به نام خدا
ببینید دوستان بحث احترام یه چیزه، بحث برتری یه چیز دیگه
ملاک برتری هم با معیارای خدا سنجیده می شه
ملاک برتری در اسلام، تقواست : ان اکرمکم عندالله اتقاکم
نه سن و سال برتری میاره، نه علم و دانش، نه سیادت و نه هیچ چیز دیگری جز تقوا (البته تقوای توامان با عمل و ایمان)
اسلام دینیه که به همه ی انسانا حتی غیر مسلمونا احترام می ذاره، اما :
- برا مسلمونا و مومنا احترام بیشتری قائله
- و در بین مومنا، احترام به منسوبین پیامبر و فرزندای حضرت زهرا (سلام الله علیها) یعنی سادات رو سفارش و تاکید کرده.
دلیل این سفارش و تاکید بر احترام هم همون آیه ی مودته که می گه :
بگو: من هیچ پاداشى از شما برای رسالتم درخواست نمى کنم جز دوست داشتن نزدیکانم
که این احترامه در مرتبه اول و به طور مستقیم، اهل بیت و عترت پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) هستن و در ادامه ساداتی که فرزندای با واسطه ی حضرت زهرا (سلام الله علیها) هستن و نسبشون به یکی از ائمه (علیهم السلام) می رسه. ( به همین دلیله که توی احکام فقهی صدقه ی واجب یعنی زکات به همه ی سادات حرام شده مگه تحت شرایط ویژه و اضطرار)
از طرفی نگاه به سادات عبادته ولی تا وقتی که به قول امام رضا (علیه السلام) :
تا وقتی که از روش پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) جدا نشده باشند و خودشون رو به گناهان آلوده نکرده باشند.
حالا با اینکه سادات به خاطر انتساب به پیامبر دارای احترام ویژه این ولی:
1- در انجام تکالیف و وظایف شرعیّ و اخلاقی همه ی امّت پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) مساوین و سادات، بر غیر سادات هیچ امتیازى ندارنو هیچ کس از انجام تکالیف الهیش، معاف نیستش.
و هر بنده ای پرونده ای داره که روز قیامت با اون مورد محاسبه قرار می گیره .
2. سادات به خاطر شرف انتساب به پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، مسئولیّت بیشترى دارن که رعایت احکام و تکالیف رو نسبت به اونا موکّدتر می کنه.
پس بحث احترام با برتری فرق داره
من پدر و مادر کافری دارم با این حال باید احترامشون کنم و در همه حال به حرفشون گوش بدم مگه اینکه منو به غیر خدا دعوت کنن. بازم تو این حالت با اینکه به حرفشون نباید گوش بدم، بازم این سرپیچیه باید با حفظ احترامشون باشه
تو این حالت ممکنه برتری برای پدر و مادر من نباشه ولی احترامه هست (البته برتری مد نظر خدا)
در مورد علما هم : اینکه من به علما احترام می ذارم، به خاطر صرفا علمشون نیست. ممکنه یکی علم داشته باشه، دانشمندم باشه ولی درخلاف راه خدا و بشریت به کارش بگیره. اینجا دیگه احترامی نداره
در غیر این صورت شیطان خودش یه پا علامس ولی هیچ احترامی نداره
.