سلام خدمت همه دوستان گلم!
اون قدیم ندیما پیرزن و پیرمردای فامیل دختر خوب رو به پسر خوب معرفی میکردن و ازدواجی سر میگرفت.
اما امروزه دخترها و پسرهای خوب باید خودشون دوره بیفتن یه مورد خوب پیدا کنن که باهاش برن سر یه خونه.
میخوایم با هم بررسی کنیم که چرا اینجوری شد؟
چرا واسطه گری برای ازدواج کم شد؟
خود شما حاضرین واسطه باشین و یکیو به یکی معرفی کنین؟
یا همچین که خر خودتون از پل رد شد و بچه هاتون هم به سر و سامون رسیدن، دیگه بی خیال مجردای دیگه میشین؟
چند تا مورد خوب تا فامیلاتون دارین که منتظر یه معرفین؟
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام خدمت زینب خانم گرامی وسایر بزرگواران
واسطه بودن در هرکاری که شروع ونیتش خیر باشه والبته ختم به خیربشه بسیار خوب است
به عنوان مثال واسطه شدن درزمینه ی کار ویا.................
امر ازدواج بسیارمهمه وبه قول معروف صحبت ازیه عمرزندیگه
صخبت ازشریک خوب برای زندگی
شریکی که درکنار اون میخواییم یه عمر زندگی کنیم وسرد وگرم روزگار روبچشیم ووخلاصه زندگی فقط درروزهای خوشی خلاصه نمیشه البته ان شاالله که همیشه خوشی باشه ولی یه روی زندگی هم درجاهایی سختی ومشکلاتش که نیاز به شریکی خوب برای ادامه ی زندگیس........................
اکثرخانم ها ویاآقایون درازدواجشون دیدن وپسندیدن آشنایی قبل ازازدواج توسط خود زوجین وجودنداره بلکه باواسطه بایکدیگر آشنا میشوند واین امر ازدواج بسیار پسندیده است
دراین زمانی که ماداریم زندگی میکنیم خوب یه مقدار واسطه گری سخت شده
واسطه بودن خوبه درصورتی که شناخت کامل وکافی از2طرفین داشته باشیم حتی ازخانواده های 2طرف
چون دربحث ازدواج واقعا خانواده هم شرط وملاکه
به اعتقاد بنده دراین زمان حال افراد ترس ازعدم شناخت دارن که واسطه نمیشن وازآینده میترسن
بنده خودم اگه شناخت کافی ازشخص وخانواده ها داشته باشم حتما واسطه میشوم
درمورد خودم به عنوان یه خانم مجرد نیز واسطه ای که قراراست شخصی روبهم معرفی کنه وخودم وخانواده ام شناخت کافی بهشون داشته باشیم درامرازدواج بسیار براهمون مهمه.............
اول بشناسیم بعد واسطه بشیم
به نام خدا
با سلام
(۲۵/آبان/۹۳ ۷:۲۴)زینب خانوم نوشته است: [ -> ]میخوایم با هم بررسی کنیم که چرا اینجوری شد؟
در بعضی از موارد به خاطر مقصر دونستن واسطه ها از طرف خانواده هر کدوم از زوجین به دلیل موفق نبودن ازدواج
نقل قول:چرا واسطه گری برای ازدواج کم شد؟
معمولا نمیخوان خودشون رو تو دردسر بندازن و از اینکه پس فردا مشکلی پیش بیاد و مقصر شناخته بشن میترسن
نقل قول:خود شما حاضرین واسطه باشین و یکیو به یکی معرفی کنین؟
بله حتما، و تا حالا هم اینکارو انجام دادم
نقل قول:یا همچین که خر خودتون از پل رد شد و بچه هاتون هم به سر و سامون رسیدن، دیگه بی خیال مجردای دیگه میشین؟
به نظرم معرف نقش مهمی داره و اگه بتونم و ببینم دو نفر به هم میخورن حتما اینکارو انجام میدم
نقل قول:چند تا مورد خوب تا فامیلاتون دارین که منتظر یه معرفین؟
والا چی بگم؟؟؟
چند تایی هستن
(۲۵/آبان/۹۳ ۸:۰۶)مجنون العباس نوشته است: [ -> ]اول بشناسیم بعد واسطه بشیم
با سلام خدمت شما
به نظرم نمیشه گفت شناخت ، چون به نظرم شناخت نسبیه و از نظر هر کس معیارها فرق میکنه
ولی آشنایی اونم تا حدودی بازم میتونه در مورد کارساز باشه.
چون هر کس هم معرفی کنه میتونه شناخت و تحقیقات رو به عهده خانواده طرفین بزاره
چند باری پیش اومده که شخصی رو به شخص دیگه ایی معرفی کردم ، که مثلا شاید من فقط خود اون خانم یا آقا رو میشناختم و از خانواده و یا خیلی چیزای دیگه آگاهی نداشتم ، به همین خاطر به هر طرف هم این موضوع رو گفتم که من فقط تا حدودی شناخت دارم و تا جایی که من میشناسم مورد خوبی هست اما شما خودتون کاملا تحقیق و بررسی کنید مخصوصا در مورد خانواده
اقا منم جواب بدم

والا مردم دیگه کلا از دست به خیری افتادن یه جورایی به قول خودشون دنبال دردسر نیستن یکی از دلایلشم اینه که فردا روزی اگه این دو تا جوون باهم مشکل پیدا کردن نمیان بگن مقصر خودمونیم سریع همه مشکلات رو می اندازن گردن واسطه بیچار

اما یه دلیل دیگش مثلا اگه واسطه تو فامیل باشه وقتی کسی رو معرفی می کنه انقدر اعتماد به نفسش بالاس توقع داره دخترو خانوده اش بدون هیچ حرفی جواب بعله بدن

که متاسفانه تو این مورد من خیلی تجربه تلخ دارم

اما اینکه بخوام خودم واسطه شم بعللللله شدم خیلی هم جالب بود برام و دوست دارم حتما این کار رو ادامه بدم لازم هم نیست شما دو طرف رو دقیق بشناسی فقط کافیه یه اجمالی از توقعاتشون رو بدونی بعدم همه چیز رو بسپری به خود خانواده ها
والا تو فامیل ما یه چند تایی هستن منتها من چون خودم مجردم خیلی نمی تونم براشون کاری بکنم

بسم الله الرّحمن الّرحیم
با عرض سلام و تشکّر
بنده هم با تمام بخشهای پاسخ خانم نسیم صبا موافقم. بخصوص بخش آخر که:
نباید به بهانه عدم شناخت، امر خیر را به تأخیر انداخت. خیلی راحت با یک جمله میتوان به هردو مقصود رسید: ما در حدّی که طرفین را مناسب همدیگر تشخیص دادیم، شناخت داریم. مابقی آن با خودتان. حال یا ازطریق تحقیقات یا ازطریق صحبتهای مکرر دو طرف...
إن شاءالله که عاقبت همه ازدواجها ختم به خیر شود.
هرجا سخن از ازدواج است
به نظر من کسی که واسطه میشه بهتره ی خانم یا آقای جاافتاده باشه
تجربه بهم ثابت کرده وقتی واسطه یه جوونه به بچه بازی کشیده میشه
زینب خانومم اون بالا گفتن قدیم ندیما پیرمرد پیرزنا واسطه میشدن.
قدیمیا همه کارشون دلیل داشت...
خودمم اگه یه خانم جاافتاده واسطم بشه به حرفش فک میکنم ولی اگه یکی مث خودم باشه نه
دلیلم دارم واسه حرفم

ولی من یکی از دوستام واسه دو تادیگه از دوستام واسطه شد برای پسرعمو وبرادرشوهرش...انقده خوب بود خیلی ازدواجشون قشنگ بود اصن انگار کفو هم بودن خود من خیلی از دوستام مورد معرفی کردن که بنا به دلایلی نشده اما ربطی به دوستام نداشت چون مثلا از طرف آدم جا افتادم داشتم که واقعا مناسب نبودن چون احساس می کنم بزرگترای الان خیلی نسل ما رو نمی فهمن واسه همین قضاوتشون مثه قدیماس یه چیزایی براشون مهمه که واسه ما هم مهمه اما نه به اندازه اونا وبرعکس همین. باعث می شه آدمای معرفی کنن که اصلا با سلیقه ما جور در نمیاد مثلا من می گم بابا من با این بنده خدا تفاهم ندارم اصن نمی فهممش این یه چیز می گه من یه چیز دیگه بعد بزرگتر محترم می گه ببین دخترم این پسر مرد زندگی دستش تو جیب خودشه اهل زن و زندگیه بهت محبت می کنه دیگه چی می خوای از یه مرد خب من الان به این بزرگتر محترم چی می تونم بگم واقعا

بابا نسل ما فرق کرده غیر از این چیزای خوب باید اشتراکات خوب دیگه ای هم باشه ...ولی مگه به گوش واسطه میره می گن تو پر توقعی تو خیلی رویا پردازی دیگه هم کسی رو بهت معرفی نمی کنن

یه جورایی فک کنم موضوع تغییر کرد
از نظر من واسطه بودن با معرفی کردن فرق داره ، نمیدونم شایدم درست نباشه و این فقط برداشت شخصی من باشه
من خودم معرف یکی از دوستانم به داییم شدم ، که هر دوی اونها از من بزرگتر بودن ، مخصوصا دایی ، حتی به دوستم نگفتم که ایشون داییم هستن
فقط مشخصات دو نفر رو براشون بازگو کردم و بقیه موارد رو به خودشون و خانوادشون سپردم .
الحمدالله که همه راضی هستن.
به قول دوستانی که گفتن این کارا بچه بازی نیست:
حالا نه اینکه یه بچه باد شخصی رو معرفی کنه

اما چه فرقی داره پیر یا جوون باشه؟؟؟
منه معرف که قرار نیست ادعای ضمانت اخلاق و خانواده و شخصیت و همه اینها رو بکنم ؛ نه
فقط قراره با توجه به آشنایی نسبی که از دو نفر دارم ، اونها یا خانواده هاشون رو به هم معرفی کنم و باقی موارد رو به خودشون بسپارم و حتی اینم بگم که شناخت من خیلی سطحیه و بهتره تحقیقات و شناخت تکمیلی رو خودتون به دست بیارید
در کل به نظر من خوبه که بدون ترس از به دردسر افتادن و با نیت خیر و بدون توقع از جواب 100 درصد 100 مثبت ، این عمل خداپسندانه رو انجام بدیم
دلیل شما درست است بیم و هراس از بعدش را دارند ولی معیار های کلی وجود دارد برای یک فرد مسلمان که بگوییم فلانی خوب است یا بد در همین حد واسطه بداند کفایت می کند دیگه جزئیات را طرفین باید بدست بیاورند چون "معرف" همانطور که اسمش بر می آید فقط معرفی می کند نه اینکه دیکته کند و حتمیت وجود داشته باشد
و در جواب کلی به ترس و واهمه باید گفت :
مَرَّةٍ أَتَخْشَوْنَهُمْ فَاللّهُ أَحَقُّ أَن تَخْشَوْهُ إِن كُنتُم مُّؤُمِنِينَ (توبه/13)
آیا از آنان می ترسید با اینکه اگر مومنید خدا سزاوارتر است که از او بترسید
حالا چرا ما باید از خداوند بترسیم که این در امور سهل انگار باشیم چون دامنه فساد زیاد می شود دوستی ها روی کار می آیند روابط نامشروع رواج می یابد و و و و پس بهتر است به حدی که مکلیفم و درست است وظیفه امان را انجام دهیم و از خداوند بترسیم
پاداش وساطت در ازدواج از منظر روایات
1- بهره مندی از لطف خدا در روز قیامت
امام صادق(علیه السلام) فرموده اند:
هر فردی زمینه ازدواج مجردی را فراهم کند از افرادی است که خدا در روز قیامت به او نگاه [لطف آمیز] می کند. (الکافی، ج 5، ص 331)
2 - ثواب یک سال عبادت برای هر قدم
رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرماید:
هر فردی در ازدواج حلالی بین 2 نفر اقدام کند تا این که خدا آن 2 را گرد هم آورد، خداوند در برابر هر قدمی که وی در این راه برداشته و هر سخن ثوابی که گفته ثواب یک سال عبادت را به او می دهد.(جامع الاخبار، ص 102)
3 -بهره مندی از سایه عرش خدا
امام کاظم(علیه السلام) نیز می فرمایند:
سه گروه روزی که هیچ سایه ای جز سایه خدا نیست زیر سایه عرش الهی قرار می گیرند: کسی که زمینه ازدواج برادر مسلمان خود را فراهم آورد یا به او خدمت کند یا راز او را بپوشاند.(جامع الاخبار، ص102)