شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
اگر تمایل به گناه در انسان (عادی نه معصوم) نباشه پاداش چه ارزشی داره؟ و چه رشدی مترتب میشه؟
مثل نوشتن دیکته از روی صورت دیکته
موقعی کش یه چیزی رو پرتاب می کنه که کشیده بشه (اینو زیاد روش فکر نکنید : ) ))
به عبارتی بی نظمی که خواهرمون گفتن آسون تر از برقرار کردن نظمه ولی اون نظمه که ارزش داره(مثل اینکه یه سری حروف دستت باشن و بهمش بریزی یا اینکه باهاش شعر بسازی) ولی به همین سادگی نیست*
*یعنی لزومی نداره اون چیزی که سخت تره همیشه بهتر هم باشه
مثلا روزه گرفتن در عید فطر!
صورت سوال یکمی ناقصه (مناظره ریاست جمهوری 92)
آنتروپی ربطی به امیال انسان نداره. به برهان نظمم ارتباطی نداره اصلا.
ولی به عنوان یه نگاه ادبی می شه بهش نگاه کرد.
انسان یه سیستمه (مادی و غیر مادی)
انتروپی هم جزئی از ذات سیستمه
منظور از نظم هم برهان نظم نبود بلکه مربوط میشد به همین انتروپی
به نام خدا
چرا گناه می کنیم؟
و اینکه
لذت گناه نقد و شیرین هست , هر موقع كه انجام بديد لذت مي بريد(مثل لذت هاي مادي)
لذت خوبی نقد نیست، شاید نسیه ای که در آینده پرداخت می شود.
مگر در مواردی که فرد تربیت روحی بالایی داشته باشه که یک چشمه کوچک از لذت خوبی در دنیا بر او هویدا شود،و در انسان ها با ظرفیت های مختلف متفاوت هست (مثل لذت نماز من نوعی با لذت نماز یک عالم ربابی)
(۱۰/دی/۹۳ ۱۹:۵۹)مجتبی110 نوشته است: [ -> ]چون انسان معمولا دو چیز رو بر دو چیز ترجیح می ده!
"حال" رو به "آینده"
"خود" رو به "جامعه"
اگر عکس این باشه هیچ هیچ هیچ گناهی انجام نخواهد شد.
حالا خود این شد یک سوال! چرا "حال" رو به "آینده" و "خودش رو به سایر افراد ترجیح می ده!؟
این هم مرتبط با معامله هست.
نقد دنیا (حال) با آخرت (آینده)
معامله نقد دنیا به بهای لذت ابدیت تغییر ناپذیر.
انسان در پی کسب منفعت هست و منفعت حال براش قابل هضم تر از منفعت آینده ست.مگر اینکه بفهمد با چه کسی معامله می کند.
پس به اين معامله اى كه با او كرده ايد شادمان باشيد و اين همان كاميابى بزرگ است. (توبه/ 111)
خداوند، اندك را هم مى خرد. مثقال ذرّة خیراً یره (زلزال/7)
سلام.
ما ترک ها یک ضرب المثل داریم که میگه :
" مرده رو به حال خودش ول کنیم ، کفنشو هم کثیف میکنه "
(۱۱/دی/۹۳ ۳:۵۹)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]انسان یه سیستمه (مادی و غیر مادی)
انتروپی هم جزئی از ذات سیستمه
منظور از نظم هم برهان نظم نبود بلکه مربوط میشد به همین انتروپی
آنتروپی ربطی به نظم و بی نظمی نداره. اون هم در مقیاس اتمی مورد بحث قرار می گیره و ربطی به کیفیات ذهنی انسان پیدا نمی کنه.
(۱۱/دی/۹۳ ۳:۲۷)namekarbary نوشته است: [ -> ]آنتروپی ربطی به امیال انسان نداره. به برهان نظمم ارتباطی نداره اصلا.
ولی به عنوان یه نگاه ادبی می شه بهش نگاه کرد.
من تو ارسال قبلیم در مورد آنتروپی چیزی نگفتم! نمی دونم هم چی هست!
اما طرفداران برهان نظم می گن هرچیزی اگر ناظم نداشته باشه، رو به بی نظمی و تباهی می ره! منم گفتم رو به بی نظمی نمی ره به سمت طبیعت خودش می ره!
حالا جاش اینجا نیست
جای دیگه بحث خواهیم کرد

(۱۱/دی/۹۳ ۱۷:۳۶)مجتبی110 نوشته است: [ -> ]من تو ارسال قبلیم در مورد آنتروپی چیزی نگفتم! نمی دونم هم چی هست!
اما طرفداران برهان نظم می گن هرچیزی اگر ناظم نداشته باشه، رو به بی نظمی و تباهی می ره! منم گفتم رو به بی نظمی نمی ره به سمت طبیعت خودش می ره!
آها نه. شما نه. شما یه جمله داشتین که یا از فقدان معنی رنج می برد یا من نتونستم معنیی ازش استنباط کنم.
(۱۱/دی/۹۳ ۱۷:۳۶)مجتبی110 نوشته است: [ -> ]اما طرفداران برهان نظم می گن هرچیزی اگر ناظم نداشته باشه، رو به بی نظمی و تباهی می ره! منم گفتم رو به بی نظمی نمی ره به سمت طبیعت خودش می ره!
حالا جاش اینجا نیست
جای دیگه بحث خواهیم کرد
برهان نظم؟ بحث نداره. شما کتاب تبیین براهین وجود خدا رو بخونید هم برهان نظمو آورده هم ردیه شو. البته اگه شارح معاصر فلسفه اسلامی رو قبول داشته باشید.
(۱۱/دی/۹۳ ۱۸:۴۱)namekarbary نوشته است: [ -> ]آها نه. شما نه. شما یه جمله داشتین که یا از فقدان معنی رنج می برد یا من نتونستم معنیی ازش استنباط کنم.
برهان نظم؟ بحث نداره. شما کتاب تبیین براهین وجود خدا رو بخونید هم برهان نظمو آورده هم ردیه شو. البته اگه شارح معاصر فلسفه اسلامی رو قبول داشته باشید.
خب اینکه شما معانی رو ازش درک نکردید پس جای بحث نیست دوست عزیز!

اصلا از اول هم جاش اینجا نبود
جمله دوم شما هم نشون می ده منظورم درست نگرفتید باز هم جای بحث نیست!
(۱۱/دی/۹۳ ۱۱:۰۹)135 نوشته است: [ -> ]این هم مرتبط با معامله هست.
نقد دنیا (حال) با آخرت (آینده)
معامله نقد دنیا به بهای لذت ابدیت تغییر ناپذیر.
انسان در پی کسب منفعت هست و منفعت حال براش قابل هضم تر از منفعت آینده ست.مگر اینکه بفهمد با چه کسی معامله می کند.
بله درسته دقیقا منظورم همین بود، اما فرض کنید اعتقاد به دیار باقی هم نداشته باشیم باز هم گناه از همون دو قاعده سرچشمه می گیره! یعنی خرید لذت آنی به قیمت از دست دادن چیزهایی در آینده و یا منافع خود به منافع دیگر انسان ها!
(۱۱/دی/۹۳ ۱۹:۳۶)مجتبی110 نوشته است: [ -> ]خب اینکه شما معانی رو ازش درک نکردید پس جای بحث نیست دوست عزیز!
اصلا از اول هم جاش اینجا نبود
کسی صحبتی با شما نداشت از ابتدا که قرار باشه بحثی باشه.