کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فضائل الزهرا(سلام الله عليها)!
۱۶:۴۹, ۸/بهمن/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/بهمن/۹۲ ۲۱:۱۸ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #1
آواتار
در تاپيك ميخوام فضائل بي بي فاطمه زهرا(سلام الله عليها)رو بگيم!
ان شاء الله اگه خدا قسمت كنه قراره هر روز قسمتي از فضائل حضرت رو تا روز شهادت ايشان تو اين تاپيك بنويسم!
هركسي هم ميخواد بين پست هاي روزانه پستي بذاره لطفا پست هاي قبلي رو ببينه تا تكراري نباشه!

[تصویر: n00062500-b.jpg]

همطراز شرف کوثر تو زمزم نیست

خادم خانه تو کیست اگر مریم نیست
شرط پایان رسالت پدری تو بود
بی وجود تو پیمبر به خدا خاتم نیست

خاندانت همگی مظهر اسم اللهند
ولی اندازه تو هیچکسی اعظم نیست

همه دلخوشی حیدر کرار توئی
لحظه خنده تو در دل مولا غم نیست

همکلام دودم حیدری و حق داری
بهتر از نصفه سیب نبوی همدم نیست[sup] [/sup]

حیف نور تو که خرج در و همسایه شود
تو فقط وقف علی[sup].ع.[/sup] باش کسی محرم نیست

همه گفتند ولی قند مکرر باشد
هرکه دیوانه عشق تو نشد آدم نیست

من از آنروز که خلق تو شدم "گریه کنم"
از زمانیکه خودم هم به خدا یادم نیست

بعد از آنیکه پرت خورد به در فهمیدم
نفرت انگیزتر از میخ در این عالم نیست

1_ يكي از كنيه هاي حضرت زهرا اُمّ أسماء است.
اين كنيه بين اهل حديث قليل الاستعمال استليكن مرحوم مجلسي نقل فرموده از كتاب معرفة الصحابه:( و فيما تكني امّ أسماء)) و از اين عبارت معلوم است كه اين كنيه را در اوايل ولادت و قبل از هجرت بر آن مخدره مي خواندند.
يحتمل ائمه طاهرين(علیه السلام)به واسطه آنكه اسماي حسناي الهي بودند( و هستند و خواهند بود) فرمودند:نحن أسماء اللهِ الحسني(كافي/ج1/ص 144).
و آن مستوره كبري والده ماجده ايشان بود لهذا أم الأسماء خواندند با الف و لام.
(خصائص فاطميه/علامه شيخ محمد باقر كجوري مازندراني/ص 54)

12.00

((أشهد أن فاطمة الزّهرا بنت رسول اللّه ،عصمة اللّه الكبري و حجّة اللّه علي الحجج))
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، لبخند خدا ، aboutorab ، sagheb ، ali0077 ، انتصـار ، ساقی ، حسن.س. ، السا ، شهیدطیبه واعظی ، help me ، mahdy30na ، سدرة المنتهی ، یاســین ، رضوانه ، صبا ، ali-0110 ، fiftynine ، Justice Bringer ، آفتاب ، 135

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۵:۲۵, ۲۳/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #31
آواتار
در معانی اسم شریف فاطمه:
لازم می دانم در معنی اسم مبارک فاطمه و علت تسمیه آن شرحی بنویسم که از توضیح معانی و نقل علل این اسم عالی مطالبی عالیه معلوم و منکشف می گردد.

[b]لفظ فاطمه مشتق از فطم است. در مجمع البحرین فرمود: فطیم بر زن کریم طفلی را گویند که از شیر گرفته شده و جدا شود و رضاع وی به نهایت برسد.

ادامه دارد...
پست بعدی با موضوعیت فاطمه در آیینه اعداد! [/b]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali-0110 ، انتصـار ، لبخند خدا ، شهیدطیبه واعظی ، السا ، mahdy30na ، یاســین ، رضوانه ، aboutorab
۱۶:۳۶, ۳/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/فروردین/۹۳ ۱۴:۲۶ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #32
آواتار
فاطمه(سلام الله علیها) در آیینه اعداد و اذکار:
صاحب جنات الخلود فرمود:
دو حرف اخیر فاطمه(سلام الله علیها) به عدد چهل و پنج است و نصف سه حرف اول نیز چهل و پنج و در عدد نصف اثری مقرر است چنان که در جمع آن.
و حقیر عرض می کنم: در عدد سه حرف اول که فا و الف و طا است نیز اثری دیگر است بلکه برخی از اهل خلوص و ریاضتبر اسن سه قسم که چهل و پنج، نود، و صد و سی و پنج است که در اذکار ئ اعمال خودشان در توسل به فاطمه زهرا(سلام الله علیها) مراقبت و مواظبت کرده اند و بر حسب تجربه نتایج مقصودشان را تحصیل نموده اند.

و بعضی به عدد حرف طا که نه است و وسط حروف این اسم شریف واقع است قانع شده اند.از ادعیه و صلوات منسوبه به آن محجوبه کبری(سلام الله علیها) بلکه از مرتاض مخلص شدید المحب شنیده ام که خدا را به فقر فاطمه(سلام الله علیها) و آلش(علیه السلام) و طهارت و محبتش و هدایتش قسم می داد و از این پنج حرف ملکات و کمالات آن بزرگوار را به نظر آورده، الحاح و اصرار می نمود، حقیر را هم توصیه می کرد که در درماندگی ها و سختی ها به اعداد مذکوره هر آنچه مقدور و ممکن شود مراقبت و مواظبت باشد.

امیدوارم در باب توسل به جناب فاطمه(سلام الله علیها) آنچه اندوخته و در لوح خاطر سپرده ام و بر آن عمل کرده و فایده دیده ام مشروحا بنویسم ان شاء الله تعالی!

((خصائص فاطميه،علامه شيخ محمد باقر كجوري مازندراني/ص155))
[تصویر: yazahra71.gif]
((أشهد أن فاطمة الزّهرا بنت رسول اللّه ،عصمة اللّه الكبري و حجّة اللّه علي الحجج))

ادامه دارد...

پست بعدی با موضوعیت چند وجه در معنی اسم فاطمه(سلام الله علیها) از اخبار مرویه از کتب عامه و خاصه!

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali-0110 ، السا ، محب الزهرا ، mahdy30na ، یاســین ، رضوانه ، aboutorab
۱۴:۲۵, ۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #33
آواتار
وجه اول در معنی اسم فاطمه(سلام الله علیها):
از امام صادق(علیه السلام) مروی است که به یونس بن ظبیان فرمود:

آیا می دانی تفسیر فاطمه چیست؟ عرض کرد:ای آقای من مرا خبر ده.
فرمود: یعنی از شر و بدی ها بریده و جدا شده!

(بحارالانوار/ج43/ص16)

وجه دوم در معنی اسم فاطمه(سلام الله علیها):
در کتاب بحار از حضرت رسول(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) مروی است که در حق فاطمه زهرا(سلام الله علیها) فرمود:
هرکس به حق معرفت فاطمه(سلام الله علیها) را بشناسد شب قدر را ادراک کرده و فاطمه (سلام الله علیها) به این اسم نامیده شده برای اینکه از کنه معرفتش منقطع شدند همه مردمان. و در جای دیگر فرمودند:دشمنان فاطمه(سلام الله علیها) از دوستی او بریده شدند.
(بحارالانوار/ج43/ص65)

وجه سوم در معنی اسم فاطمه(سلام الله علیها):
در علل الشرایع مرحوم صدوق روایت است که محمد بن مسلم گفته:
از حضرت باقر(علیه السلام) شنیدم که فرمود: حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) بر در جهنم وفقه ای دارد و در آن روز بین هر دو چشم هر مرد مؤمن و کافر نوشته می شود: هذا مؤمن، هذا کافر و دوستدار فاطمه که گناهکار است بین دو چشم او نوشته می شود:هذا محبّ، پس دوستدار گناهکار را به آتش می برند آنگاه فاطمه(سلام الله علیها) در مقام خود عرض می کند: الهی و سیدی! مرا فاطمه(سلام الله علیها) نام نهادی و از آتش به جهت من بریدی و جدا کردی هرکس مرا دوست داشت وعده ی تو حق است و تو خلاف میعاد نمی کنی.
حق تعالی می فرماید:راست می گویی من تو را فاطمه(سلام الله علیها) نامیدم و دوستان و ذریه تو را از آتش جدا کردم و وعده ی من حق است، این که امر کردم آتش را برای شفاعت توست، پس من قبول می کنم شفاعت تو را تا ملائکه و انبیاء و اهل موقف بدانند در نزد من مکان و منزلت تو را پس هر کس بر پیشانی او مؤمن نوشته شده او را شفاعت کن و داخل بهشت نما که شفاعت تو قبول است.
(بحارالانوار/ج1/ص586)

[/b]

((خصائص فاطميه،علامه شيخ محمد باقر كجوري مازندراني/ص156-166))
((أشهد أن فاطمة الزّهرا بنت رسول اللّه ،عصمة اللّه الكبري
و حجّة اللّه علي الحجج))
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SAViOR ، ali0077 ، السا ، mahdy30na ، یاســین ، رضوانه ، aboutorab
۲۳:۲۵, ۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #34
آواتار
یا امیر المؤمنین روحی فداک!/آسمان را دفن کردی زیر خاک؟!

آه را در دل نهان کردی چرا؟/ماه را در گل، نهان کردی چرا؟

یا علی جان تربت زهرا کجاست؟/یادگار غربت زهرا کجاست؟

آه از آن ساعت که در آتش گرفت/ جام را از ساقی کوثر گرفت

یاد پهلویش نمازم را شکست/فرصت راز و نیازم را شکست

آهِ زهرا تا ابد جاری بوَد/ دست مولا تشنه ی یاری بوَد

واااااااااا اُمّــــــــــــــاه!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، یاســین ، رضوانه ، aboutorab
۱۲:۴۴, ۷/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/فروردین/۹۳ ۱۲:۴۴ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #35
آواتار
از مواهب الهیه به خمسه طاهره(علیه السلام) اشتقاق اسماء شریفه ایشان است از اسم پروردگار،چون محمد از محمود و علی از عالی و فاطمه از فاطر و حسن و حسین از محسن(یا قدیم الاحسان) و این اشتقاق اختصاص و امتیاز دیگری دارد به آن بزرگوار از آنکه پیغمبران هیچ یک به این شرف فاضل و فضل کامل نائل و مفتخر نشدند و اسم مؤمن هم مشتق از اسم پروردگار است.
پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود:
ای فاطمه! همانا خداوند مشتق کرد برای تو، اسمی را از أسماء خود و او فاطر است و تو فاطمه.(بحارالانوار/ج43/ص15)

در تفسیر امام عسکری(علیه السلام) فی حدیث آدم:
و هذه فاطمة و أنا فاطر السموات و الارض و فاطمُ اعدائی عن رحمتی یوم فصل قضائی و فاطم اولیائی عمّا یعیّرهم و یشنیهم فشقّت لها اسماً من اسمی.

اهل حدیث و خبر با دقت نظر در این حدیث بنگرند که امام(علیه السلام) فرمود:
خداوند اسم فاطمه را به طریق اطلاق از اسم خود و در حدیث دیگر از اسماء خود شکافت، نه از فاطر.علت اینکه ذکر از فاطر فرمود برای اظهار قدرت و عظمت است یعنی من که فاطر السموات و الارضین هستم اسم فاطمه زا از اسمی از اسماء خودم برانگیختم و برآوردم و ذکر فاطمه و فاطر در حدیث قدسیّات و غیره برای تشبه صورت حروف و الفاظ است و این وجه خالی از ملاحت نیست و تعبیر دو اسم بدین طرز ملیح و طور فصیح، حلاوت دیگر دارد.

((خصائص فاطميه،علامه شيخ محمد باقر كجوري مازندراني/ص 170-174))

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، رضوانه ، aboutorab ، mahdy30na
۱۷:۳۶, ۷/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #36
آواتار
(۲۳/اسفند/۹۲ ۵:۲۵)حضرت عشق نوشته است:  در معانی اسم شریف فاطمه:
لازم می دانم در معنی اسم مبارک فاطمه و علت تسمیه آن شرحی بنویسم که از توضیح معانی و نقل علل این اسم عالی مطالبی عالیه معلوم و منکشف می گردد.

[b]لفظ فاطمه مشتق از فطم است. در مجمع البحرین فرمود: فطیم بر زن کریم طفلی را گویند که از شیر گرفته شده و جدا شود و رضاع وی به نهایت برسد.

ادامه دارد...
پست بعدی با موضوعیت فاطمه در آیینه اعداد! [/b]

ببخشید من این قسمت رو متوجه نشدم
Huh

نقل قول: لفظ فاطمه مشتق از فطم است. در مجمع البحرین فرمود: فطیم بر زن کریم طفلی را گویند که از شیر گرفته شده و جدا شود و رضاع وی به نهایت برسد.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali0077 ، حضرت عشق ، aboutorab ، mahdy30na
۲:۵۲, ۸/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۳ ۲:۵۳ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #37
آواتار
(۷/فروردین/۹۳ ۱۷:۳۶)رضوانه نوشته است:  ببخشید من این قسمت رو متوجه نشدم
Huh

طفلی که از شیر گرفته شده و از پستان جدا شده!

فاطمه(سلام الله علیها) هم به معنای بریده شده و جدا شده از چیزهای مختلف است.در احادیث داریم فاطمه یعنی جدا شده از زنانی که خون های سه گانه را میبینند!یا اینکه درک مقام فاطمه(سلام الله علیها) مانند درک مقام لیلة القدر از عقل مردم بریده و جدا گشته!و یا خداوند محبین و شیعیان فاطمه(سلام الله علیها) را از آتش بریده و جدا کرده!

این سه مرود مضمون احادیث بود نه متن خود حدیث!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: aboutorab ، السا ، انتصـار ، رضوانه ، mahdy30na ، یاســین
۱۵:۰۳, ۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #38
آواتار
[تصویر: 4a29470213859d90e324e199a3b01b28-425]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انتصـار ، aboutorab ، رضوانه ، mahdy30na ، یاســین ، السا ، محب الزهرا
۱۶:۰۲, ۹/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/فروردین/۹۳ ۱۶:۱۱ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #39
آواتار
توجه!.....................................................................................توجه!

(کامل بخون لطفا)

[/b]

[b]در ابداع نور فیض ظهور فاطمة الزهرا(سلام الله علیها)

در ابتدای خلقت و ابداع نور آن مخدره طاهره در معنی نوریه سماویه سایقا ذکری شد و رد این خصیصه می خواهد اخباری که دلالت بر خلقت نورانیه اش می کند بنویسد إن شاء الله!

آنچه بر حسب اعتقاد شیعه امامیه و عامه ی عمیاء است و بر آن اعتقاد دارند در اول ایجاد کسی سابق و مقدم از نور موفور السّرور حضرت رسول اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نبوده و حدیث (( اول ما خلق الله نوری))(بحار الانوار/ج1/ص97) مطابق با مذهب فریقین و از آن نور مقدس انوار دیگر به عرصه ظهور آمد. پس آن بزرگوار نور الانوار است!
اما در ایجاد نور فاطمه زهرا(سلام الله علیها) با قدمت نور نبوت و ولایت بالانفراد از پاره ای اخبار و آثار معلوم می شود که نور آن مقدسه هم علی حدّه و مستقلا خلق شد و از جمله اخبار بر می آید که از نور پیغمبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خلق شده و از چند حدیث معتبر ظاهر است از نور پیغمبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و امیر مؤمنان(علیه السلام) بر انگیخته شده است.

[b]این حدیث را مرحوم شیخ مفید و مرحوم شیخ طبرسی و شیخ طوسی و صاحب کشف الغمه (رضوان الله علیهم) از فضل بن شاذان نقل کرده اند و سند را به حضرت موسی بن جعفر(سلام الله علیه) رسانیده اند که فرمود:

خداوند از نوری که اختراع کرده بود و از نور عظمت او بود، نور محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را خلق کرد و همان نور لاهوتیه است که از برای موسی بن عمران در طور سینا تجلی کرد آن جناب طاقت نیاورد و آن کوه قرار نگرفت و حضرت موسی(علیه السلام) غش کرد، پس از آن نور را دو قسمت فرمود، یکی پیغمبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) شد و یکی امیر المؤمنین(علیه السلام) و از نور خود غیر از این دو نفر را خلق نکرد و هر دو را از دو دست خود خلق فرمود و از برای نفس خود آفرید و برگزید و بر ایشان از نفس خود دمید و این دو بزرگوار را به صورتشان مصور داشت و از برای خود امناء و شهدا و خلفا و دو چشم و زبان خود در خلق قرار داد و علمش را در ایشان به ودیعت نهاد و تعلیم بیان کرد و علم غیب خود را به ایشان آموخت و بر آن آگاه فرمود؛پس قرار داد یکی را به منزله نفس و دیگری را روح که هریک به جز دیگری قیام نکند، ظاهرشان بشریت است و باطنشان لاهوتیه. پس به ظاهر بشریت جلوه کردند تا مردم طاقت دیدار آن آفتاب درخشان و ماه تابان را داشته باشند، پس اقتباس کرد ازنور محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نور فاطمه(سلام الله علیها) را و از نور فاطمه(سلام الله علیها) نور حسن(علیه السلام) و نور حسین(علیه السلام) را مانند اقتباس نور چراغ از دیگری آنگاه این انوار از صلب به صلب و از بطن به بطن و از رحم به رحم نقل شد از غیر نجاست و نه اینکه آب پست!پس ایشان صفوه از صفوه اند و نطفه طیبه طاهره (صلوات الله علیهم اجمعین). (بحارالانوار/ج 35/ص 28)

((خصائص فاطميه،علامه شيخ محمد باقر كجوري مازندراني/ص 176-179))

[/font][font=Tahoma]

[b]((أشهد أن فاطمة الزّهرا بنت رسول اللّه ،عصمة اللّه الكبري و حجّة اللّه علي الحجج))

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: aboutorab ، رضوانه ، انتصـار ، mahdy30na ، یاســین ، السا ، ali0077
۱۹:۴۰, ۱۰/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/فروردین/۹۳ ۱۹:۴۱ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #40
آواتار
در علل الشرایع از ابن عباس روایت است که عایشه بر رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) داهل شد و او می بوسید فاطمه(سلام الله علیها) را. عرض کرد: آیا او را دوست داری؟
حضرت فرمود: و الله اگر بدانی دوستی مرا به او، دوستی خودت را زیاد می کنی؛ چون به معراج رفتم به آسمان چهرام رسیدم جبرئیل اذان گفت، میکائیل اقامه گفت، پس به من گفتند : نزدیک بیا ای محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)!
گفتم: چگونه مقدم شوم و تو در برابر منی؟ جبرئیل گفت: خداوند انبیاء مرسلین را بر ملائکه مقربین تفضیل داده و تو را خاصّه، پس نزدیک آمده با اهل آسمان چهارم نماز گزاردم. چون متوجه به دست راست شدم ابراهیم را در روضه ای ریاض جنت دیدم که جمعی در اطراف او بودند، پس من رفتم به آسمان پنجم و از آنجا به اسمان ششم، آنگاه مرا ندا کردند:یا محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)! خوب پدری است پدر تو ابراهیم و خوب برادریست برادر تو علی؛ چون به حجاب ها رسیدم جبرئیل دست مرا گرفت و داخل بهشت کرد در آن هنگام درختی از نور دیدم که دو ملک در بنیان آن ایستاده حلل و حلی بر می داشتند، گفتم: ای حبیب من! ای جبرئیل! از آن کیست این درخت؟
گفت: از برادرت علی بن ابی طالب(علیه السلام) و این دو ملک تا روز قیامت بر این عمل مشغولند، پس خرمایی در برابر خود دیدم که از کره نرم تر و از بوی مشک خوشبوتر و از عسل شیرین تر بود از آن گرفتم خوردم در صلب من نطفه شد، چون هبوط به زمین نمودم با خدیجه(سلام الله علیها) مواقعه کردم پس به فاطمه(سلام الله علیها) حامله شد از این جهت فاطمه(سلام الله علیها) حوراء انسیّه است چون من مشتاق بوی بهشت می شوم بوی آن را از فاطمه(سلام الله علیها) می شنوم.
((علل الشرایع/ج1/ص598))

((خصائص فاطميه،علامه شيخ محمد باقر كجوري مازندراني/ص 193))

((أشهد أن فاطمة الزّهرا بنت رسول اللّه ،عصمة اللّه الكبري و حجّة اللّه علي الحجج))[/b]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، السا ، aboutorab ، محب الزهرا ، ali0077
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]