‏ نسبت به من از من درگذر، و با آگاهى ‏ات از حال من با من مدارا فرما، خدايا تويى كه به روى بندگانت درى به سوى بخششت گشودى‏ و آن را توبه ناميدى، و خود فرمودى:
«بازگرديد به جانب خدا،بازگشتى خالصانه»، پس عذر كسى‏ كه از ورود به اين در پس از گشوده شدنش غفلت ورزد چه مى ‏تواند باشد؟ خدايا اگر نافرمانى و گناه از بنده‏ ات زشت بود، پس گذشت از جانب تو زيباست، خدايا نخستين كسى نيستم كه تو را نافرمانى كرده و حضرتت توبه ‏پذيرش شدى، و خود را در معرض احسانت قرار داده و تو او را مورد احسانش‏ قرار دادى، اى پاسخگوى درماندگان، اى برطرف كننده زيان، اى بزرگ نيكى، اى داناى نهان، اى زيبا پرده‏ پوش، به جود و كرمت به سوى تو شفاعت مى ‏جويم، و توسّل مى‏ كنم نزد تو به فضل و رحمتت.‏ دعايم را اجابت كن، اميدم را به خود نااميد مساز، و توبه ‏ام را بپذير، و با احسان و مهرت خطاهايم را ناديده گير، اى مهربان‏ترين مهربانان.HeartHeartHeart

صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
آدرس های مرجع