در معانی اسم شریف فاطمه:
لازم می دانم در معنی اسم مبارک فاطمه و علت تسمیه آن شرحی بنویسم که از توضیح معانی و نقل علل این اسم عالی مطالبی عالیه معلوم و منکشف می گردد.
[b]لفظ فاطمه مشتق از فطم است. در مجمع البحرین فرمود: فطیم بر زن کریم طفلی را گویند که از شیر گرفته شده و جدا شود و رضاع وی به نهایت برسد.
ادامه دارد...
پست بعدی با موضوعیت فاطمه در آیینه اعداد! [/b]
یا امیر المؤمنین روحی فداک!/آسمان را دفن کردی زیر خاک؟!
آه را در دل نهان کردی چرا؟/ماه را در گل، نهان کردی چرا؟
یا علی جان تربت زهرا کجاست؟/یادگار غربت زهرا کجاست؟
آه از آن ساعت که در آتش گرفت/ جام را از ساقی کوثر گرفت
یاد پهلویش نمازم را شکست/فرصت راز و نیازم را شکست
آهِ زهرا تا ابد جاری بوَد/ دست مولا تشنه ی یاری بوَد
واااااااااا اُمّــــــــــــــاه!!
(۲۳/اسفند/۹۲ ۵:۲۵)حضرت عشق نوشته است: [ -> ]در معانی اسم شریف فاطمه:
لازم می دانم در معنی اسم مبارک فاطمه و علت تسمیه آن شرحی بنویسم که از توضیح معانی و نقل علل این اسم عالی مطالبی عالیه معلوم و منکشف می گردد.
[b]لفظ فاطمه مشتق از فطم است. در مجمع البحرین فرمود: فطیم بر زن کریم طفلی را گویند که از شیر گرفته شده و جدا شود و رضاع وی به نهایت برسد.
ادامه دارد...
پست بعدی با موضوعیت فاطمه در آیینه اعداد! [/b]
ببخشید من این قسمت رو متوجه نشدم
نقل قول: لفظ فاطمه مشتق از فطم است. در مجمع البحرین فرمود: فطیم بر زن کریم طفلی را گویند که از شیر گرفته شده و جدا شود و رضاع وی به نهایت برسد.
توجه!.....................................................................................توجه!
(کامل بخون لطفا)
[/b]
[b]در ابداع نور فیض ظهور فاطمة الزهرا(سلام الله علیها)
در ابتدای خلقت و ابداع نور آن مخدره طاهره در معنی نوریه سماویه سایقا ذکری شد و رد این خصیصه می خواهد اخباری که دلالت بر خلقت نورانیه اش می کند بنویسد إن شاء الله!
آنچه بر حسب اعتقاد شیعه امامیه و عامه ی عمیاء است و بر آن اعتقاد دارند در اول ایجاد کسی سابق و مقدم از نور موفور السّرور حضرت رسول اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نبوده و حدیث (( اول ما خلق الله نوری))(بحار الانوار/ج1/ص97) مطابق با مذهب فریقین و از آن نور مقدس انوار دیگر به عرصه ظهور آمد. پس آن بزرگوار نور الانوار است!
اما در ایجاد نور فاطمه زهرا(سلام الله علیها) با قدمت نور نبوت و ولایت بالانفراد از پاره ای اخبار و آثار معلوم می شود که نور آن مقدسه هم علی حدّه و مستقلا خلق شد و از جمله اخبار بر می آید که از نور پیغمبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خلق شده و از چند حدیث معتبر ظاهر است از نور پیغمبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و امیر مؤمنان(علیه السلام) بر انگیخته شده است.
[b]این حدیث را مرحوم شیخ مفید و مرحوم شیخ طبرسی و شیخ طوسی و صاحب کشف الغمه (رضوان الله علیهم) از فضل بن شاذان نقل کرده اند و سند را به حضرت موسی بن جعفر(سلام الله علیه) رسانیده اند که فرمود:
خداوند از نوری که اختراع کرده بود و از نور عظمت او بود، نور محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را خلق کرد و همان نور لاهوتیه است که از برای موسی بن عمران در طور سینا تجلی کرد آن جناب طاقت نیاورد و آن کوه قرار نگرفت و حضرت موسی(علیه السلام) غش کرد، پس از آن نور را دو قسمت فرمود، یکی پیغمبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) شد و یکی امیر المؤمنین(علیه السلام) و از نور خود غیر از این دو نفر را خلق نکرد و هر دو را از دو دست خود خلق فرمود و از برای نفس خود آفرید و برگزید و بر ایشان از نفس خود دمید و این دو بزرگوار را به صورتشان مصور داشت و از برای خود امناء و شهدا و خلفا و دو چشم و زبان خود در خلق قرار داد و علمش را در ایشان به ودیعت نهاد و تعلیم بیان کرد و علم غیب خود را به ایشان آموخت و بر آن آگاه فرمود؛پس قرار داد یکی را به منزله نفس و دیگری را روح که هریک به جز دیگری قیام نکند، ظاهرشان بشریت است و باطنشان لاهوتیه. پس به ظاهر بشریت جلوه کردند تا مردم طاقت دیدار آن آفتاب درخشان و ماه تابان را داشته باشند، پس اقتباس کرد ازنور محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نور فاطمه(سلام الله علیها) را و از نور فاطمه(سلام الله علیها) نور حسن(علیه السلام) و نور حسین(علیه السلام) را مانند اقتباس نور چراغ از دیگری آنگاه این انوار از صلب به صلب و از بطن به بطن و از رحم به رحم نقل شد از غیر نجاست و نه اینکه آب پست!پس ایشان صفوه از صفوه اند و نطفه طیبه طاهره (صلوات الله علیهم اجمعین). (بحارالانوار/ج 35/ص 28)
((خصائص فاطميه،علامه شيخ محمد باقر كجوري مازندراني/ص 176-179))
[/font][font=Tahoma]
[b]((أشهد أن فاطمة الزّهرا بنت رسول اللّه ،عصمة اللّه الكبري و حجّة اللّه علي الحجج))
در علل الشرایع از ابن عباس روایت است که عایشه بر رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) داهل شد و او می بوسید فاطمه(سلام الله علیها) را. عرض کرد: آیا او را دوست داری؟
حضرت فرمود: و الله اگر بدانی دوستی مرا به او، دوستی خودت را زیاد می کنی؛ چون به معراج رفتم به آسمان چهرام رسیدم جبرئیل اذان گفت، میکائیل اقامه گفت، پس به من گفتند : نزدیک بیا ای محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)!
گفتم: چگونه مقدم شوم و تو در برابر منی؟ جبرئیل گفت: خداوند انبیاء مرسلین را بر ملائکه مقربین تفضیل داده و تو را خاصّه، پس نزدیک آمده با اهل آسمان چهارم نماز گزاردم. چون متوجه به دست راست شدم ابراهیم را در روضه ای ریاض جنت دیدم که جمعی در اطراف او بودند، پس من رفتم به آسمان پنجم و از آنجا به اسمان ششم، آنگاه مرا ندا کردند:یا محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)! خوب پدری است پدر تو ابراهیم و خوب برادریست برادر تو علی؛ چون به حجاب ها رسیدم جبرئیل دست مرا گرفت و داخل بهشت کرد در آن هنگام درختی از نور دیدم که دو ملک در بنیان آن ایستاده حلل و حلی بر می داشتند، گفتم: ای حبیب من! ای جبرئیل! از آن کیست این درخت؟
گفت: از برادرت علی بن ابی طالب(علیه السلام) و این دو ملک تا روز قیامت بر این عمل مشغولند، پس خرمایی در برابر خود دیدم که از کره نرم تر و از بوی مشک خوشبوتر و از عسل شیرین تر بود از آن گرفتم خوردم در صلب من نطفه شد، چون هبوط به زمین نمودم با خدیجه(سلام الله علیها) مواقعه کردم پس به فاطمه(سلام الله علیها) حامله شد از این جهت فاطمه(سلام الله علیها) حوراء انسیّه است چون من مشتاق بوی بهشت می شوم بوی آن را از فاطمه(سلام الله علیها) می شنوم.
((علل الشرایع/ج1/ص598))
((خصائص فاطميه،علامه شيخ محمد باقر كجوري مازندراني/ص 193))
((أشهد أن فاطمة الزّهرا بنت رسول اللّه ،عصمة اللّه الكبري و حجّة اللّه علي الحجج))[/b]