تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: فلسفه ی حجاب در اسلام چیست؟!!!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
کسانیکه اسلام رو پذیرفتند به این هم ایمان دارند که تمامی دستورات اسلام به نفع انسان هست.
نقل قول:اوني كه با ديدن تار موي جذب بشه اوني كه.... ادم چي بگه. در مورد مرد هم همين شكله شما ميگي مشكل دارن چه مشكلي؟ هرموني؟ همشون مشكل هرموني دارن؟ فكر ميكني بين خيلياشون علاقه نيست؟ حالا بيا و بگو كه علاقشون شيطانيه! در صورتي كه من ميگم اين روابط و طرز نگاه ها انسانيه. شما از يه خانم ميپرسي چي شما رو تو يه اقا جذب خودش ميكنه يكي ميگه محكميش يكي ميگه صبوريش يكي ميگه تيپش يكي پولش يكي اخلاقش و ... اما خيلي ها تو نكته ظاهر مشترك هستند ايا اين دليلي برا برانگيخنه شدن خانم ها نسبت به قيافه تيپ ظاهري اندام و حتي موهاي مرد ها نيست؟ چرا فكر ميكنيد فقط مرد تحريك ميشه؟
ادم ها احساس و عواطف دارن مقايسه يك موجود جاندار با اهنربا مقايسه عقلاني نيست.
پس کسی که روزی هزاران زن رو میبینه و از همشون خوشش میاد باید به میل -به تعبیر شما- انسانیش عمل کنه و ...؟؟؟!!!
به نام خداوندي كه منبع واقعي عشق وعقل است!
سلام ميگويمت اي دوست!
سلام ويژه به آقايون!!!!!!!!!Smile
1-اولاحجاب موضوعيه كه فقط شامل حال خانمها نمي شه و اگر اين برداشت من از صحبت برخي از دوستان نادرسته من عذرخواهي ميكنم همين دم.
2-دوماقبل از ايجاد هرگونه سوء تفاهمي گفته باشم من دنبال تساوي زن و مرد نيستم چون خيلي غير منطقيه كه بين دو تا موجود كه متفاوت آفريده شدند تساوي برقرار كنيم مگر در تقوا!
وكلا و اصولا تساوي بين زن و مرد به ضرر خانمهاست و ضرر خانمها عواقبش نه تنها به خودشون بلكه به آقايون و جامعه هم برميگيرده و برعكس زيرا خانمها و آقايون مكمل و وابسته به هم اند.
3-سوماوقتي حجاب رو تو ي همين برهه از زمان بررسي كنيم به نكته هاي جالبي بر ميخوريم كه دونستنش خالي از لطف نيست.
!مورد اول سوما-در يك عمل بي سابقه تمامي مردان جهان به صورت كاملا اتفاقي و به صورت كاملا تصادفي و به صورت كاملا يهويي با هر مذهب و آيين و فرهنگ وتمدن و متعلق به هرنژاد و كشوري لباس رسميشون كت و شلواره وتوي هرمجلس و مراسمي كت و شلوار ميپوشن! به نظرتون اين جالب نيست؟
اگه نيست اين قسمتشو توجه كنيد مثلا يه ايروني مسلمون از نظر ظاهر كاملا شبيه بوش لباس ميپوشه مثلا البته دور از جونشون!!!!
چند صباحي پيش يه لطيفه بود كه ميگفت خانمها هيچ وقت نميتونن تيم ملي ورزشي تشكيل بدن چون هيچ كدومشون حاضر نيستن مثل اون يكي لباس بپوشه.خب من به خاطر اين اتحاد يهويي به آقايون تبريك ميگم گرچه احتمالا خودشون از ازين اتحاد يواشكيه خبر ندارن.
!!مورد دوم سوما-مردان ايروني غيور و فرهنگ دوست كه به مذهب و فرهنگ ايرونيشون افتخار ميكنن به هيچ وجه قبول نميكنن از كربات استفاده كنندچون با فرهنگ و مذهبشون تداخل داره!!!!
يكي هم نيست به اينا بگه آقايون فرهنگ دوست ،تو فرهنگ شما امير كبير كت شلوار ميپوشيده يا رستم؟ البته ممكنه سهراب ميپوشيده بالاخره هرچي بوده جوون بوده و پيرو مد!!!!Smileدرمورد مذهب هم كه خودتون ميتونيد پوشش برجستگان ديني رو چه در زمان حال و چه در زمان گذشته مورد مطالعه قرار بديد.
موضوع از پاي بست خرابه اونوقت اينا گير دادن به كربات!!!!!Huh
4-چهارما وقتي يه ديونه اي رفت اونور آب و جوگير شد اومد فرمان كشف حجاب داد،استقامت خانمهاي ايروني براي حفظ اصالت ايروني و اسلاميشون واقعا قابل تقديره.خانمها اون زمان حاضر شدند از حق طبيعي خودشون كه حضور درجامعه است بگذرن ولي ازحجابشون نه.Sleepy
اينو ديگه خطاب به خودم ميگم كه يادم بمونه،بگوييد بر سنگ قبرمان تاريخ نزنند تا آيندگان ندانند بي عرضگان اين برهه از زمان ما بوديم!
و اين درحالي بود كه آقايون خيلي راحت تر با اين مسئله كنار اومدن و از قد لباساشون كه زدن هيچ قيد اون چيناي خكشل لباساشونم زدند .د آخه چرا؟Huh
اينجاست كه بايد گفت استقامت آقايون ايراني بي مثال و بي بديله!
خلاصه رفتار مسالمت آميز آقايون تو اون برهه از زمان باعث شد نوادگانشون لباساي امروزي رو به ارث ببرن. خانمهاي ايروني هم متاسفانه با تمام فداكاري ها و ايستادگي هاي اجدادشون(خانماشون) انجام دادند،با كاري كه اجداد شون(آقايونشون)كردن و زمينه رو به نوعي براي فريب اونا اونم با شعار برابري و تساوي بين زن و مرد آماده كردن لباساي امروزيشون با توجه به لباساي آقايون(چشم و هم چشمي) تغيير و تخولات امروزي رو شامل شد.
يه روز كه به پوشش و تفاوت آقايون و خانها اعتراض كردم .دبيرمون ازم پرسيد :« تو عالم خلقت خداوند خانمها رو زيباتر آفريده يا آقايون؟
و منم گفتم خانمها و اون ادامه داد: يادته تو بحث زكات گفتيم هرچي اون 9تا چيزي كه بهشون زكات تعلق ميگري بيشترباشه و در واقع محصول بيشتر باشه به همون ميزان زكات هم افزايش پيدا ميكنه؟
منم درحالي كه بين زكات و حجاب رابطه اي پيدا نمكيردم گفتم :بله !
و دبيرمون گفت: حجاب زكات زيبايي خانمهاست . وكسي كه زكات بهش تعلق ميگيره نگاه نميكنه ببينه به همسايش به دوستش به همكارش به باغ كناري زكات تعلق گرفته يانه؟ اون به خاطر بركت و نعمت خداوند از طريق مسلم بودن در برابر فرامينش سپاسگذاري ميكنه!
چون حرفش خيلي به دلم نشست واسه شمام گفتم.
و اما كلام آخر:در تعريف طنز ميگن واقعيت هاي تلخ جامعه رو به زبان شيرين بيان كردن ميشه طنز.
آقايون محترم من قصد توهين نداشتم فقط خواستم اين مقوله رو يه خرده متفاوت تر برسي كنيم و دوست داشتم بگم بين حجاب زن و مرد تساوي نه بلكه تعادل ايجاد كنيم و اگر امروز از بي حجابيه جامعون ( كه خيلي كمه)ناراضي ايم بايد بدونيم اولين عامل براي تغيير هرجامعه نفس خود انسان است.
وسلام.[/color]
بسم الله
سلام
من می خواهم نظر خودم و برداشت یک مرد نه از دینی فقط از دید یک پسر و این هم برداشت خودمه نه چیز دیگر ، اگه غلط خواستار هستم به من تذکر بدید.
بنظر من ، من وقتی تو خیابان از کنار یک خانم با حجاب کامل رد می شوم من احساس می کنم که یک از کنار یک انسان رد شدم مثل بقیه انسان ها نه یک زن با صفات زنانه
مى‏دانيد؛ واقعاً نمى‏دانيد چه لذتى دارد وقتى سياهى چادرم، دل مردهايى كه چشمشان به دنبال خوش‏رنگ‏ترين زن‏هاست را مى‏زند.

نمى‏دانيد چقدر لذت‏بخش است وقتى وارد مغازه‏اى مى‏شوم و مى‏پرسم: آقا! اينا قيمتش چنده؟ و فروشنده جوابم را نمى‏دهد؛ دوباره مى‏پرسم: آقا! اينا چنده؟ فروشنده كه محو موهاى مش‏كرده زن ديگرى است و حالش دگرگون است، من را اصلاً نمى‏بيند. باز هم سؤالم بى‏جواب مى‏ماند و من، خوشحال، از مغازه بيرون مى‏آيم.

نمى‏دانيد؛ واقعاً نمى‏دانيد چه لذتى دارد وقتى مردهايى كه به خيابان مى‏آيند تا لذت ببرند، ذره‏اى به تو محل
نمى‏گذارند.

نمى‏دانيد؛ واقعاً نمى‏دانيد چه لذتى دارد وقتى شاد و سرخوش، در خيابان قدم مى‏زنيد؛ در حالى كه دغدغه اين را نداريد كه شايد گوشه‏اى از زيبايى‏هاتان، پاك شده باشد و مجبور نيستيد خود را با دلهره، به نزديك‏ترين محل امن برسانيد تا هر چه زودتر، زيبايى خود را كنترل كنيد؛ زيبايى از دست رفته‏تان را به صورتتان باز گردانيد و خود را جبران كنيد.

نمى‏دانيد؛ واقعاً نمى‏دانيد چه لذتى دارد وقتى در خيابان و دانشگاه و... راه مى‏رويد و صد قافله دل كثيف، همره شما نيست.

نمى‏دانيد؛ واقعاً نمى‏دانيد چه لذتى دارد وقتى جولانگاه نظرهاى ناپاك و افكار پليد مردان شهرتان نيستيد.

نمى‏دانيد؛ واقعاً نمى‏دانيد چه لذتى دارد وقتى كرم قلاب ماهى‏گيرى شيطان براى به دام انداختن مردان شهر نيستيد.

نمى‏دانيد؛ واقعاً نمى‏دانيد چه لذتى دارد وقتى مى‏بينى كه مى‏توانى اطاعت خدايت را بكنى؛ نه هوايت را.

نمى‏دانيد؛ واقعاً نمى‏دانيد چه لذتى دارد وقتى در خيابان راه مى‏رويد؛ در حالى كه يك عروسك متحرك نيستيد؛ يك انسان رهگذريد
.
نمى‏دانيد؛ واقعاً نمى‏دانيد چه لذتى دارد اين حجاب!
خدايا! لذتم مدام باد

نویسنده: زهرا قديانى‏

به قول یک شهید که در وصیت نامش نوشته بود :
خواهرم: دشمن از سیاهی رنگ چادر تو بیشتر از خون سرخ من میترسد
صلواتی بفرستید برای سلامتی و موفقیت تمامی خواهرانی که حجاب خودشون رو حفظ میکنند
و در آخر میگم خواهر من که داری برای دل امام زمان تلاش میکنی وحجابتو حفظ میکنی،
جون من جون خانواده من جون همه عزیزان من فدای شمایی که میدونم چه دارید میکشید

دوستان ازتون یه خواهش دارم
جان هر کی که دوست دارید این فایل رو هم دانلود کنید تا ببینید ولایت امیر المومنین و بی بی دو عالم چقدر به دردتون میخوره ، خواهشا دانلود کنید در حدود یه مگ و نیمه

فایل صوتی که خیلی تحت تاثیر قرارتون میده
مطمئن باشید که دشمن بی خودی خودش رو به آّب و آتش نمی زنه
که ترویج ب حجابی کنه حتماً و مطمئناً چیزهایی که دوستان گفتند یک
گوشه از ویژگی های حجاب بود
زهرا خانم راست میگن!
واقعا من همه اینها رو تجربه کردم ولی تابه حال بهشون دقت نکرده بودم!
من افتخار میکنم به چادرم و دوستش دارمHeart
اتفاقا هیچ سختی نداره..خیلی لذت بخشه که در هوای گرم تابستون گرما رو تحمل کنی ولی بدونی خدا از این حفظ حجابت و فرمان بُرداریت راضیه
اشاره 5 آیه شریفه قرآن کریم در آثار بارز و ظاهر رعايت حجاب از سوی زنان و دختران:

1- رعايت عفت و حجاب، مايه ی بهره مندی زنان از آمرزش الهی مي گردد.

(يا ايها النبي قل لازواجک بناتک و نساء المومنين يدنين عليهن من جلا بيبهن ... و کان الله غفوراً رحيماً) (سوره احزاب – 59)

2- رعايت حجاب و پوشش برای زنان و دختران حتی زنان سالمند در جهت خير و صلاح و سلامت آن هاست.

(و القواعد من النساء الاتي لا يرجون نکاحاً ... و ان يَستعفِفن خير لهن) (سوره نور – 60)

3- رعايت حجاب و پوشش مناسب، راهی براي شناخته شدن زنان آزاده و با شخصيت است.

(يا ايها النبي قل لازواجک بناتک و نساء المومنين ... ذلک ادني ان يعرفن) (احزاب – 59)

4- رعايت حجاب و پوشش مناسب زنان و دختران، مايه ی حفظ طهارت و پاکی مردان و زنان است.

(و اذا سألتموهن متاعا فسئلوهُن من وراء حجاب ذلکم اطهر لقلوبکم و قلوبهن) (احزاب – 53)

5- رعايت حجاب و پوشش زنان مايه ی مصونيت آنان از تعرض هوسرانان و سلامت يابی آن ها می شود.

(يا ايها النبي قل لازواجک بناتک و نساء المومنين يدنين عليهن ... ادني ان يعرفن فلايوذين) (احزاب – 59)
جوان خیلی آرام و متین به مرد نزدیک شد و با لحنی مودبانه گفت: ببخشید آقا! من می‌تونم یه کم به خانوم شما نگاه کنم و لذت ببرم؟

مرد که اصلا توقع چنین حرفی را نداشت و حسابی جا خورده بود، مثل آتشفشان از جا در رفت و میان بازار و جمعیت، یقه جوان را گرفت و عصبانی، طوری که رگ گردنش بیرون زده بود، او را به دیوار کوفت و فریاد زد.

مردیکه عوضی، مگه خودت ناموس نداری... خجالت نمی‌کشی؟

جوان امّا، خیلی آرام، بدون اینکه از رفتار و فحش‌های مرد عصبی شود و واکنشی نشان دهد، همان طور مودبانه و متین ادامه داد.

خیلی عذر می‌خوام، فکر نمی‌کردم این همه عصبی و غیرتی شین، دیدم همه بازار دارن بدون اجازه نگاه می‌کنن و لذت می‌برن، من گفتم حداقل از شما اجازه بگیرم که نامردی نکرده باشم... حالا هم یقمو ول کنین، از خیرش گذشتم.

مرد خشکش زد... همانطور که یقه جوان را گرفته بود، آب دهانش را قورت داد و زیر چشمی زنش را برانداز کرد...
ای کاش همه ی زنان مسلمان حجاب خود را رعایت میکردند
انسانی که بی مهابا زیبایی هایی که خداوند متعال در اختیار آنان قرار داده است را آویزه دست شیطان می کنند بدانند که که بزودی باید تاوان این گستاخی را بپردازند.
چشم

انسان فطرتا گرایش به زیبایی دارد و به آن جذب می شود و افرادی که دارای این خصیصه هستند خواه ناخواه مورد توجه واقع شده و دیگران به آنان اشتیاق پیدا می کنند.

زیبایی از نعمت های ویژه ای است که جلوه و نمود آن بیشتر از بسیاری از نعمت های آشکار و پنهان الهی است. این نعمت الهی در نگاه اوّل ممکن است تنها یک نعمت صرفاً ظاهری به حساب آید. امّا باید توجه داشت که در ورای این ظاهر زیبا، جمال باطنی نیز وجود دارد.

رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند: از زیبارویان پیوسته طلب خیر کنید، زیرا زیبایی صورت نشانه آن است که افعال آنها هم نیکو باشد و در بعضی از فرمایشات اهل بیت علیهم السّلام این نعمت را یکی از مؤلفه های کمال فردی معرفی شده است. امام صادق علیه السّلام : هر کس این سه خصلت را دارد، فردی کامل است. 1ـ عقل 2ـ زیبایی و 3ـ نیکو سخن گفتن.( تخف العقول ص 303)

پس نگاه یک سویه به این عنایت الهی و توجه به بعد ظاهری آن، در بسیاری موارد به کبر و خودپسندی منجر می شود. و در حقیقت آفت این نعمت همین بالیدن به خویشتن و فراموشی صاحب نعمت و خالق است. در این باره به سخنان گهرباری از نبی گرامی اسلام صلی الله علیه و آله توجه نمائید.
ما به علت اینکه در دنیا صاحبان نعمت و قدرت هستیم، اگر معادی هم باشد به همین دلیل که در دنیا به ما داده اند، در آخرت هم بهره مند خواهیم شد. خصوصیاتی در خود ما بوده که این ها را به ما داده اند
1ـ رسول گرامی صلی الله علیه و آله و سلم به امیرالمؤمنین علی علیه السّلام می فرمایند : .... آسیب زیبایی ، بالیدن به خود است ... ( تحف العقول ، ص 21 )

2ـ رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند: آفت جمال و نیکوی ، تکبّر ورزیدن است.( اسرار التوحید ، ص 465 )

3ـ پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند: آفت جمال، تکبّر و خوش آمدن از خویش است.( نزهة النواظر ، ص 80 )

تکبّر عبارت است از عصیان در برابر نعمتی که به تو داده شده و آن را حقّ خویش می دانی که اگر ما عزیز نبودیم ، اینها را به ما نمی دادند. به همین دلیل است که بعضی از اهل قدرت می گویند: «وَلَئِن رُّجِعْتُ إِلَى رَبِّی إِنَّ لِی عِندَهُ لَلْحُسْنَى»( فصلت 50 ) ما به علت اینکه در دنیا صاحبان نعمت و قدرت هستیم، اگر معادی هم باشد به همین دلیل که در دنیا به ما داده اند، در آخرت هم بهره مند خواهیم شد. خصوصیاتی در خود ما بوده که این ها را به ما داده اند.

برای درمان این آفت بزرگ لازم است به دو نکته توجه داشته باشیم ؛
زندگی با چشم‌های بسته (1)

الف ـ کبر از آنجا آغاز می شود که خیال می کنیم آنچه به ما داده اند ملاک افتخار ماست. چیزهایی در ما بوده و باید همه چیز به ما وابسته باشد. ما بزرگ بوده ایم. امّا اگر بدانیم که ما فقیر مطلق هستیم و هرچه هست ( از اصل وجود تا تمامی نعمت ها ) از اوست دیگر جایی برای خودپسندی باقی نمی ماند. «یَا أَیُّهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَاء إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ »( 15 فاطر ) ای مردم، شمائید که به خدا نیازمندید، و خداست که بی نیاز است و کارهایش همه پسندیده و زیباست.

ب ـ این دنیا براساس بیهودگی خلق نشده است و تمامی زوایای این خلقت عظیم بر پایه حکمت خالق آن بناشده است. پس قطعاً در مقابل هر نعمتی که داده شده، مسئولیت و پرسشی خوابیده است. «ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِیمِ ».( تکاثر 8 ) سپس آن روز که دوزخ را بنگرید، درباره هر نعمتی که به شما ارزانی شده است از شما سؤال خواهد شد.

پس این نعمت از پروردگار متعال بریده نشده و به ما هم برنگشته است بلکه نعمت ها مال اوست و به او هم برمی گردد و ما تنها حاملان آنها هستیم که باید این بار امانت را به جای خود برگردانیم. با این توجّهات دیگر کبری نمی ماند .

بنابراین وظیفه خوبرویان این است که از آفت این نعمت غافل نشوند تا دچار کبر و خودپسندی نگردند و تلاش برای بجاآوردن صحیح و کامل مسئولیتی باشند که در مقابل این نعمت وجود دارد. که آن مسئولیت حیاء و عفت است. مولا امیرالمؤمنین علیه السّلام می فرمایند: زکاة الجمال العفاف (تضنیف غرر الحکم ، ص 105 و مستدرک الوسایل ج 7 ص 46 )
این زیبایی به ویژه برای زنان سرمایه است و طبیعت هر سرمایه ای آن است که از یک سو سودمند و از سوی دیگر، فسادانگیز است که در حقیقت، لطافت و زیبایی و جوانی با عفت پیشگی ماندگار می شود
حیاء و عفت از تمامی انسان ها نیکو و لازم است و از زیبارویان نیکوتر و لازم تر و در روایات آن را وسیله رسیدن به هر زیبایی دانسته اند .

امام علی علیه السّلام می فرمایند : حیاء وسیله رسیدن به هر زیبایی است.( تحف العقول ، 79 ) در نتیجه فردی که از چهره ای زیبا برخوردار است از یک طرف برای رسیدن به زیبایی ها لازم است به رعایت عفّت بپردازند. و از سوی دیگر برای حفظ حریم خود و دیگران، حیاء را سرلوحه کارهای خویش قرار بدهد. پرواضح است اگر این افراد بخواهند، می توانند با دام چهره زیبای خود، بسیاری از زندگیها را به راحتی بهم زده و ردّ پایی از خود در دلها و ذهنها باقی بگذارند که آثار شوم این امر، هم در دنیا و هم در آخرت دامن گیر وی خواهد شد.

شکر این نعمت این است که آنرا در مسیر جلب انسان ها و هدایت ایشان به سوی خداوند قرار دهید. انبیای الهی زیبا بودند و این موضوع باعث توجه و عشق انسان ها به ایشان بوده است و همین علاقه مندی زمینه و ابزار مهمی برای هدایت مردم به شمار می رفته است. خدای متعال اگر انبیای خویش را از میان افراد زشت انتخاب می کرد آنها نمی توانستند این تأثیر را داشته باشند و مردم به آنها اقبال لازم را نشان نمی دادند. شما حساب کنید مردم سخن خوب را از فرد زشت منظر بهتر می پذیرند یا از فرد زیبا. کسی که زیبا است بهتر می تواند در دلها اثر بگذارد و رفتار و گفتار او می تواند مایه هدایت باشد.

همانطور که شاهدیم که نوجوانان و جوانان هنر پیشه های خوش سیما را الگویی برای خود قرار می دهند و در هر زمینه ای سعی در تقلید از ایشان دارند .
کودک چشم

اما افسوس که بسیاری از آنان به زیبای جمال خود غره گشته و اصلا متوجه نقش تأثیر گذار خود در جامعه نیستند و مسؤلیت سنگین خود را در مقابل نعمتی که به آن ها داده شده است را نادیده می گیرند .

بسیاری از زیبا رویان راه به بیراهه می روند و مستند از توجهات اطرافیان و غافلند از قیامت ای کاش نمی گذاشتند در سایه ی کبر و غرور سیرت زیبایشان به زشتی گناه آلوده شده و تباه شود .

این زیبایی به ویژه برای زنان سرمایه است و طبیعت هر سرمایه ای آن است که از یک سو سودمند و از سوی دیگر، فسادانگیز است که در حقیقت، لطافت و زیبایی و جوانی با عفت پیشگی ماندگار می شود.

روح عفاف، کنترل کننده رفتار و متانت است که با حیا زیباتر می شود. خداوند در قرآن، دختران شعیب را نمادی از عفاف معرفی می کند و عفت ورزی آنان را با واژه «تَمْشی عَلَی اسْتِحیاءٍ، حرکت و راه رفتن او در کمال حیا و عفت»، بیان می دارد و نجابت آنان را به دلیل نوع راه رفتنشان در حضور حضرت موسی تحسین می کند.

دختر شعیب در بازگشت به پدر گفت: پدر، او (حضرت موسی) را به خدمت گیر که او خدمتگزاری نیرومند و امانتدار است.

حضرت شعیب گفت: نیروی وی را به کشیدن دلوها شناختم، ولی امانتداری او را چگونه شناختی؟
کسانی که بی مهابا زیبایی هایی که خداوند متعال در اختیار آنان قرار داده است را آویزه دست شیطان می کنند بدانند که که بزودی باید تاوان این گستاخی را بپردازند
دختر گفت: موسی در بازگشت گفت: راه را به من نشان بده و خودت از پشت سر بیا، زیرا ما آل یعقوب به پشت زنان نظر نمی افکنیم. بدین گونه او به خاطر پرواپیشگی، به امانتداری شناخته شد.

بهره گیری منحرف و مخدوش از «زیبایی و جمال نیکو» به عنوان بهترین موهبت الهی، کفران نعمتی است که از فرجام آن باید ترسید .

کسانی که بی مهابا زیبایی هایی که خداوند متعال در اختیار آنان قرار داده است را آویزه دست شیطان می کنند بدانند که بزودی باید تاوان این گستاخی را بپردازند.

یک حکایت جالب

مولوی در دفتر پنجم مثنوی، در این باره حکایتی چنین دارد: «روزی حکیمی برای گشت و گذار روانه صحرا شد و در آن دشت جان افزا، طاووسی را دید که پرهای خود را می کَند. حکیم که از کار او تعجب کرده بود، دلیل این امر را می پرسد و می افزاید: چگونه راضی می شوی که چنین زیورهای زیبایی را از خود دور کنی و روی خاک بریزی؟! هیچ می دانی که حافظان و قاریان قرآن، پرهای تو را میان قرآن کریم می نهند و مردم برای پرهای تو ارزش فراوانی قائل می شوند؟ طاووس در پاسخ می گوید: ای حکیم! هیچ می دانی که به خاطر همین پرهای زیبا و رنگارنگ، چه بلاها که از سوی مردمان به من می رسد و بر اثر طمع آنها، چه گرفتاری ها که در من پدید آمده است».

ای بسا صیاد بی رحمت مدام بهر این پرها نهد هر سُوم دام

چند تیرانداز بهر بال ها تیر سوی من کشد اندر هوا

از این حکایت می توان استفاده کرد که نعمت های دنیوی، ارزش دل بستگی ندارد و حتی نمی توان به جذاب ترینِ این نعمت ها که زیبایی است، بالید و فخر فروخت؛ زیرا نعمت زیبایی به طور طبیعی سبب «طمع ورزی» دیگران می شود و مشکلات فراوانی را برای شخص در پی خواهد داشت.

مولانا در مثنوی خویش چنین می سراید:

دشمن طاووس آمد پرّ او ای بسا شه را بکشته فرّ او

گفت من آن آهُوَم کز ناف من ریخت این صیاد، خون صاف من

ای من آن روباه صحرا کز کمین سر بریدندش برای پوستین

ای من آن پیلی که زخم پیل بان ریخت خونم از برای استخوان

منابع : وبلاگ آموزه
برادر مسلمان!
بی اعتنایی شما
و حفظ نگاه شما
موجب حفظ حجاب خواهران خواهد شد.
وصیت نامه شهیدعلی اصغر پور فرح آبادی

!!

سانی که بی مهابا زیبایی هایی که خداوند متعال در اختیار آنان قرار داده است را آویزه دست شیطان می کنند بدانند که که بزودی باید تاوان این گستاخی را بپردازند.
چشم

انسان فطرتا گرایش به زیبایی دارد و به آن جذب می شود و افرادی که دارای این خصیصه هستند خواه ناخواه مورد توجه واقع شده و دیگران به آنان اشتیاق پیدا می کنند.

زیبایی از نعمت های ویژه ای است که جلوه و نمود آن بیشتر از بسیاری از نعمت های آشکار و پنهان الهی است. این نعمت الهی در نگاه اوّل ممکن است تنها یک نعمت صرفاً ظاهری به حساب آید. امّا باید توجه داشت که در ورای این ظاهر زیبا، جمال باطنی نیز وجود دارد.

رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند: از زیبارویان پیوسته طلب خیر کنید، زیرا زیبایی صورت نشانه آن است که افعال آنها هم نیکو باشد و در بعضی از فرمایشات اهل بیت علیهم السّلام این نعمت را یکی از مؤلفه های کمال فردی معرفی شده است. امام صادق علیه السّلام : هر کس این سه خصلت را دارد، فردی کامل است. 1ـ عقل 2ـ زیبایی و 3ـ نیکو سخن گفتن.( تخف العقول ص 303)

پس نگاه یک سویه به این عنایت الهی و توجه به بعد ظاهری آن، در بسیاری موارد به کبر و خودپسندی منجر می شود. و در حقیقت آفت این نعمت همین بالیدن به خویشتن و فراموشی صاحب نعمت و خالق است. در این باره به سخنان گهرباری از نبی گرامی اسلام صلی الله علیه و آله توجه نمائید.
ما به علت اینکه در دنیا صاحبان نعمت و قدرت هستیم، اگر معادی هم باشد به همین دلیل که در دنیا به ما داده اند، در آخرت هم بهره مند خواهیم شد. خصوصیاتی در خود ما بوده که این ها را به ما داده اند
1ـ رسول گرامی صلی الله علیه و آله و سلم به امیرالمؤمنین علی علیه السّلام می فرمایند : .... آسیب زیبایی ، بالیدن به خود است ... ( تحف العقول ، ص 21 )

2ـ رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند: آفت جمال و نیکوی ، تکبّر ورزیدن است.( اسرار التوحید ، ص 465 )

3ـ پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند: آفت جمال، تکبّر و خوش آمدن از خویش است.( نزهة النواظر ، ص 80 )

تکبّر عبارت است از عصیان در برابر نعمتی که به تو داده شده و آن را حقّ خویش می دانی که اگر ما عزیز نبودیم ، اینها را به ما نمی دادند. به همین دلیل است که بعضی از اهل قدرت می گویند: «وَلَئِن رُّجِعْتُ إِلَى رَبِّی إِنَّ لِی عِندَهُ لَلْحُسْنَى»( فصلت 50 ) ما به علت اینکه در دنیا صاحبان نعمت و قدرت هستیم، اگر معادی هم باشد به همین دلیل که در دنیا به ما داده اند، در آخرت هم بهره مند خواهیم شد. خصوصیاتی در خود ما بوده که این ها را به ما داده اند.

برای درمان این آفت بزرگ لازم است به دو نکته توجه داشته باشیم ؛
زندگی با چشم‌های بسته (1)

الف ـ کبر از آنجا آغاز می شود که خیال می کنیم آنچه به ما داده اند ملاک افتخار ماست. چیزهایی در ما بوده و باید همه چیز به ما وابسته باشد. ما بزرگ بوده ایم. امّا اگر بدانیم که ما فقیر مطلق هستیم و هرچه هست ( از اصل وجود تا تمامی نعمت ها ) از اوست دیگر جایی برای خودپسندی باقی نمی ماند. «یَا أَیُّهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَاء إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ »( 15 فاطر ) ای مردم، شمائید که به خدا نیازمندید، و خداست که بی نیاز است و کارهایش همه پسندیده و زیباست.

ب ـ این دنیا براساس بیهودگی خلق نشده است و تمامی زوایای این خلقت عظیم بر پایه حکمت خالق آن بناشده است. پس قطعاً در مقابل هر نعمتی که داده شده، مسئولیت و پرسشی خوابیده است. «ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِیمِ ».( تکاثر 8 ) سپس آن روز که دوزخ را بنگرید، درباره هر نعمتی که به شما ارزانی شده است از شما سؤال خواهد شد.

پس این نعمت از پروردگار متعال بریده نشده و به ما هم برنگشته است بلکه نعمت ها مال اوست و به او هم برمی گردد و ما تنها حاملان آنها هستیم که باید این بار امانت را به جای خود برگردانیم. با این توجّهات دیگر کبری نمی ماند .

بنابراین وظیفه خوبرویان این است که از آفت این نعمت غافل نشوند تا دچار کبر و خودپسندی نگردند و تلاش برای بجاآوردن صحیح و کامل مسئولیتی باشند که در مقابل این نعمت وجود دارد. که آن مسئولیت حیاء و عفت است. مولا امیرالمؤمنین علیه السّلام می فرمایند: زکاة الجمال العفاف (تضنیف غرر الحکم ، ص 105 و مستدرک الوسایل ج 7 ص 46 )
این زیبایی به ویژه برای زنان سرمایه است و طبیعت هر سرمایه ای آن است که از یک سو سودمند و از سوی دیگر، فسادانگیز است که در حقیقت، لطافت و زیبایی و جوانی با عفت پیشگی ماندگار می شود
حیاء و عفت از تمامی انسان ها نیکو و لازم است و از زیبارویان نیکوتر و لازم تر و در روایات آن را وسیله رسیدن به هر زیبایی دانسته اند .

امام علی علیه السّلام می فرمایند : حیاء وسیله رسیدن به هر زیبایی است.( تحف العقول ، 79 ) در نتیجه فردی که از چهره ای زیبا برخوردار است از یک طرف برای رسیدن به زیبایی ها لازم است به رعایت عفّت بپردازند. و از سوی دیگر برای حفظ حریم خود و دیگران، حیاء را سرلوحه کارهای خویش قرار بدهد. پرواضح است اگر این افراد بخواهند، می توانند با دام چهره زیبای خود، بسیاری از زندگیها را به راحتی بهم زده و ردّ پایی از خود در دلها و ذهنها باقی بگذارند که آثار شوم این امر، هم در دنیا و هم در آخرت دامن گیر وی خواهد شد.

شکر این نعمت این است که آنرا در مسیر جلب انسان ها و هدایت ایشان به سوی خداوند قرار دهید. انبیای الهی زیبا بودند و این موضوع باعث توجه و عشق انسان ها به ایشان بوده است و همین علاقه مندی زمینه و ابزار مهمی برای هدایت مردم به شمار می رفته است. خدای متعال اگر انبیای خویش را از میان افراد زشت انتخاب می کرد آنها نمی توانستند این تأثیر را داشته باشند و مردم به آنها اقبال لازم را نشان نمی دادند. شما حساب کنید مردم سخن خوب را از فرد زشت منظر بهتر می پذیرند یا از فرد زیبا. کسی که زیبا است بهتر می تواند در دلها اثر بگذارد و رفتار و گفتار او می تواند مایه هدایت باشد.

همانطور که شاهدیم که نوجوانان و جوانان هنر پیشه های خوش سیما را الگویی برای خود قرار می دهند و در هر زمینه ای سعی در تقلید از ایشان دارند .
کودک چشم

اما افسوس که بسیاری از آنان به زیبای جمال خود غره گشته و اصلا متوجه نقش تأثیر گذار خود در جامعه نیستند و مسؤلیت سنگین خود را در مقابل نعمتی که به آن ها داده شده است را نادیده می گیرند .

بسیاری از زیبا رویان راه به بیراهه می روند و مستند از توجهات اطرافیان و غافلند از قیامت ای کاش نمی گذاشتند در سایه ی کبر و غرور سیرت زیبایشان به زشتی گناه آلوده شده و تباه شود .

این زیبایی به ویژه برای زنان سرمایه است و طبیعت هر سرمایه ای آن است که از یک سو سودمند و از سوی دیگر، فسادانگیز است که در حقیقت، لطافت و زیبایی و جوانی با عفت پیشگی ماندگار می شود.

روح عفاف، کنترل کننده رفتار و متانت است که با حیا زیباتر می شود. خداوند در قرآن، دختران شعیب را نمادی از عفاف معرفی می کند و عفت ورزی آنان را با واژه «تَمْشی عَلَی اسْتِحیاءٍ، حرکت و راه رفتن او در کمال حیا و عفت»، بیان می دارد و نجابت آنان را به دلیل نوع راه رفتنشان در حضور حضرت موسی تحسین می کند.

دختر شعیب در بازگشت به پدر گفت: پدر، او (حضرت موسی) را به خدمت گیر که او خدمتگزاری نیرومند و امانتدار است.

حضرت شعیب گفت: نیروی وی را به کشیدن دلوها شناختم، ولی امانتداری او را چگونه شناختی؟
کسانی که بی مهابا زیبایی هایی که خداوند متعال در اختیار آنان قرار داده است را آویزه دست شیطان می کنند بدانند که که بزودی باید تاوان این گستاخی را بپردازند
دختر گفت: موسی در بازگشت گفت: راه را به من نشان بده و خودت از پشت سر بیا، زیرا ما آل یعقوب به پشت زنان نظر نمی افکنیم. بدین گونه او به خاطر پرواپیشگی، به امانتداری شناخته شد.

بهره گیری منحرف و مخدوش از «زیبایی و جمال نیکو» به عنوان بهترین موهبت الهی، کفران نعمتی است که از فرجام آن باید ترسید .

کسانی که بی مهابا زیبایی هایی که خداوند متعال در اختیار آنان قرار داده است را آویزه دست شیطان می کنند بدانند که بزودی باید تاوان این
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع