تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: تاپیکی جامع پیرامون فضائل و نحوه "نماز شب" و سحرگاه ؛بهترین زمان مناجات با خدا
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
من خودم به شخصه زمانی که نماز شبم رو هر شب می خوندم،تاثیرش رو کاملا حس می کردم.آدم اصلا طرف گناه نمیره یا خیلی کم.منی که همیشه آهنگ گوش می دادم اصلا نمی تونستم طرف آهنگ برم حتی!خیلی آدم رو از گناه حفظ می کنه.یه جورایی معنویت رو در زندگیت حس می کنیSmileاما کاش آدم توفیق داشته باشه و هر شب بتونه بخونهSad
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
حضرت علی (علیه السلام) در خطبه ی 193 در فراز دوم در مورد شب پرهیزگاران به همام می فرماید
قرآن را جزء جزء و با تفکر و اندیشه میخوانند با قرآن جان خود را محزون وداروی درد خود را میابند.
وقتی به آیه ای برسندکه تشویقی در آن است با شوق و طمع بهشت به آن روی می آورند و با جان پر شوق در آن خیره میشوند گمان میبرند که نعمتهای بهشت در برابر دیدگانشان قرار دارد.
و هرگاه که به آیه ای میرسند که ترس از خدا در آن باشد گوش دل به آن میسپارند و گویا صدای بر هم خوردن شعله های آتش در گوششان طنین افکن است .
پس قامت خود را به شکل رکوع خم کرده پیشانی و دست و پا بر خاک مالیده و از خدا آزادی خود را از آتش جهنم می خواهند.
پیشنهاد میدم این خطبه رو حتما بخونید.
اگر آن گونه که مولایم وصف کرده باشیم به بزرگترین نعمت خالق یعنی دیدار جمال او خواهیم رسید ان شا الله.
آدمی اگر در بهشت هم باشد ولی از دیدار حق محروم باشد با جهنم فرقی نمیکند ( آیت الله جوادی آملی)(البته جمله اینگونه نبود اصل جمله یادم نبود ولی مفهومش همین بود)
صلوات
یا حق

ذکری که همپای نماز شب است!

حجت‌الاسلام فاطمی‌نیا با بیان اینکه «آیت‌الله حق‌شناس» از مجتهدین شیعه بودند، اظهار داشت: ایشان در «مسجد امین الدوله» هنگامی که هنوز دورو بر ایشان شلوغ نشده بود، به من گفتند: «داداش جون، چهار تا اجازه اجتهاد دارم».
به گزارش مشرق مـراسم پنجمین سالگرد ارتحال عارف ربانی آیت‌الله عبدالکریم حق‌شناس امروز (سه شنبه 9 خرداد) در مسجد دانشگاه تهران از ساعت 15:30 تا 17:30 با حضور علما،‌طلاب و دانشجویان برگزار شد.

در ابتدای مراسم کریم منصوری به قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید پرداخت.

حجت‌الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به آیه «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُواْ وَ الَّذِینَ هَاجَرُواْ وَ جَاهَدُواْ فِی سَبِیلِ اللّهِ أُوْلَـئِکَ یَرْجُونَ رَحْمَتَ اللّهِ وَ اللّهُ غَفُورٌ رَّحِیمٌ»، آیت‌الله حق شناس را مصداق این آیه دانست و بیان داشت: آیت الله عبدالکریم حق‌شناس به تمام معنای کلمه تجسم ایمان بودند، چرا که در پرتو ایمان انسان به رفتار شیاسته آراسته می‌شود و ایمان در فضائل اخلاقی تجلی پیدا کرده و در عمل صالح عینیت می‌یابد.

وی با بیان اینکه انسان‌های فرهیخته‌ای که محضر صفات ذات اقدس الهی هستند، در اثر ایمان گوهر گرانبهای محبت الهی را به دست می‌آورند، افزود: فضائل اخلاقی در چهره ایمان و جمال ملکوتی آیت الله حق‌شناس نمودار بود و در این عالم بزرگوار اثری از منیت و خودبینی را مشاهده نمی‌کردید.

حجت‌الاسلام ابوترابی با بیان اینکه شیخ عبدالکریم حق شناس در تمام ابعاد و زوایای زندگانی خود به تمام معنای کلمه مهاجرت به الی الله پیدا کرده بود، اظهار داشت: در حیات زندگانی او لحظه‌ای درنگ و توقف را مشاهده نمی‌کردید، ایشان نزدیک به یک قرن جهاد کرد و لحظه‌ای از یاد خدا غافل نماند.

آیت الله حق شناس در اول مرداد 1386، شب ولادت علی اصغر(علیه السلام) در سن 86 سالگی دار دنیا را وداع گفت و پیکر پاکش را پس از تشییع در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام) به خاک سپردند.

[تصویر: 170474_225.jpg]

مجموعه سه جلدی کتاب «ز ملک تا ملکوت» شامل متن سخنرانی‌ها، تصاویر و همچنین دستور و آداب زیارت عاشورای مخصوصه معروف از این عارف در دسترس علاقه‌مندان است.

4 اجازه اجتهاد آیت‌الله حق‌شناس هنگام امامت‌مسجد «امین ‌الدوله»/ذکری به جای نماز شب!

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالله فاطمی‌نیا در پنجمین سالگرد ارتحال عالم ربانی «آیت‌الله عبدالکریم حق‌شناس» که عصر امروز در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه معارف الهیه در قدیم یا قرب معاصر و مخصوصاً در قدما به دو دسته علم مکاشفه و علم معامله تقسیم می‌شد، اظهار داشت: برخی از اسرار علم مکاشفه را اهل‌بیت علیهم‌السلام گاهی به خواص می‌گفتند و گاهی هم به اشاره که اهلش آن را پیدا کند، همانطور که قرآن کتابی است که همه از جمله عرب پابرهنه شترچران، ابن سینا و فارابی با توجه به درک خود از آن استفاده می‌کنند، این نشان از معجزه قرآن دارد.

وی علم مکاشفه را حیاط خلوت علم معامله دانست و افزود: علم معامله نیز به دو دسته تقسیم می‌شود؛ ظاهر و باطن، همچنین مکاشفه، شهود، کرامات و واردات الهیه حیاط خلوت علم مکاشفه است،‌ کسی می‌تواند معرفت و قرب الهی را به دست آورد که هر دو علم را با هم داشته باشد.

[تصویر: 170472_128.jpg]

* ترک محرمات و انجام واجبات شرط ورود به علم مکاشفه

حجت‌الاسلام فاطمی‌نیا با تاکید بر اینکه هر کس مکاشفه و شهود را منکر شود، بی‌سواد است، ابراز داشت: باید توجه داشت که واردات الهیه ناگهانی به وجود می‌آید، کسانی که خشک مذهبی می‌کنند و با همسر و فرزندانش بلد نیستند، به خوبی صحبت کند،‌ چطور انتظار دارد که واردات الهیه داشته باشد، انسان اول باید نماز و واجبات خود را انجام دهد و با ترک محرمات، آن گاه می‌تواند به حیاط خلوت مکاشفه راه پیدا کند.

*حجت‌الاسلام فاطمی‌نیا و شعری از حافظ

وی با اشاره به اینکه اگر انسانی توانست این کارها را انجام دهد، آن گاه باید به درون خود بنگرد که همچنان حسود، ‌بددل، بدبین و دنبال جیب مردم است، راه را به بیراهه رفته است، ادامه داد: من 125 بار به دیوان حافظ مراجعه کردم و این شعر حافظ را یادداشت کردم: «خاطرت کی رَقَم فیض پذیرد/ هیهات مگر از نقش پراکنده ورق ساده کنی».

*اسلام منعطف؛ آیاتی مانند بهجت و حق‌شناس تربیت می‌کند

این استاد اخلاق با بیان اینکه از غیرت اسلامی برخی از افراد خسته شده‌ام، گفت: اسلام این نیست که یقه را تا بالا کیپ کنند، یا ناخن را تا ته بگیرند، اگر اسلام این گونه بود، آیات بهجت و حق شناس در آن در تربیت نمی‌شد، اسلام محدود نیست، گستردگی آن بی‌نهایت است.

* ذکری که همپای نماز شب است!

وی با اشاره به اینکه مجهز شدت انسان به صفات عالیه منجر به کسب معرفت الهی می‌شود، افزود: درست است که خواندن نماز شب با کیفیت 11 رکعت، 70 بار استفغار و 40 انسان مومن را دعا کردن، وارد شده است،‌ اما همین اسلام می‌گوید، اگر دانشجویی فردا امتحان داشت یا زن کارمندی که کارهای خانه را انجام می‌دهد، شب خسته است و نمی‌تواند برای نماز شب بلند شود، اگر فرزندش از خواب بیدار شد و خواست شیر بخورد، یا باد دری را باز کرد و او بیدار شد،‌ ذکر «یا اکرم الاکرمین» را بگوید و دوباره بخوابد.

[تصویر: 170473_426.jpg]

حجت‌الاسلام فاطمی‌نیا با اشاره به زمان آشنایی خود با آیت‌الله حق‌شناس، بیان داشت: من ایشان را در سال 42 یا 43 هنگامی که تازه معمم شده بودم و هنوز موی صورتم در نیامده بود، دیدم، متاسفانه مردم ما بیشتر این علما را به زهد و تقوا می‌شناسند، پسر مرحوم آیت الله بهجت دردودلی را پیش من کرد و گفت: مردم عامه بیشتر، پدر من را به زهد و تقوا می‌شناسند، در حالی که آیت الله بهجت از کبائر حوزه به مدت 40 سال در فقه و اصول بود.

وی با بیان اینکه آیت الله حق‌شناس از مجتهدین شیعه و از کبائر علمی حوزه بودند، ادامه داد: ایشان در «مسجد امین الدوله» هنگامی که هنوز دورو بر ایشان شلوغ نشده بود، به من گفتند: «داداش جون، چهار تا اجازه اجتهاد دارم».

راستی من نماز قضا زیاد دارم و الان دارم اونهارو بجا میارم واسه همین نماز شب نمیخونم
هر وقت هم میخوام از کسی بپرسم که نماز شب بهتره بخونیم یا نماز قضا یادم نمیمونه بپرسم
اگه کسی میدونه جوابم رو یا در پیام خصوصی یا در همین پست بده که اگه کسی شرایط منرو داره بدونه باید چکار کنه
صلوات
یا الله
(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۲:۱۵)mohammad reza نوشته است: [ -> ]راستی من نماز قضا زیاد دارم و الان دارم اونهارو بجا میارم واسه همین نماز شب نمیخونم
هر وقت هم میخوام از کسی بپرسم که نماز شب بهتره بخونیم یا نماز قضا یادم نمیمونه بپرسم
اگه کسی میدونه جوابم رو یا در پیام خصوصی یا در همین پست بده که اگه کسی شرایط منرو داره بدونه باید چکار کنه
صلوات
یا الله

بسم الله
.
دوست عزیز کسی که نماز قضا دارد میتواند نماز مستحبی بخواند....
بسم الله الرحمن الرحیم

در برنامه سمت خدا که آقای فرحزاد روزهای دوشنبه می آمدند نکته ای در مورد نماز شب می گفتند:

اگر کسی نمی تواند یازده رکعت نماز شب را بخواند، سه رکعت آخر آنرا بخواند و باز اگر نمی تواند یک رکعت آخر را بخواند .آیت الله وحید خراسانی می فرمایند :از بعد از نماز عشا تا اذان صبح می توان نماز شب را به نیت ادا خواند. ولی عموم فقها می فرمایند که وقت ادای آن از نیمه شب است. نماز شب کوچکتری است بنام نماز وتیره که همان نافله ی عشا است .این نماز نشسته است و مثل نماز صبح است . شما از این نماز شب کوچک شروع کنید تا به نماز کامل شب برسید .
علیک سلام آقای محمد رضا
نقل قول:راستی من نماز قضا زیاد دارم و الان دارم اونهارو بجا میارم واسه همین نماز شب نمیخونم
صلوات
یا الله
نماز قضا واجبه ولی نماز شب مستجبه.
همینطور که ایشون گفتن مانعی نیست که شما در کنار خوندن نماز قضاتون نماز شب هم بخونید.
بسم رب المهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
سلام علیکم

چرا شبها نمى خوابى

به ((ربيع بن خثيم )) گفتند:
چرا شبها نمى خوابى ؟ گفت : مى ترسم دشمن (خواب ) بر من هجوم آورد و در خواب بمانم (و از فيض نماز شب محروم شوم ).(68)

وصيّت كرد سجّاده اش را با او دفن كنند

حضرت آيت اللّه العظمى مرعشى نجفى رحمه الله عليه به فرزندش وصيت كرد:
سجّاده اى كه 70 سال بر روى آن نماز شب به جا آورده ام ، و تسبيحى از تربت امام حسين عليه السلام كه با آن در سحرها به عدد دانه هايش استغفار كرده ام با من دفن شود.(69)

هرگز حتى در ليلة الهرير نمازشبم را ترك نكردم

على عليه السلام فرمود:
از وقتى كه از رسول خدا صلى الله عليه و آله شنيدم كه فرمود: ((نماز شب نور است )) هرگز نماز شب را ترك نكردم . ابن گوّاه پرسيد: حتى در ليلة الهرير؟

حضرت فرمود: حتى در ليلة الهرير(70) نماز شبم ترك نشد.(71)

نفيسه عروس امام صادق عليه السلام
نفيسه دختر حسن بن زيد، و زيد فرزند امام حسن مجتبى عليه السلام است همسر اسحاق فرزند امام صادق عليه السلام است .

برادر زاده (72) نفيسه مى گويد: چهل سال تمام عمّه ام را خدمت كردم و در اين مدّت نديدم كه شبى بخوابد، يا روزى افطار كند پيوسته شبها را به قيام و روزها را به روزه مى گذراند.
به او مى گفتم : چرا با خود مدارا نمى كنى ؟

پاسخ مى داد: چگونه با نفسم مدارا كنم با اين كه راهى سخت و گردنه هايى در پيش دارم كه از آنها نمى گذرند مگر مردمان رستگار.(73)

نماز شب نخوانده بود گريه مى كرد
حجت الاسلام على محدّث زاده درباره پدرش مرحوم حاج شيخ عبّاس ‍ قمى (ره ) مى گويد:

يك روز صبح پدرم برخاست و شروع به گريه كردن نمود، از او پرسيدم : چرا اشك مى ريزيد؟
فرمود: براى اين كه ديشب نماز شب نخواندم !

گفتم : پدر جان ! نماز شب كه مستحب است و واجب نيست ، شما كه ترك واجب نكرده ايد و حرامى به جا نياورده ايد، چرا اين طور نگرانيد؟
فرمود: فرزندم ! نگرانى من از اين است كه من چه كرده ام كه بايد توفيق نماز شب خواندن از من سلب شود؟(74)

كسى كه براى خشنودى خدا نماز شب بخواند

رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
هر گاه بنده اى شب هنگام از خواب برخيزد و در حالى كه هنوز (آثار) سنگينى خواب در چشمان او باقى است ، براى خشنودى خداوند نماز شب بخواند، پروردگار متعال به ملائكه اش مباهات مى كند و مى فرمايد: آيا نمى بينيد بنده مرا كه در نيمه شب از بستر خواب برخاست و به خاطر خواندن نمازى كه بر او واجب نكرده ام ، خواب شيرين را رها كرد؟ پس ‍ شاهد باشيد كه او را آمرزيده ام .(75)

درخواست مهلت براى خواندن نماز و...

در عصر روز تاسوعا وقتى كه دشمن تصميم گرفت حمله بر لشكريان امام حسين عليه السلام را آغاز كند، حضرت به برادرش ((اباالفضل عليه السلام )) فرمود:
((به سوى آنان برو و اگر مى توانى كار را به فردا واگذار، تا امشب را به نماز و نيايش و طلب آمرزش از او سپرى كنيم ، خدا مى داند كه من نماز، تلاوت قرآن ، بسيارىِ دعا و درخواست آمرزش را دوست دارم .))(76)

حضرت امام حسن عسكرى عليه السلام مى فرمايند:

رسيدن به لقاى خداوندى سفرى است كه تنها مركب راهوار آن شب زنده دارى است .(77)

68-رساله لقاءاللّه : ص 109.
69-وصيت نامه آيت اللّه مرعشى نجفى : ص 19.

70-ليلة الهرير: شبى كه سخت ترين شب جنگ صفين بود و در لغت به زوزه سگ گفته شود (سپاه معاويه در آن شب در زير ضربات سپاه على عليه السلام همچون سگ زوزه مى كشيد).
71-بحارالانوار: ج 41، ص 17.

72-زينب دختر يحيى متوّج .
73-داستانهاى نماز: ص 73.

74-اصحاب امام صادق عليه السلام : ص 16.
75-ارشاد القلوب (ديلمى ): ج 2، ص 15، باب 22.

76-مقتل الشمس : ص 179 - 180.
77-اسرار الحكم سبزوارى : ص 497.

كتاب : داستانهاى شيرين از نماز شب
مؤلف : سيد عبدالله حسينى

صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ

وَ افْعَلْ بِي مَا أَنْتَ أَهْلُهُ‏وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى رَسُولِهِ
وَ الْأَئِمَّةِ الْمَيَامِينِ مِنْ آلِهِ )أَهْلِهِ( وَ سَلَّمَ تَسْلِيماً )کَثِيراً.

درود فرست بر محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و آل محمد (علیه السلام)
و با من آن کن که لایق حضرت توست .

اللهم صل علي محمد ال محمد و عجل فرجهم
و لعنة الله على عدائهم اجمعين و جعلنا من خير أنصاره

و أعوانه و المستشهدين بين يديه
واللهم عجل الوليك الفرج.
بسم رب المهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
سلام علیکم[/b]
(۱۰/خرداد/۹۱ ۱۲:۱۵)mohammad reza نوشته است: [ -> ]بسم الله الرحمن الرحیم
سلامراستی من نماز قضا زیاد دارم و الان دارم اونهارو بجا میارم واسه همین نماز شب نمیخونم
صلوات
یا الله
بهترین جواب;
(۹/دی/۸۹ ۰:۳۰)pid='3989 نوشته است: [ -> ]سلام علی جان و بقیه دوستانی که این مطلب را می خوانید:
در یکی از ارسال های دوستی نوشته است:
نقل قول:محدث عظیم و سالک وارسته، مرحوم مجلسی اوّل می‌فرماید: «در اوایل جوانی مایل بودم، نماز شب بخوانم امّا نماز قضا بر عهده‌ام بود و به همین دلیل احتیاط می‌کردم و نمی‌خواندم. خدمت شیخ بهائی(رحمة الله علیه) عرض نمودم، فرمود: «نماز قضا بخوان.» امّا من با خود می‌گفتم نماز شب ويژگي‌هاي خاصّ خود را دارد و با نمازهای واجب فرق می‌کند. یک شب بالای پشت بام خانه‌ام در خواب و بیداری بودم که امام زمان(علیه السلام) را در بازار خربزه فروشان اصفهان در کنار مسجد جامع دیدم. با شوق و شعف نزد او رفتم و سؤالاتی کردم از جمله خواندن نماز شب. فرمود: «نماز قضا بخوان!»
شما را که نمی دونم، ولی من فکر کنم باید نیتم را در مورد نماز دو رکعتی آغاز نیمه شب عوض کنم.
یعنی از "نماز شب" به "نماز قضا".
در ضمن اینقدر نماز قضا دارم که فکر نکنم حالا حالاها نوبت به نماز شب برسد. :s
(۹/دی/۸۹ ۷:۵۵)pid='4004 نوشته است: [ -> ]نماز شب بیشتر زمانش مهمه که البته بهتره نزدیک به اذان صبح باشه. خود عمل بلند شدن از خواب در وقتی که همه در خوابند برای عبادت خدا مهمه. حالا پاشیم نماز قضا بخونیم. فرقی نمیکنه. البته من تضادی بین خوندن نماز قضا و نماز شب نمی بینم. خودم هنوز توفیق نداشتم برای نماز شب اما به فکرش هستم تا ببینم چی میشه.
اما به راحتی میشه هم نماز قضا خوند هم نماز شب. نیمه شب که بلند شدیم، هم نماز شب بخونیم به ساده ترین حالتش و هم نماز قضا.
روزه های مستحبی خیلی مهمی در طول سال هست. نمیشه بگی من روزه قضا دارم نمی تونم روزه مستحبی بگیرم. روزه بگیر اما نیت قضا داشته باش. مهم روزه گرفتن در اون روزهاست.
(A)چهل نکته درباره مومن از نگاه علی (علیه السلام) ، خود را محک بزنیم.

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-4845.htmlکره یا دوغ مسئله این است!!!!!!! (پیرامون سحر و نماز شب)
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-12214.htmlنماز شب بهترین وقت برای راز و نیز با خدا

وَ الْأَئِمَّةِ الْمَيَامِينِ مِنْ آلِهِ )أَهْلِهِ( وَ سَلَّمَ تَسْلِيماً )کَثِيراً.
و لعنة الله على عدائهم اجمعين و جعلنا من خير أنصاره
و أعوانه و المستشهدين بين يديه
واللهم عجل الوليك الفرج.
بسم الله الرحمن الرحیم
.
بهترین ساعات برای بیداربودن و خوابیدن چه زمانهایی است؟!
آنچه در سیره معصومین(علیه السلام) آمده اين است كه قسمت اول شب را مى‏ خوابيدند و قسمت آخر شب (يعنى از وقت سحر تا اول آفتاب) را به عبادت مشغول بوده ‏اند.

خوابیدن در زمان های زیر مکروه است:
1.خوابیدن بعد از طلوع صبح تا طلوع آفتاب (بین الطلوعین)
2. خوابیدن ميان نماز مغرب و عشا
3. خوابیدن بعد از نماز عصر

و خوابیدنی که در اسلام راجع به آن سفارش شده، «خواب قيلوله» است و منظور از خواب قیلوله ، خوابیدن پيش از ظهر در وقت گرمى هوا و بعد از نماز ظهر تا نماز عصر است.
.

.
.
.
بهترین ساعات برای خواب : خواب قیلوله و خوابیدن قسمت اول شب.

.
.

زیاد خوابیدن در اسلام مذموم شمرده شده است.
.
آداب خوابیدن در حلیـه المتقین:

از حضرت على بن الحسين عليه السلام منقول است كه به ابى حمزه ثمالى فرمود كه خواب مكن پيش از طلوع آفتاب كه من از براى تو دوست نمى‏دارم، زيرا كه حقتعالى روزى بندگان را در اين وقت قسمت مينمايد و هر كه در اين وقت در خواب است از روزى محروم مى‏شود.
از حضرت رسول صلّى الله عليه وآله مروى است كه زمين به سوى خدا ناله و فرياد مى‏كند از سه چيز، از خون حراميكه بر آن ريخته شود، يا غسلى كه از زنا كند بر روى آن، يا خواب كردن بر آن پيش از طلوع آفتاب.
از حضرت صادق منقول است كه خواب بامداد شوم است و روزى را منع مى‏كند و رنگ را زرد مى‏كند و رو را قبيح متغير مى‏كند و اين خواب شومى است، بدرستيكه حقتعالى روزى را مابين طلوع صبح تا طلوع آفتاب قسمت مى‏نمايد، پس زينهار كه اين خواب را نكنيد و فرمود كه مرغ بريان و ترتجبين بر بنى اسرائيل در اين وقت نازل مى‏شد، هر كه در اين وقت در خواب بود بهره او نازل نمى‏شد.
حضرت رسول فرمود كه هر كه در جاى نماز خود بنشيند از طلوع صبح تا طلوع آفتاب خدا او را مستور گرداند از آتش جهنّم. در حديث ديگر فرمود كه مثل ثواب حج كننده خانه كعبه داشته باشد و گناهانش آمرزيده شود.

از حضرت امام محمّد باقر عليه السلام منقول است كه خواب اول روز سفاهت است و خواب قيلوله نعمت است و خواب بعد از عصر حماقت است و خواب ميان نماز شام و خفتن از روزى محروم مى‏گرداند.
از حضرت امير المؤمنين عليه السلام منقول است كه خواب كردن پيش از نماز طلوع آفتاب و پيش از نماز خفتن، پريشانى و فقر ميآورد.
در روايت ديگر منقول است كه شخصى به خدمت حضرت رسول صلّى الله عليه وآله آمد عرض كرد كه من حافظه قوى داشتم، اكنون فراموشى بر من غالب شده است، فرمود كه آيا خواب قيلوله مى‏كردى و الحال ترك كرده گفت بلى فرمود كه باز خواب قيلوله بكن، چنان كرد حافظه‏اش برگشت. در روايت ديگر وارد شده است كه قيلوله كنيد كه شيطان قيلوله نمى‏كند و منقول است كه نيكو ياورى است خواب قيلوله بر بيدارى و عبادت شب.

.
***وضوگرفتن قبل از خواب***
.
از حضرت صادق عليه السلام منقول است كه هر كه وضو بسازد و به رختخواب برود، براى او حكم مسجد داشته باشد و اگر در ميان رختخواب بيادش آيد كه وضو ندارد، از لحاف تيمم كند، اگر با وضو يا تيمم بخوابد تا بياد خداست، چنانست كه نماز مى‏كند.
بقیه مطالب را خودتان در کتاب حلیه المتقین بخوانید

.

..
امام صادق(علیه السلام):
((أَبْغَضُ الْخَلْقِ إ لى اللّه جِيْفَةٌ بِاللَّيلِ، بطالٌ بِالنَّهار)).

مبغوض ترين و ناپسندترين مردم نزد خداوند، كسى است كه [شب را سراسر به خواب و] بسان مردارى گنديده و در روز بيكار و تنبل باشد.

.
.

اهميت نماز شب در آيينه قران و حديث

.
از منظر قران

.

نمازخويشتن را از دست نفس ربودن است وحضرت دوست را ستودن .

در تفسير کشف الاسرار آمده که خدای تعالی در سوره مزمل فرمود:
« ای محمد به دوستان ما بگوی چون که خواهيد با ما رازونياز کنيد روی به قبله شرع آريدو
قدم در حضرت نماز نهيد»

در قران کريم ۱۱۲ مرتبه در ۴۵ سوره درباره نمازاوامری آمده است و نيز در ۱۷ آيه آياتی درباره
نماز شب و دعوت بندگان برای بر پا داشتن ان آمده است و اين همه نشان از اهميت فراوان خلوت شبانه بامعبود محمود دارد .

برای نمونه:

۱- خداوند متعال در اسرا۷۹ به پيامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)می فرمايد: پاسی ازشب را از خواب برخيزو قران و
(نماز) بخو
ان اين يک وظيفه اضافی برای توست تا پروردگارت تو را به مقام محمود برانگيزد .

بسياری از مفسران اين آيه را دليل واجب شدن نمازشب بر پيامبر دانسته اندو مقام محمود را مقام
شفاعت خوانده اند.

۲- در مزمل۲ چنين آمده: شب را بجز کمی بپا خيز

از منظر حديث

احاديث فراو
انی در سفارش٬ فضيلت و آثار نماز شب و شب زنده داری آمده است از جمله:

۱-شرافت مرد در نمازشب است:

جبرئيل به حضور پيامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) آمدو فرمود: ای محمد هر قدر خواهی زندگی کن همانا خواهی مرد.

هر که را خواهی دوست بدار ٬ سرانجام از او
جدا خواهی شد. هر عملی خواستی انجام بده پاداش
و کيفر آن را خواهی ديد. اگاه باش
و بدان که شر افت مرد ٬ به عبادت او در شب است و عزتش در بی
نيازی جستن از مردم.

۲-محبوبترين چيزها:

رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) :دو رکعت نمازدر دل شب محبوبتر است نزد من از دنيا و آنچه که در آن است.

۳-شعار پرهيزکاران و روش مشتاقان:

حضرت علی(علیه السلام):شب زنده داری٬ شعار پرهيزکاران و روش مشتاقان است.

۴-نشانه عشق و محبت به معشوق :
در حديث قدسی آمده است :دروغ گفت آنکه دعوی محبت ما کرد٬ چون شب در آمد تماما بخفت و از دوستی ما بپرداخت٬ مگر هر عاشقی خلوت با معشوقش را دوست ندارد.
نماز شب نشانه عشق و محبت انسان به آفريدگار خويش است و همين است که او را از بسترخواب جدا کرده و آن زمان که همه خفته اند و رفت آمدی نيست و حواس آدمی جمع و توجه به مبدا و گرايش کامل به آستان رفيع معبود محبو
ب مقد
و
ر است در تاريکی شبانه دل خود صفا بخشدوتاسحرگاهان به ابراز بندگی عبادت حضرت دوست بپردازد و از ثمرات اسحار نصيب و بهره ببرد و ببيند که می بندگی حق چه نشئه ها دارد.

اسرار نماز شب:
1-بهترین زمان برای طلب آمرزش سحرگاه است.
-امام صادق(علیه السلام)فرمود:«نیکوکاران بهشتی در نماز وتر به هنگام سحر هفتاد مرتبه از خداوند طلب آمرزش می کردند»

2-در هنگام شب برنامه های عادی زندگی تعطیل است.

3-در آن هنگام شواغل فکری به حداقل می رسد.

4-در آن هنگام آرامش و خاموشی همه جارا فرا گرفته است.

5-در شب خطر آلودگی به ریا کمتر است.

6-در ساعات آخر شب پوشیدگی خاصی بر همه چیز حاکم است.

7-روح آدمی در آن ساعات آمادگی خاصی برای نیایش و مناجات دارد،؛چون در طول روزوظایف سنگین و تلاش و کوشش فراوان بر دوش داری؛باید عبادت شبانه خود را تقویت کنی و آمادگی لازم برای این فعالیت های بزرگ و گسترده را از آن قیام شب به دست آوری.

8-لطف و صفای دیگری دارد.

9-در ظلمت شب که چشم غافلان در خواب است.

10-عبادت در سحر روح آفرین است.

11-کودکان در خواب هستند.

12-محیط آماده ی حضور قلب و راز و نیاز با خداست.

13-در دل شب به عبادت برخاستن،روش شایستگان پیشین است.

14-حالات معنوی و روحانی و نشاط و جذبه ی ملکوتی در دل و جان انسان در این ساعات مخصوص شب به وجود می آید.

15-عبادت و استغفار در چنین ساعاتی از همه ی ساعات گرانبهاتر است.

16-نماز خواندن در سحرگاهان از اوصاف متقین است.

17-دانشمندان برای حل مشکلات علمی از شب استفاده می کردند.زیرا چراغ فکر و روح انسانها در آن وقت از هر زمان دیگر پر فروغتر است.

بسم رب المهدی
سلام علیکم
نماز شب در اسارت;
يكى از برادران آزاده مى گويد:
در يكى از اردوگاهها، پس از آن كه عزيزى از ميانمان رخت بربست و به شهادت رسيد، گروهبان عراقى درباره اش گفت : ((او اسيرى بود كه هر شب در گوشه اتاق شماره۱۲ نماز شب مى خواند)).(۷۸)
امام حسين عليه السلام از رسول خدا صلى الله عليه و آله نقل كرد;
كه آن حضرت فرمود:
كسى كه عمرش با قيام شب و عبادت خدا خاتمه يابد اهل بهشت است .(۷۹)

غير از نماز شب چيز ديگرى سود نبخشيد;
جُنيد بغدادى را - كه از مشايخ عرفان بود - در خواب ديدند و از وى پرسيدند: خداوند با تو چگونه رفتار كرد؟
گفت : تمام آن اشارات و رموز عرفانى از دست رفت و آن عبارات ، در هم ريخت و آن علوم از دل ناپديد گشت و آن رسوم از هم پاشيد, و جز ركعت كوتاهى كه هنگام سحر به جا آورديم ، ما را چيز ديگرى سود نبخشيد.(۸۰)
امام صادق عليه السلام به سليمان ديلمى فرمود:
اى سليمان ! نماز شب را ترك نكن ، همانا زيانكار كسى است كه از نماز شب محروم بماند.(۸۱)
امام حسين عليه السلام و يارانش در شب عاشورا;
در شرح حال امام حسين عليه السلام و يارانش - در شب عاشورا - چنين مى خوانيم :
آن شب ، صداى ناله و زمزمه و نيايش حسين و يارانش تا بامداد همچون آواى زنبور عسل به گوش مى رسيد، گروهى در ركوع بودند و برخى سجده مى كردند و ديگران ايستاده و يا نشسته به عبادت سرگرم بودند.

آن شب سى و دو نفر از سربازان ((عمر سعد)) كه گذارشان به خيمه هاى امام حسين عليه السلام افتاد, تحت تأ ثير اين شور و حال قرار گرفتند.(۸۲)
زنى صالحه در زمان حضرت عيسى (ع )
((در زمان عيسى بن مريم عليه السلام ، زنى بود صالحه عابده ، چون وقت نماز مى شد، هر كارى كه داشت مى گذاشت و به نماز و طاعت مشغول مى شد روزى نان مى پخت ، مؤذن بانگ كرد، نان پختن رها كرد و به نماز مشغول گشت چون در نماز ايستاد، شيطان در وى وسوسه كرد: تا تو از نماز فارغ شوى نان همه سوخته شود. زن به دل جواب داد:
اگر همه نان بسوزد بهتر كه روز قيامت تنم به آتش دوزخ بسوزد. ديگر بار شيطان وسوسه كرد كه : پسرت در تنور افتاد و سوخته شد.

زن در دل جواب داد:
اگر خداى تعالى قضا كرده است كه من نماز كنم و پسر مرا به آتش ‍ بسوزاند من به قضاى خداى تعالى راضى گشتم و از نماز دست برندارم كه اللّه تعالى فرزند را نگاه دارد از آتش .
شوهرِ زن از درِ خانه در آمد، زن را ديد در نماز، نان را در تنور به جاى خويش ديد نسوخته و فرزند را ديد در آتش بازى مى كند و يك تار موى از او كم نشده و آتش به قدرت خداى عزّوجلّ بر وى بوستان گشته .
چون زن از نماز فارغ گشت شوهر دست او را گرفت و نزديك تنور آورد و در تنور نگريست ، فرزند را ديد به سلامت و نان به سلامت هيچ بريان نشده ، تعجّب كرد و شكر بارى تعالى كرد و زن سجده شكر بجا آورد خداى عزّوجلّ را. شوهر فرزند را برداشت و به نزديك عيسى عليه السلام برد و حال قصه با وى بگفت : عيسى عليه السلام گفت : برو از اين زن بپرس تا چه معاملت كرده است و چه سرّ دارد از خداى ؟
اگرچه اين كرامت اگر براى مردان بود، او را وحى مى آمد و جبرئيل براى وى وحى مى آورد.
شوهر پيش زن آمد و از معالمتِ وى پرسيد.
زن جواب داد:
كار آخرت پيش ‍ گرفتم و كار دنيا را بازپس داشتم ,
و ديگر تا من عاقلم هرگز بى طهارت ننشستم الا در حال زنان ،
و ديگر اگر هزار كار در دست داشتم چون بانگ نماز بشنيدم همه كارها به جاى رها كردم و به نماز مشغول گشتم و ديگر هر كه با ما جفا كرد و دشنام داد،
كين و عداوت وى در دل نداشتم و او را جواب ندادم ,
و كار خويش با خداى خويش افكندم و به قضاى خداى تعالى راضى شدم و فرمان خداى را تعظيم داشتم و بر خلق وى رحمت كردم و سائل را هرگز باز نگردانيدم اگر اندك و اگر بسيار بودى بدادمى و ديگر نماز شب و نماز چاشترها نكردمى ،(۸۳)

عيسى عليه السلام گفت : اگر اين زن مرد بودى پيامبر گشتى )).(۸۴)
عارف ربّانى مرحوم ملاّ حسينقلى همدانى رحمه الله عليه مى فرمود:
كسانى كه در مقامات دين به جايى رسيده اند، همه از شب خيزها بوده اند،
از غير آنها ديده نشده است .(۸۵)
كسيكه در نيمه شب تار، با مولايش خلوت كند;
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
چون بنده اى در نيمه شب تار، با مولايش خلوت كند و به مناجات بپردازد خداوند نورى در دلش قرار دهد و به فرشتگانش گويد:
((بنده ام را ببينيد كه در نيمه شب تاريك با من خلوت كرده است در حالى كه انسانهاى تنبل سرگرم كارهاى بيهوده اند و غافلان در خوابند، شما شاهد باشيد كه من او را آمرزيده ام .))(۸۶)
78-نماز در اسارت : ص 112.
79-سازندگيهاى اخلاقى امام حسين عليه السلام : ص 146.
80-شب مردان خدا: ص 64 - 65.
81-علل الشرايع : ص 363.
82-مقتل الشمس : ص 188.
83-نماز جاشت يا صلاة الضُّحى ، يكى از نمازهاى اوّل روز است كه بعد از بلند شدن آفتاب مقدار ربع آسمان تا انتصاف آن گزارند.
(مراجعه شود به : فرهنگ معين ، بخش دوّم ، تركيبات خارجى ، صلاة الضّحى ).
84-عرفان اسلامى : ج 1، ص 333.
85-شب مردان خدا: ص 39.
86-ميزان الحكمه : ج 5، ص 419.
كتاب : داستانهاى شيرين از نماز شب
مؤلف : سيد عبدالله حسينى
دوستان لطفا من حقیر را هم دعای خیرتون فراموش نکنین که خیلی نیازمند دعای شما دوستان خوبم هستم .
صلوات
برای سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) فراموش نشه
وَ الْأَئِمَّةِ الْمَيَامِينِ مِنْ آلِهِ أَهْلِهِ( وَ سَلَّمَ تَسْلِيماً )کَثِيراً.
و لعنة الله على عدائهم اجمعين
و جعلنا من خير أنصاره و أعوانه
و المستشهدين بين يديه
واللهم عجل الوليك الفرج.
سلام
از خواص نماز شب و مناجات شب این هستش که هم رزق و روزی درش اون موقع باز میشه هم اینکه خواص معنوی بسیار بالایی داره
امام صادق عليه‏السلام :
[/b]

[b]صَلاةُ اللَّيْلِ تُحَسِّنُ الْوَجْهَ وَ تُحَسِّنُ الْخُلْقَ وَ تُطَيِّبُ الرِّيحَ وَ تَدُرُّ الرِّزْقَ وَ تَقْضِى الدَّيْنَ وَ تَذْهَبُ بِالْهَمِّ وَ تَجْلُو الْبَصَرَ؛

[/b]

[b]نماز شب، انسان را خوش‏سيما، خوش‏اخلاق و خوشبو مى‏كند و روزى را زياد و قرض را ادا مى‏نمايد و غم و اندوه را از بين مى‏برد و چشم را نورانى مى‏كند.

[/b]

[b]ثواب الأعمال، ص 42
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
آدرس های مرجع