بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوستان عزیز :
اول از همه خسته نباشید میگم خدمت دوستان عزیزم که زحمت مستند رو کشیدن . انشاألله موفق باشید .
خواستم فردا نکاتی که مد نظرم هست رو بگم . ولی حیفم اومد . امیدوارم ازم ناراحت نشین که اگه شدین ، حلال کنین . قصدم تخریب و یا تضعیف کار شما نیست .
مثل سری قبل که بنده ی حقیر نکاتی رو در مورد مستند دوازدهمین امام گفتم ، این سری هم یه چند تا نکته رو به نظرم اومد که باید بگم که مهم تر از همه لفظ « بسم الله الرحمن الرحیم » هستش که تایمی که اختصاص دادین بهش کمتر از یک ثانیه اس . در حالیکه معرفی گروه حدود 2 ثانیه یا بیشتره . خواهشا دقت کنین .
اجازه بدین ابتدا در مورد خود مستند بحث کنم و بعدش انشاألله درباره ی موسیقی ، صداگذاری ، کیفیت تصاویر و . . . صحبت میکنم .
اینبار هم مثل سری قبل آنچنان کشیده رو محکم زدین تو گوشم که هنوز گوشم درد میکنه ! اما جلوتر که رفت ، کشیده رو فراموش کردم ! فکر میکنم دوستان عزیزم تبحر خاصی توی ساخت تریلر و تیزر دارن . این رو جدی عرض میکنم . آنچنان توی ساخت تیزر قوی عمل میکنین که بیننده چاره جز دیدن مستند نداره . شما خواسته یا ناخواسته (منظور تحصیلات آکادمیک یا اینکه بر حسب تجربه) اصول تبلیغات رو رعایت میکنین . اما تا ریتم اصلی مستند شروع میشه ، این نقطه ی قوت کم میشه .
ریتم اصلی مستند که شروع میشه ، گوینده صحبت از نیمه دوم قرن بیستم میلادی میکنه . تصویری که بنده ی حقیر از دهه ی 50 میلادی دارم ، یه فیلم قدیمیه که یه سری جوون دارن گیتار میزنن و پشت اون میکروفن قدیمی میخونن . شما این موضوع رو نشون دادین ؛ اما نمی دونم چرا نمیتونم باهاش ارتباط برقرار کنم ! بعدش گوینده ادامه میده « انقلابی در صنعت موسیقی جهان ؛ موسیقی که تا پیش از این مانند بسیاری دیگر از هنرها جنبه ی سرگرمی داشت . . . » و همچنان داره تصاویر امروز رو نشون میده . چیزی که با این متن به ذهنم میرسه ، یه سری جوون گیتار به دست توی طبیعت هستش که دارن میخونن و تفریح میکنن . اینها توی یوتیوب هم هست . اما شما داری مترو رو نشون میدی و این در حالیه که این تصویر برای 2 ـ 3 ثانیه بعده که گوینده میگه « . . . که امروزه موسیقی ، جزو لاینفک زندگی مردم گردد . » . بعدش خب مشکلی نداره . داره نشون میده که مردم واقعا نمیتونن از موسیقی جدا شن .
یه مورد خیلی کوچیک هم اینکه تلفظ « Katy » ، « کِتی » نیست ؛ « کِیتی » درسته . اگه امکانش هست ، اصلاح بشه .
و نکته آخر از خود مستند اینکه ، صدایی که از آقای فرهمند آزاد گذاشتین ، اول اینکه ای کاش متن و ترجمه اش رو میذاشتین . دوم اینکه قرار دادن صدای قاری (هر کی) هیچ قرابتی با آهنگی که داره پخش میشه نداره . اگه آیه ای میخواین بذارین ، بدون صوت باشه ، قشنگ تره . ای کاش صوت رو حذف میکردین .
و اما مسائل فنی از منظر خودم :
آهنگهایی که انتخاب کردین ، کاملا با تم و ریتم مستند همخوانی داره . چه از ابتدا و چه انتهای کار . واقعا مشکلی نداره . فقط یه ایراد میتونم بگیرم و اونم اینه که آهنگ نباید همراه با لفظ « بسم الله الرحمن الرحیم » شروع بشه . شروع آهنگ از ثانیه ی اول ، اشتباهه و البته بهتره خود آهنگ هم جوری تدوین بشه که بیننده حس نکنه که تدوینگر آهنگ رو همینجوری ول کرده روی فیلم !
تصاویر واقعا با کیفیت بود و مطمئنم برای پیدا کردنشون به زحمت افتادین . خسته نباشین .
این موردی که میخوام عرض کنم ، شاید بگین داره زیادی گیر میده ؛ ولی باید بگم . چون حیفه . متاسفانه ضبط صدای گوینده راضیم نکرد . همچنان کم کیفیته . با اینکه گوینده ی متن صدای بسیار زیبایی داره ، اما انگار صدا با گوشی ضبط شده . حتی اگه با PC ضبط شده باشه . یه همچین گوینده ای با این صدا ، حیفه که اینقدر صدا زیر باشه و همچنین به اصطلاح هوا داشته باشه . صدا انگار توی یه اتاق خالی 12 متری ضبط شده . هم ریورب داره و هم صدا قوی نیست . یه همچین صدایی به این زیبایی باید محکم و قوی باشه . بایستی بم تر باشه . بایستی صدای اضافه ازش حذف بشه . ای کاش نکاتی که توی سری قبل بهتون گفتم رو لحاظ میکردین . انگار صدا دقیقا مثل مستند دوازدهمین امام ضبط شده . خواهشا برطرف کنین .
مورد آخر اینکه صدای موسیقی متن ، موقعی که گوینده داشت متن رو میخوند ، یه مقدار زیاد بود . ای کاش کمترش میکردین .
در پایان خسته نباشید میگم خدمت دوستان عزیزم و امیدوارم که از بنده ی حقیر به دل نگیرین . خدائیش قصدم بالاتر رفتن کیفیت کار شماست . وگرنه بنده ی حقیر نه روی متنش وقت گذاشتم و نه روی تدوین مستند . در نتیجه کاره ای نیستم که بخوام توی کار شما دخالت کنم . حلال کنین . اجرتون هم با آقا صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) . . .
در پناه الله
یا مهدی مدد