تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: کارگاه آمادگی پیش از ازدواج صرفاً بر اساس تجربه‌ی متأهلان
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
(۲۵/بهمن/۹۳ ۱۴:۳۱)Lancelot نوشته است: [ -> ]سلام
دوستان میشه به چندتا سؤال جواب بدید؟ مخصوصاً شما آقای عبدالرحمن که به مرحله ی فینال رسیدی :دی .

به شخصه کاملاً به پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اعتماد دارم و وقتی میفرماید برای دین ازدواج کنید نه برای جمال و ... خیلی برام مهمه این حدیث. تا به حال هزاران بار با خودم فکر کردم و کلنجار رفتم که اگه یه مورد پیدا شد که بسیار متدین بود ولی ظاهرش مورد پسندم نبود واقعاً ازدواج میکنم؟ چقدر واقعاً باید به ظاهر توجه کنم؟ یعنی اگه مثلاً کسی رو پیدا کردم که واقعاً دین دار بود ولی زیباییش زیاد مورد پسند من نبود (مثلاً چاق بود :دی) اینجا به فرمایش پیامبر عمل کنم و زیبا نبودن (در واقع از دید من زیبا نبودن نه اینکه واقعآً شخص زیبا نباشد) رو نادیده بگیرم؟ البته همه زیبایی خاص خودشون رو دارن.
سؤال بعدی که ذهنم رو همیشه مشغول کرده این حدیث شریفه است از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): «اگر مردی [فقط] به خاطر زیبایی ظاهری با زنی ازدواج کرد، نه به خاطر عفت و پاکدامنی و ایمان و تقوا و حیای آن زن، خدا زیبایی آن زن را از چشم او می برد اما اگر معیار [اصلی اش] در انتخاب همسر، زیبایی ظاهری نبود بلکه زیبایی باطنی بود، خداوند متعال همسرش را در چشم او چنان زیبا می کند که گویی از او زنی زیباتر نیست.»
این قسمت رو واقعاً نمیتونم بفهمم چون تجربه اش رو هم ندارم!!
این درحالیه که هر کس واحد "تنظیم خانواده(!!!)" رو در دانشگاه گذرانده باشه، اصلاً حرفی از تقوا و دین داری نمیزنن و معمولاً از دید "علمی"(؟؟؟؟؟) غرب(!!) به این موارد نگاه میکنن. استاد خود ما در دانشگاه تهران که دکترای فلان و بهمان هم داشت (خیلی هم خودشو قبول داشت :دی) میگفت اولین و مهمترین ملاک اینه که از نظر فیزیکی، به خانم مورد نظرتون جذب بشید! وگرنه ازدواجتون به مشکل بر میخوره!
کاملاً ضد و نقیض و با فرمایش دین که میگه معیار اول دین و تقوا است.
آقای عبدالرحمن شما که تجربه دارید نظرتون چیه در این موارد؟؟

یک سؤال دیگه. معیار خانم ها در مورد ظاهر فرد چیه؟ یعنی خانم ها دنبال مردان قد بلند و فلان و بیسار هستن و براشون خیلی مهمه این موارد یا معیار دین براشون در اولویت هست؟
دوستان با تجربه لطفاً راهنمایی کنید!
اقا اجازه من میتونم جواب بدم؟ Smile
اینو من از یک سخنران توی تی وی شنیدم.ما اولا باید رو خودمون کار کنیم که واقعا زیبایی باطنی برامون مهم باشه و نه ظاهری.
حالا اومدیم طرف قبل از اینکه به این ارتقای فرهنگی برسه براش شرایط ازدواج فراهم شد،خانم و اقاهم نداره،مثلا طرف خودش رو میشناسه و میدونه اگه همسرش قیافه اش زیر متوسط باشه(با توجه ب اینکه زیبایی نسبیه،یعنی از نظر من نوعی زیر متوسطه اما میتونه از چشم دیگری زیبا باشه)،با این حساب اگه طرف خودشو بشناسه و بدون ممکنه بعد ازدواج چشمش رو دیگران بمونه و ممکنه به گناه بیفته،نباید اینکارو بکنه.حالا در این حین داریم خود سازی هم میکنیم.
این هم کفو بودن در قیافه هم مهمه چون ممکنه اگه یکیشون خیلی زیباتر باشه دیگری بددل بشه.
مورد دومی که گفتین خیلی جالبه.
استادمون میگه در سوره مریم(من چون شاگرد فراموشکاری ام ایه اش یادم نیست)،زن و شوهری اگه مومن باشن،جنس محبتشون با جنس محبت بقیه متفاوته،از اونجایی که علوم انسانی و علوم پایه مون زیر بنای سکولار داره و غربیه،لذا بدیهه که در اونجا مطرح نشه.اما من به شخصه کم ندیدم که مثلا حالا به چشم منه ظاهر بین،اون خانوم از زیبایی خاصی هم برخوردار نیست اما شوهره میزاره سرش حلوا حلوا میکنه،از اون طرف خانمی زیبا که شوهره واسش تره هم خورد نمیکنه.
قوانین عالم بسیار گسترده تر از دو دوتا چهارتای دفنر مشق ماست.
اون معیار هایی که اغلب ادما دارن معمولا تخیلیه،واقعی نیس
من یه معیارهایی داشتم در ظاهر که کاملا متضاد همسرم بود،اما وقتی از همسرم خوشم اومد تنها چیزی که فکر نمیکردم بهش مقایسه با اون ادم خیالیم بود.کلا ظاهر کسی براتون دلنشین بود و ارامش بخش کافیه.بقیه مسائلم که عقل تون و تجربه بزرگتراتون ،حل و فصل میکنه.
همیشه برای خودتون دعا کنید که خداوند ادمی که باعث سعادت دنیا و اخرتتون میشه رو نصیبتون کنه.حالا اینکه قدش چی باشه،چشمش چه رنگی باشه مهم نیس.

.........................................................................................

(۲۵/بهمن/۹۳ ۱۴:۴۱)رکن الهدی نوشته است: [ -> ]ببینید اصلا اصلا بحث جنسیت برای من مطرح نیست..اینو خود خدام می دونهAngel
بحث من اینه ولایت با دیکتاتوری که سازگار نیست..الان خیلیا تو جامعه ما مخالفن درست..الکی می گن دیکتاتوری خودشونم می دونن زوری بالاسرشون از طرف ولی نیست می خوان بپذیرن می خوان نع...خود رهبری هم هیچ وقت جوری با مردم حرف نزده که حرف من حرفه وتمام دیگه حرفی نباشه...
حالا کسی که تو خونه ولایت ما رو داره چی؟!
مثلا شوهر می خواد به زنش بگه فلان جا نرو..دو جور می شه این ولایت رو اعمال کرد:
اول شوهر بگه حق نداری از خونه بری بیرون دیگه ام نشنوم بگی فلان جا می خوام برم فهمیدی!!؟Confused
دوم شوهر بگه عزیزم من می دونم برای چی شما می خواین برین فلان جا اما من بخاطر مسایلی که می دونم وبعدا براتون می گم صلاح می دونم شما امروز خونه بمونید Smile
خب تو هردو مورد زن به حرف شوهرش گوش می ده تو مورد اول به زور و با ناراحتی تو مورد دوم با میل ورغبت واعتماد به تصمیم همسر..
کلا منظورم اینه طریقه اعمال ولایت برای پذیرش افراد خیلی مهمه..وگرنه تو هر دو مورد به حرف ولی گوش داده می شه
بعله حرفتون درسته
میگن امام خمینی هیچ وقت امر نمیکرد،بلکه اشاره به امر میکرد.واقعا خدا رحمتشون کنه خیلی ادم خوبی بودن.
مثلا نمیگه،بچه برو کتاب باباتو بیار
بچه بگه من مشق دارم به ابجیم بگو
اون یکی بگه من دستم بنده
همشونم بگن خب پاشو خودت بیار
میگه: کتاب منو کسی ندیده؟ حالا همه دوست دارن به پدر کمک کنن که کتابو پیدا کنه.
چای بیار...........> زیر چایی روشنه؟

اینا دیگه مهارتهای زندگیه که باید خانواده ها به بچه ها یاد بدن و مدرسه ها به شاگردا که هیچکسم این کارو نمیکنه.
بعله متاسفانه بعضی مردا ،اقتدار رو که ارامش توشه با قلدری اشتباه گرفتن.
همه مون باید بریم خودمون رو اصلاح کنیم.اگه کسی خواست سخنرانی های دکتر حبشی رو گوش کنه،یه روانشناس اسلامی که حرفاش به درد ما مسلمونا میخوره.
نکته بعدی وقتی به دخترای مجرد میگیم شوهر(خودمم این حسو داشتم) کلا در بک گراند ذهنمون این تصویر میاد که یه اقای سیبیلو،شلوار کردی ام پوشیده،رو این پشتی اون مدلی داش مشتی هم نشسته و میگه زن چایی بیار،ماهم عین کوزت داریم خدمت میکنیم.
بجای واژه شوهر که معنیش عوض شده،بگیم اگه عشقمون گفت فلان جا نرو چیکار کنیم؟ اصلا بار عاطفیش متفاوت میشهSmile
برای خانوما به دل نشستن واحساس آرامش مهمه..هرچی هم اعتقادشون قوی تر باشه اخلاق وشخصیت آدما براشون بیشتر ملاک می شه وبه نظرشون زیبایی باطنی واضح تر..ولی هرچی ظاهربین وتر دور از اعتقادات واقعی باشن اونا هم مثه آقایون منتظر شاهزاده سوار بر اسب سفید می مونن..
فارق از اینها تجربه به من ثابت کرده نعمت زیبایی از اون دست نعماتیه که بسیار بسیار از جانب خداوند مورد امتحان. واقع می شه....
وآقایون بیشتر مورد امتحان هستن..از اینکه خدا وخرما رو باهم می خوانWink
البته دوستان نقش مادرشوهر این بین بسیار پررنگهCoolآقایون حواستون باشه مادراتون فقط براتون انتخاب نکنن ..چون مادر برای خودش عروس انتخاب می کنه نه برای پسرش زن:dodgySadالبته استثناء هم داره ها مادرای بادرایت و روشن فکر هم داریم)

خب پس با توضیحات کامل خانوم یاسین در راستای بحث تاپیک ..به مرور تمرین هایی که ولایت پذیری رو در خانوم افزایش بده واعمال صحیح ولایت رو به آقایون آموزش...پیشنهاد بدیمSmile
دقیقا ب این نکته باید اشاره کرد ک اون ولایت مداری رو باید در وهله اول برای آقایون تبیین کرد
ک اون ولایتی ک قراره داشته باشن، حکومت سلطنتی نیست و زن هم غلام حلقه ب گوش اونها نیست

وقتی حدیثی رو نقل قول می کنید و توی اون نوشته : زن باید فرمانبردار باشه
دقت کنید ک منظور فرمان نظامی نیست ک زن فقط بله و چشم بگه و مردهم دستور بده
اصلا اون کسی ک از خودش نظری نداره و نمیتونه خوب و بد رو تشخیص بده، نمیتونه مدیریت یک خونه رو ب عهده بگیره (مدیریت منزل با خانومهSmile )

نظر من اینه :
روابط 50 - 50 ست
حالا بحث ولایت پذیری و ولایت مداری که میاد وسط اینطوری میشه :
آقا : 1 + 50%
خانم : 1 - 50%

اگه اشتباه می کنم، روشنم کنید Smile

نقل قول:مهربان بودن به مدنت یک هفته

مهپاره جان وقتی اینطوری میگی، دوستان دست میگیرن و اونطوری میگن :دی
بهتره اینطوری بگی :

یک هفته تمرین کنیم تا از حق خودمون بگذریم و کوتاه بیایم ... ایثار رو تمرین کنیم Smile
Big GrinBig Grin والا این فرمولی که شما گفتی مجتهد باید فتوا صادر کنهBig Grin
اینو دیگه علمای تالار باید نظر بدن
از همه ممنونم که تاپیکو ترکوندیدBig Grin

ماشالله همشم مین گذاری شده.Big Grinشوخی کردم.

تا دلتون میخواد حرف بزنیدSmile

اما لطفا :غر نزنید.

خوب بحث کنیم تا به نتیجه برسیم. بعضی اخلاقای بدمون تو همین حرف زدنا خودشو نشون میده میتونه جرقه باشه تا ترکش کنیم.

اگرم ممکنه کوتاه بنویسیم.

اما درمورد ولایت پذیری : یادتون باشه خانوم ها از ولی اطاعت می کنن. موضوع در ولی نبودن مردها ست. یاد بگیریم ولایت مدار و ولی باشیم.

من اصلن دوست ندارم بحث حقوق زن و فلان رابندازم.چون هم برادرامو دوست دارم هم پدرمو هم همسرآیندموHeartاونام انسانن مث ما. بامشکلات مربوط به خودشون.

اما مردهای ما باید ولی بودن رو یاد بگیرن.ولی اگر ولی باشه ولایت پذیری به دنبالش میاد مگراینه طرف مشکل داشته باشه...

درمورد نظم تاپیک هم حق با شماست. الان یه سروسامونی میدم.

اما پیشنهادها خوبه. حتی فهمیدنشون یه تلنگره.

بچه ها من چند تا کار باید انجام بدم.

لطفا واسه اینکه کار من سبک تر بشه.

درحین ترکاندن تاپیکBig Grin پیشنهاداتون رو بارنگ قرمز بنویسید.چون من میخوام جداشون کنم.

طبق نظر آقای ثارالله که عالی هم بود.تاپیک کارگاه جدا زده میشه.Smile

اینجا رو پیشنهاد ها فکر میکنیم و ترتیب عملی کردنش و مدتش رو مشخص میکنیم.

من پیشنهاداتون رو سر در تاپیک به اسم مینویسم. فعلا دوتا پیشنهاد خیلی همه گیر بوده و اکثرا روش تاکید داشتن.

یکی مطیع بودن. و اون یکی مسولیت پذیریه. میخوام واسه این ها مثال عملی بزنید تا یه مدت اجرایییش کنیم.

کارمون هم دوبخش میشه.

خانم ها و آقایون.

قرار شده آقایون برای ایجاد حس مسولیت پذیری یک هفته نون بگیرن. برای خانم ها رو پیشنهاد بدید.

واسه مطیع بودن هم به نطر من یک هفنه ،به اطرافیان نزدیکمون بگیم چشم. اگر سوتی دادیم و رعایت نکردیم . عیب نداره.

اگه دراین دومورد پیشنهادی دارید با قرمز بنویسید.Smile
(۲۵/بهمن/۹۳ ۱۵:۳۲)السا نوشته است: [ -> ]دقیقا ب این نکته باید اشاره کرد ک اون ولایت مداری رو باید در وهله اول برای آقایون تبیین کرد
ک اون ولایتی ک قراره داشته باشن، حکومت سلطنتی نیست و زن هم غلام حلقه ب گوش اونها نیست

وقتی حدیثی رو نقل قول می کنید و توی اون نوشته : زن باید فرمانبردار باشه
دقت کنید ک منظور فرمان نظامی نیست ک زن فقط بله و چشم بگه و مردهم دستور بده
اصلا اون کسی ک از خودش نظری نداره و نمیتونه خوب و بد رو تشخیص بده، نمیتونه مدیریت یک خونه رو ب عهده بگیره (مدیریت منزل با خانومهSmile )

نظر من اینه :
روابط 50 - 50 ست
حالا بحث ولایت پذیری و ولایت مداری که میاد وسط اینطوری میشه :
آقا : 1 + 50%
خانم : 1 - 50%
چه الگویی برتر از امیرالمؤمنین (علیه السلام) و حضرت فاطمه ی زهرا (سلام الله علیها) ؟ (البته
«شما نمی توانید چون من باشید لکن مرا با ورع و پرهیزکاری کمک دهید.» )
حضرت على(علیه السلام) می‏فرمايد: «هيچ‏گاه فاطمه از من نرنجيد و او نيز هرگز مرا نرنجانيد و او را به هيچ كارى مجبور نكردم و او نيز مرا آزرده نساخت. در هيچ امرى، قدمى بر خلاف ميل باطنى من بر نداشت و هرگاه كه به رخسارش نظاره می‏كردم، تمام غصه‏ هايم برطرف میشد و دردهايم را فراموش می‏كردم‏».
حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در ابتداى وصيت‏ خود به امير المؤمنين(علیه السلام) فرمود: «اى پسر عمو، هيچ گاه مرا دروغگو و خيانتكار نديدى و از آن زمان كه با من زندگى كردى، با تو مخالفت نكرده‏ ام‏». امير المؤمنين(علیه السلام) در پاسخ فرمود: «پناه بر خدا، تو عالم‏تر به خدا و نيكوكارتر و پرهيزكارتر و گرامیتر و ترسان‏تر از خدايى، از اين كه من تو را به نافرمانى از خود سرزنش كنم‏».
اما رضا (علیه السلام) فرمود: « وای بر زنی که شوهرش را به غضب آورد و خوشا به حال زنی که شوهرش از او راضی و خشنود باشد».
در نتیجه از این چند حدیث:
آقا: 60%
خانم: 40%
:دی

اما از طرفی پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: «برادرم جبرئیل به من خبر می داد و همواره سفارش زنان را می نمود تا آنجا که من گمان کردم برای شوهر جایز نیست که به زنش اُف بگوید.... شما زنان را به عنوان امانت خدایی گرفته اید...»
امام صادق (علیه السلام) فرمود: «بیشتر خیر در وجود زنان است».
میشه نتیجه گرفت:
آقا: 10%
خانم: 90%

این فتوای اینجانب بود :دی.
یاسین جان منظورم اینه ک
توی زندگی، هرچقدر ک زن سهم داره، همونقدر هم مرد سهم داره
اینطور نیست ک مرد عاقلتر از زن باشه
اصلا اینطور نیست
چرا خب! زن احساساتی تره و مرد منطقی تر و همین ایجاب می کنه ک حرف آخر رو مرد بزنه
اما اینکه مرد از روی دل بخواهش یا بد اومدنش ی دستوری بده و زن لزوما گردن بذاره این نیست

توی زندگی، هر دو طرف نظر دارن و سهیمن
هر دو ب یک اندازه
و وقتی از طرفشون میخوان ک کاری رو انجام بده یا نده، باید باید باید براش دلیل داشته باشه

پ.ن: البته 90% مواقع دلیل بده کافیه، 10% رو میذاریم برای زورگویی آقایون ک دلشون نشکنه Wink
پ.ن: یکی از دلیل ها اینه : چون دوست دارم << دل است دیگر ...گاهی دلش میخواهد Big Grin
پ.ن: اینقده عدد و رقم و درصد میدم، منظورم محاسبات جبری نیست، ابزاری محسوب میشن ک بتونم نظرم رو راحت تر بگم Blush
بچه ها پیشنهاداتون جمعو جور کنید. شب تاپیک کارگاهو بزنم.

اسمتونم بدید. اونایی که میخوان شرکت کنن. گاهی لازم شد پیام خ بدم بهشون.
بفرمایید، اینم از حضرت علی(علیه السلام) : هیچ گاه او را به کاری مجبور نکردم
این یعنی اینکه اینطور نیست مرد توی خونه حکومت نظامی داشته باشه و دستور بده و زن بی چون و چرا قبول کنه
همونقدر ک مرد عقلش و منطقش و احساسش رو توجیه میکنه و براشون دلیل داره واسه انجام دادن یا ندادن کاری، باید همونطور عقل و احساسات زن رو هم مجاب کنه تا زن مجبور ب انجام کاری نشه
تا وقتی حرفی زده میشه و نظری داده میشه، زن واقعا با وجودش انجام بده،
پیشنهاد ها خوب بود دیگه غیر از پیشنهادخودت..گفتیم یسری تمرینا بره زیر مجموعه ولایت پذیری و ولایت گری..که خب برای خانومه وآقایونو متفاوت می شه..
بحث محبت بود که باز به نظرم آقایون یخورده بیشتر روش کار کننBig Grinالبته من خودم قرار از یه روز شروع کنم ان شالله ببینم به یه هفته می رسه یا نع..اینم در نظر بگیرم که با کل اعضای خانواده مهربون باشیم یا پدرو مادر؟!من فعلا از پدر ومادر شروع می کنم...تا ببینم خدا چی می خوادBlush
بحث مسءولیت پذیری بود که اونم باید براش مصداق بیاریم خانوما یجور آقایون یجور..
راستی یه پیشنهاد که از دل حرفهای دوستان کشیدم بیرونBig Grinتصورمون رو نسبت به همسرمون قشنگ کنیم مخصوصا ما خانوماWink
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
آدرس های مرجع