(۳۰/فروردین/۹۵ ۱۶:۵۸)عدالت نوشته است: [ -> ]خانوم خدیجه، همسر پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، قبل از مبعوث شدن پیامبر تاجر بودند و بعد از رسالت پیامبر، تمام ثروت خودشان را در راه اسلام، وقف کردند و در نتیجه شغلشان را هم ترک کردند.
سلام
وقف کردند؟ ولی همه رو که روز اول ندادن ، دادند ؟
تا جایی که من یادمه و به خاطر دارم تو منابع تاریخی حداقل تا زمان شئب ابی طالب ( که در سال 7 اغاز و حداقل نقل 3 سال هست ) در اونجا موندن و با دارایی خودشون از راه و بنیان اسلام ، حمایت کردن.
میشه بگید شما از روی چه چیزی میگید که بعد از رسال نبی خاتم ، تمام ثروت رو دادن و به تجارت نپرداختن ؟
مفهوم رو روشنتر بیان کنین تا شبهه پیش نیاد .
(۳۰/فروردین/۹۵ ۱۸:۳۱)عدالت نوشته است: [ -> ]
به نام خدا
منظور این است که ثروت را در اختیار رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) گذاشتند تا ایشان آنرا وقف پیشرفت اسلام کنند که شما به بخشی از آن اشاره کردید.
در هیچ روایتی ذکر نشده که پیامبر در کنار رسالتشان ، بازرگانی و تجارت هم میکردند، پس ثروت همسرشان را خرج اسلام کردند.
الان ارسال بنده با نوشته جنابعالی چه منافاتی دارد که صحبت از ایجاد شبهه میکنید ؟؟؟؟؟؟
شما هم طبق کدام روایت میگویید که حضرت خدیجه بعد از رسالت پیامبر همچنان مشغول تجارت بودند و کار میکردند ؟؟؟؟؟؟
سلام خدمت شما
پس خودشون وقف نکردن ؟ و کلیه اموال رو دادن به پیامبر تا در راه صحیح خرج بشه ! پس هبه کردن .
نگاه به تاریخ کمی با کلام شما مخالف هستش .البته منابع معتبر هستن .
بحث سر تجارت پیامبر نیست بحث سر تجارت بانو ام المومنین هست . احتمالا من بد نوشتم که چنین برداشتی کردید.
من نفی و اثبات نکردم فقط پرسیدم.
کل سرمایه حضرت به اندازه کل سرمایه قریش بودا اینم درنظر بگیرن ، البته برای اطلاعات عمومی خدمت دوستان عرض کردم
برای بحث روی (کار کردن زن ) در بیرون از منزل باید قدری عمیق تر به مسئله نگاه کرد . متاسفانه بحث روی زنان و کار زنان امروز در مسیر حقیقت نیست . و داستان این بحث هم به انقلاب صنعتی در اروپا میرسد .
تا قبل از انقلاب صنعتی مفهوم خانواده و مفهوم عدم اختلاط و حتی مفهوم حجاب کاملا واضح و منطقی بود .
به قول فردوسی (منیژه منم دختر افراسیاب / برهنه ندیده تنم آفتاب)
در این سیستم داشتن حجاب و عدم اختلاط با مرد غریبه یک امتیاز ویژه بود و حتما زنانی که به عللی مجبور به اخلاط با بیگانه بودند رهایی از ان وضع را رسیدن به خوشبختی میدانستند .
با انقلاب صنعتی و حکمرانی سرمایه داران بر تولید و اقتصاد (که قبلا این اقتصاد در بدنه ی جامعه توزیع شده بود) چند مسئله مورد بحث بود .1.کارگر ارزان قیمت و کم هزینه ای که بهتر قابل کنترل باشد 2.افزایش بازار مصرف
زنان در هر دو مسئله بسیار مهم و تاثیر گزار بودند ، با کشاندن زنان از خانه به کارخانه تقریبا همه ی اهداف سرمایه داران برآورده میشد . هم کارگر ارزان در اختیار سرمایه دار بود ، هم وسیله ی فروشش کالایش بود و هم وسیله ی تبلیغ کالایش ! و نهایتا هم با افسوس زن تبدیل به کالایی برای فروش شد .....
به نظرم بحث زمانی که بیش از 200 سال قبل تر یک تفکر را جا انداخته اند آسان نیست اما در هر صورت انسان دارای قدرت تشخیص درست و غلط است و نهایتا هم خودش باید تصمیم بگیرد که راه حق و باطل کدام است ...
سلام آقا عمار
ریاست حضرت خدیجه بر کاروان تجاری، نشان میده که این موضوع اختصاصی به زمان بعد از انقلاب صنعتی نداره. اجازه بفرمایید مسئله را به این شکل مطرح کنم:
من به شخصه خانمهایی را میشناسم که مدیران لایقتری نسبت به خیلی از مردان اند. اگر این خانمها دوست نداشته باشند در بیرون از خانه کار کنند که تکلیف مشخصه. اما اگر خانمی دوست داشته باشد از این استعدادش استفاده کند و فرضاً به مدیریت علاقه داشته باشد چه؟ اینجا چند تا سوال مطرح میشه:
- آیا با استناد به احادیث، همسر این خانم اجازه داره ایشان را از جامعه ایزوله کنه و در صورت امکان، اجازه شناخت افراد جامعه را به خانم نده؟ یا اینکه بایستی به رفتار پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) با حضرت خدیجه (سلام الله علیها) اقتدا کنه؟ آیا در این مورد، احادیث و سیره پیامبر به درستی درک شده اند؟
- اگر یک خانم از یک آقا توانایی بیشتری بر مدیریت داشت، کدام یک برای مدیریت شایسته تر است؟ شاید یکی از این دو جنس به طور میانگین در برخی موارد عملکرد بهتری داشته باشند، اما ملاک تصمیم گیری در این زمینه باید مقایسه دو فرد باشد نه مقایسه میانگین هم جنسهایشان. آیا در این زمینه با استناد به احادیث که به سست رایی خانمها و ناتوانیشان در تصمیم گیری اشاره دارد، بایستی در این مثال مدیریت این آقا را به مدیریت این خانم ترجیح داد؟
ممنون
(۳۰/فروردین/۹۵ ۲۳:۳۳)chiaueam نوشته است: [ -> ]همسر این خانم اجازه داره ایشان را از جامعه ایزوله کنه
اول داخل پرانتز
(شاید به نظر برسه (واقعا برای بعضی از دوستان هم رسیده و این پرانتز هم بیشتر برای انهاست !)بحث با شما (آب در هاون ) کوبیدن باشد ! اما به نظر من اینطور نیست ! از نظر من شبهه و کج اندیشی از الگوریتم های خاصی پیروی میکنند که با دانستن این الگوریتم ها پاسخ به شبهات زیاد سخت نیست !طی یک سال گذشته بحث با شما و حتی نوع دیدگاه هایتان باعث شد نوع نگاه من به حل مسائل تا اندازه ای تغییر کند و اتفاقا در برخورد با چند نفر که گرفتار شبهه شده بودند از همین روش ها برای پاسخ دهی استفاده کردم و ظاهرا جواب هم میدهد!
درصورت موفقیت کامل ،شما هم در نجات این دوستان از شبهه سهیم هستید ...)
اما اصل مطلب !
بحث مدیریت خانم یا حتی مدیر بهتر بودن یک خانم یک مسئله است(که میشود توسط ازمون مدیر بهتر را معلوم کرد) و بحث اختلاط با مردان غریبه بحث دیگر !
الان بحث ما این نیست که خانم نمیتواند یا نباید مدیر شود ! بحث روی این است که خانم (و همین طور آقا) نباید وارد محیط کاری مختلط شوند .
الان ظاهر بحث اینجاست که آیا ( اشکالی دارد که زن و مرد در محیط مختلط کار کنند یا نه ؟اگر اشکالش چیست ؟)
و البته زیر سوال دوم (میزان اهمیت نهاد خانواده چقدر است ؟ نقش مادر در این نهاد چیست ؟ آیا اگر برای مادر موقعیت شغلی پیش آمد که هیچ مفسده ی اخلاقی هم نداشت ،ولی شغلش باعث تهدید نهاد خانوده شد کدام یک اولا تر است ؟
آیا برای کسی که خانواده را بالاترین سیستم سازمانی یک جامعه میداند نقش مادر بالاترین نقش در جامعه نیست ؟
برای کسی که خانواده را مهمم ترین گروه اجتماعی میداند نقش (مادر یک خانواده ) بالاتر از مثلا نقش مدیر یک گارگاه ساختمانی در همان جامعه است .
سلام آقا عمار
مطمئناً این بحثها مفیده و باعث میشه مسئله از دیدگاههای مختلف دیده بشه. مثلاً من توجه نکرده بودم که میشه با تفکیک جنسیتی مسئله رو حل کرد! با این حساب مسئله فقط در مورد محیطهای مختلط باقی می مونه.
محیط کاری حضرت خدیجه (سلام الله علیها) یک محیط کاری تفکیک جنسیتی شده نبوده که تمام اعضای کاروان تجارتی خانم باشند. پس اگر نحوه برخورد پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) با این موضوع روشن بشه، می تونیم نظر اسلام را در این زمینه متوجه شویم.
به نظرم بهتر بود بحث را ابتدا منطقا تمام میکردیم و نتیجه ی حاصل را با نظر اسلام مقایسه میکردیم .
اما بررسی مستقیم نظر اسلام هم هیچ مشکلی ندارد اما این کار مقدماتی دارد که فهرست میکنم ، البته از آقای مهدی سینا هم درخواست میکنم چون بحث تخصصی هست کمک کند .
1.وضع شبه جزیره عربستان در زمان جاهلیت چگونه بود ؟
2.وضعیت زنان در شبه جزیره جاهلی چگونه بود ؟
3.چرا حضرت خدیجه قبل از اسلام ملقب به طاهره بودند ؟
4.نحوه ی فعالیت اقتصادی حضرت خدیجه چگونه بود ؟ آیا ایشان صرفا اموالشان را مدیریت میکردند و وکلایشان برای خرید میرفت یا خودشان هم همراه کاروان تجاری بودند ؟
5.اگر حضرت خدیجه خودشان مستقیم به سفر تجاری هم میرفتند ، آیا این سفر با عشیره و قوم و خویشان بود یا با افراد غریبه و ناشناس ؟
6.میدانیم که حضرت خدیجه علاقه مند امین بودن پیامبر بود ،پیامبر به چه علت علاقه مند حضرت شدند؟
7.ایا تجارت حضرت خدیجه به خاطر رفع نیاز های ضرروری زندگی بود یا برای اثبات مدیریت زن؟
8.دین حضرت خدیجه قبل از اسلام چه بود؟
9.با توجه به اینکه شریعت بعد از نبوت بر پیامبر نازل شد (البته شریعت قبل از اسلام تا زمان درک اسلام برای هر فردی کاملا معتبر است ،همانطور که خود پیامبر قبل از نبوت هم معصوم بود و لازمه ی عصمت پیروی از شریعت خداست ) آیا مفهوم اسلام به بعد از نبوت پیامبر اختصاص دارد یا قبل از آن ؟
10.اگر میخواهیم مفهومی را از نظر اسلام بسنجیم منظور ما کدام اسلام است ؟
11.اگر منظور ما قیاس با مذهب تشیع است ،باید سوال خود را از فقها بپرسیم ، یا خودمان نظر سازی کنیم و بعد آن نظر خودمان را نقد کنیم ؟(برای مثال از فقها بپرسیم که نظر رسمی تشیع پیرامون کار کردن زن چیست ، بعد آن نظر را با نظرات خودمان قیاس کنیم)
(۳۱/فروردین/۹۵ ۲:۲۱)عمار94 نوشته است: [ -> ]به نظرم بهتر بود بحث را ابتدا منطقا تمام میکردیم و نتیجه ی حاصل را با نظر اسلام مقایسه میکردیم .
اما بررسی مستقیم نظر اسلام هم هیچ مشکلی ندارد اما این کار مقدماتی دارد که فهرست میکنم ، البته از آقای مهدی سینا هم درخواست میکنم چون بحث تخصصی هست کمک کند .
1.وضع شبه جزیره عربستان در زمان جاهلیت چگونه بود ؟
2.وضعیت زنان در شبه جزیره جاهلی چگونه بود ؟
3.چرا حضرت خدیجه قبل از اسلام ملقب به طاهره بودند ؟
4.نحوه ی فعالیت اقتصادی حضرت خدیجه چگونه بود ؟ آیا ایشان صرفا اموالشان را مدیریت میکردند و وکلایشان برای خرید میرفت یا خودشان هم همراه کاروان تجاری بودند ؟
5.اگر حضرت خدیجه خودشان مستقیم به سفر تجاری هم میرفتند ، آیا این سفر با عشیره و قوم و خویشان بود یا با افراد غریبه و ناشناس ؟
6.میدانیم که حضرت خدیجه علاقه مند امین بودن پیامبر بود ،پیامبر به چه علت علاقه مند حضرت شدند؟
7.ایا تجارت حضرت خدیجه به خاطر رفع نیاز های ضرروری زندگی بود یا برای اثبات مدیریت زن؟
8.دین حضرت خدیجه قبل از اسلام چه بود؟
9.با توجه به اینکه شریعت بعد از نبوت بر پیامبر نازل شد (البته شریعت قبل از اسلام تا زمان درک اسلام برای هر فردی کاملا معتبر است ،همانطور که خود پیامبر قبل از نبوت هم معصوم بود و لازمه ی عصمت پیروی از شریعت خداست ) آیا مفهوم اسلام به بعد از نبوت پیامبر اختصاص دارد یا قبل از آن ؟
10.اگر میخواهیم مفهومی را از نظر اسلام بسنجیم منظور ما کدام اسلام است ؟
11.اگر منظور ما قیاس با مذهب تشیع است ،باید سوال خود را از فقها بپرسیم ، یا خودمان نظر سازی کنیم و بعد آن نظر خودمان را نقد کنیم ؟(برای مثال از فقها بپرسیم که نظر رسمی تشیع پیرامون کار کردن زن چیست ، بعد آن نظر را با نظرات خودمان قیاس کنیم)
سلام من در خدمت هستم و فقط یه گوشه تذکر بدم ، در زمان زندگانی بانو ام المومنین تا زمان بعثت و بعد از اون عرب جاهلی نگاهشون به دختران چی بود و با اونها جه میکردن ؟
سوره تکویر
پرسند چو زان دخترك زنده بهگور
(۸)
وَإِذَا الْمَوْؤُودَةُ سُئِلَتْ
﴿۸﴾
به كدامين گناه كشته شده است
(۹)
بِأَيِّ ذَنبٍ قُتِلَتْ
﴿۹﴾
تو این جامعه که جایگاه دختران چنین هست یکی نامش میدرخشه به اسم خدیجه کبری س ، با القابی همچون طاهره .
روی این موارد کاربشه خوبه و تشکر از عمار گرامی
.
چیشنهاد میکنم روی این موضوع بصورت تخقیقی و بشکل یک مقاله تهیه بشه تا مستند و یکدست بشه.
این 11 مورد مصادیقش تو کتب موجود هست هرجا هم دسترسی نبود میشه پرسید.