دین رسمی ایران اسلام و مذهب جعفری اثنی عشری است
این خودش خیلی از پرسشها رو برای شما حل میکنه اگه دقت کنین . _ اگه مسیحی و زرتشتی و یهودی _ جزو اقلیت هستن علتش الهی دونستن ریشه اونها هست ، وگرنه یک بهایی که طبق نص کلام مبشر دیانتشون کافر و خارج از دین هستن

( حالا کاری به کافر دونستنشون از نصوص اسلامی نداریم ) و همینطور بودایی و ... که تفکر و غقایدشون اساسا مشکل دار هست با اصول دیانت . حالا شما بیا بگو بقیه هم ازادی عقیده و بیان داشته باشن .
یکنمونه بگم و بریم سر بحث
تویکتاب اسرار الاثار نوشته جناب فاضل مازندرانی ( کم شخصیتی نیست ایشون _ من عقیده دارم از خود باب و بها باسواد تر بود ) میگه :
واشهد انّ بعد
الابواب الاربعه لیس له
باب
قد ورد فی الحدیث وانّ له فی ایام غیبته علماء مستحفظین واشهد انّ طاعتهم فرض و موّدتهم عدل و
من انکر احداً منهم فقد کفر وکان من الخاسرین / البته این رو از باب نقل قول میکنه ایشون / جلد اول ص 182 _ 124 بدیع )
و شهادت می دهم که بعد از ابواب چهارگانه برای امام زمان، نایب و بابدیگری نیست؛ چنانکه در حدیث وارد است... و همانا در ایام غیبت او، علمایی هستند که نگهبان دینند... شهادت می دهم که طاعت و پیروی ایشان واجباست و دوستی آنها طریقه میانه و اعتدال می باشد و هر کس یکی از ایشان را منکر شود، پس کافر شده و از مردم زیانکار خواهد بود
جالب اینحاس که بها الله منکر نواب اربعه و علت گمراهی میدونه

ادرسش ؟کتاب رحیق مختوم اثر
اشراق خاوری جلد اول خط دوم جلد ص 450 .
البته دلایل بیشماری برای رد این عقیده ( بابی و بهایی وجود داره ولی فعلا همینو داشته باشین )
(۵/اردیبهشت/۹۶ ۱۸:۳۵)Mforootaghe نوشته است: [ -> ]با نام ویادخدا
درود برشما وتشکر
الان سفر رفته ام به شهرستان واینجا هوا بشدت تاریک است وفکر کردم شب است عصر شما بخیر
1- پاسخ سوال شمارا داده ام اگر ایرادی هست بنویسید
2-بله در مورد کسی که دینش رسمیت ندارد مانند بهائیت حق ندارد تبلیغ کند البته اصل 14 قانون اساسی برای همین موارد است که در مواردیکه فرد دین یا مذهبی دارد که رسمیت ندارد مانند بودائی وبهائی برخورد با آنان باید براساس قسط باشد یعنی آنها هم بنوعی تحت حمایت قرار دارند معذلک قانون در این مورد کافی نیست وبنظر بنده باید دراینده اصلاح شود وبه همه عقاید اجازه فعالیت بدهند (اگر بشود)
بهرحال هر کسی از ظن خود شد یار من . هرکسی خودرا برحق میداند ولذا چاره ای جز احترام بدیگران نیست وتنها قانون در این میان حاکم است پیروز باشید
با سلام و وقت بخیر و اینکه برای شما جناب فروتقه عزیز سفری خوش ارزو میکنم . ( مشکل ممکنه توی بحث داشته باشیم ولی پدر کشتگی که نداریم

)
ببینین فروتقه عزیز _ نمیخوام زیاد مطلب رو طولانی کنم فقط یه مراجعه به متن قانون اساسی بندازین ایراد شما پاسخ داده میشه که چرا به سایر عقاید ( مخصوصا فرق باطل و تفکراتی که اساسش زیر سوال هست ) نه اینکه رسمیت داده نشده بلکه مورد تایید هم قرار نگرفته _ و اینکه چرا ادیانی مانند بودایی و بهایی و ... رسمیت و حتی اجازه فعالیت ندارن رو خودتون هم میدونین چرا چنین هست و کمی احساس میکنم برایتون بحث جا افتاده نیست .
اصوا 12-13-14 رو با دقت بیشتر و همینطور مقدمه قانون اساسی رو با تامل بیشتر مطالعه بفرمایید .
اما درباره نظری که درباره اصل 14 داشتید ذکر یک نکته ضروری هست که ،
شما میفرمایین :
(۵/اردیبهشت/۹۶ ۱۸:۳۵)Mforootaghe نوشته است: [ -> ]2-بله در مورد کسی که دینش رسمیت ندارد مانند بهائیت حق ندارد تبلیغ کند البته اصل 14 قانون اساسی برای همین موارد است که در مواردیکه فرد دین یا مذهبی دارد که رسمیت ندارد مانند بودائی وبهائی برخورد با آنان باید براساس قسط باشد یعنی آنها هم بنوعی تحت حمایت قرار دارند معذلک قانون در این مورد کافی نیست وبنظر بنده باید دراینده اصلاح شود وبه همه عقاید اجازه فعالیت بدهند (اگر بشود)
گرامی حق تبلیغ نداره ولی ایا حق زندگی کردن نداره؟ ما که میبینیم دارن زندگی میکنن و درس میخونن و کار میکنن و ... . ولی ایا در دعاوی و برسی کارهاشون و ... ایا به مسائلشون رسیدگی نمیشه ؟ اگه چنین باشه شما نمونه بیارین که فلان مثلا بهایی کار نمیکنه و ... .در نگاه یک تابعه ایرانی قوانین براش به تساوی رعایت میشه مگر اینکه در مواردی تخصیص خورده باشه . اونم که اجازه به اون سه اقلیت داده شده بر اساس مصلحتی بود که توی مشروح مذاکرات بیان شده . اها راستی اون مشروح مذاکرات رو هم اگه شد بخونین.
عقیده با دیانت ( خود دیانت هم به تقسیم بندی هایی باز منقسم میشه ) و فرقه و تشکیلات خیلی فرق دارن . دقت کنین که اینها رو با هم مکررا خلط نکنین .
شما میتونی هر عقیده داشته باشی و تا زمانی که ابرازش نکردی طبق اصل قانون اساسی و سایر مقررات چه مدنی و جزایی کسی با شما کاری نداره مگر اینکه موجبات خلاف نظم عمومی و مخالف اسلام و نظام باشه .
اگه توی بخث وارد جزیات بشید و دقت کنین متوجه میشین خیلی موارد رو .
فروتقه گرامی براتون شبی خوش ارزو میکنم .موفق باشین.