تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: ساخت منزل به سبک معماری سنتی ایرانی!!!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
سلام علیکم دوستداران اسلام!
این آگهی رو که برای خودم خیلی جالب بود از سایت حکیم روازاده گذاشتم تا کسانی که مایل هستند ، با کسی که در زمینه معماری سنتی و اسلامی و اسرارش خیلی وارد باشه مشاوره کنن.

[تصویر: 0000004.jpg]
با توجه به سوال برخی از کاربران محترم سایت احیای سلامت در خصوص طراحی و نحوه ساخت و ساز منازل بر اساس اصول معماری سنتی ایران بدینوسیله جناب آقای مهندس محمدعلی پناهی با رزومه ذیل جهت ارائه مشاوره معرفی می گردند:
اینجانب محمدعلی پناهی دارای مدرک کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه اصفهان هستم.
در سال 1386 مقاله حمام های ایران را با راهنمایی های ارزشمند آقای دکتر حسین روازاده آغاز نمودم و در پاییز همان سال به همراه همسرم سرکار خانم مهندس پورحیدر بروجنی (کارشناس ارشد معماری) این مقاله را در همایش آب و فرهنگ ارائه نمودیم که پذیرفته و با استقبال زیادی روبرو شد.


پس از آن مقالات دیگری به همراه مهندس پورحیدر با محوریت باغ ایرانی، تاریخ معماری ایران و معماری سنتی ایران در همایش های متعدد ارائه نمودیم که تا کنون همه ی آن ها پذیرفته شده اند.
در طول مدت تحصیل در اصفهان با توجه به تعدد آثار تاریخی این شهر توانستیم با برداشت و تجزیه تحلیل چندین منزل مسکونی مربوط به اواخر دوره صفویه و اوایل دوره قاجاریه به نکات و موارد بسیاری در رابطه با اصول طراحی منازل ایرانی دست پیدا کنیم.
علاوه بر این سابقه ی همکاری با موزه – حمام علی قلی آقا در اصفهان را داشتیم .
اضافه می شود که در بحث بناهای تاریخی کشورمان زیر نظر اساتید بزرگی چون دکتر جبل عاملی دکتر فخار تهرانی ، دکتر کریمیان سردشتی و جمعی از اساتید خبره در این رشته اقدام به یادگیری اصول معماری سنتی ایرانی نمودیم.
از همان سال تا کنون به همراه مهندس پورحیدر مشغول به تالیف دانشنامه حمام های ایران هستیم که امیدواریم با اتمام و ارائه این دانشنامه گام بزرگی در جهت شناساندن میراث ارزشمند و فراموش گشته ی ایرانی برداریم.
در سال 1388 در پروژه ی شناسایی میراث مشترک ایران در کشورهای همسایه با حضور دکتر کریمیان سردشتی ، عضو هیئت علمی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین پدرم، دکتر داود پناهی موفق به برداشت و مطالعه میدانی آثار ایرانی واقع در کشورهای تاجیکستان، ازبکستان ، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان ، گرجستان و جمهوری آذربایجان شدیم که پس از تجزیه و تحلیل به مدت یک سال، گزارشات مفصل و مکتوبی درباره هر یک از این آثار تهیه نمودیم و هم اکنون این مدارک در پژوهشگاه سازمان، برای عموم قابل استفاده می باشد.
در شرکت مهندسان مشاور آبادانی صفویه، به غیر از فعالیت های وسیع و متعدد در زمینه های مسکونی، تجاری، اداری، مذهبی، تفریحی و . . . تاکنون بیش از 44 مسجد و مصلا در اقصی نقاط کشور طراحی و نظارت نموده ایم ( با سابقه ی بیش از 10 سال همکاری با سازمان رسیدگی به امور مساجد کشور).
در نهایت با توجه به درکی که از آموزه های معماری سنتی ایران در طول این مدت کسب نموده ایم بسیار مایه مسرت است که بتوانیم کمکی در جهت شناساندن میراث ارزشمند میهن عزیزمان ایران به عموم دوست داران این حوزه بنماییم.
با تشکر
مهندس علی پناهی
شماره های تماس: 44044439 - 44093738 09125802239
آدرس پست الکترونیک : Ali_mp5_2003@yahoo.com

آدرس این صفحه در سایت دکتر روازاده (احیای سلامت): http://www.ravazadeh.com/fa/news/9-news-...51-08.html
بسم الله الرحمن الرحیم

خیلی ممنون بابت این مطالب ولی کاش بشه که یه نمونه از پلان و نمای منزل به سبک معماری سنتی در مساحت های کوچیک آپارتمانهای تهران به نمایش بذارین تا بهتر بتونیم این مطلبو درک کنیم
من که خودم ندیدم باید از این عزیزان بخواهید
من فقط اطلاع رسانی کرده بودم
ممنون
خیلی فکر خوبی بود.ای کاش واقعا عملی بشه ،معماری ما رنگ و بوی ایرانی بگیره واصول و عناصر سنتی معماری ایرانی با جلوه ی جدید و امروزی دوباره احیا بشه.
به نام خدا
سلام دوستان

یک منزل بخوایم بسازیم به سبک ایرانی-اسلامی، چی کار کنیم؟

نقشه ش؟ نماش؟ ورودی؟ اتاق ها؟ وسعت؟ رنگ؟ سرویس ها؟ نور؟ آشپزخانه؟ حمام؟ چیدمان؟ دکوراسیون؟ محل عبادت؟ و ...

با تشکر Heart
بسم الله الرحمن الرحیم


بسیار تاپیک عالی است و بهتر است در سبک زندگی مطرح شود


البته من در این زمینه اطلاعات اندکی دارم و ناقص...


نقل قول:1.
نقل قول:سرویس ها؟

در رابطه با سرویس نکته ی کلی این است که نباید سرویس های بهداشتی در داخل ساختمان باشند.


نقل قول:آشپزخانه؟


در مورد اشپز خانه نیز تا انجا که من می دانم نباید اپن باشد چون سبک زندگی غربیست و نمایش زن و البته در زمان اخیر خانه های شیشه ای ساخته شده در غرب مورد حمایت قرار گرفتند چون اصالتا غرب به دنبال اباحی گری و از بین بردن حریم زن و مرد است

نقل قول:حمام؟


حمام ها نیز به سبک قدیم ساخته شوند و جدا از دستشویی چونکه در روایتی است که نباید در حمام دستشویی کرد


این ها کلیات یک ساختمان بود


قطعا در شناخت سبک این ساختمان ها

1.بررسی های خانه های قدیمی

2.بررسی کتب تاریخی

3.مراجعه به روایت و احادیث

4. مراجعه به سنت

5.مراجعه به دستورات طب سنتی

راه گشاست
خوش به حال کسی که خونه اش رو خودش بسازه
منم این نکته رو بلدم که مستحب هست که اب وضو با اب فاضل اب (گلاب به روتون اب ...) با هم خارج نشن و جدا باشه.
البته این موارد فکر نکنم به دردتون بخوره اما قدیما کلون در ،برای اقایون و خانم ها متفاوت بود با صدای متفاوت،یعنی اگه با خانم خونه کار داشتن فلان کلون رو میزدن اگه با اقای خونه ،یه کلون دیگه رو که نشون میده قدیمیا چقدر حریم محرم ،نامحرم رو رعایت میکردند.
جلوی در ها معمولا سکو بود که افراد میتونستند بشینن
حتی ورودی کوچه به حیاط راهرو داشت که حریم خانه حفظ شه،نه عین الان که در خونه باز میشه کل خونه دیده میشه.
(۱۲/تیر/۹۲ ۱۴:۰۸)soheyl_ir89 نوشته است: [ -> ]
به نام خدا
سلام دوستان

یک منزل بخوایم بسازیم به سبک ایرانی-اسلامی، چی کار کنیم؟

نقشه ش؟ نماش؟ ورودی؟ اتاق ها؟ وسعت؟ رنگ؟ سرویس ها؟ نور؟ آشپزخانه؟ حمام؟ چیدمان؟ دکوراسیون؟ محل عبادت؟ و ...

با تشکر Heart
سلام
خب تمامی چیزهایی که مد نظرتون هست به یه شرایطی بستگی داره که ممکنه خیلی از ویژگی ها رو محدود کنه به طور مثال به :
موقعیت زمین
زیر بنا
محدودیت سایت پلان
اقلیم و تنظیم شرایط محیطی بستگی داره
اگه میشه بیشتر در مورد چیزی که میخواید توضیح بدین؟تا اگه مقدور و اطلاعاتم کافی بود بتونم کمک کنم.
ممنون از دوستان
بهتره چیزی که باید یا بهتره باشه رو بگید
گفتن اشتباهات گذشته و حال فایده ای نداره.

مثلا همین نکته ای که دوستمون اشاره کرد در مورد دستگیره در که یکی متعلق به خانم ها بود و دیگری برای آقایان. صدای این دو با هم فرق می کرد تا ساکنین بدونن پشت در، مرده یا خانم.
قطعا صدای در زدن کمی آزار برای همسایه ها داره. مخصوصا اگر در با ساختمون منزل فاصله داشته باشه (به علت حیاط). می تونیم همین کارو برای آیفون ها انجام بدیم. یعنی از فناوری استفاده کنیم اما با حفظ ارزش ها و اعتقادات و فرهنگمون. به طوری که دو کلید با صداهای زنگ متفاوت داشته باشه.

بازم از خونه بگید.
من خودم با آپارتمان موافق نیستم. به نظرم هر پنجره ای باید پرده داشته باشه، اما باز هم منازل نباید از طریق پنجره هاشون به پنجره های سایر منازل دید داشته باشن. البته اگر کسی کاری روی پشت بام منزلش داشته باشه، امکان داره ناخودآگاه داخل منزل دیگه ای رو ببینه.
در مورد این که منازل دوبلکس باشن هم به شرطی که عرض کوچه زیاد باشه.
البته استفاده از شیشه هایی که داخل منزل دیده نمی شه هم خوبه. اما تعدادی از این شیشه هارو دیدم که هنگام شب و روشنایی اتاق، درون اتاق از بیرون منزل کامل دیده می شه. نمی دونم، شاید نوع های مختلفی داره.

(۱۲/تیر/۹۲ ۱۶:۰۹)رمز شب نوشته است: [ -> ]سلام
خب تمامی چیزهایی که مد نظرتون هست به یه شرایطی بستگی داره که ممکنه خیلی از ویژگی ها رو محدود کنه به طور مثال به :
موقعیت زمین
زیر بنا
محدودیت سایت پلان
اقلیم و تنظیم شرایط محیطی بستگی داره
اگه میشه بیشتر در مورد چیزی که میخواید توضیح بدین؟تا اگه مقدور و اطلاعاتم کافی بود بتونم کمک کنم.
سلام
سوالم کلی هست و درباره مورد خاصی نیست.
نمی دونم خانه ایرانی-اسلامی چه قدر معرفی شده، چه قدر شناسونده شده. خواستم در موردش صحبت کنیم. مثلا این که در حمام دستشویی نباشه رو من نمی دونستم که دوستمون گفت. می خوایم اینارو با هم بگیم که قدم به قدم چیزایی یاد بگیریم که اگر خواستیم بسازیم رعایت کنیم.
اگر کسی هم سِمَتی داشت و اینارو خوند، از این به بعد ملزم به رعایت کنه سازندگانو.
خوشحال می شم هر اطلاعاتی دارید کم کم بفرمایید
نقل قول:سلام
سوالم کلی هست و درباره مورد خاصی نیست.
نمی دونم خانه ایرانی-اسلامی چه قدر معرفی شده، چه قدر شناسونده شده. خواستم در موردش صحبت کنیم. مثلا این که در حمام دستشویی نباشه رو من نمی دونستم که دوستمون گفت. می خوایم اینارو با هم بگیم که قدم به قدم چیزایی یاد بگیریم که اگر خواستیم بسازیم رعایت کنیم.
اگر کسی هم سِمَتی داشت و اینارو خوند، از این به بعد ملزم به رعایت کنه سازندگانو.
خوشحال می شم هر اطلاعاتی داریم کم کم بفرمایید

خب برای بررسی اینجور مباحث باید همیشه از کل به جز رسید من پیشنهاد میکنم بیایم اول یه سری الگو های کلی وکانسپت(مفهوم-به قول دوستان معمار) تعریف کنیم.
مسلما توی وضعیتی که واسه بافت شهر به وجود اومده الان مقدور نیست ما عینا خونه ای مثل دوران قاجار یا قبل تر داشته باشم ولی با الگو گرفتن از نمونه های موجود میتونیم به سبک و سیاق قبلی برگردیم.
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع