تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: انحرافات موجود در عزاداری ها
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
(۲۶/آذر/۸۹ ۱۸:۳۷)علائم ظهور نوشته است: [ -> ]احساس نمی کنید یکمی تند رفتید؟
انگلیس و مردم رو مقصر دونستن خیلی دیگه از واقع بینی بدوره.انگلیس که سالهاست وظیفه اختلاف و تفرقه خودش رو انجام میده
مردم هم که نیاز به هدایت دارن

پارسال که یکمی دولت خواست وارد بشه و جلوی انحرافات رو بگیره خبرش بهتون نرسید چه غوغایی شد؟
یا برادرانی که اینجا نظر دادند از فتاوا مطلع نیستن یا شاید به نفعشون نبوده که به اونها اشاره کنن.حالا قمه زنی که جای خود داره ولی علم و علامت به شدت توسط برخی مراجع معروف تایید شده و به خاطر همین امکان نداره بشه جلوی علم کشی رو گرفت

فتاوا در مورد قمه زنی:
متن سوال:
با سلام محضر عالم بزرگوار
با توجه به نزدیکی ایام محرم و نفوذ برخی عقاید روشنفکری به فضای عزاداری امام حسین (علیه السلام) بر آن شدم تا نظر جنابعالی را پیرامون برهنه سینه زدن و قمه زنی را جویا شویم.

پاسخ آیت الله روحانی
بسمه تعالی

سینه زدن و قمه زدن از شعائر حسینی است و از امور می باشد،که بقاء اسلام به واسطه آنهاست قمه زدن خیلی با ارزش است و من نمیدانم مقدار خوبی انرا بیان کنم.

پاسخ آيت الله گرامي
بسمه تعالي

برهنگي در برابر نامحرمان خوب نيست و بعقيده بعضي ها حرام است كه مرد در جايي كه زن نامحرم نگاه مي كند برهنه شود براي سينه زدن.
امامان ما قمه نزدند ولي حرام نمي دانم

پاسخ آیت الله یوسف صانعی
باعرض سلام؛

ج1- جايز است، و جهتي براي عدم جواز در مفروض سؤال نيست.

ج2- هر نحو عزاداري سيدالشهدا حضرت اباعبدالله كه افراط و هتك مقام شهادت و امامت در آن نباشد، و در مسير پيدايش راه پيروي از آن وجود مقدس باشد، جايز است; و حسب فرموده امام امت(قدس سره) عزاداري سنّتي، مانعي ندارد و نبايد راه هاي جديدي كه منشأ حرف و حديث است، انتخاب نمود كما اينكه اگر اعمال ذكر شده، به خاطر تحت تأثير موعظه و ذكر مصيبت باشد، نه از اول امر، قطعاً مانعي ندارد.

ضمنا آيت الله سيد صادق شيرازي هم این عمل را (مشهور استحباب ) می داند...
به هر حال تا سر موضوع به این آشکاری افرادی هستند که آن را مجاز می دانند نباید از مردم انتظار زیادی داشت

دوست عزیز متاسفانه بنده اطلاع دارم اما شما نظر علمای بزرگ رو ببینید:

موج اول مبارزه با قمه زني براي نخستين بار توسط علامه سيد محسن امين(رحمة الله علیه) شروع شد كه ايشان با انحرافات عملي در عزاداري به مبارزه پرداخت.

بعد از اين اقدام برخي از مردم در برابر نظرعلامه برخاسته و هياهو برپاساختند و ناآگاهان را به هيجان آوردند.

دراين هنگام آيت‌الله العظمي سيد ابوالحسن اصفهاني كه در آن زمان مقام رياست تامه و مرجعيت عامه را داشته به طرفداري از امين عاملي پرداخت و در فتوايي به صراحت اعلام كرد: «همانا استفاده از امثال شمشير، زنجير و... كه در دسته‌ها و مواكب عزاداري عاشورا رايج شده، قطعا حرام و غير شرعي است.

طولي نكشيد كه اين فتوا هم موجب اختلافات و سر وصداي شديدي شد، اما هيچگاه آيت‌الله اصفهاني از فتوا و عقيده خود كوتاه نيامد.

موج دوم مبارزه توسط حضرت امام خميني(رحمة الله علیه) شروع شد و امام به مقابله با قمه زني و امثال آن پرداخت و با صدور حكمي همگان را از قمه‌زني نهي كرد.

در پي اين حكم، علمايي چون آيت‌الله شهيد محمد باقر صدر و شهيد مطهري و جمعي از علما به حمايت از نظر اين اقدام پرداختند و اين اقدام و اعمال را محكوم كردند.

شهيد مطهري صراحتا در حمايت از اين حكم امام اعلام كرد: «تيغ، قمه و قفل زدن از افكار غلطي است كه هيچ ارتباطي با اهداف امام حسين(علیه السلام) ندارد».

موج سوم مخالفت با اين اقدام پس از حكم رهبر معظم انقلاب اسلامي در مورد قمه زني و حمايت مراجع عظام و علما از آن شروع شد.

مقام معظم رهبري در خرداد سال73 در جمع روحانيون استان كهگيلويه و بوير احمد قمه زني را جرياني انحرافي دانستند و خواستار زدودن اين حركات وهن آميز از ساحت مقدس عزاي حسيني شدند.
بعد از صدور اين حكم حتي عده‌اي كه قبلا اين عمل را جايز دانسته بودند بر لازم الاتباع بودن حكم رهبري فتوا دادند كه از اين ميان مي‌توان به آيت‌الله اراكي و آيت‌الله فاضل لنكراني اشاره كرد.
پاسخ فقها درباره استفتائي كه در خصوص رفتارهاي وهن آميز در عزاداراي‌ها شده به اين شرح است:

حضرت امام خميني(رحمة الله علیه):
بسمه تعالي در وضع موجود قمه نزنند و شبيه خواني اگر مشتمل بر محرمات و موجب وهن مذهب نباشد، مانع ندارد؛ اگر چه روضه‌خواني بهتر است و عزاداري براي سيد مظلومان از افضل قربات است.‏

حضرت آيت‌الله خامنه‏اي:
قمه‏زني علاوه بر اينكه از نظر عرفي از مظاهر حزن و اندوه محسوب نمي‏شود و سابقه‏اي در عصر ائمه(علیه السلام) و زمان‏هاي بعد از آن ندارد و تأييدي هم به شكل خاص يا عام از معصوم (علیه السلام) در مورد آن نرسيده است، در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب مي‏شود؛ بنابراين در هيچ حالتي جايز نيست‏ و چنانچه در اين مورد نذري وجود داشته باشد، نذر واجد شرايط صحّت و انعقاد نيست.

آيت‌الله بهجت:
اگر موجب وهن مقدسات شود، جايز نيست.

آيت‌الله سيستاني:
بايد از كارهايي كه عزاداري را خدشه دار مي‌كند، اجتناب شود.

آيت‌الله فاضل لنكراني:
هر عملي كه موجب وهن مذهب شود، جايز نيست.

آيت‌الله نوري همداني:
عزارداران محترم و متعهد به جاي اينكه قمه را بر فرق خود بكوبند در فكر آن باشند، قمه را بر سر دشمنان اسلام كه اراضي آنان را اشغال و در فكر تضعيف آنان هستند و منابع آنان را غارت و بالاخره هر روزي با ترفند جديدي حيات اسلامي آنان را به مخاطره مي‌اندازند، بكوبند.

آيت‌الله مكارم شيرازي:
بر عزداران لازم است از كارهايي كه موجب وهن مذهب مي‌شود و يا آسيبي به بدن آنها وارد مي‌كند، خودداري كنند.

آيت‌الله اراكي:
اين گونه اعمال خرافي موجب وهن دين و مذهب و بهره برداري سوء دشمنان اسلام مي‌شود.

آيت‌الله صافي گلپايگاني:
در موردي كه موجب وهن مذهب شود، از آن خودداري شود.

آيت‌الله مشكيني:
عزداراي حضرت اباعبدالله عمل عبادي سياسي است، پس بايد از مخلوط شدن كارهايي كه جنبه سياسي آن را مخدوش و يا عنوان خرافيت و وهن اسلام مي‌بخشد اجتناب كرد.

آيت‌الله شهيد سيد محمد صادق صدر(قدس سره):
به خاطر آنكه باعث وهن و توهين به مذهب شده و شيعيان را به وحشي گري و بدعت گذاري متهم مي‌كنند حرام است.

آيت‌الله جوادي آملي:
چيزي كه مايه وهن اسلام و پايه هتك حرمت عزاداري است، جايز نيست، انتظار مي رود از قمه زني و مانند آن پرهيز شود.

آيت‌الله ابراهيم اميني:
بر علاقه‌مندان به اهل بيت واجب است از انجام امور فوق اجتناب كنند؛ در اوضاع و شرايط كنوني جهان امور مذكور از خرافات به شمار مي رود و موجب وهن شيعه است.

آيت‌الله ملكوتي:
عزاداري بايد لايق و شايسته امام بزرگوار باشد و موجب وهن و تضعيف اسلام و مذهب تشيع نباشد.

آيت‌الله مقتدايي:
اموري كه امروز موجب وهن به اسلام و تضعيف عقايد مسلمين مي‌شود، شرعا حرام و مسلمين بايد از آنها خوددار كنند.

آيت‌الله مظاهري:
چون ولايت‌فقيه نهي از آن كرده‌اند، همه بايد از اين كار پرهيز كنند.

آيت‌الله يزدي:
بسياري از مذكورات خلاف شرع بين و حرام است و برخي از بدع يا موجب وهن مذهب و تضعيف اسلام است.

آيت‌الله استادي:
در مراسم عزاداري از شيوه‌هايي استفاده كنند كه تعظيم شعائرالله باشد و از كارهايي كه به فرموده مقام معظم رهبري موجب وهن مذهب است جدا خودداري كنند.

نهایت اینکه چون در حال حاضر بزرگترین حربه دشمن تخریب چهره دین هست و بدجوری دارن از این مراسم علیه مذهب شیعه استفاده می کنن، چرا نباید این همه عالم گفتن نکنین، بازم چنین کاری کرد؟
ولو چند نفر دیگه چیز دیگه ای بگن، اکثریت علما و عرفا نهی کردن به خاطر زشت شدن چهره مذهب و توهین به مذهب (وهن مذهب). اینها به کنار کمی آدم شرایط رو بسنجه و عقلش رو به کار بگیره می فهمه آیا این مراسم اینقدر مهم و با ارزش هست که به خاطرش ضربه بزنیم به مذهب؟ یعنی عزاداری و اشک ریختن بی ارزشه و فقط و فقط باید خون ریخته بشه؟ جوابش ساده هست.
حالا کسی دوست داره بر اساس فتوی چند نفر دیگه اینکارو بکنه اونهم وقتی اکثرا میگن نه.... دیگه...
با سلام به "بیداری اندیشه"
اتفاقا من هم نیمه پر لیوان را نگاه می کنم و با حرفهای شما موافقم. من دوستی دارم که عکاس متبحری است. و سالها عکاسی می کرده. ولی چند سال است که دچار تردید شده و با این عقیده که کلی انحراف در عزاداری ها بوجود آمده و نمی توان درست را از غلط تشخیص داد، بل کل عکاسی از محرم را تعطیل کرده. در صورتی که آدم می تونه به قول شما همون قسمت پر لیوان رو ببینه و عکاسی کنه.
ولی باید به کسانی که از راه امام حسین منحرف شده اند حتما گوش زد کرد.

در یکی از عکسها، فردی را می بینید که صورت خود را با ناخن مجروح کرده. باور کنید در چهره او هیچ گونه غم و حزنی دیده نمی شد. و فقط به فکر خالی کردن هیجان می گشت. پس از مراسم هم کلی از رفیقاش اومدم و باهاش روبوسی کردن و قرار گذاشتن شب ادامه مراسم همراه با فلان مداح معروف در فلان حسینه ای. البته بگم که اون حسینه را من یکبار رفتم. کلی آدم رفته بودن توی زیرزمین حسینه و چراغ ها را خاموش کرده بودند و تو سر و کله هم می زدند. یک تهویه درست و درمون هم نداشت. خیلا هم داشتن با موبایل عکس و فیلم گرفته بودن. باور کنید شبیه یه پارتی بود تا یه عزاداری.
آخرش هم آدمهای که از اونجا بیرون می آمدن، هیچ اثری از دریافت بار معنوی در اونها دیده نمی شد.
...تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل...
اگه هم بخوایم تذکر بدیم، بعضیها شون اینقدر دوآتیشه هستند که آدم میترسه که کتک کاری بشه.
کل یوم العاشورا کل العرض کربلا
مگه این جمله رو نشنیدین؟ پس چرا تعجب می کنید؟ فکر می کنید کربلا تمام شد و دیگه کوفیا وجود ندارن ؟
کدومشون برای امام حسین دارن اینکارو می کنن؟ به جز یه عده ی قلیلی بقیه فقط برای نمایش خودشون میان بیرون
لعنت بر اون دستی که دخترا رو تو روز عاشورا آرایش می کنه امام حسین برای نماز قیام کرد پس چرا به جای این که به صفوف نماز گزارا بپیوندید می رید هلهله می کنید؟ طرف مست می کنه میاد الم می چرخونه که بگه من خیلی قویم
دخترا که با فجیع ترین وضع ممکن میان بیرون
امسال ما اصلا از خونه بیرون نیومدیم چون معتقدیم ثواب که نمی بریم هیچ گناهم می کنیم فقط تو شهر ما تنها جایی که می شه رفت حسینیه ی سپاهه که واقعا جای پاکیه
(۲۷/آذر/۸۹ ۰:۵۴)F.E.A.R نوشته است: [ -> ]میاد الم می چرخونه که بگه من خیلی قویم

این رو خوب اومدی، ولی " إنّما الأعمال بالنیّات ".
در ضمن دوست عزیز شما که این مسائل رو می بینی و می دونی چه خبره، فکر نمی کنی که بجای خونه نشینی بهتر باشه که "امر به معروف و نهی از منکر" کنی.
البته این راه هم بگم که خود من در خیلی از موارد از "امر کردن به معروف و ناهی شدن از منکر" می ترسم.
چون نه خودم جنبه خیلی چیزها را دارم و نه خیلی های دیگه.
(۲۵/آذر/۸۹ ۲۰:۱۵)mohamad نوشته است: [ -> ][تصویر: 13520317.jpg]
باز هم طوق و این هم یک جور نذر و توسل!!!

البته اشکال و انحراف خیلی خیلی بیشتر از این چند تا عکس ساده است. بعضی از آنها جوری هست که به فکر هیچکس نمی رسه. مثلا بعضی از "سخنرانی ها، نوحه سرایی ها، نمایشگاه ها، جلاسات و ..."

.

سلام
مطلبت خیلی جالب بود
ولی این عکس خیلی برام عجیب و تازه بود تا به حال توجه نکرده بودم
این اشکالی که از پادشاهان باستان بر روی گوزن ها حک شده چه ارتباطی به قیام و خط مشی اباعبدالله علیه السلام داره
واقعا ممنونم عکس روشن کننده ای بود برام

خدا ثواب بده بهت

(۲۶/آذر/۸۹ ۱۸:۳۷)علائم ظهور نوشته است: [ -> ]احساس نمی کنید یکمی تند رفتید؟
انگلیس و مردم رو مقصر دونستن خیلی دیگه از واقع بینی بدوره.انگلیس که سالهاست وظیفه اختلاف و تفرقه خودش رو انجام میده
مردم هم که نیاز به هدایت دارن

پارسال که یکمی دولت خواست وارد بشه و جلوی انحرافات رو بگیره خبرش بهتون نرسید چه غوغایی شد؟
یا برادرانی که اینجا نظر دادند از فتاوا مطلع نیستن یا شاید به نفعشون نبوده که به اونها اشاره کنن.حالا قمه زنی که جای خود داره ولی علم و علامت به شدت توسط برخی مراجع معروف تایید شده و به خاطر همین امکان نداره بشه جلوی علم کشی رو گرفت

فتاوا در مورد قمه زنی:
متن سوال:
با سلام محضر عالم بزرگوار
با توجه به نزدیکی ایام محرم و نفوذ برخی عقاید روشنفکری به فضای عزاداری امام حسین (علیه السلام) بر آن شدم تا نظر جنابعالی را پیرامون برهنه سینه زدن و قمه زنی را جویا شویم.

پاسخ آیت الله روحانی
بسمه تعالی

سینه زدن و قمه زدن از شعائر حسینی است و از امور می باشد،که بقاء اسلام به واسطه آنهاست قمه زدن خیلی با ارزش است و من نمیدانم مقدار خوبی انرا بیان کنم.

پاسخ آيت الله گرامي
بسمه تعالي

برهنگي در برابر نامحرمان خوب نيست و بعقيده بعضي ها حرام است كه مرد در جايي كه زن نامحرم نگاه مي كند برهنه شود براي سينه زدن.
امامان ما قمه نزدند ولي حرام نمي دانم

پاسخ آیت الله یوسف صانعی
باعرض سلام؛

ج1- جايز است، و جهتي براي عدم جواز در مفروض سؤال نيست.

ج2- هر نحو عزاداري سيدالشهدا حضرت اباعبدالله كه افراط و هتك مقام شهادت و امامت در آن نباشد، و در مسير پيدايش راه پيروي از آن وجود مقدس باشد، جايز است; و حسب فرموده امام امت(قدس سره) عزاداري سنّتي، مانعي ندارد و نبايد راه هاي جديدي كه منشأ حرف و حديث است، انتخاب نمود كما اينكه اگر اعمال ذكر شده، به خاطر تحت تأثير موعظه و ذكر مصيبت باشد، نه از اول امر، قطعاً مانعي ندارد.

ضمنا آيت الله سيد صادق شيرازي هم این عمل را (مشهور استحباب ) می داند...
به هر حال تا سر موضوع به این آشکاری افرادی هستند که آن را مجاز می دانند نباید از مردم انتظار زیادی داشت

میشه نظر علمای بزرگتر رو بفرمایید !
از نظر من قمه زنی کاملا حرام هست و مخالف عقل و عرف و همه چیز هست
هر کاری که باعث بشه گزک دست دشمن بدیم گناه هست
100% عقیده دارم که این انحراف کار انگلیس هست فکر می کنم که قرنها قبل مردم عزادار برای اینکه نشان بدهند که آرزوی یاری اباعبدالله علیه السلام رو داشتن و در عزاداری هاشون شمشیر و قمه حمل می کردن همینطوری که الان در عزاداری بعضی از مناطق کشور مشاهده می کنیم
به احتمال زیاد دشمنان اسلام علی الخصوص انگلیس این مشی خونخواهی حسین رو به ضرر خودش دیده و انحرافی ایجاد کرده که مردم به جای اینکه شمشیر بر دشمن بکشند شمشیر را بر فرق خود بزنند

عجبا از این همه نادانی و انحراف

استفتاء از مقام معظم رهبری،
سوال 1460: آیا قمه زدن بطور مخفى حلال است یا این که فتواى شریف حضرت عالى عمومیت دارد؟

جواب: قمه زنى علاوه بر این که از نظر عرفى از مظاهر حزن و اندوه محسوب نمى‏شود و سابقه‏اى در عصر ائمه «علیهم السلام» و زمانهاى بعد از آن ندارد و تأییدى هم به شکل خاص یا عام از معصوم «علیه السلام» در مورد آن نرسیده است، در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب مى‏شود بنا بر این در هیچ حالتى جایز نیست.

(۲۶/آذر/۸۹ ۱۸:۳۸)mohamad نوشته است: [ -> ]با این اوصاف هر کاری که ما بعنوان عزاداری انجام بدیم، غلطه. از قمه زنی که از همه تابلوتره تا به قول شما زنجیر زنی و سینه زنی.
پس همه دسته ای عزاداری که سنج و طبل و بلندگو و ... دارن هم همه اشتباه می کنند.
واقعا باید چه کرد؟
از کجا شروع کنیم؟
به نظر شما این همه آدم چطور باید عزاداری کنن؟

به نظر من بهترین حالت عزاداری همانطوریست که ائمه و بزرگان ما برگزار کرده اند
گریه ها و اشکهای امام را در هنگام روضه خوانی یادتان هست
عزاداری مقام معظم رهبری

عزاداری زنجانی ها رو دیدین ؟
به قول دوستمون بدون هیچ دسته ی خاصی
همه با هم ،
همه یک صدا فریاد می زنن (( حسیـــــــــــــــــــــــــن ))

من که با این روشا عشق می کنم
سلام به دوست شاعر مسلک عزیز جناب oO DaViD Oo

جواب سوال شما را مدیر سایت در پست شماره 12 همین تاپیک داده اند
بهتر بود کمی به پاسخ ها توجه می کردید.

نکته دیگه در مورد عکس زیر
[تصویر: 13520317.jpg]
من شنیدم، از آنجایی که صلیب رو انگلیس ها از روی نماد مسیح و صلیب وارد عزاداری کردند، این گوزن و در برخی موارد بز ها نیز نماد همان گوزن های بابا نوئل عید کریسمس است.
اصلا این طوق با اون همه زنگوله و چیزهای دیگه که ازش آویزان می کنند همون بابا نوئل و درخت کریسمس است که به خورد ما داده شده
در ضمن در مورد خود بابانوئل هم کلی شک و شبهه وجود دارد که اینجای جای بحثش نیست
ولی به تصویر زیر توجه کنید
[تصویر: satan-santa.jpg]
اگه کمی تو اینترنت بگردید کلی چیزای جالب پیدا می کنید.
با سلام
والا من خودم کمتر رفتم هیئت چون مهمترین دغدغه هیئت ها رقابت در تعداد طبلشون ، تعداد گوسفندایی که قراره قربونی کنن و چیزایی از این قبیل بودش که به نظرم از خط اصلی به طور کامل منحرف شده بودن
بودن برادرهایی که با هم قهر بودن و هر کدوم تو یه هیئت بودن واسه رو کم کنی طبلشون صدای نوحه شونو و... رو به رخ هم می کشیدن با این سرو صداهایی که راه انداخته بودن همسایه های اطراف رو کلافه کرده بودن
برخی جوونها هم که فقط به جهت حاجت گرفتن از خانم هایی که اطراف نظاره گرشون بودن میرفتن
وقت نماز ظهرم که وسط خیابون بودن تا خودشونو به هیئت رسوندن و نهار رو میل کردن و رفتن خونه ساعت دو شده بود پس نماز اول وقت جاش کجا بود؟؟؟
پس درس ما از عاشورا چیه؟؟؟
مداحی های فرم جدید هم که کمر مداحی رو شکست!!! یه تعداد مداح پیدا شدن که با حرف هایی بی معنی که همراه با الهام از آهنگ های لوس انجلسی بود ...
خوب البته همه جا اینطور نیست. من خودم هیئتی رو انتخاب کردم که هیچکدوم از این مسائل رو نداشته باشه و در این بین زیارت عاشورا و نماز ظهر رو به موقع خوندیم به جای اینکه تو خیابونا حاجت بطلبیم ...

دوستان لطف کنید تو تصویرهای گوگل به انگلیسی کلمه عاشورا رو سرچ کنید ashura
خوب می بینید که با این سرچ تصاویر قمه زنی مسلمانان پاکستان میاد
خوب حالا اگه یه بیگانه بخواد در مورد عاشورا یه سری اطلاعات بدست بیاره با این تصاویر اسف بار رو برو میشه!!!
دشمنم از همین چیزا استفاده میکنه
من خودم تو یه سایت وهابی دیدم که تصویر یه بچه که پیشونی اش رو با تیغ بریده بودن (تا خون جاری بشه و یه جورایی می خواسته مظلومیت علی اصغر رو نشون بده) رو گذاشته بود و درشت بالاش نوشته بود این شیعه است
می بینید که دشمنان چه جوری از ساده لوحی افراد استفاده می کنند تا هر چی رو که میخوان به مخاطبشون القا کنند!!!

---------------
به امید تعجیل در فرج آقا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
(۲۷/آذر/۸۹ ۱:۱۴)mohamad نوشته است: [ -> ]
(۲۷/آذر/۸۹ ۰:۵۴)F.E.A.R نوشته است: [ -> ]میاد الم می چرخونه که بگه من خیلی قویم

این رو خوب اومدی، ولی " إنّما الأعمال بالنیّات ".
در ضمن دوست عزیز شما که این مسائل رو می بینی و می دونی چه خبره، فکر نمی کنی که بجای خونه نشینی بهتر باشه که "امر به معروف و نهی از منکر" کنی.
البته این راه هم بگم که خود من در خیلی از موارد از "امر کردن به معروف و ناهی شدن از منکر" می ترسم.
چون نه خودم جنبه خیلی چیزها را دارم و نه خیلی های دیگه.
عجب حرفی می زنی امر به معروف و نهی از منکر تو این جامعه؟؟؟؟؟؟؟
تو این جامعه ای که همه خودشونو انیشتین می دونن کافی یه حرف از اسلام بزنی ببین چیکارت می کنن همین 2 روز پیش تو عاشورا به دوستم گفتم (پسر) لااقل می خوای بری سینه بزنی موهاتو درست کن چیه 1 متر سیخ کردی بردی بالا می دونی چی جوابمو داد بهم گفت ول کن این اسلام عقب مونده رو دنیا رو به پیشرفته بعد تو گیر دادی به موی من بعد بهش گفتم پس چرا میای سینه زنی گفت اگه راستشو بخوای اومدم دختر بازی
خوب به نظر شما من باید چیکار کنم ؟ مردم هیچی از وضع دنیا نمی دونن و خوشون فکر می کنن همه چی دانن مگه می شه بهشون گفت بالای چشت ابروست.
استادی داشتیم که برایمان تعریف می کرد روزی به یک هیات رفته بود. مداح پشت بلندگو می گفت که من سگ حسینم و ملت همه عو عو می کردند. حرکت را خیلی ناصحیح دیدم. در این بین در بالای هیات یک پیرمردی نشسته بود که به نظر منطقی می آمد. پیش او رفتم و گفتم به نظر شما حسین به جای سگ، سرباز نمی خواهد؟ پیرمرد یک نگاه خصمانه به من کرد و گفت یا همین الان از هیات می روی بیرون یا به بچه ها می گویم استخوان هایت را خورد کنند!
امر به معروف و نهی از منکر در جایی که رگ گردن باد می کند چقدر سخت است!
به قول دکتر شریعتی که چه زیبا گفت:
حسین (علیه السلام) بیشتر از آب تشنه لبیک بود
افسوس که بجای افکارش زخمهای تنش را نشانمان دادند
و بزرگترین دردش را بی آبی نامیدند

امام حسین و یاران شهیدش شهادت دادند كه در نظام واحد حاكم بر تاريخ بشري ـ نظامي كه سياست را و اقتصاد را و مذهب را و هنر را، و فلسفه و انديشه را و احساس را و اخلاق را و بشريت را همه را ابزار دست مي‌كند تا انسان‌ها را قرباني مطامع خود كند و از همه چيز پايگاهي براي حكومت ظلم و جور و جنايت بسازد ـ همه گروه‌هاي مردم و همه ارزش‌هاي انساني محكوم شده است.

يك حاكم است بر همه تاريخ، يك ظالم است كه بر تاريخ حكومت مي‌كند، يك جلاد است كه شهيد مي‌كند و در طول تاريخ، فرزندان بسياري قرباني اين جلاد شده‌اند، و زنان بسياري در زير تازيانه‌هاي اين جلاد حاكم بر تاريخ، خاموش شده‌اند، و به قيمت خونهاي بسيار، آخور آباد كرده‌اند و گرسنگي‌ها و بردگي‌ها و قتل عام‌هاي بسيار در تاريخ از زنان و كودكان شده است، از مردان و از قهرمانان و از غلامان و معلمان، در همه زمانها و همه نسلها.

و اكنون حسين (علیه السلام) با همه هستي‌اش آمده است تا در محكمه تاريخ، در كنار فرات شهادت بدهد:

شهادت بدهد به سود همه مظلومان تاريخ.

شهادت بدهد به نفع محكومان اين جلاد حاكم بر تاريخ.

شهادت بدهد كه چگونه اين جلاد ضحاك، مغز جوانان را در طول تاريخ مي‌خورده است.با علي اكبر (علیه السلام) شهادت بدهد!

و شهادت بدهد كه در نظام جنايت‌ و در نظامهاي جنايت چگونه قهرمانان مي‌مردند. با خودش شهادت بدهد!

و شهادت بدهد كه در نظام حاكم بر تاريخ چگونه زنان يا اسارت را بايد انتخاب مي‌كردند و ملعبه حرمسراها مي‌بودند يا اگر آزاد بايد مي‌ماندند بايد قافله‌دار اسيران باشند و بازمانده شهيدان، با زينبش!

و شهادت بدهد كه در نظام ظلم و جور و جنايت، جلاد جائر بر كودكان شيرخوار تاريخ نيز رحم نمي‌كرده است. با كودك شيرخوارش!

و حسين (علیه السلام) با همه هستي‌اش آمده است تا در محكمه جنايت تاريخ به‌ سود كساني كه هرگز شهادتي به سودشان نبوده است و خاموش و بي دفاع مي‌مردند، شهادت بدهد.

...در اين تشيعي كه، اكنون به اين شكل كه مي‌بينيم درآمده است و هر كس بخواهد از آن تشيع راستين جوشان بيدار كننده، سخن بگويد، پيش از دشمن، به دست دوست قربانيش مي‌كنند...

حسین وارث آدم

در دعای عهد امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) می خوانیم :
وَ مُجَدِّداً لِما عُطِّلَ مِنْ اَحْكامِ كِتابِكَ ، وَ مُشَيِّداً لِما وَرَدَ مِنْ اَعْلامِ دينِكَ وَ سُنَنِ نَبِيِّكَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ

و تازه كننده آن احكامى كه از كتاب تو تعطيل مانده و محكم كننده آنچه رسيده از نشانه هاى دين و آئينت و دستورات پيامبرت صلى اللّه عليه و آله

این کدام احکام کتاب خداست که تعطیل مانده است؟ این کدامیک از نشانه های دین است که سست شده است؟ و به دست امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) اصلاح می شود؟ به زعم بعضی از دوستان که هیچ انحرافی در دین حق وجود ندارد!؟!؟!!
با دقت بخوانید دوستان و نظر دهید
دوستان مطالب ارزنده ای در مجموعه این تاپیک و تاپیک های مختلف مطرح میشه، اما باید جمع بندی بشه در نهایت وگرنه نتیجه لازم رو نداره
ما اگه بخوایم مرتب مطلب بزنیم و رها کنیم، نه خیلی در خودمون تغییری رخ میده و نه میتونیم برای تغییر محیطی که میتوانیم بر آن اثرگذاری داشته باشیم خیلی اثر گذار باشیم
دوستان گفتگو و اعلام نظر خوب هست اما اگه اوضاع تالار اینگونه بدون نظام مندی و نتیجه گیری و جمع بندی پیش بره ما با یک کثرتی مواجه مشویم که برایندش بیشتر خنثی است تا جریان ساز
جمع بندی نهایی باید در هر تاپیک قرار بگیره و بشه بیانیه نهایی اون تاپیک که حاصل جمع بندی و نتیجه گیری و تحلیل ونقد مسایل و راهکار های پیشنهادی
روزمرگی و یک نواختی و بی نظمی و حرکت بدون هدفگذاری بدون تعارف این تالار و سنگر امام زمان را به اضمحلال خواهد کشوند
دوستان نظام فکری رو باید در خود مون تقویت کنیم باید بدونیم هدف اصلی از حضور در این تالار چیه
آیا صرفاً بیان کردن یک سری موضوعات مفید ولی در عین حال گسسته از هم؟
باید متمرکز شویم و همگرایی و هم افزایی داشته باشیم
دوستان در لابه لایه حرفهایشان نکات ارزنده ای رو بیان میکنند اما چون جمع بیندی نمیشه، جریان ساز نیست و اثر بخشی اون به حداقل میرسه
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7
آدرس های مرجع