تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: نظر اسلام در مورد کار کردن زنان چیست؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
(۳/اردیبهشت/۹۵ ۱۳:۴۰)chiaueam نوشته است: [ -> ]سلام آقا عمار
همه ما عقلمون به نوعی ناکامله و اطلاعاتمون ناقص. اینجاست که سقراط (درود بر او باد) می فرماید: "هر کس که می داند که نمی داند، از همه داناتر است".

اما آیا در این زمینه باید به عقل اعتماد کنیم یا شرع؟ عقل به دلایلی که فرمودید ناقص است. در زمینه شرع هم احادیث جعلی، تقطیع شده و برداشت نادرست از احادیث را داریم. حتی نظر فقیهان هم در طول زمان در مورد نحوه مشارکت زنان تغییر کرده است.

فرض کنید نظر فقیهان در ظاهر با برخی احادیث یا با سیره پیامبر در تضاد به نظر برسد. در آن صورت چکار باید کرد؟ آیا بایستی با گفتن عبارتی مثل "من با عقل خودم نمی توانم احادیث و سیره پیامبر را بفهمم" از مسئله رد بشیم یا بریم دنبال فهمیدنش؟

به نظرم ما باید موضوع رو بفهمیم. باید بفهمیم که چطور حدیث مذکور با سیره پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) همخوانی داره.

سلام
جناب chiaueam ( امیدوارم از جناب ناراحت نشین )
ببینین تشخیص اینکه عقل چی میگه و غیر چی میگن و سقراط و .... چی میگن سر جای خودش ولی باید ببینی جایی که جای ابزاری به اسم عقل هست هست پس بقیه دیگه باید سکوت کنن. و همین طور جایی که جای ابزاری دیگه هست هم همینطور . شما برا باز کردن در بطری اب از اچار و انبر استفاده نمیکنی که میکنی؟Huh پس جایی که تو حیطه عقل هست حدیث هم یقین کن حدیث خلاف نمیگه و اگه خلاف دیدی بدون یچیزی نادرسته .
پس در مرجله اول نمیگیم عقل چون ممکنه خطا کنه پس کتار .( بعدشم شما عقل رو چی میدونی گرامی؟ ) عقل نظری ... ؟
یا عقلی که تو حدیث معروف جنود عقل و جهل بیان شده؟

اما تو مسیر کلامی که گفتین احادیث جعل و تقطیع شده ، کسی که میخواد از احادیثاستفاده کنه صرف نگاه کردن به یه حدیث غلط هستش و کسی هم که میخواد استفاده کنه باید اشنا باشه با قران ، ثقلین چیز خوبیه که همش بهش تذکر داده بشه چون بدون همدیگه یعنی بی بال پر زدن.
خوب این هم در نظر بگیرین که برخی مباحث با عقل 2x2 = 4نمیش فهمید و جای تغقل هم نیست چون قابل درک نیست . مثلا شما دارای بالاترین غقل ( هرچند عاقلترین عقلا باشین ) باشی درباره روح و قیامت و ... نمیتونی بگی ، میتونی ؟Huh
خو سعی کردم جای عقل رو تا حدودی بگم .
(۳/اردیبهشت/۹۵ ۱۵:۵۴)عمار94 نوشته است: [ -> ]رسیدن به ندانم گرایی به مفهوم اینکه (نمیتوان مفهوم درست ) را فهمید پایین ترین مرحله ی جهالت است .
بنده حدود 10 سال پیش نظریاتی در مورد رفتارهای اجتماعی و اختلاط زن و مرد داشتم .
با بررسی بهتر این موضوع و قرار گرفتن در محیط های مختلف و فرهنگ های مختلف
(حداقل تجربه ی حضور در دو مدل دانشگاه یکی مختلط و دیگری تک جنسیتی _ حضور و رفت آمد در محیط های کاری بسیار متفاوت به اقتضای شغل و ....) به یک نتیجه رسیدم که اختلاط زن و مرد باعث کشیده شدن احساسات و رفتارهای خانوادگی به محیط کاری و اجتماعی میگردد .و اولین نتیجه ی اختلاط از بین رفتن موجودیت خانواده است . البته اگر قرار است در جایی خانواده نادیده گرفته شود یا برای خانواده یک بازتعریف ارائه گردد ، این اختلاط شاید چندان غیر منطقی نباشد .اما برای جامعه ای که خانواده را مهمترین رکن اجتماع میداند بهتر است این اختلاط در سطح (به هنگام ضرورت ) باقی بماند .
طبیعتا اگر کسی اختلاط را ضرری به حال خانواده نمیداند میتواند دلیلش را بگوید !
موضوع زیاد پیچیده نیست (اختلاط زن و مرد عقلانی است یا غیر عقلانی ؟)

Rose
(۳/اردیبهشت/۹۵ ۱۷:۳۴)chiaueam نوشته است: [ -> ]1- یک خانم می تواند ریاست یک کاروان تجاری را بر عهده بگیرد و مردها هم می توانند تحت فرمان او کار کنند.
میشه بگید که از روی چی مبحثی اینو میگین؟
(۳/اردیبهشت/۹۵ ۱۷:۳۴)chiaueam نوشته است: [ -> ]2- یک مرد باید تا حد امکان اجازه ندهد همسرش فردی غیر از خودش را بشناسد.
هنوز که هنوزه متوجه اون فراز نشدین و ا زمانی که موضوع حل نشذه لطفا جلوتر نرید .
(۳/اردیبهشت/۹۵ ۱۷:۳۴)chiaueam نوشته است: [ -> ]با توجه به اینکه ما معتقد به ملازمه عقل و شرعیم، پس یا هر دو گزاره باید با عقل همخوانی داشته باشند (و در نتیجه دو گزاره با هم در تضاد نیستند)، یا اینکه حداقل یکی از گزاره ها با شرع در تضاد است. نظر شما در مورد این موضوع چیست؟
خوب میگم جلوتر نریم حق دارم ر احکام قیاس نداریم اینو یجا داشته باشین تا بعدامیگم چرا.
خوب یه نکته هم بگم شاید براتون جا بیوفته بحث در باره این موضوع که
(۳/اردیبهشت/۹۵ ۱۷:۳۴)chiaueam نوشته است: [ -> ]2- یک مرد باید تا حد امکان اجازه ندهد همسرش فردی غیر از خودش را بشناسد.
قبلش بگم لطف کنین خود عبارت رو نقل کنید تا موجب تغییر شکل پیدا نکنه .
و اكفف عليهن من ابصارهن بحجابك اياهن، فان شدة الحجاب ابقى عليهن، و ليس خروجهن باشد من ادخالك عليهن من لايوثق به عليهن و ان استطعت ان لا يعرفن غيرك فافعل
اين يك توصيه اخلاقى است. علماى اسلام اين جمله را به شكل يك توصيه اخلاقى تلقى كرده‏اند. اگر ما بوديم و چنين تعبيراتى، بدون شك آنچه استنباط مى‏شد بيش از توصيه اخلاقى بود، بلكه بيش از لزوم ستر وجه و كفين بود، آنچه استنباط مى‏شد همان است كه ما از آن به حبس زن در خانه تعبير كرده‏ايم. ولى علت اينكه فقها به مضمون چنين جمله‏ها فتوا نداده‏اند ادله قطعى ديگر از آيات و روايات و سيره معصومين بر خلاف مفاد ظاهر اين تعبيرات است و به اصطلاح ظاهر اين جمله‏ها «معرض عنه‏» اصحاب است. لهذا اين جمله‏ ها حمل به توصيه اخلاقى شده است و ارزش اخلاقى دارد نه فقهى.
آنچه فقها از امثال اين جمله‏ها استنباط كرده‏اند اين است كه اين گونه جمله‏ها ارشاد به حقيقتى روحى و روانى در روابط دو جنس است و شك نيست كه حقيقتى را بيان مى‏كند. رابطه زن و مرد اجنبى سخت‏خطرناك است، گلى است كه پيلان بر آن مى‏لغزند.
آنچه اسلام لااقل به صورت يك امر اخلاقى توصيه مى‏كند اين است كه تا حد ممكن اجتماع مدنى غير مختلط باشد
  • نتیجه بحث شما میخواد این بشه که چون حضرت خدیجه تجارت خونه داشتن و مال التجاره پس این نشون میده زن تو کار و ... باید نقش داشته باشه؟
بعدشم شما که میخوای از این حدیث استفاده کنی باید اثبات کنی کلام منصوب هست یا خیر . و اینکه این یه عبارت مصطلح زمان و خطاب به اوضاع زمان بوده و یا اینکه برای همه زمانها بوده ( پیشتر اینو گفتیم ولی شما دقت نکردی و منم دیگه تذکر نمیدم ) ببین این نامه کی به امام حسن مجتبی ( ع ) داده شده ؟ نامه به فرزندش امام حسن عليه السّلام وقتى از جنگ صفين باز مى‏ گشت ( حالا شما نگاه کن جنگ صفین و ... کیا بودن و کیا شرکت داشتن و ....)

ومن وصيّته (عليه السلام) للحسن بن علي (عليه السلام)،كتبها إليه بـ "حاضرين" عند انصرافه من صفّين

حالا اگه من بگم این قسمت از جعلیات هست شما چه میکنید ؟ شما که میخوای از این کلام استفاده کنی باید ثابت کنی کلام قطعی هست .Big Grin بار اثبات بر دوش شماست .
مباحثی بازم باقی مونده ولی فعلا شما ببینم کجا رو قبول و یا رد میکنی که ادامه بدیم.
آقا عمار، سوالاتی که پرسیده شد در واقع سوالات اصلی بحثه. سوالاتی که شما فرمودید هم به رسیدن به پاسخ کمک می کنه. اگر فکر می کنید چنین مسئله ای نباید مطرح بشه، در صورتی که جناب مهدی سینا بفرمایند بحث را متوقف می کنیم.

اجازه بدید قبل از پرداختن به سوالها، حدیث رو مرور کنیم:
نقل قول:بپرهیز از رأی زدن با زنان که سست رأیند، و در تصمیم گرفتن ناتوان، و در پرده شان نگاه دار تا دیده شان به نامحرمان نگریستن نیارد. که سخت در پرده بودن آنان را از (هر گزند) بهتر نگاه دارد، و برون رفتنشان از خانه بدتر نیست از بیگانه که بدو اطمینان نداری و او را نزد آنان در آری. و اگر توانی چنان کنی که جز تو را نشناسند، روا دار، و کاری که برون از توانایی زن است به دستش مسپار، که زن گل بهاری است لطیف و آسیب پذیر، نه پهلوانی است کارفرما و در هر کار دلیر، و مبادا در گرامی داشت (او خود را) از حد بگذرانی یا او را به طمع افکنی و به میانجی دیگری وادار گردانی.
روی این سخن با یک زن نیست که بگوییم در اینجا به زنان توصیه شده که از شناختن مردان خودداری کنند.
بلکه روی سخن با یک مرد است. پس در اینجا به مردان توصیه شده که در صورت امکان نگذارند همسرشان مردی را بشناسد. اگر این توصیه را یک مسئله مستحب (با حتی مباح) بدانیم، به هر حال به مردان "حق اجرای این حکم" داده شده است.

همینجا یک سوال پیش میاد: آیا این برداشت درسته؟ اگر این برداشت رو نادرست می دونید، خواهشمندم فقط بفرمایید که برداشت درست چیست.
آیا طبق این حکم، اگر زن بخواهد جامعه را بشناسد، مرد "حق دارد" مانع از این کار شود؟

حالا بریم سراغ سوالها:
نقل قول:1.آیا اگر زنی مالی داشته باشد و شخص امینی نباشد که با آن مال تجارت کند و خطر تلف شدن مال باشد میتواند خودش با تجارت کند ؟
در مورد حضرت خدیجه (سلام الله علیها)، ایشان پس از ازدواج دسترسی به یک فرد امین داشته اند.

سوال 2 و 3 رو که جواب دادم.

در مورد سوال 4: جناب مهدی سینا فرمودند که ریاست حضرت خدیجه (سلام الله علیها) بر کاروان تجاری اختصاص به پیش از بعثت نداشته.

5: بحث من روی "مستحب بودن ماندن زن در خانه" نیست. بلکه در مورد "جایز بودن ممانعت زن از شناخت افراد غریبه" است.

سلام مهدی سینا
نقل قول:1- یک خانم می تواند ریاست یک کاروان تجاری را بر عهده بگیرد و مردها هم می توانند تحت فرمان او کار کنند.
نقل قول:میشه بگید که از روی چی مبحثی اینو میگین؟
برداشت من این بود که حضرت خدیجه (سلام الله علیها) ریاست یک کاروان تجاری را داشته اند و مردان تحت فرمان ایشان کار می کرده اند. آیا این برداشت نادرسته؟

نقل قول:هنوز که هنوزه متوجه اون فراز نشدین و ا زمانی که موضوع حل نشذه لطفا جلوتر نرید .
ممنون میشم در مورد معنای این جمله بنده را راهنمایی بفرمایید: " ... اگر توانی چنان کنی که جز تو را نشناسند، روا دار ..."

اما خدمت شما توضیح بدم که چه برداشتی می خوام از از سیره پیامبر و حضرت خدیجه داشته باشم. شما فرمودید:
نقل قول:رابطه زن و مرد اجنبى سخت‏خطرناك است، گلى است كه پيلان بر آن مى‏لغزند.
خب با نگاه به ریاست حضرت خدیجه بر کاوان تجاری می توان فهمید که در صورت مدیریت صحیح، این مشکل پیش نمیاد.

نقل قول:و اینکه این یه عبارت مصطلح زمان و خطاب به اوضاع زمان بوده و یا اینکه برای همه زمانها بوده
احادیث دیگری هم هست که به نقش زنان در آینده می پردازه. مثل حکمت 102 نهج البلاغه:
نقل قول:متن عربی

وَ قَالَ (عليه السلام) : يَأْتِي عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ لَا يُقَرَّبُ فِيهِ إِلَّا الْمَاحِلُ وَ لَا يُظَرَّفُ فِيهِ إِلَّا الْفَاجِرُ وَ لَا يُضَعَّفُ فِيهِ إِلَّا الْمُنْصِفُ يَعُدُّونَ الصَّدَقَةَ فِيهِ غُرْماً وَ صِلَةَ الرَّحِمِ .مَنّاً وَ الْعِبَادَةَ اسْتِطَالَةً عَلَى النَّاسِ فَعِنْدَ ذَلِكَ يَكُونُ السُّلْطَانُ بِمَشُورَةِ النِّسَاءِ وَ إِمَارَةِ الصِّبْيَانِ وَ تَدْبِيرِ الْخِصْيَانِ .
متن فارسی

(و فرمود: ) بر مردمان روزگارى آيدكه جز سخن چين را ارج ننهند، و جز بدكار را خوش طبع نخوانند، و جز با انصاف را ناتوان ندانند. در آن روزگار صدقه را تاوان به حساب آرند، و بر پيوند با خويشاوند منت گذارند، و عبادت را وسيلت بزرگى فروختن بر مردم انگارند. در چنين هنگام كار حكمرانى با مشورت زنان بود، و امير بودن از آن كودكان و تدبير با خواجگان.
(۳/اردیبهشت/۹۵ ۲۰:۲۴)chiaueam نوشته است: [ -> ]آقا عمار، سوالاتی که پرسیده شد در واقع سوالات اصلی بحثه. سوالاتی که شما فرمودید هم اصلاً یک "ترفند نخ نما" نیست و اتفاقاً به رسیدن به پاسخ کمک می کنه. اگر فکر می کنید چنین مسئله ای نباید مطرح بشه، در صورتی که جناب مهدی سینا بفرمایند بحث را متوقف می کنیم.

اجازه بدید قبل از پرداختن به سوالها، حدیث رو مرور کنیم:
روی این سخن با یک زن نیست که بگوییم در اینجا به زنان توصیه شده که از شناختن مردان خودداری کنند.
بلکه روی سخن با یک مرد است. پس در اینجا به مردان توصیه شده که در صورت امکان نگذارند همسرشان مردی را بشناسد. اگر این حکم را یک مسئله مستحب (با حتی مباح) بدانیم، به هر حال به مردان "حق اجرای این حکم" داده شده است.

همینجا یک سوال پیش میاد: آیا این برداشت درسته؟ اگر این برداشت رو نادرست می دونید، خواهشمندم فقط بفرمایید که برداشت درست چیست.
آیا طبق این حکم، اگر زن بخواهد جامعه را بشناسد، مرد "حق دارد" مانع از این کار شود؟

حالا بریم سراغ سوالها:
در مورد حضرت خدیجه (سلام الله علیها)، ایشان پس از ازدواج دسترسی به یک فرد امین داشته اند.

سوال 2 و 3 رو که جواب دادم.

در مورد سوال 4: جناب مهدی سینا فرمودند که ریاست حضرت خدیجه (سلام الله علیها) بر کاروان تجاری اختصاص به پیش از بعثت نداشته.

5: بحث من روی "مستحب بودن ماندن زن در خانه" نیست. بلکه در مورد "جایز بودن ممانعت زن از شناخت افراد غریبه" است.

سلام مهدی سینا
برداشت من این بود که حضرت خدیجه (سلام الله علیها) ریاست یک کاروان تجاری را داشته اند و مردان تحت فرمان ایشان کار می کرده اند. آیا این برداشت نادرسته؟

ممنون میشم در مورد معنای این جمله بنده را راهنمایی بفرمایید: " ... اگر توانی چنان کنی که جز تو را نشناسند، روا دار ..."

اما خدمت شما توضیح بدم که چه برداشتی می خوام از از سیره پیامبر و حضرت خدیجه داشته باشم. شما فرمودید:
خب با نگاه به ریاست حضرت خدیجه بر کاوان تجاری می توان فهمید که در صورت مدیریت صحیح، این مشکل پیش نمیاد.

احادیث دیگری هم هست که به نقش زنان در آینده می پردازه. مثل حکمت 102 نهج البلاغه:
با سلام ،
میشه حرف های منو تحریف نکنین؟
(۱/اردیبهشت/۹۵ ۱۴:۳۲)mahdy30na نوشته است: [ -> ]برای 5 نشانی از رفتن خودشون رو باید تو اسناد تاریخ جستجو کرد .
برای 4 مثل 5 باید در یک راستا نگاه کرد.
درباره برداشتتون بیزحمت کمی تحقیق کنین فعلا سکوت میکنم تا یکم خودتون هم فقط پرسشگر نباشین و کمی دست به تاریخ ببرید و ورق بزنین .
درمورد اون معنا
(۳/اردیبهشت/۹۵ ۲۰:۲۴)chiaueam نوشته است: [ -> ]ممنون میشم در مورد معنای این جمله بنده را راهنمایی بفرمایید: " ... اگر توانی چنان کنی که جز تو را نشناسند، روا دار ..."
کمی پیش و پس عبارت رو با دقت مطالعه بفرمایید و البته بهتر میشه اگه خود متن اصلی رو مطالعه بفرمایید تا اشکالی پیش نیاد
وَلَيْسَ خُرُوجُهُنَّ بِأَشَدَّ مَنْ إِدْخَالِکَ مَنْ لاَيُوثَقُ بِهِ عَلَيْهِنَّ، وَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَلاَّ يَعْرِفْنَ غَيْرَکَ فَافْعَلْ. ( متن نهج البلاغه )
چند ترجم رو هم براتون با نگارش متفاوت میزارم که اگه سخت هست بگردین اینجا راحت مطالعه کنید
نقل قول:[تصویر: do.php?img=4510]
[تصویر: do.php?img=4511]
امیدوارم پاسخ به این اظهر من شمس بودن رو متوجه شده باشید . البته گاهی پیش میاد پاسخ دم دست هست ولی نیاز به تلنگر هست .Blush
(۳/اردیبهشت/۹۵ ۲۰:۲۴)chiaueam نوشته است: [ -> ]اما خدمت شما توضیح بدم که چه برداشتی می خوام از از سیره پیامبر و حضرت خدیجه داشته باشم. شما فرمودید:
خوب این هم برمیگرده به اینکه بگیم مدیریت حضرت چطور بود .
یه نمونه بگم از مدیریت رو خدمت شما بگم شاید کمک کنه . تو بحث فدک ، ایا پیامبر خودشون مدیریت میکردن و یا اینکه برای اون شخصی رو قرار داده بودن؟ البته صحیحش اینه که بگم ملک حضرت زهرا که در اختیار پیامبر بود ( اخه ببین چقدر شباهت هست در فداکاری مادری چون ام المومنین خدیجه کبری سلام الله و دختری که ام ابیها _ فاطمه زهرا سلام الله _ هست ) خوب فکر کنم این شاهد مثال کمی کمک کنه و نگین من گفتم که حضرت خدیجه چنین بود من فعلا از پاسخ و تایید و ردش خودداری میکنم .
سلام مهدی سینا
بیاید ترجمه ها رو مرور کنیم:

وَ اُكْفُفْ عَلَيْهِنَّ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ بِحِجَابِكَ إِيَّاهُنَّ فَإِنَّ شِدَّةَ اَلْحِجَابِ أَبْقَى عَلَيْهِنَّ وَ لَيْسَ خُرُوجُهُنَّ بِأَشَدَّ مِنْ إِدْخَالِكَ مَنْ لاَ يُوثَقُ بِهِ عَلَيْهِنَّ

ترجمه آقامیرزایی: و آنها را در پرده نگه دار تا چشمشان به نامحرمان نیفتد، که در پرده بودن آنان را بهتر نگاه دارد، و بیرون رفتنشان از خانه بدتر نیست از به خانه آوردن کسی که به او اطمینان نداری،
ترجمه دشتی: در پرده حجاب نگاهشان دار، تا نامحرمان را ننگرند، زيرا که سخت‌گيري در پوشش، عامل سلامت و استواري آنان است، بيرون رفتن زنان بدتر از آن نيست که افراد غير صالح را در ميانشان آوري،
ترجمه آیتی: زنان را روى پوشيده‏ دار تا چشمشان به مردان نيفتد ، زيرا حجاب ، زنان را بيش از هر چيز از گزند نگه دارد . خارج شدنشان از خانه بدتر نيست از اينكه كسى را كه به او اطمينان ندارى به خانه در آورى .
ترجمه انصاریان: با پوششى كه بر آنان قرار مى دهى ديده آنان را از ديدن مردمان بازدار، زيرا سختى حجابْ آنان را پاك تر نگاه مى دارد، و بيرون رفتن زنان از خانه بدتر از اين نيست كه افراد غيرمطمئن را بر آنان درآورى،

وَ إِنِ اِسْتَطَعْتَ أَلاَّ يَعْرِفْنَ غَيْرَكَ فَافْعَلْ

ترجمه آفامیرزایی:
و اگر توانی چنان کنی که جز تو را نشناسند این کار را بکن.
ترجمه دشتی: و اگر بتواني بگونه‌اي زندگي کني که غير تو را نشناسند چنين کن،
ترجمه آیتی: اگر توانى كارى كنى كه جز تو را نشناسد چنان كن
ترجمه انصاریان: و اگر بتوانى چنان كن كه غير تو را نشناسند.

جناب مهدی سینا، احتراماً مطمئن نیستم که برداشت شما از ترجمه ها چیست. اگر یک توضیح بفرمایید ممنون میشم.
شاید تصور فرموده اید که منظور از پرده در عبارت "آنها را در پرده نگه دار" همان حجاب باشد. اما مگر حجاب چشمهای زن را می پوشاند؟ چرا بلافاصله پس از آن، به "بیرون رفتنشان از خانه" اشاره شده؟ به نظر شما همسر یک زن چطور می تونه اجازه حضور زن در جامعه را بدهد در عین حال کاری کند که زن جز همسرش را نشناسد؟
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلاَّ لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبائِهِنَّ أَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنائِهِنَّ أَوْ أَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنِى إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنِى أَخَواتِهِنَّ أَوْ نِسائِهِنَّ أَوْ ما مَلَکَتْ أَیْمانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِینَ غَیْرِ أُولِى الْإِرْبَهِ مِنَ الرِّجالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلى عَوْراتِ النِّساءِ وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ وَ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِیعاً أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُون‏
31 سوره نور

(۴/اردیبهشت/۹۵ ۳:۱۱)chiaueam نوشته است: [ -> ]سلام مهدی سینا
بیاید ترجمه ها رو مرور کنیم:

وَ اُكْفُفْ عَلَيْهِنَّ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ بِحِجَابِكَ إِيَّاهُنَّ فَإِنَّ شِدَّةَ اَلْحِجَابِ أَبْقَى عَلَيْهِنَّ وَ لَيْسَ خُرُوجُهُنَّ بِأَشَدَّ مِنْ إِدْخَالِكَ مَنْ لاَ يُوثَقُ بِهِ عَلَيْهِنَّ

ترجمه آقامیرزایی: و آنها را در پرده نگه دار تا چشمشان به نامحرمان نیفتد، که در پرده بودن آنان را بهتر نگاه دارد، و بیرون رفتنشان از خانه بدتر نیست از به خانه آوردن کسی که به او اطمینان نداری،
ترجمه دشتی: در پرده حجاب نگاهشان دار، تا نامحرمان را ننگرند، زيرا که سخت‌گيري در پوشش، عامل سلامت و استواري آنان است، بيرون رفتن زنان بدتر از آن نيست که افراد غير صالح را در ميانشان آوري،
ترجمه آیتی: زنان را روى پوشيده‏ دار تا چشمشان به مردان نيفتد ، زيرا حجاب ، زنان را بيش از هر چيز از گزند نگه دارد . خارج شدنشان از خانه بدتر نيست از اينكه كسى را كه به او اطمينان ندارى به خانه در آورى .
ترجمه انصاریان: با پوششى كه بر آنان قرار مى دهى ديده آنان را از ديدن مردمان بازدار، زيرا سختى حجابْ آنان را پاك تر نگاه مى دارد، و بيرون رفتن زنان از خانه بدتر از اين نيست كه افراد غيرمطمئن را بر آنان درآورى،

وَ إِنِ اِسْتَطَعْتَ أَلاَّ يَعْرِفْنَ غَيْرَكَ فَافْعَلْ

ترجمه آفامیرزایی:
و اگر توانی چنان کنی که جز تو را نشناسند این کار را بکن.

جناب مهدی سینا، احتراماً مطمئن نیستم که برداشت شما از ترجمه ها چیست. اگر یک توضیح بفرمایید ممنون میشم.
شاید تصور فرموده اید که منظور از پرده در عبارت "آنها را در پرده نگه دار" همان حجاب باشد. اما مگر حجاب چشمهای زن را می پوشاند؟ چرا بلافاصله پس از آن، به "بیرون رفتنشان از خانه" اشاره شده؟ به نظر شما همسر یک زن چطور می تونه اجازه حضور زن در جامعه را بدهد در عین حال کاری کند که زن جز همسرش را نشناسد؟
نمیدونم چرا شما دقت نمیکنی . یا من خیلی بد میگم یا اینکه من برای شما واضح نیست .
جناب chiaueam
اول که خدمت شما گفتیم که کلیت این موضوع در ارتباط با چی و موضوعیت چه افرادی بیان شده و بعدشم گفتیم که یک قست رو نگیری نو بقیه رو رها کنین ( در حالیکه متن به این واضحی رو من هربار باید تکرار کنم )
بعدشم یکم با تاریخ برگردیم عقب متوجه میشید که چطور میشه طرف نزاره زنش غریبه رو ببینه و فریبه هم زنش رو/ خدود 200 نهایتش 150 سال برید عقب سبک زندگی و نوع ساختمون ها و ... رو تصویر گنین تو ذهنتون متوجه میشید .

وَ لَيْسَ خُرُوجُهُنَّ بِأَشَدَّ مِنْ إِدْخَالِكَ مَنْ لاَ يُوثَقُ بِهِ عَلَيْهِنَّ وَ إِنِ اِسْتَطَعْتَ أَلاَّ يَعْرِفْنَ غَيْرَكَ فَافْعَلْ[/u]

اخوی گرامی متن رو تفکیک نکن تا مصادره به مطلوب کنی . اون "و" در متن رو "." نکن .

چنین مضمونی رو هم میتونی تو کلام بانوی دوعالم هم مشاهده کنی اخوی .
.... فرجعت إلى فاطمة عليها السلام فأخبرتها بالذي قال لنا رسول الله صلى الله عليه وآله وليس أحد منا علمه ولا عرفه، فقالت ولكني أعرفه: خير للنساء أن لا يرين الرجال ولا يراهن الرجال، فرجعت ....
از همه چیز بهتر برای زن اینست که مرد بیگانه‌ای را نبیند و مرد بیگانه‌ای هم او را نبیند کتاب کشف الغمه ص 140
خوب اگه مثل بحث پیشین شما میخوای بگی که خوب چطور این رو بدونم که چنین حدیثی هست تا به یک حدیث حکم نکنم ، باید خدمت شما باز تکرار کنم کنار هم قرار دادن اینها با هم باعث میشه بتونی حکمی بدی نه اینکه فقط یک مورد رو بگیری و بقیه رو ...
اخوی اون ایه شریقه و این سخن و همچنین کلام حضرت رو کنار هم قرار بده متوجه منظورم میشی .
اگه نشدی یکی از پیشنهادام اینه کتاب مسئله حجاب استاد مطهری رو بخون .
و اگه هم متن خونیتون خوبه کتاب وسائل شیعه ( حر عاملی ) جلد 14 ( چون ممکنه صفحات عقب و جلو باشه
باب 24 : استحباب حبس المرأة في بيتها أو بيت زوجها فلا تخرج لغير حاجة ولا يدخل عليها أحد من الرجال. رو مطالعه بفرما .

فقط تو معنا کردن تا جایی که میتونین تو مفردات کلمات تامل کتین.
میخواستم یه مثال بزنم که بحث براتون قشنگ تفهیم بشه ولی بخاطر محیط تالار شرم کردم.
لطفا مطالب روبا تامل بخونین و اگه ابهان داشت بگید .
در انتها دو موضوع رو هم دقت کنین _ چون شک کردم تو متن هاتون که بین اختلاط و شرگت در اجتماع بین مرد و زن _ شما تفکیک قایل هستین یا اینکه هر دو رو در دو لفط ولی به یک معنا میگیرین.
با اینحال فقط بدونین فرق هستش و اسلام هم با یکی موافق و با دیگریمخالف هست . مشخصه کدوم مخالفه و کدوم موافق .
پ.ن این قسمت اخر چیستان بود برای تحریک ذهن شما.
ایجاد سوالات پی در پی و شاخه به شاخه شدن هم ترفند دیگری از ایجاد شبهه است !
تا زمانی کهبه یک برداشت منطقی واحد نرسیم این بحث به هیج جایی نخواهد رسید . البته این سوالات قبلا هم در این تاپیک مطرح شده ، ظاهرا پاسخ به آنها با مشاهدات روزمره سخت نیست ولی چون با قبول این پاسخ ها دیدگاه ما نسبت به حل مسائل تغییر میکند ،بعضا از کنار ان بی تفاوت میگذریم .
1.آیا زن و مرد مساوی هستند (در حقوق و تکالیف ) یا با هم تفاوت دارند؟
2.آیا اختلاط آزادانه زن ومرد عقلانی است یا مخالف عقل ؟
البته برای درک بهتر این سوالات به مثال های زیر توجه کنید(جواب به این سوالات لازم نیست اما راهنمای پاسخ به دو سوال اصلی است) :
1.آیا وظیفه ی بارداری و وضع حمل فرزند یک ظلم در حق مادر است(چون قاعدتا مرد از این رنج در ایمن است) ؟ بهتر نیست با پیشرفت علم تمام تولد ها را به روش مصنوعی و در لوله های ازمایشگاه انجام داد؟
2.آیا وظیفه ی شیر دادن به فرزند یک ظلم در حق مادر است ؟(بهتر نیست رژیم تغذیه ی همه ی نوزادان شیر خشک باشد)
3.پایین بودن توان جسمی زن از مرد آیا یک عیب است ؟ برای رفع این عیب بهتر نیست همه ی زنان را به بدنسازی فرستاد و تحت مکمل درمانی قرار داد؟
4.آیا خشن تر بودن خصوصیت مرد نسبت به زن یک عیب است ؟ آیا بهتر نیست برای ایجاد شرایط مساوی همه ی مردان را تحت هورمون درمانی قرار داد ؟
5.آیا انتخاب پوشش متفاوت بین زنان و مردان نشان از تفاوت های بنیادی بین زن و مرد دارد ؟ آیا برای مساوی ساختن زن و مرد بهتر نیست همه لباس متحدالشکل بپوشند؟
مهدی سینای عزیز
نقل قول:و اگه هم متن خونیتون خوبه کتاب وسائل شیعه ( حر عاملی ) جلد 14 ( چون ممکنه صفحات عقب و جلو باشه
باب 24 : استحباب حبس المرأة في بيتها أو بيت زوجها فلا تخرج لغير حاجة ولا يدخل عليها أحد من الرجال. رو مطالعه بفرما .

فقط تو معنا کردن تا جایی که میتونین تو مفردات کلمات تامل کتین.
ممنون از مطلبی که معرفی فرمودید. دوستان برای مطالعه می توانند به لینک زیر مراجعه فرمایند:
http://makarem.ir/compilation/Reader.aspx?mid=88298

با این حساب دیدگاه مطرح شده در احادیث مشخص میشه. در این منبع احادیثی در مورد "مستحب بودن حبس زن در خانه خودش یا خانه همسرش به طوری که جز در موارد ضروری خارج نشود و هیچ مرد [غریبه ای] هم وارد خانه نشود" مطرح شده. برخی از این احادیث به ذکر علت این حکم نیز پرداخته اند، مانند:
نقل قول:[ 25048 ] 1 ـ محمد بن یعقوب ، عن عدة من أصحابنا ، عن أحمد بن أبی عبدالله ، عن أبیه ، عن وهب ، عن أبی عبدالله ( علیه السلام ) قال : قال أمیر المؤمنین ( علیه السلام ) : خلق الرجال من الارض وإنما همهم فی الارض ، وخلقت المرأة من الرجال وإنما همها فی الرجال ، فاحبسوا نساءکم یا معاشر الرجال .
مردان از زمین خلق شده‏اند و همانا اهتمام آنان در زمین است و زنان از مردان آفریده شده و همانا اهتمام آنان در مردان است. پس ای مردان، زنانتان را حفظ کنید (لینک ترجمه)
نقل قول:[ 25051 ] 4 ـ محمد بن علی بن الحسین قال : قال ( علیه السلام ) : إنّما النساء عی وعورة ، فاستروا العورة بالبیوت ، واستروا العی بالسکوت .
زنان بیهوده‌­گو و عورت هستند، عورت را در خانه و بیهوده گویی را به سكوت بپوشانید. (لینک ترجمه)

سوالی که از ابتدای تاپیک بی جواب مونده اینه:

اگر این احادیث صحیح اند، پس چرا پیامبر اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، همسر گرامیشان را در خانه حبس نفرمودند؟
(۴/اردیبهشت/۹۵ ۱۹:۵۰)chiaueam نوشته است: [ -> ]مهدی سینای عزیز
ممنون از مطلبی که معرفی فرمودید. دوستان برای مطالعه می توانند به لینک زیر مراجعه فرمایند:

با این حساب دیدگاه مطرح شده در احادیث مشخص میشه. در این منبع احادیثی در مورد "مستحب بودن حبس زن در خانه خودش یا خانه همسرش به طوری که جز در موارد ضروری خارج نشود و هیچ مرد [غریبه ای] هم وارد خانه نشود" مطرح شده. برخی از این احادیث به ذکر علت این حکم نیز پرداخته اند، مانند:
مردان از زمین خلق شده‏اند و همانا اهتمام آنان در زمین است و زنان از مردان آفریده شده و همانا اهتمام آنان در مردان است. پس ای مردان، زنانتان را حفظ کنید (لینک ترجمه)
زنان بیهوده‌­گو و عورت هستند، عورت را در خانه و بیهوده گویی را به سكوت بپوشانید. (لینک ترجمه)

سوالی که از ابتدای تاپیک بی جواب مونده اینه:

اگر این احادیث صحیح اند، پس چرا پیامبر اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)، همسر گرامیشان را در خانه حبس نفرمودند؟

با سلام .
متاسفانه شما به دنبال پاسخ نیستی و من هرچی میگم شما متوجه نمیشی .
اول اینکه شما باید ثابت کنی حضرت خدیجه مستقیم خودشون میرفتن برای تجارت و بعدشم ، تجارت کردن ارتباطش با خلط شدن با غیر داره! و دوم اینکه شما یا متن رو نمیخونی و فقط میخوای کش دار صحبت کنی که متاسفانه این کار نه که فایده نداره بلکه به ضرر فکر و برداشت شما هست .
سوم اینکه شما الان دوتا حدیث اوردی پس ما باید بگیم چشم ؟ روی چه حسابی ؟
قبل از اینکه روی بخش احادیث کمی توضیح بدم تکرار میکنم متنی رو و قشنگ براتون توضیح میدم و امیدوارم که دیگه نیاز به تکرار نباشه ( البته خواننده متوجه میشه و نیازی به تذکرش نیست)
خودت زحمت کشیدی و نوشتی و منم اینو برات تکرار میکنم که :
ترجمه آفامیرزایی: و اگر توانی چنان کنی که جز تو را نشناسند این کار را بکن.

شما اصلا دقت نمیگنی به عبارات و فقط مطلب رو بدون تامل پیش میری Huhلغت نامه دهخدا
اگرچه .
[ اَ گ َ چ ِ ] (حرف ربط مرکب ) کلمه ٔ شرط و علاقه . (ناظم الاطباء). || هرچند. اگرچند. (فرهنگ فارسی معین ). بااینکه . اگرچه . با وجود اینکه . با همه ٔ اینکه . گرچه .ولو. هرچند که .

گرامی تو این متن چی میگن ؟ اگر میتوانی ، یعنی اگه توانش رو نداری ایرادی بر تو نیست ، مثلا اگه میتونی برای زنت همه چی فراهم کنی که نیازی به اشتغال و خلط و معاشرت با غیر نداشته باشه این کار رو بکن و اگه نتونستی ایراد و تنبیه بر تو نیست .
نمیدونم شما چرا اصلا دقت نکردی به این قسمت که همش تکرار میکردم .
و این هم برمیگرده به متن پیشتر که ذکر شده و حکم شرع نیست ، و دستور اخلاقیه مثل خیلی از اخلاقیات . حالا شما بازم اگه اینو تکرار کنی معلوم میشه که ... Big Grin

در کنار این متن خوبه عبارت حضرت زهرا رو هم براتون اوردم که براتون حجتی باشه بر اینکه عبارت چی میگه ولی بازم دقت نکردی .
شما حدیث رو همینطوری نقل میکنی و بدون نگاه به اینکه وضعش چیه و چطوریاس بعد میگی که جعلیات و ...
حضرت خدیجه در خانه بودند بعد از بعثت یا در تجارت خانه ؟
بعدشم مطالب بر فرض اینکه در تجارت خانه بودن ( برمیگرده به مطالب و مطالعه صحیح تاریخ که فعلا سکوت میکنم ) متن کلام حضرت امیر به قدری اشکار هست که پاسخ داده شده و شما متوجه کلام نشدید .ما هم به احترام شما مباحث رو کمی سبکتر و کمی با مثال هربار گفتیم تا شاید خودتون متوجه بشید ولی ...

میشه سند این حدیث رو که ازش کمک گرفتین نقل کنین و مصادر و اسنادش رو هم اگه بشه برسی :
[ 25048 ] 1 ـ محمد بن یعقوب ، عن عدة من أصحابنا ، عن أحمد بن أبی عبدالله ، عن أبیه ، عن وهب ، عن أبی عبدالله ( علیه السلام ) قال : قال أمیر المؤمنین ( علیه السلام ) : خلق الرجال من الارض وإنما همهم فی الارض ، وخلقت المرأة من الرجال وإنما همها فی الرجال ، فاحبسوا نساءکم یا معاشر الرجال .
و همینطور برای حدیث دوم
[ 25051 ] 4 ـ محمد بن علی بن الحسین قال : قال ( علیه السلام ) : إنّما النساء عی وعورة ، فاستروا العورة بالبیوت ، واستروا العی بالسکوت .

و اینکه دقت کنید که مراد از عبارت اصلی چه بوده که چنان ترجمه شده ( کاری نکینین که برم مثل اون نامه 31 براتون احادیث دیگه ای برای اکمالش بیارم و یا نقصانش )
اگه بازم میگید که پاسخ نگرفتین به نظرم از ابتدا بشینین و بحث رو مطالعه کنید .
چون هرچه بود تمام شد و مطالبی که شما میخواین رو بهش پاسخ داده شده .
دیگه خواننده مطالب باید به این رسیده باشه که مطلب و پاسخ رو گرفته یا خیر.
شخصا دیگه صحبتی ندارم مگر اینکه نیاز باشه _
نقل قول:میشه سند این حدیث رو که ازش کمک گرفتین نقل کنین و مصادر و اسنادش رو هم اگه بشه برسی
همان منبعی که معرفی فرمودید:
کتاب وسائل شیعه ( حر عاملی ) جلد 14
باب 24 : استحباب حبس المرأة في بيتها أو بيت زوجها فلا تخرج لغير حاجة ولا يدخل عليها أحد من الرجال

در سایت آیت ا... مکارم متن کتاب موجود است:

نقل قول:حضرت خدیجه در خانه بودند بعد از بعثت یا در تجارت خانه ؟
پس می فرمایید که ایشان از داخل خانه کارها را مدیریت می فرمودند.

اگر چنین باشد مسئله حل است.
نقل قول:
گرامی تو این متن چی میگن ؟ اگر میتوانی ، یعنی اگه توانش رو نداری ایرادی بر تو نیست ، مثلا اگه میتونی برای زنت همه چی فراهم کنی که نیازی به اشتغال و خلط و معاشرت با غیر نداشته باشه این کار رو بکن و اگه نتونستی ایراد و تنبیه بر تو نیست .
(اگر فرض کنیم که ایشان در تجارت خانه بوده اند نه در خانه) به نظر من پیامبر اسلام توانایی این کار را داشته اند و حضرت خدیجه هم یک بانوی بی نیاز بوده اند.
نقل قول:اگه بازم میگید که پاسخ نگرفتین به نظرم از ابتدا بشینین و بحث رو مطالعه کنید .
به روی چشم
از زحمات شما و وقتی که برای پاسخگویی به تاپیک صرف فرمودید متشکرم.
(۴/اردیبهشت/۹۵ ۲۲:۲۴)chiaueam نوشته است: [ -> ]همان منبعی که معرفی فرمودید:
کتاب وسائل شیعه ( حر عاملی ) جلد 14
باب 24 : استحباب حبس المرأة في بيتها أو بيت زوجها فلا تخرج لغير حاجة ولا يدخل عليها أحد من الرجال

در سایت آیت ا... مکارم متن کتاب موجود است:

پس می فرمایید که ایشان از داخل خانه کارها را مدیریت می فرمودند.

اگر چنین باشد مسئله حل است.
(اگر فرض کنیم که ایشان در تجارت خانه بوده اند نه در خانه) به نظر من پیامبر اسلام توانایی این کار را داشته اند و حضرت خدیجه هم یک بانوی بی نیاز بوده اند.
به روی چشم
از زحمات شما و وقتی که برای پاسخگویی به تاپیک صرف فرمودید متشکرم.

سلام مجدد ، سایت ایت الله مکارم لینکش مشکل داره _حداقل برای من باز نکرد_.
من چیزی نگفتم . فقط گفتم :
(۴/اردیبهشت/۹۵ ۲۱:۳۰)mahdy30na نوشته است: [ -> ]حضرت خدیجه در خانه بودند بعد از بعثت یا در تجارت خانه ؟
بعدشم مطالب بر فرض اینکه در تجارت خانه بودن ( برمیگرده به مطالب و مطالعه صحیح تاریخ که فعلا سکوت میکنم ) متن کلام حضرت امیر به قدری اشکار هست که پاسخ داده شده و شما متوجه کلام نشدید .ما هم به احترام شما مباحث رو کمی سبکتر و کمی با مثال هربار گفتیم تا شاید خودتون متوجه بشید ولی ...
درباره تجارت کردن حضرت خدیجه حتما به کتب نزدیک به زمان حضرت مراجعه بشه بهتره و شما و دیگر دوستان بصورت مستند سعی کنید مطالبی در باره دوران از بعثت تا رحلت بانو جدیجه کبری رو مطالعه بفرمایید تا اگه نکته ای بدست اوردین با دوستاندیگه درمیون بزاریم.
بحث تاریخ هست و بحث هزار راه صحیح و غلط .
تاجایی که میتونستم فعلا ، براتون پاسخ دادم و البته میشد از نگاه های دیگه هم دید ولی برداشتم این هستکه از حوصله خارج میشه .
اما پیشنهاد میکنم به سیره بانو ام المومنین س و کتاب مسئله حجاب استاد مطهری هم نگاه بندازین تا شاید کلام براتون واضح تر باشه .
تشکر در انتها بخاطر فتح باب این بحث.
دوستان اگه مواردی دارن برای پاسخ لطفا مستند باشه و اگه نظر خودتون هست لطفا بگید نظر من این هست.
در پناه خدا باشید و نور علم و حقیقت رو از خوش بخواین .
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
آدرس های مرجع