تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: برای ابراهــــیم
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6
(۱۱/اسفند/۹۲ ۹:۵۴)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]حرف چ اشاره به شخصیت استکبار ستیزی یک چریک رو داره نه کمونیست بودنش

من نمیگم چگوارا الگوی منه
...
حداقل اینکه آزاده بوده
خوشم اومد که پذیرفتید «چ» مربوط به «چه» میشه.Smile
ولی آخه من هم قطعی نگفتم! چرا پذیرفتید؟!Big Grin
قطعی نگیم، اما خیلی تصادف عجیبیه!

(۱۱/اسفند/۹۲ ۹:۵۴)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]ولی میگم چگوارا شرافتش هزار برابر از خواجه ربیع شیعه نما بیشتر بوده که تو مملکت ما مقبره داره و جزء مکان های زیارتیه متاسفانه توسط شیعیان نادان (خدا رو شکر یکبار هم نرفتم و با قبر استر و مُردخای یکی میدونم)
...
شاید اگر انقلاب اسلامی رو درک میکرد مسلمان هم میشد و در کل ما خبر نداریم (خدا هم بر اساس امکانات و استعداد شخص باهاش برخورد میکنه)
در این مورد حق دارید که نباید مثل مسلمونها رفتار بشه با کسی که نفاق در رفتارش آشکار بوده.
مطابق این آیات هست:

سوره توبه: آنان که در خانه نشسته‌اند و از همراهی با رسول خدا تخلف ورزيده‌اند خوشحالند. جهاد با مال و جان خويش را در راه خدا ناخوش شمردند و گفتند در هوای گرم به جنگ نرويد. اگر می‌فهمند بگو گرمای آتش جهنم بيشتر است. (81)
به سزای اعمالی که انجام داده‌اند بايد که اندک بخندند و فراوان بگريند. (82)
اگر خدا تو را از جنگ باز گردانيد و با گروهی از ايشان ديدار کردی و از تو خواستند که برای جنگ ديگر بيرون آيند، بگو شما هرگز با من به جنگ بيرون نخواهيد شد و همراه من با هيچ دشمنی نبرد نخواهيد کرد، زيرا شما از نخست به نشستن در خانه خشنود بوده‌ايد پس اکنون هم با پشت سر گذاشته‌شدگان(زنان و بچه‌ها و بیماران) بنشینید. (83)
چون بميرند، بر هيچ يک از آنان نماز مکن و بر قبرشان مايست. اينان به خدا و رسولش کافر شده‌اند و نافرمان مرده‌اند. (84)

اما در مورد کسی که اظهار کفر می‌کرده و ارزش عملش:

سوره بقره، آیه 161: آنها كه كافر شدند و با كفر از دنيا رفتند، لعنت خدا و فرشتگان و همه مردم بر آنهاست.

سوره آل عمران، آیه 91: آنان که کافر شدند و کافر مردند اگر بخواهند به اندازه همه زمين طلا دهند و خويشتن را [از عذاب] بازخرند از آنها پذيرفته نخواهد شد. برايشان عذابی دردناک است و هيچ ياوری ندارند.

و در مورد معیار ارزش پیدا کردن اعمال:

سوره حج، آیه 58: و آنها كه در راه خدا مهاجرت كردند، سپس كشته شدند يا مردند، قطعا خداوند به آنها رزقى نيكو می‌بخشد، و بی‌ترديد خداوند بهترين روزى‌دهندگان است.

آزادگی کفار به چه معنا هست، اگر عملشون ارزشی نداره؟ فقط به معنای کاستن از نوعی از ظلم(ظلم به خلق) در حالی که هنوز هم در حق خودشون ظلم عظیمی میکنن.

---------
شاید مسلمون می‌شد؟
اصلاً ما چه میدونیم؟ شاید مؤمن شده بوده! خدا کنه بره بهشت!
ولی آیا ما داریم در مورد اینکه «چه‌گِوارا وضعیتش چیه» صحبت می‌کنیم؟
خیر. داریم در مورد اینکه «تصویر چه‌گِوارا وضعیتش چیه» صحبت می‌کنیم.
وگرنه، شاید خواجه‌ربیع اصلی هم توبه کرده باشه و فقط تصویری که ازش در منابع مونده این رو بازتاب نداده!
اصلاً شاید اینهایی که در مورد این افراد به ما رسوندن به کل دروغ باشه!
ما که قرار نیست حکم بدیم در مورد خود فرد اصلی.
ما داریم در مورد این صحبت می‌کنیم که «آیا باید در مورد تصویرش اعلام تولّی کنیم یا تبرّی».

(۱۱/اسفند/۹۲ ۹:۵۴)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]در مورد آرایش که فکر کنم منظورت خاک سرخ بود
در مورد چ صحبت کنی بهتره
یعنی اگر اصغر فرهادی بیاد یه فیلم ظاهراً(شامل واقعاً هم هست) بدون مورد بسازه، شما میگین در بحث با کسانی که میگن فرد مثبتیه، در مورد سابقه‌اش سکوت اختیار کنم؟

میدونید نیروی امنیت پرواز سپاه پاسداران در جهان رکورددار عملیات‌های موفقیت‌آمیز و ناکام گذاشتن گروگان‌گیری‌های هوایی هست؟
میدونید نیروهای چندین کشور، از شرق تا غرب، شامل نیروهای آمریکایی مستقر در یکی از فرودگاه‌های اروپا، درخواست آموزش نیروهاشون توسط سپاه رو داشته‌اند؟(و سپاه به همه به جز نیروهای آمریکایی پاسخ مثبت داد)
اون قهرمان‌هایی که هالیوودی‌ها توی فیلمها نشون میدن، این ایرانی‌ها نمونه‌ی واقعی‌اش هستن! حتی نیازی نیست غلو بشن! ولی ...
اگه گفتید فیلمی که در سینما دیده میشه و نیروهای امنیت پرواز درونش هستن چیه؟(منظورم در فیلمهای تجاری واقعی هست که کارگردان‌های سینما می‌سازن و در جامعه دیده میشه، نه از اون فیلمهای الکی که کارگردان‌های تازه‌کار می‌سازن و مال آرشیو هستنن)
بله!
تنها فیلمی که دیده میشه در مورد نیروهای امنیت پرواز ایران، فیلم ارتفاع پست هست!
به فیلمنامه‌نویسی مشترک اصغر فرهادی و ابراهیم حاتمی‌کیا
و به کارگردانی حاتمی‌کیا.
بعله!
اینست خودرو ملی!Big GrinBig Grin

کسی پیدا نشد از واقعیتشون برای جامعه چیزی بگه، و تنها حرفی که زده میشه همراه با سیاه‌نمایی شدید هست.
آیا این رواتر نیست اگر بخوایم این آقای حاتمی‌کیا برادری‌اش رو در مورد جهادگران زنده نشون بده؟

«دیده‌بان» و «مهاجر» رو کاری ندارم.
آژانس شیشه‌ای رو هم همراه با یک نقد قوی نگاه کنید تا ببینید که قسمتهایی از داستانش کپی فیلم «بعد از ظهر روز سگی» هست که آل پاچینو با رفیقش رفتن بانک بزنن و گیر میکنن و گروگان‌گیری میکنن و کار خیلی بالا میگیره و آخر هم رفیقش موقع فرار کشته میشه.
حتی نمایی که فیلمبرداری کردن و از فیلم آخر حذف کردن(مربوط به صحنه‌ای که یکی از نیروهای ویژه داره از پنجره‌ی اتاق پشتی وارد میشه ولی گروگان‌گیر تیراندازی میکنه) کپی صحنه‌ای از اون فیلم هست! تا جایی که یادمه حتی نوع پنجره و زاویه دوربینش هم کاملاً شبیه بود.
و چقدر معصومانه ابراز بی‌اطلاعی میکردن این آقای حاتمی‌کیا و میگفتن ما این فیلم رو ندیده بودیم.
و چقدر مکش‌مرگ‌مایانه میگفتن که از مدتها پیش در ذهنشون بوده که فیلمی بسازن که فقط یه دونه گلوله توش شلیک بشه!
نهایت دغدغه است!

(۱۱/اسفند/۹۲ ۹:۵۴)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]این برخورد درستی نیست
من می‌پسندم، پس حتماً درسته!Bi DandoonBi DandoonBi Dandoon شوخی کردم.BlushBlushBlush

(۱۱/اسفند/۹۲ ۹:۵۴)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]حداقلش میدونم چرا بعضیا نزاشتن این فیلم بالا بیاد و دارن میزنن
ممکنه نقشه باشه(
با شیوه‌ی خودتون یه ارجاع بدم به یک مطلب تا در تجمیع دو موضوع منظور رو دریابیدCool
درست پسند قبلاًها در تاپیک رستگاری در شاوشنک متعلق به آقای عبدالرحمن نوشته است:اینها حرفهایی هست که زده میشه، من هم شنیده‌ام. مثلاً میگن در مورد فیلم دار و دسته‌های نیویورکی(اسکورسیزی) حقش چندین اسکار بود، ولی بخاطر اینکه از اقدامات بوش انتقاد میکرد بهش 2-3 تا اسکار کم ارزش‌تر رو دادن! یعنی شما باور می‌کنید اونهایی که دو تا ساختمون رو میارن پایین و دو تا کشور رو میریزن بهم، نمیتونن فیلمسازان شرکتهایی که مالکش هستن رو کنترل کنن؟ همین کم اسکار گرفتن این فیلم کلی خبر بپا کرد و در موردش صحبت شد. شاید اگر میگرفت اینقدر مردم باهاش احساس همدردری نمیکردن و فیلمش رو تحویل نمیگرفتن.
)

اینقدر بلاها هست که سیاستمدارها میخوان سر هم بیارن، و فقط تنها راه فریب نخوردنشون اینه که به بازی همدیگه و همچنین لبخندها و «ننه من غریبم» و ... نگاه نمیکنن. مثل شعبده‌بازهایی که میدونن تنها چیزی که در کار همکارانشون قرار نیست واقعی باشه، حرکت دست‌هاست. مطمئن باشید که بدون ایستادن روی اصل‌ها و مطالبه‌ی اصل‌ها هیچ راهی برای مقابله با سیاست‌ها وجود نداره(نمیگم «اصول» چون تا حدودی تبدیل به اصطلاح شده).

(۱۱/اسفند/۹۲ ۱۰:۰۲)سید ابراهیم نوشته است: [ -> ]جناب عبدالرحمن فکر کنم ایشان شوخی کردند، من ارسال درست پسند را بیشتر روی حساب شوخی میگذارم، لذا جوابی هم نمیدم...
Dodgy
من حرفتون رو به حساب شوخی میذارم، چون اگه به حساب جدی بذارم، اینکه بنده تفکراتم رو بنویسم و شما بگید داشته شوخی می‌کرده به معنی توهین میشه. مثل این میشه که به تفکرات من بگید جوک!

فهمیدم امام زمان میخوان از چه دینی صحبت کنن.
میخوان بفرمایند: مسلمون‌ها! افسون و رنگ جستن بطور قاچاق(از غیر شوهر) ننگ داره!Dodgy
بت اصلی‌ای که باید شکسته بشه نفس هست.
این کارگردان شما که نمای دوربینش حیا نداره و داره با فیلمسازی‌اش برخلاف جهت حیا قدم برمی‌داره، بت‌شکن هست؟
یا اینطور که مورد ستایش قرار میگیره و بری میدونیدش از اینکه بخواد جواب زیرپاگذاشتن حکم خدا رو بده، به معنی اینه که بت هست؟
پاسخ هایی را که به عبدالرحمن دادید را ایشان خودشان اگر مایل بودند بحث میکنند،
ولی درکل جناب درست پسند گرامی!
یادمه دقیقا همین برخوردهای سخیف(میتونید هر فکری کنید) با رسول ملاقلی پور عزیز هم افتاد، در فیلم هیوا زمانی که به معرفی چهره خاص حمید باکری و باکری ها پرداخت، بسیاری از متحجرین آنچنان به ایشان حمله کردند، که فقط با ورود خانواده عزیز شهید باکری قائله به اتمام رسید... دوستان ابتدا میگفتن عمراً حمید باکری همچین نامه هایی برای همسرش بنویسه، دقت کنید اصلا بحث سر این نبود که چرا ملاقلی پور این هارو نشون داده، دعواشون این بود که اصلا و اصلا شهید باکری به زنش نگفته دوستت دارم... تا اینکه خود همسر شهید نامه ها را آوردند و رسوایی ماند برای مدعیان!!!!

نمیخوام بحث را هم سیاسی کنم، ولی نمیدونم چرا از زمانی که حاتمی کیا عنوان کرده در انتخابات به روحانی رای دادم، انواع و اقسام حملات به ایشان شده!!!!

اون مزاح حاتمی کیا به اون سوال کننده ناآگاه(مودبانه ترین عبارتی است که میتونم به کار بگیرم) در رابطه با فیلم خاک سرخ، تنها و تنها نشان دادن همان ناآگاهی سوال کننده بود و بس....
در جای دیگر هم گفتم کاش خودمان هم یه کاری میکردیم تا اینکه اینقدر بشینیم نظاره گر! (باز هم مودبانه ترین عبارتم بود... ببخشید) دیگران... براستی چقدر در سینما و هنر انقلابی کارکردیم، چقدر مطالعه داریم که اینگونه حمله ور میشویم به نماد سینمای دفاع مقدس!!!!!!چند تا کتاب در مورد فلسفه سینما خوندیم، اگر حال خوندن نداشتیم چندتاکار قابل دیدیم؟؟؟؟؟؟؟

متاسفانه در جامعه ما هیچ چیزی سرجایش نیست... SadSadSadSadSadSadSadSadSadSadSadSadSad
خوشحالم برای خودم که در حق فهم خودم و ادب خودم کم نذاشتم، و متأسفم برای شما که نتونستید بفهمید حکم خدا یعنی چه.
نمیدونم جریان ملاقلی‌پور چی بوده، ولی برفرض که الکی اشکال میگرفتن به ایشون.
چه ربطی به ما داره؟
وقتی واژه‌ی «مؤدبانه» رو برای توهین بکار ببرید، (ویرایش واژه‌ی لعنت) خاک بر سر من اگر روی توان فهم شما حساب کنم.

این ارسال و کسانی که حمایت کردند از چنین بی‌ادبی‌هایی یاد من خواهد موند در برخوردهام.
بسم الله الرحمن الرحیم

لطفاااااا
آرامتر گفتمان کنید

اینطور برداشت میشه که یه طرف داره حاتمی کیا رو کلا میکوبه یکی کاملا بردتش بالا،
در مورد فیلم خاک سرخ جناب درست پسند حق دارند، اما نه اینکه ما هم در مورد پوشش خانم اسکندری مشکل نداشتیم، بله داشتیم، واقعا مورد داشت و جواب اقای حاتم کیا به اون پسر تقریبا یازده دوازده ساله( در برنامه تقدیر از بازیگران فیلم با حضور کارگردان و عوامل که از تلویزیون پخش شد) درست نبوده، اما بعد از اون مسئله که خانم اسکندری به سمت جنوب حرکت میکنن فیلم روال خوبی داشته
بیشتر بیننده ها هم نظرشون همین بوده،
منظور اینه جنبه های مثبت فیلم غلبه داشت ولی ما هم بخاطر اون مورد نگذشتیم از ایشون
، قطعا جناب سید ابراهیم و دوستان دیگه هم با این قضیه مشکل داشتند، منتها فقط همین تکه فیلمو نگرفتند و بلد نکردند مثل شما
من به شخصه خجالتم میشد وقتی اون اقا میخواست شباهت خانم اسکندری رو با پدرشون بیان کنند قشنگ رفتند تو صورت ایشون، میتونم به جرات بگم فاصله چند سانتیمتر بود.

فیلم ارتفاع پست که من اصلا دوست نداشتم، و نمیدونم واقعا کسی هست که از این فیلم خوشش اومده باشه یا نه؟؟؟؟
یا فیلم دعوت، اصلا تعجبم شد از حاتمی کیا، با اون حجاب های خانمها تو فیلم!!!!
به نظر همه شما دوستان گفتگوکننده هدف وسیله رو توجیه میکنه؟؟؟؟؟
نه
مسلمـــــــــــــا نه
من خودمم انتقاد دارم

اما ایشون فیلمهای خوب هم داشته مثل بوی پیراهن یوسف

من قبلم گفتم اسم مناسبی برای فیلم انتخاب نشده،
یعنی چی "چ"؟!!
یعنی هیچکی نبوده یه اسم مناسب که واقعا در شأن شخصیت شهید چمران باشه انتخاب کنه

اما واقعا نمیشه گفت "چ" برمیگرده به چه گوارا
آخه این دو چه ربطی به هم دارند؟
چه ربطی به محتوای فیلم داره؟
چه گوارا چه ربطی به شهید چمران داره؟

کلا خوبه که بر فیلم باشیم نه در فیلم

چه بسا فیلمی رو یه کارگردان ناشناخته بسازه و خیلی خوب باشه
و فیلمهایی که کارگردان مشهوری مثل حاتمی کیا بسازن و خوب از اب درنیاد، یا بعضی جاهاش خوب از اب درنیاد
به هرحال
اقای حاتمی کیا هم کم سختی نکشیدن، ولی خب هر کسی که مسئولیت بزرگی رو قبول میکنه سختی هاشو هم باید به جون بخره،
من که فیلمو ندیدم همینکه خانواده های شهدا راضی بودند یه قوت قلبه البته بازم باید فیلمو دید و نظر داد.

لطفا جسارت بنده رو ببخشید
موفق باشید
سیمرغ گرامی به هیچ عنوان بحث حقیر سر بالا بردن ایشان نیست، اصلا بحث شخصیتی نیست.
فیلم را بنده دیدم، اگر اجازه بدید چند نکته ای را عرض کنم:
1- ما که داد نزدیم، Big Grin من در واقع این را میگویم که جایگاه حاتمی کیا در سینمای دفاع مقدس کاملا مشخص است.

2- تنها کسانی حق دارند یک اثر سینمایی را نقد کنند، که حداقل یک صفحه در مورد سینما خوانده باشند، مرگ مجازی سید ابراهیم در تالار بیداری اندیشه زمانی است که بیاید در طب و تغذیه و یا بحث های فنی رایانه ای بحث کند... در حالی که هیچ دانشی ندارد.

3- انتخاب چ برای فیلم این بود که ایشان اصلا داعیه معرفی کامل شهید چمران را نداشت، چون اصلا آنقدر شخصیت بزرگی دارند که به سختی در قاب تصویر در می آیند، چ تنها به اندازه همان چ است در مقابل چمران... یعنی تنها یه حرف... همین. اتفاقا انتخاب بسیار هوشمندانه ای هم بود.این فیلم تنها میخواست 72 ساعت از زندگی ایشان را به تصویر بکشه و اتفاقا با زیرکی تمام چهره ای از شهید چمران را ترسیم کردکه کمتر صحبتش شده بود، ما بیشتر چمران چریک و مغز عملیات های نامنظم شنیده بودیم تا چمران صلح طلب... اگر توضیح خواستید بفرمایید تا بیشتر بگم.

4- اینجا من دفاع صددرصد نمی کنم از ایشان و کارهای شان... ولی با این طرز بیان هم اصلا نمی سازم. توروخدا انقدر حلال را تنگ نکنیم تا دیگران از اون طرف حرام سردربیارن...
5- پیرو سخن بالا هم، حاج رسول میگفت آنقدر بهم فشار آوردن سر فیلم هیوا، تا در فیلم بعدی ام از قصد رفتم این چیزها را بلد کردم... الکی گیر دادن وجه اشتراک داستان ملاقلی پور و قضیه ماست.
6- زمانی که از یه طرف منتقدان چه دوست چه دشمن اذعان و اعتراف میکنند اثر قابلی است و از طرفی هم خانواده شهدا می ستایند ایشان را و این اثر را حقیقتا بی انصافی است اینگونه تاختن ها....
تاختن هایی که به همه چیز و همه کسی داره صورت میگیره، جز خودمون.
اولین واکنش من به سخنان درست پسند اینه:

SilentSilentSilentSilentSilent

بعد واکنش جناب حافظ هم اینه:

نقدها را بود آیا که عیاری گیرند
تا همه صومعه داران پی کاری گیرند

مصلحت دید من آن است که یاران همه کار
بگذارند و خم طره یاری گیرند

ببین برادر من

اینکه یسری آیه قرآن ردیف میکنی تا صحبتت رو اثبات کنی یکمی خطرناکه ها

من که نشدم وکیل مدافع چگوارا

من دارم میگم چنین صفت خوبی داشته و همون خواجه ربیع خدا نیامرز نداشته

شما میگی آنهایی که کافر شدند

چگوارا که از اولش اینطور بوده

خدا به نسبت محیط زندگی شخص و استعداد و این چیزا ازش تکلیف میخواد

مثلا فکر کردی اونی که تو قم و مشهد ضد انقلاب تشریف داره (عمامه مشکی++) با اونی که وسط لس آنجلس طرفدار انقلاب اسلامیه یکیه؟

شما در این ارسالات از همه چی گفتی غیر از فیلم چ

چگوارا بحثش جداس

خاک سرخ جداس

و ....

مثلا من ارتفاع پست رو در سینما دیدم موقعی که اومده بود

در عنفوان کودکی!

ارتفاع پست تمثیله

خیلی ساله ندیدم ولی یادم میاد خلبان و دخترش نماد مدیریت لیبرال کشور بود توسط قارون و دار و دستش

محافظه (اسمش چی بود؟) نماد سپاه و جریان امنیتی کشور بود

اون محافظ دومیه نماد وزارت اطلاعات بود

و ....

اگر فیلمش رو ببینم شاید چیزای دیگه ازش دربیارم ولی تضعیف امنیت پرواز نبود

در ضمن یکی از عوامل مهم هواپیما ربایی در اول انقلاب دار و دسته رجوی بودند که ریششون کنده شد

اگر بخوام جواب بدم راحت میتونم ولی هم وقت شما گرفته میشه هم من هم سید هم بینندگان و شنوندگان گرامی

فقط نکته ای که حائز اهمیته

آرایش غلیظ اصلا توجیه نداره مثل فیلم رسوایی و امثالهم

هدف اصلا وسیله رو توجیه نمیکنه

ولی صفر و یکی نگاه نکنید

طرف این همه فیلم ساخته (اشاره داره به کارگردانان لیبرال سینما مثل جیرانی) کسی حرف بهش نمیزنه

ولی اینجا....

کمک کنید یه فیلم بسازیم

ایده زیاد دارم!

پول و امکانات نیست

میخوایم بزنیم تو گوش نولان و اسنایدر Cool
سلام،

دوستان لطفاً آرامش رو در نوشته هاتون حفظ کنید ! [چی شد جمله] Wink

یاعلی (علیه السلام) Heart
اینجا:
یکی بحث «تلاش برای فهمیدن یا کم گذاشتن در این راه» هست، که از شدت مستدل بودن ِ نظراتی که داده میشه و پذیرفته میشه معلومه که وضعیت نظردهندگان و پذیرندگان در این زمینه چیه. بعضی‌ها شدت مستدل بودنشون بالاتره و بعضی‌ها نزدیک به صفره.

یکی بحث «ادب یا بی‌ادبی» هست، که اون هم، در صورتی که وضعیت مورد بالا خوب نباشه، قطعاً مشکل خواهد داشت و آخر هم درک نخواهد شد.

اون ارسال قبلم هم بیشتر برای تسلّی خاطر و راحت کردن خیال خودم بود که حرص نخورم، منتهی اشتباه کرده بودم که به خودم به صورت شرطی لعنت فرستاده بودم، چون به هر حال هنوز خنگ‌تر از اون هستم که بتونم شرطش رو رعایت کنم.
سلام مجدد،

دوستان گرامیِ مخالف [بحث جناب درست پسند] ، سید بزرگوار و دوست عزیزم عبدالرحمن ... ببخشید میپرم وسط بحثتون ولی خواهشاً و لطفاً با نظرات مخالف طوری [چکشی] برخورد نکنید که کسی دیگه جرئت نکنه نظر بده !

[به جمع]: خیلی ریلکس تر و آروم تر میشه بحث کرد. مگه پدر کشتگی داریم با همدیگه !
یه نفر میاد دیدگاهش رو بیان میکنه ... بقیه هم نقد میکنن دیدگاهش رو یا موافقت میکنن ! دیگه دعوا و جدل نداره !!! Wink

ازین قلبا [Heart] آخر ارسالاتون برای همدیگه بذارین و یه صلوات هم بفرستید !

تذکر: دوستان دیگه ای هم که بحثا رو دنبال میکنن ولی تو بحثا شرکت نمیکنن، لطفاً آتیش بیاره معرکه نشن ! باتشکر.

یاعلی (علیه السلام) Heart
میدونید یه مشکل اساسی چیه
دیدگاه همگیمون رو میگما
اینکه تا یکی میخواد توی فیلمهاش به جوونای این کشور امید بده....راه روشن و مسیر حقیقیشونو نشون بده....انقدر میکوبنش که بیچاره دیگه نتونه راه بره....
ببینید حرف من به شما اینه که وقتی بعضی ها دقیقا دارن با هدف پشت ایشون رو خالی میکنن٬من و شمایی که توجیه هستیم که نباید پشت ایشونو خالی کنیم....
نمیدونم چطور بگم....ما توی سینمامون خیلی از این مهره ها نداریم...
این مهره ها واسه تفکر ما حکم طلا رو دارن...
با هم باشیم...
با هم باشیم...
تو رو قرآن با هم متحد باشیم!
یادتونه سر فیلنامه فیلم ارتفاع پست چی شد؟

‌حاتمی کیا روز به روز نگاه سیاسی‌اش اجتماعی‌تر شد و فرهادی نگاه اجتماعی‌اش سیاسی‌تر. سرانجام در جشنواره ملتهب بیست و نهم دو کارگردان مطرح سینمای ایران با فیلم‌های تازه‌‌شان در یک روز به برج میلاد آمدند.

از نقدهای منتقدان بعد از دیدن گزارش یک جشن و جدایی نادر از سیمین می‌شد فهمید که تضاد این دو نگاه که هر دو به نوعی به شرایط موجود معترض بودند بر همگان ثابت شده است. تیتر نقد آن روز امیر قادری در تهران امروز درباره این دو فیلم بود: «مسئله این است: یا با مردمی یا در برابرشان.» حاتمی‌کیا از جمعی می‌گفت که خودشان می ‌خواهند حافظ دین و آیین‌شان باشند و فرهادی از فروپاشی قطعی این جمع در این شرایط.

من مولف ارتفاع پست نیستم

نخسیتن بخش از صحبت‌های این دو درباره همدیگر در گفت و گوی حسین معززی‌نیا در ماهنامه 24 با اصغر فرهادی کلید خورد.

فرهادی نقشش در فیلمنامه ارتفاع پست را کم خواند و گفت کارش در آن فیلمنامه به نوعی سفارشی بوده‌ است:

ماهنامه 24: جالب است، شما که چنین نگاهی دارید چطور فیلمنامه‌ای مثل ارتفاع پست را نوشتید؟ همیشه برایم عجیب بوده که فیلمنامه‌ای که تا آن حد تمثیلی و متکی به نمادها که قصه‌اش را قربانی بیان استعاری‌اش می‌کند. جرا با دیگر فیلمنامه‌های شما اینقدر تفاوت دارد؟ ارتفاع پست به نگاه حاتمی کیا نزدیک است که اتفاقا سینما را این شکلی که شما می‌گویید نمی‌بیند.

فرهادی: خب دلیلش این است که ارتفاع پست در واقع فیلمنامه آقای حاتمی‌کیا است. من نویسنده‌ی آن فیلمنامه‌ام. اما مولفش نیستم. در زمان نوشتن، سعی کردم با مولفه‌های ذهنی حاتمی‌کیا بنویسم.

ماهنامه 24: پس به یک معنا کار سفارشی است.

فرهادی: بله. شکل آن فیلمنامه شبیه کارهای من نیست. مولف آن فیلمنامه خود آقای حاتمی‌کیا است.

خفقانی که هنرمند با هنرش ایجاد می‌کند صد برابر بدتر از خفقان سیاسی است.

در ادامه ابراهیم حاتمی‌کیا در برنامه راز صراحتا در برابر فیلم جدایی نادر از سیمین و نگاهش به جامعه امروز ایران موضع گرفت:

باید در فیلم امید داده شود. من نمی‌بخشم خودم را که در فیلمم مخاطب را ناامید کنم. در این کائنات و جهان به این بزرگی من چه کسی هستم که یخی را به جان جامعه بیاندازم و نوید پوچی به جامعه بدهم. یا القا کنم که آسمان ابری است و هیچ سوراخی جهت عبور نور امید وجود ندارد. این کار خیلی بی‌انصافی است و خیلی بی‌اخلاقی است. خفقانی که هنرمند با هنرش ایجاد می‌کند صد برابر بدتر از خفقان سیاسی است. نباید در فیلم‌مان بگوییم که هیچ امیدی نیست و نشان دهیم که همه دروغ می‌گویند. بچه و بزرگ دروغ می‌گویند. همه جبرا دروغ می‌گوییم و تقصیر خودمان نیست و در آخر نتیجه‌گیری کنیم که برویم آن سوی آب. متاسفم که به چنین شرایط هنری رسیده‌ایم.

ایشان باشعورتر از آن هستند که این حرف را از سر اعتقاد و صداقت گفته یاشند.

اما پرده تازه تقابل این دو نگاه، با گفتگوی اخیر فرهادی شکل گرفته است. فرهادی در گفت و گویش با همشهری جوان در یک پاسخ تند حاتمی‌کیا را به ریاکاری متهم کرد:

همشهری جوان: آقای حاتمی‌کیا دربرنامه راز به نوعی گفت که فیلم‌های شما تماشاگر را ناامید می‌کند و این نهایت بی‌اخلاقی است. نظرتان درباره این حرف چیست؟

فرهادی: ایشان باشعورتر از آن هستند که این حرف را از سر اعتقاد و صداقت گفته یاشند. بگذریم...
صفحه: 1 2 3 4 5 6
آدرس های مرجع