شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
بسم الله الرحمن الرحیم
![[تصویر: zolale_kosar_3.jpg]](http://s5.picofile.com/file/8117882526/zolale_kosar_3.jpg)
- پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: ای سلمان هر کس دخترم فاطمه را دوست بدارد در بهشت با من خواهد بود و هر کس او را دشمن بدارد پس او در آتش است.(بحار الانوار، ج 27، ص 116)
- پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: ای سلمان محبت فاطمه و دوست داشتن او در صد موقف و جایگاه از مواقف قیامت سودمند است، آسان ترین این مواقف: مرگ و قبر و میزان و محشر و (پل) صراط و موقف محاسبه اعمال است.(بحار الانوار، ج 27، ص 116)
- پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: همانا فاطمه در روز قیامت برای کسی که محب و دوست دار او و فرزندانش باشد، شفاعت میکند و خداوند شفاعت او را در مورد این افراد می پذیرد و آنها را با شفاعت او وارد بهشت میکند.(القطره من بحار مناقب النبی و العترة، ج 2، ص 189)
تشبيه فاطمه(سلام الله علیها) به ستاره زهره
انس بن مالك گويد: رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) نماز صبح را با جماعت خواند و پس از نماز به جمعيت رو كرد و فرمود:
((اى گروه مردم ! كسى كه خورشيد بر او ناپديد شد، به ماه تمسك كند، و هرگاه ماه ناپديد شد به ستاره زهره ، متمسك شود، و اگر ستاره زهره ناپديد شد، به دو ستاره فرقدان (دو ستاره درخشنده اى كه نزديك قطب شمالى ديده مى شوند و در فارسى به آنها دو برادر گويند) متمسك گردد)).
سپس فرمود:
((من خورشيدم ، على ماه است ، فاطمه ستاره زهره است ، و دو ستاره فرقدان ، حسن و حسين مى باشند. و همچنين به كتاب خدا متمسك شويد و اين دو (قرآن و عترت ) از هم ديگر جدا نشوند (و به هم ديگر پيوند دارند) تا آن هنگام كه در روز قيامت كنار حوض كوثر بر من وارد گردند)).
و در بعضى عبارات آمده آن حضرت فرمود:
((از خورشيد پيروى كنيد و بعد از آن از ماه و بعد از آن از زهره و بعد از آن از فرقدان ، سپس هر يك از اين امور را به مطالب فوق تفسير فرمود
داستان دوستان ، ج 2، ص 49.
بسم الله الرحمن الرحیم
![[تصویر: zolale_kosar_4.jpg]](http://s5.picofile.com/file/8117925742/zolale_kosar_4.jpg)
چهار زن کامله به روایات عامّه
در تفسیر درالمنثور ذیل آیه 42 از سوره آل عمران می نویسد احمد و ترمذی و حاکم از انس روایت کرده اند که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود:
شریفترین زنان جهان، مریم دختر عمران، خدیجه دختر خویلد و فاطمه دختر محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و آسیه زن فرعون است.
و حاکم از ابن عباس نقل کرده است که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرموده است:
افضل زنان جهان خدیجه و فاطمه و مریم و آسیه است.
و نیز روایت کرده است که رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود:
چهار زن سیده زنان عالم خودشان بودند مریم، آسیه، خدیجه و فاطمه و بالاترین آنها از حیث دوران فاطمه است.
و روایات از طریق شیعه و سنی در این باره فراوان است.
- نکته این است که هر یک از ایشان، بزرگ زنان زمان خویش بودند، ولى پيغمبر درباره فاطمه اش فرمود:
"فاطمة سيدة نساءالعالمين من الاولين و الاخرين و انها لتقوم فى محرابها فيسلم عليها سبعون الف ملك من المقربين و نياد و نها بمانادت به الملائكة مريم فيقولون يا فاطمة ان الله اصطفيك و طهرك على نساءالعالمين."
بسم الله الرحمن الرحیم
![[تصویر: zolale_kosar_5.jpg]](http://s5.picofile.com/file/8117964526/zolale_kosar_5.jpg)
جان مطلب آن است که انسانی حقیقت و مقام دیگری را به اندازه دارایی خودش می تواند بشناسد و بیش از آن را ادراک نتواند کرد. به عبارت دیگر هرکس می تواند ردیف خود و کسی که هم درجه او است را بشناسد و اما کسی که از او برتر است جز اقرار به عجز از ادراک، چاره ندارد.
بنابر این جز رسول خدا و ائمه هدی کسی را به شناسایی حقیقت و مقام زهرا(سلام الله علیها) آن طوری که واقع مطلب است راهی نیست.
فاطمه(سلام الله علیها) از علم به عیان بلکه حق الیقین رسیده و قلب شریفش از علاقه بماسوی الله خالی و تمام علاقه اش به پروردگار عالم و شوق لقای او بوده است تا جایی که علاقه به شوهر و فرزندانش هم به جهت الهی بوده است.
براستی که زبان و قلم از شرح این مقام ناتوان است...
بسم الله الرحمن الرحیم
![[تصویر: zolale_kosar_6.jpg]](http://s5.picofile.com/file/8118040792/zolale_kosar_6.jpg)
زهرا(سلام الله علیها) پیراهن عروسیش را می بخشد
روایت را ابن جوزی که از علمای بزرگ عامه است نقل کرده است که پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) برای جهیزیه زهرا(سلام الله علیها) پیراهنی تهیه فرمود و زهرا(سلام الله علیها) آنرا در بر داشت. سائل برهنه از حضرت زهرا(سلام الله علیها) لباسی خواست و ایشان پیراهن نو خود را درآورد و به او داد و خود پیراهن کهنه پوشید. فردا که پیامبر بر او وارد شد آن پیراهن را در بر زهرا ندید و علت را جویا شد و ایشان شرح ماجرا دادند و فرمودند خواستم به این آیه عمل کنم؛
- "هرگز به نیکی نمی رسید تا از آنچه دوست می دارید انفاق کنید. سوره آل عمران ـ آیه 93"
همان صبح جبرئیل نازل شد و به پیغمبر عرض کرد خداوند به تو سلام می رساند و به زهرا سلام می رساند و می فرماید هر چه زهرا بطلبد ما می دهیم.
زهرا(سلام الله علیها) عرض کرد هیچ نمی خواهم جز خدمتش و بقای رحمتش را در دارالسلام.
- پیغمبر فرمود من دستم را بلند می کنم تو هم دستت را بلند کن. فرمود "اللهم اغفر لامّتی" خدایا پیروان مرا بیامرز، زهرا هم گفت: آمین.
وحی نازل گردید که بشارت باد تو را که خداوند دوستان زهرا و دوستان ذریه اش را بخشید.
زهرا(سلام الله علیها) به پدرش عرضه داشت در این مورد از خدا سجلّی بخواه که ناگاه قطعه حریری نازل شد که به قلم قدرت این آیه بر آن نقش شده بود؛
- "واجب فرموده است پروردگارتان بر خودش رحمت کردن را. سوره انعام ـ آیه 54"
پیغمبر فرمود: این را در کفنت بگذار.
ابن جوزی می نویسد از جمله وصایای زهرا به امیرالمومنین علی(علیه السلام) این بود که این قطعه حریر را در کفنم بگذار تا وقتی که روز قیامت شراره های آتش دوزخ زبانه می کشد برای نجات دوستانم این سجلّ الهی را ارائه دهم.
به نام خدا
سلام
ببخشید که من باز دوباره اسپم می ذارم: خواستم بگم مطالب ارائه شدتون عالیه ولی اگه بتونید خود اصل کتاب شهید دستغیب رو هم در کنارش بخونید عالی تره چرا که تاپیک گنجایش گفتن همه مطالبو نداره(منتها نمی دونم که تجدید چاپ شده و توی بازار هستش یا نه)
پرتو افكنى نور خدا بر فاطمه(سلام الله علیها)
رسول خدا(صلى الله عليه و آله و سلم ) فرمود: هنگامى كه خداوند متعال بهشت را آفريد، آن را از نور وجه خويش خلق كرد. سپس آن را گرفته به سوى ما افكند. يك سوم آن نور به من رسيد، و يك سوم آن به فاطمه و يك سوم ديگر به على و خاندانش اصابت كرد. از آن نور به هر كسى كه چيزى تابيده شده باشد به ولايت آل محمد راه پيدا مى كند و هر كس از آن نور چيزى به او نرسيده باشد، از ولايت خاندان محمد گمراه مى شود
بحارالاءنوار، ج 43، ص 44.
مصباح عزیز درست میفرمایند، ارسالهای بنده به جز یکی دو مورد همه از این کتاب بوده که داستانهای طولانی اش را بطور خلاصه بیان کردم، اما باقی موارد ذکر شده در این کتاب مرتبط با این تاپیک نیست، اتفاقا من از نسخه تجدید چاپ شده اش استفاده کردم که فکر می کنم نسخه قدیمی باید بهتر باشد!
سخنان ارزشمند رهبر عزیز
درخصوص حضرت زهرا(سلام الله علیها) در ادامه خواهد آمد.
در خصوص ارسال خانم رضوانه رجوع کنید به آیه 35 سوره نور (البته به همراه تفسیر)
این بخش 9دقیقه ای بسیار زیبا رو از سخنرانی استاد رائفی پور در همین زمینه گوش بدید.
حضرت زهرا(سلام الله علیها)؛ الگویی برای همه مردان و زنان غیور، مومن و مسلمان و حتی مردم غیر مسلمان
- شما باید در راهپیمایی و سازندگی و میدان جنگ و انتخابات و بیان عقیده سیاسی خود ـ آن جایی که اظهار عقیده واجب است ـ حضورتان را حفظ کنید و در تعیین سرنوشت کشور و انقلاب موثر باشید ... ما الگوهایی از جمله فاطمه زهرا(سلام الله علیها) داریم. 1368/09/22
- اسلام، فاطمه ـ آن عنصر برجسته و ممتاز ملکوتی ـ را به عنوان نمونه و اسوه زن معرفی می کند. 1368/10/26
- ... در بین مسلمین و در فرهنگ اسلامی زنی با این عظمت وجود دارد. خدای متعال می توانست بزرگترین و رفیعترین زن را در میان ملت های دیگر و امت های سَلَف قرار بدهد ـ اشکالی هم نداشت؛ این کار می شد ـ اما در امت اسلام قرار داده است. این هم برای ما حجت و تنبیهی است که میتوان این الگوی عالی و والا را در مقابل چشم قرار داد و آن را دنبال کرد. ان شاء الله شما خواهران عزیز هم موفق باشید که این راه مهم را با قدرت و با صلابت بپیمایید و خداوند به شما توفیق عنایت کند. 1369/10/16
شهامت و حريت حسين(علیه السلام) از پاكدامنى فاطمه(سلام الله علیها)
حسين (عليه السلام) در صحراى تفتيده كربلا، آن گاه كه بر نيزه ها تكيه داده ، فرياد مى زند: هيهات ! كه زير بار ذلت بروم . من شهامت ، حريت و كرامت خويش را مرهون پاكدامنى و طهارت مادرم زهرا (سلام الله عليها)مى دانم
پیامبر{ص} و کودکی حضرت فاطمه{س}
بانو فاطمه یار و یاور همیشه پیامبر تا پایان زندگی
حدود سه سال قبل از هجرت پیامبر {صلی الله علیه و آله و سلم} آن حضرت دو یار و حامی مخلص خود یعنی ابوطالب و خدیجه را از دست داد. رحلت این دو بزرگوار به قدری سخت بود که پیامبر آن سال را {عام الحزن} یعنی سال اندوه نامید. اما به جای ابوطالب، فرزندش علی {علیه السلام} و به جای خدیجه، فاطمه زهرا {سلام الله علیها} جای آنان را پر کردند.
علی {علیه السلام} در آن هنگام نوزده سال داشت و فاطمه {سلام الله علیها} طبق احادیث معروف، بیش از پنج سال نداشت:اما همین دختر پنج ساله، یک دختر فداکار، مهربان، شجاع و دلنواز برای پیامبر {صلی الله علیه و آله و سلم} بود.
گاهی دشمنان سنگدل، خاک یا خاکستر بر سر پیامبر {صلی الله علیه و آله و سلم} می پاشیدند. هنگامی که پیامبر {صلی الله علیه و آله و سلم} به خانه می آمد، فاطمه {سلام الله علیها} در حالی که اشک دور چشمش حلقه زده بود، خاک و خاکستر را از سر و روی پدر پاک می کرد: پیامبر {صلی الله علیه و آله و سلم} می فرمود:
>
روزی دشمنان پیامبر {صلی الله علیه و آله و سلم} در کنار حجره اسماعیل اجتماع نمودند و سوگند خوردند که هر کجا محمد {صلی الله علیه و آله و سلم} را یافتند، او را بکشند. وقتی فاطمه خردسال این خبر را شنید، آن را به اطلاع پدر رساند، تا بیشتر مراقب باشند.
این مورد نشان می دهد که فاطمه {سلام الله علیها} نه تنها در درون خانه بلکه در بیرون نیز در فکر نجات و نگهبانی از پدر بود.
باز در همان سالها، ابوجهل عده ای از افراد پست را جمع کرده بود که وقتی پیامبر {صلی الله علیه و آله و سلم} در مسجد الحرام در نماز به سجده رفت، شکمبه گوسفندی را بر سر آن حضرت بیفکنند. این عمل ناجوانمردانه انجام شد و ابوجهل و مزدورانش با صدای بلند خندیدند. بعضی از یاران پیامبر {صلی الله علیه و آله و سلم} این صحنه را دیدند، اما جرات نکردند، پیش رفته آن شکمبه را بردارند.
این خبر به گوش فاطمه خردسال رسید. با شتاب به مسجد الحرام رفت و شکمبه را برداشت و با شجاعت مخصوص خویش، ابوجهل و یارانش را با شمشیر بیان، محکوم و سرکوب کرد و بر آنها نفرین نمود.
به این ترتیب، دختر بزرگوار پیغمبر {صلی الله علیه و آله و سلم} در آن سن و سال {کمتر از ده سال} درس فداکاری و ایثار و شجاعت را به همه، بویژه به دختران و زنان آموخت زیرا آنها نیز باید دوش به دوش مردان، به دفاع از حق برخیزند
یا فاطمه زهرا