شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
كیفیت شب زنده دارى و نافله شب
مهمترین مطلب در كیفیت نماز شب توجه به وقت آن است در این مورد چند مسئله از متن عروة الوثقى ذكر مى كنیم تا باعث مزید اطلاع گردد.
در (مسئله 8 ص 525 ج 1) عروة مى نویسد: وقت نافله شب ما بین نصف شب و فخر دوم یعنى اذان صبح است.
در مسئله نهم مى نویسد: مسافر و جوانى كه بیدار شدن براى او مشكل است مى تواند قبل از نصف شب نماز شبش را بخواند همینطور هر كسى كه كه عذرى داشته باشد از قبیل پیرها یا ترس از سرما یا ترس از احتلام یا مریض باشد كه شایسته است در چنین مواردى نیت تعجیل نماید نه قصد اداء داشته باشد.
در مسئله دهم مى نویسد: اگر امر دایر شد بین تقدیم نماز شب یا قضاى آن. قضا بهتر از تقدیم است.
در مسئله یازدهم مى نویسد: اگر مقدم داشت نماز شب را ولى بر سبیل اتفاق در وقت نماز، بیدار شد، اعاده لازم نیست.
در مسئله دوازدهم مى نویسد: اگر اذان صبح شد و شب زنده دار چهار ركعت یا بیشتر از نماز خود را خوانده بود بقیه را سبك بخواند و تمام نماید اما اگر به نماز شب مشغول نشده اول دو ركعت نافله صبح را بخواند بعد نماز صبح را مى خواند، پس از آن نماز شب را قضا مى كند. در صورتى كه مشغول نماز شب شده (ولى چهار ركعت نخوانده) اذان شد همان نمازى را كه شروع كرده تمام نماید سپس نافله صبح و بعد از نماز صبح بقیه نافله شب را قضا نماید.
علامه مجلسى (رضوان الله علیه) در بحارالانوار مى نویسد: " بحارالانوار ج 87 ص 227 " علماء و دانشمندان شیعه بر این اعتقادند: نافله شب هر چه نزدیك تر به فجر و اذان خوانده شود بهتر است كه در دو كتاب منتهى و معتبر ادعاى اجماع بر این مطلب را دارد.
اما اخبار زیادى هست كه دلالت دارد ائمه علیهم السلام نماز شب را با فاصله كمى از نیمه شب شروع مى كردند كه روایات زیادى این مطلب را تاءیید مى كند و ساعت استجابت دعا است.
مطلب دوم كیفیت نماز شب - انجام نماز به دو صورت است. صورت اول متفرق خواندن نماز شب، به این طریق كه ابتدا چهار ركعت اول را بخواند باز بخوابد باز حركت كند چهر ركعت دوم را بخواند كه این كیفیت را رسول اكرم صلى الله علیه و آله انجام مى داده است.
شیخ طوسى در تهذیب " تهذیب ج 1 ص 231 " از معاویه بن وهب نقل مى كند كه گفت از امام صادق علیه السلام شنیدم مى فرمود: نماز شب را پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله اینطور مى خواند.
آب را آماده بالاى سر آن حضرت مى گذاشت و مسواك را زیر بستر خود مى گذاشت، بعد مى خوابید بعد كه بیدار مى شد در بستر خود مى نشست و چشم به آسمان مى دوخت و این آیات از سوره آل عمران را مى خواند.
ان فى خلق السموات و الارض و اختلاف اللیل و النهار لایات لاولى الالباب. الذین یذكرون الله قیاما و قعودا و على جنوبهم و یتفكرون فى خلق السموات و الارض ربنا ما خلقت هذا باطلا فقنا عذاب النار ربنا انك من تدخل النار فقدا اخزیته و ما للظالمین من انصار ربنا اننا سمعنا منادیا ینادى للایمان ان آمنوا بربكم فاغفر لنا ذنوبنا و كفر عنا سیئاتنا و توفنا مع الابرار ربنا و آتناما و عدتنا على رسلك و لا تخزنا یوم القیامه انك لا تخلف المیعاد. " سوره آل عمران 194 الى 190 "
بعد مسواك مى كرد پس از آن وضو مى گرفت بعد به محل نماز خود مى رفت و چهار ركعت نماز مى خواند. ركوع هر ركعت به اندازه قرائت (حمد و سوره) طول مى كشید و سجده را به اندازه ركوع طولانى مى كرد. آنقدر در ركوع مى ایستاد كه انسان فكر مى كرد كى سر بر خواهد داشت؟ و سجده را نیز چنان ادامه مى داد كه بیننده فكر مى كرد كى سر برخواهد داشت (بعد از انجام این چهر ركعت) بر مى گشت به رختخواب خود و مى خوابید.
باز بیدار مى شد همان آیات سوره آل عمران را مى خواند در حالى كه چشم به آسمان داشت باز مسواك مى كرد و وضو مى گرفت و به جایگاه نماز خود مى رفت و چهار ركعت نماز مانند مرتبه اول مى خواند سپس به رختخواب برمى گشت و مقدارى مى خوابید. باز بیدار مى شد آیات را تلاوت مى كرد و چشم به آسمان مى دوخت. مسواك مى كرد و وضو مى گرفت و به جایگاه نماز مى رفت و نماز وتر (منظور شفع و وتر است) مى خواند و بعد دو ركعت نماز (نافله صبح) را به جا مى آورد آنگاه به قصد اداى نماز صبح به مسجد مى رفت.
در روایت كلینى " ج 3 كافى ص 435 " امام صادق علیه السلام بعد از نقل جریان مى فرماید ولكم فى رسول الله اسوة حسنه شما باید از پیامبر صلى الله علیه و آله یاد بگیرد و روش آن جناب را پیروى كنید. من پرسیدم چه وقت حركت مى كرد فرمود پس از یك سوم از شب در حدیث دیگرى است بعد از نیمه شب. " معنى تهجد همین است كه انسان شب را به خواب و بیدارى و خواب بسر مى برد چنانكه رسول الله صلى الله علیه و آله انجام مى داد تهجد یعنى بیدار و خوابى "
نوع دوم از انجام نافله شب: تمام یازده ركعت نافله شب را به اضافه نافله صبح پشت سر هم قبل از اذان صبح به جا آورد ولى بیدار شدن به موقع یكى از توفیق ها و عنایات پروردگار است كه باید توجه داشت اهتمام به نماز شب و انجام و مداومت آن، علاوه بر اینكه یك عادت ثانوى براى شب زنده دار بوجود مى آورد، گاه و بیگاه بصورت هاى مختلف هنگام نماز شب كه مى شود او را بیدار مى كنند مثلا زنگ در منزل بگوشش مى رسد یا زنگ تلفن را مى شنود اما پس از بیدار شدن متوجه مى شود هنگام انجام نماز شب است یا رسما كسى او را صدا مى زند وقتى بیدار مى شود مى بیند كسى نیست ولى موقع انجام نافله شب است. مى توانید براى بیدار شدن به موقع قبل از خواب از تلاوت این آیه استفاده نمایید:
قل انما انا بشر مثلكم یوحى الى انما الهكم اله واحد و فمن كان یرجو لقاء ربه فلیعمل عملا صالحا و لا یشرك بعبادة ربه احد " آخرین آیه سوره كهف آیه 110 "
در این شب های ماه مبارک رمضان،
در این سحرهای پربرکت ماه مبارک رمضان،
اگر توفیق نماز شب خواندن نصیبمان شد،برای ظهور حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)،دعا کنیم...
بسم رب المهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
سلام علیکم
نماز شب آيت اللّه سيد احمد كربلايى
درباره آيت اللّه سيد احمد كربلايى رحمه الله عليه ,
از شاگردان ملاّ حسينقلى همدانى رحمه الله عليه ,
مى خوانيم كه عارف بزرگ ، آقا على قاضى فرمود:
شبى از شبها را به مسجد سهله مى گذرانديم ، به نيمه شب يكى در آمد و به مقام ابراهيم عليه السلام مُقام كرد و از پى فريضه صبح در سجده شد تا طلوع خورشيد، آن گاه برفتم و ديدم :
آقاى سيد احمد بكّاء است و از شدّت گريه ، خاك سجده گاه را گِل كرده است .
علاّمه آقا بزرگ تهرانى هم درباره مرحوم كربلايى مى فرمايد:
به هنگام نماز بر وجود خود تسلّطى نداشته و اشكهاى او همانند ابر بهاران فرو مى باريد. او كثير البكاء بود... من چندين سال همسايه او بودم ، در اين مدّت كارهاى شگفتى از او ديدم ...
در نماز به ويژه به هنگام نوافل ليليّه ، عنان اختيار از كف مى داد و از خود بى خود مى شد.
يكى ديگر از معاصرين ايشان مى گويد: يگانه كسى بود كه بصر او به بصيرت تبديل شده بود و پرده هاى ضخيم طبيعت را به واسطه كثرت عبادت و توغّل در ادعيه و اوراد و مواظبت دايمى بر اداى نوافل از جلوى چشم خود برداشته بود و كسى را بدان مقام نديدم .
سيّد السالكين آيت اللّه سيّد احمد كربلايى سرانجام در يك نماز عشق - نماز عصر - به قرب حق نايل شد و به وصال جانان رسيد و مشاهد ابدى محبوب خويش گرديد.(94)
نماز شب امام هادى عليه السلام
امام دهم حضرت هادى عليه السلام هنگام شب به درگاه خدا روى مى آورد و شب را با حالت خشوع ، به ركوع و سجود سپرى مى كرد و بين پيشانى نورانى اش و زمين ، جز سنگريزه و خاك حايلى وجود نداشت و پيوسته با خدايش در مناجات بود و عرض مى كرد:
((اِلهى مُسيى ءٌ قَدْ وَرَدَ وَ فَقيرٌ قَدْ قَصَدَ...))
پروردگارا! گنهكارى بر تو وارد شده و تهيدستى به تو روى آورده است ؛
تلاشش را بى نتيجه مگردان و او را مورد عنايت و رحمت خويش قرار ده و از لغزشش در گذر.(95)
94-حوزه : ش 15، ص 74 - 76 (سال سوّم )
95-دهمين خورشيد امامت ، امام هادى عليه السلام : ص 17 و 18.
كتاب : داستانهاى شيرين از نماز شب
مؤلف : سيد عبدالله حسينى
از دوستان عزیز اگر کسی توفیق نماز شب نصیبش شد من حقیر را هم فراموش نکنید که خیلی نیازمند دعای شما خوبان هستم .
و ضعم خیلی خراب شده ،محتاج دعای شما خوبان هستم .
صلوات
برای سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) فراموش نشه
"خدایا با ما آن کن که لایق حضرت توست."
اللهم صل علي محمد ال محمد و عجل فرجهم
و لعنة الله على عدائهم اجمعين
و جعلنا من خير أنصاره و أعوانه
و المستشهدين بين يديه
واللهم عجل الوليك الفرج
فوايد نماز شب
1) باعث خشنودي خدا و دوستي ملائكه است.
2) باعث مباهات خداوند بر فرشتگان است.
3) باعث درخشش براي اهل آسمان همانند ستارگان است.
4) باعث روشني دل است.
5) باعث استجابت سريع دعا است.
6) باعث پزيرش توبه و پاك شدن از گناهان از جانب حضرت حق است.
7) باعث كفاره گناهان است.
8) باعث زيبايي صورت و شادابي چهره و نوراني شدن آن در طول روز است.
9) باعث سلامتي و تندرستي و رفع انواع بيماريهاي جسمي و روحي است.
10) باعث از بين رفتن غم و اندوه و تقويت نور چشم است.
11) باعث تمسك يافتن به اخلاق انبياء و اولياي خداوند است.
12) باعث انجام دادن سنّت پيامبران و صالحان است.
13) باعث تابش نور خدا به او ميشود.
14) باعث مهر و محبت و محبوب القلوب شدن بين مردم است.
15) باعث افزايش عمر است.
16) باعث جلب رزق و روزي فراوان و ادعاي قرض است.
17) باعث نوعي صدقه است.
18) باعث نوشته شدن چهار ثواب بزرگ براي خود است.
19) خداوند نه صف از ملائكه پشت سر نمازگزار قرار ميدهد.
20) كليد رفتن به بهشت و جواز عبور از پل صراط است.
21) زينت آخرت و نور مؤمن در آخرت است.
22) نماز شب همچون سايباني در روز قيامت است بر سرش.
23) نماز شب لباس بدن نمازگزار است در روز قيامت درحاليكه همه عريانند.
24) نماز شب در روز قيامت همچون نوري در برابرش است و چشم نمازگزار نماز شب در روز قيامت شادمان است.
25) نماز شب ميان شخص نمازگزار و آتش جهنم همچون حائلي فاصله ميگذارد.
26) ميزان اعمال خوب نمازگزار در روز قيامت سنگين است.
27) نماز شب همچون تاجي در روز قيامت است بر سرش.
28) چراغي است براي تاريكي قبر و برطرف كننده وحشت تاريكي قبر است.
29) نماز شب همچون مشعلي نوراني است در تاريكي قبر
30) نماز شب، نمازگزار را از عذاب قبر ايمن ميكند و برات آزادي از آتش جهنم است.
سلام علیکم
امام صادق علیه السلام:
«... رکوع کن مانند کسی که قلبش خاضع و ذلیل و ترسان باشد ...
و سجده کن مانند کسی که دانسته از خاکی پست که خلق روی آن گام می نهند
و از نطفه ای که همگان آن را پلید می شمارند آفریده شده.»
حضور قلب در نماز و اسرار نماز از دیدگاه عرفا و بزرگان (کاربردی)
از دوستان عزیز اگر کسی توفیق نماز شب نصیبش شد من حقیر را هم فراموش نکنید که خیلی نیازمند دعای شما خوبان هستم .
،محتاج دعای شما خوبان هستم .
صلوات
و المستشهدين بين يديه
واللهم عجل الوليك الفرج
سلام علیکم
آيا نبايد بنده شكرگزار خدا باشم!!
((عطاء بن ابى رياح )) مى گويد:
روزى نزد عايشه رفتم ، از او پرسيدم :
شگفت انگيزترين كارى كه در عمرت از پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله ديدى چه بود؟ گفت :
كار پيامبر همه اش شگفت انگيز بود، ولى از همه عجيب تر اين كه : شبى از شبها كه پيامبر به استراحت پرداخته بود، هنوز آرام نگرفته بود كه از جا برخواست و وضو گرفت و به نماز ايستاد و آن قدر در حال نماز اشك ريخت كه جلوى لباسش از اشك چشمش تر شد، سپس سر به سجده نهاد و چندان گريست كه زمين از اشك چشمش تر شد و همچنان تا طلوع صبح منقلب و گريان بود. هنگامى كه ((بلال )) او را به نماز صبح خواند، پيامبر را گريان ديد. عرض كرد: چرا چنين گريانيد؟
شما مشمول لطف خداييد؟ فرمود: آيا نبايد بنده شكرگزار خدا باشم ؟(96)
هر شب با صداى استاد از خواب بيدار مى شد!
آيت اللّه شيخ آقا بزرگ تهرانى رحمه الله عليه مى گويد:
روزى علاّمه محمّد حسين كاشف الغطاء به استاد بزرگمان علامه نورى گفت : بعضى از شبها احساس سنگينى مى كنم و نماز شب از دست مى رود. علامه نورى با عتاب پدرانه اى فرمود: چرا؟ چرا؟ برخيز! برخيز!.
پس از گذشت سالها علامه نورى وفات كرد.
روزى علاّمه كاشف الغطاء به من فرمود: صداى رساى استادم محدّث نورى هر شب ساعتى به سپيده صبح به گوشم مى رسد و مرا بيدار مى كند و به نماز شب بر مى خيزم .
صدايى كه صلا در مى دهد: محمّد حسين ! فرزندم ! چرا؟ چرا خوابيده اى ؟ بيدار شو، برخيز، برخيز!(97)
اين مرد نيمه شب تهجّد با آه و ناله داشت!
رهبر معظّم انقلاب اسلامى حضرت آيت اللّه خامنه اى درباره شهيد مطهرى رحمه الله عليه فرمود:
اين مرد نيمه شب تهجّد با آه و ناله داشت . يعنى نماز شب مى خواند و گريه مى كرد به طورى كه صداى گريه و مناجات او افراد را از خواب بيدار مى كرد... .
يك شب ايشان منزل ما بودند. نصف شب از صداى گريه ايشان خانواده ما از خواب پريده بودند. البته اوّل ملتفت نشده بودند صداى كيست ، اما بعد فهميدند كه صداى آقاى مطهرى است .
بله ايشان نصف شب نماز شب مى خواند همراه با گريه ، با صدايى كه از آن اتاق مى شد آن را شنيد.(98)
اگر مقام محمود مى خواهى شب بيدار باش!
خداوند متعال خطاب به رسول گرامى اسلام صلى الله عليه و آله فرمود:
اى محمّد! مقام شفاعت در قيامت مقامى بزرگ است ، مقام محمود است و براى تو مسلّم است ، امّا راهش آن است كه هنگام شب برخيزى و نماز شب بخوانى .
اى محمّد اگر خشنودى ما را مى خواهى در روز به وظايف رسالت عمل كن .
و اگر مقام محمود مى خواهى شب بيدار باش و نماز شب بخوان .
((وَ مِنَ اللّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ عَسى أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُوداً))(99)، (100)
- و پاسى از شب را (از خواب برخيز، و) قرآن (و نماز) بخوان ! اين يك وظيفه اضافى براى توست ؛ اميد است پروردگارت تو را به مقامى در خورِ ستايش بر انگيزد.
96-تفسير نمونه : ج 3، ص 213.
97-محدّث نورى : روايت نورى : ص 135.
98-طهارت روح : ص 378.
99-اسراء (17): آيه 79.
100-كشف الاسرار: ج 5، ص 623.
،محتاج دعای شما خوبان هستم .
صلوات
و المستشهدين بين يديه
واللهم عجل الوليك الفرج
رزقی که از خواندن نماز شب به دست میآید
از امام صادق (علیه السلام) پرسیدند: که من هر شب میخواهم نماز شب بخوانم اما نمیشود، چکار کنم؟ فرمودند: گناهانت زنجیرت کردهاند. استغفار کنید، بعد نماز عصر 70 تا استغفار از تعقیبات است، استغفار کنید.
ملا محمدعلی مجتهد، معروف به مرحوم آیتالله احمد مجتهدی تهرانی از علمای بنام تهران بود که در سال 86 بدرود حیات گفت، اما سخنرانیها و پندهای عرفانی و اخلاقی وی به یادگار مانده است و میتوانیم هر چند به صورت مجازی هم که شده پای درس این استاد اخلاق تلمذ کنیم.
آیتالله مجتهدی رابطه خوبی با طلاب داشت، طوری که فضای گرم و صمیمی بر حوزه علمیهشان حاکم بود. این استاد برجسته اخلاقی، مباحث را چنان رسا ارائه میداد که در دل مینشست؛ به طوری که حتی هماکنون نیز نشستن پای صحبت و کلاس اخلاق ایشان خالی از لطف نیست.
رزقی که از خواندن نماز شب به دست میآید چگونه رزقی است؟
روایت است کسی که نماز شب بخواند روزیاش زیاد میشود. منظور از این رزق پول نیست، رزق معنوی است. استاد خوب گیرش میآید، رفیق خوب پیدا میکند، هم اتاقی خوب گیرش میآید، هنگام مسافرت همسفر خوب کنارش مینشیند، نه هرویینی، نه سیگاری. داماد خوب، عروس خوب، پدر زن خوب، اینها رزق هستند.
ما خیال میکنیم که رزق یعنی پول بدست آوریم، میگوییم پس چرا ما نماز شب خواندیم پول گیرمان نیامد. رزق معنوی مهمتراست. اگر کسی نماز شب بخواند رزق معنوی بدست میآورد و بعد از آن به اسلام خدمت میکند، تالیفات کتابها. اما اگر نماز شب نخواند، آخوند بخور و بخواب میشود. «علم یعلم» را نمیتواند بسازد اما «نام ینام» را خوب میتواند بسازد! «اکل یاکل» را هم خوب میسازد، از علم خبری نیست.
عالم ربانی چه کسی است؟
خواب و خوراک کار منه! خدا نگهدار منه! کسی که اهل نماز شب نباشد آخوند به درد بخور نیست، کاسب است! اول به حسابش پول بریزید بعد منبر میرود! به یک پیشنماز گفتند بعد از نماز صحبت هم بکن، گفت قراردادی که با من بستهاید فقط در مورد نماز است، برای منبر باید جدا قرارداد بندید، اینها عالم ربانی نیستند.
عالم ربانی آقای اوسطی است. 3-4 ماه پیش تلفن کردند تشریف بیاورید، فرمودند میآیم اما پاکت نمیگیرم. تشریف آوردند، به جای پاکت، کتاب دادیم. ماه بعد که دعوت کردیم فرمودند کتاب هم ندهید. الان 3 ماه است ایشان منزل ما منبر میروند، پول هم نمیگیرند. چند نفر داریم شبیه آقای اوسطی که با ما طی کنند پول نگیرند؟ میخواهم 3 نفر دیگر هم پیدا کنم تا منزلم را وقف کنم برای حسینیه و بعد از مردنم خیالم راحت شود.
از فواید نماز شب خوشبو شدن است
از فوائد دیگر نماز شب این است که خوشبو میشوی. من با بعضیها معانقه میکنم میبینم خیلی معطرند. بعضیها عطر هم میزنند بوی بد میدهند، اما بعضیها عطر هم نمیزنند، اما وقتی معانقه میکنند خوشبو هستند. این مال نماز شب است.
حدیث است کسی اگر نماز شب بخواند و فردا بگوید ندارم به من کمک کنید، دروغ میگوید. این نمیشود که کسی نماز شب بخواند و فردا برای نهار معطل بماند.
دوش مرغی به صبح مینالید
عقل و صبرم ببرد و طاقت و هوش
یکی از دوستان مخلص را
مگر آواز من رسید بگوش
گفت گمان نمیکردم که تورا
بانگ مرغی چنین کند مدهوش
گفت این شرط آدمیت نیست
مرغ، تسبیح گویان و من خاموش
مرغ که سحر میخواند میگوید «اذکروا الله یا غافلین» یعنی ای بی خبرها بلند شوید از خواب یاد خدا کنید!
تنها شبی که خروسها نخواندند
خروسها از اول خلقتشان تاکنون هر شب میخوانند به جز یک شب. آن شبی که بنی اسراییل به امر خدا طلاهای قبطیان را بعنوان عاریه امانت گرفتند. قبطیان مریدان فرعون بودند و اسراییل مریدان حضرت موسی. دستور صادر شد که طلاهای آنها را بگیرید. طلاهای آنها را گرفتند تا شب تحویل بدهند. قبطیها شب دیدند اسراییلیها نیامدند طلاها را بدهند، قبطیها دیدند اسراییلیها طلاها را بردهاند.
رفتند پیش فرعون گفتند: اسراییلیها صبح طلاهای ما را گرفتند و از شهر بیرون رفتند، هیچکس در شهر نیست، چه کنیم؟ فرعون گفت: خروسها که خواندند تعقیبشان کنید. لشکر آماده باش شد. موسی و اسراییل، همه از مصر بیرون رفتند و طلاها را با خود بردند. آن شب خدا به خروسها فرمود نخوانید. ساعت و زنگ نبود، رادیو نبود، شیپور آماده باش نبود، باید خروسها میخواندند.
قبطیان هرچه نشستند که خروسها بخوانند دیدند خروسها نخواندند. یک شب به امر خدا نماز شبشان قضا شد، وقتی بلند شدند، دیدند صبح شده، به نماز صبح رسیدند، اما به نماز شب، نرسیدند. صبح پیش فرعون رفتند گفتند که ما هر چه نشستیم خروسها نخواندند، چکار کنیم؟ گفت همین الان بروید. خودش هم سوار اسب شد و جلوی آنها حرکت کرد.
زمانی رسیدند به رود نیل که آخرین نفر از اسراییلیها داشت از کوچهای که به اعجاز حضرت موسی باز شده بود، خارج میشد. فرعون دستور داد که بروید. قبطیان میترسیدند که اگر وارد رودخانه شوند، آبها بهم بخورند و غرق شوند. گفتند اول خودت برو تا ما هم برویم. فرعون ترسید برود.
جبرئیل سوار اسب ماده وارد کوچه شد، اسب فرعون، نر بود، تا چشمش به اسب جبرئیل افتاد پرید دنبال او و وارد کوچه شد. قبطیها هم دنبال او رفتند. نفر آخر اسراییل که از دریا خارج شد، نفر آخر قبطیها وارد دریا شد «و اغرقنا آل فرعون»، ما تمام آل فرعون را غرق کردیم. جنازه فرعون با چهار خروار اسلحه از آب بیرون آمد که الان جنازه در موزه لندن است.
خدا به همه ما توفیق بدهد نماز شب را با عشق بخوانیم. نماز شب، را گاهی با کسالت میخوانیم، فایده ندارد.
هرکه سحر ندارد از خود خبر ندارد
ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز
کان سوخته را جان شد و آواز نیامد
عاشق خواب ندارد
آدم باید عاشق باشد. یک وقتی کسی عاشق دیگری شده بود. معشوق به عاشق گفت فلان ساعت میآیم. عاشق خوشحال شد با خود گفت: عجب! معشوق به من قول داده که 2 بعد ازظهر میآیم. وقتی معشوق آمد دید که عاشق خواب است و خرخر میکند، یک مشت گردو در جیبش ریخت و رفت. بعد از چند روز عاشق گله کرد و گفت چطور نیامدی؟ معشوق گفت برو تورا چه به عاشقی؟! تو باید بروی گردو بازی کنی! عاشق که خواب ندارد.
آیهالله حسن زاده آملی در کتاب الهینامهشان دارند که هر که سحر ندارد، از خود خبر ندارد. خدایا کمک کن که از خودمان باخبر شویم و بفهمیم که هستیم، ما باید خودمان را پیدا کنیم. روایتی داریم که مردم دنبال گمشدهشان میگردند اما دنبال خودشان نمیگردند.
نشانه یقین چیست؟
وضو بگیرید و تنها که شدید از خود صد بار بپرسید من که هستم؟ شاید خودت را پیدا کنی. اگر خودمان را پیدا کنیم شب اصلا نمیخوابیم. مثل زید ابن حارثه میشویم. زید ابن حارثه کنار ستون نشسته بود. رسول خدا فرمود: «کیف اصبحت یا زید»؟ زید گفت: «اصبحت موقنا» یعنی صبح کردم در حال یقین. حضرت فرمود: هرچیزی نشانهای دارد، نشانه یقین تو چیست؟ گفت: شبها خوابم نمیبرد.
ما نمیگوییم شبها نخوابید. کمی استراحت کنید. کراهت دارد شبها اصلا نخوابیم. شبها زودتر بخوابید که سحر خودتان بدون اینکه ساعت کوک کنید از روی عشق، از خواب بلند شوید. اگر عاشق شدی، نماز شب خواندی، طلبهای وگرنه برو دنبال کسب و کار.
خدایا این توفیقات را تا آخر عمر از ما سلب مفرما! توفیق نماز شب به همه ما مرحمت بفرما! خدایا حال نماز شب به ما عطا بفرما! خدایا گناهانی که سبب شده ما نماز شب نخوانیم را بیامرز!
بسم الله الرحمن الرحیم
يا أَيهَا الْمُزَّمِّلُ ﴿١﴾ قُمِ اللَّيلَ إِلا قَلِيلا ﴿٢﴾ نِصْفَهُ أَوِ انْقُصْ مِنْهُ قَلِيلا ﴿٣﴾ أَوْ زِدْ عَلَيهِ وَرَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِيلا ﴿٤﴾ إِنَّا سَنُلْقِی عَلَيکَ قَوْلا ثَقِيلا ﴿٥﴾ إِنَّ نَاشِئَةَ اللَّيلِ هِیَ أَشَدُّ وَطْئًا وَأَقْوَمُ قِيلا ﴿٦﴾ إِنَّ لَکَ فِی اَلنَّهَارِ سَبْحًا طَوِيلا ﴿٧﴾ وَاذْکُرِ اسْمَ رَبِّکَ وَتَبَتَّلْ إِلَيهِ تَبْتِيلا ﴿٨﴾
به نام خداوند بخشنده بخشايشگر
[b]اى جامه به خود پيچيده! (1)
شب را، جز كمى، بپاخيز! (2)
نيمى از شب را، يا كمى از آن كم كن، (3)
يا بر نصف آن بيفزا، و قرآن را با دقت و تامل بخوان; (4)
چرا كه ما بزودى سخنى سنگين به تو القا خواهيم كرد! (5)
مسلما نماز و عبادت شبانه پابرجاتر و با استقامتتر است! (6)
و تو در روز تلاش مستمر و طولانى خواهى داشت! (7)
و نام پروردگارت را ياد كن و تنها به او دل ببند! (8) [/b]
ممنون از همه ی دوستانی که این مطالب مفید رو در اینجا قرار دادن من چند تا حدیث یادم اومد که که متاسفانه فراموش کردم از کدوم یک از ائمه معصوممون هستن اما مطمئنم همه تون حتی یکبار هم که شده این احادیث رو شنیدین و گفتم که یکبار دیگه نقل کردنش در اینجا خالی از لطف نباشه
در روایات هم امده که در روز قیامت عده ای هستن که صورتشان مثله ماه شب چهارده میدرخشه که وقتی از پروردگار دلیلش رو میپرسن خدا در جواب میگه اینها کسانی هستند که در دنیا در دل شب خودشون رو ب سختی از بستر جدا کردن و نماز شب خوندن...و همچنین اومده که هر گاه از نماز شب غافل شدید میتونید روز بعدش (منظورم روزه نه شب )قضاش رو به جا بیارید که خدا هم به ملائکش میگه ببینید این بنده ی مرا چیزی رو که بر اون واجب نکردم قضاش رو به جا میاره..
چند وقت پیش در برنامه سمت خدا از یکی از کارشناس های برنامه شون که الان اسمش خاطرم نیست شنیدم که میگفت نافله نماز عشا که دو رکعته و نشسته هم خونده میشه خیلی ثواب داره و مثله یک نماز شبه کوچولو میمونه و سفارش میکرد که ازش غافل نشین
از همه دوستان نماز شب خون عاجزانه میخام در قنوت نماز شبشون برای طلب مغفرت بنده حقیر هم دعا کنند..التماس دعا
در حالات مرحوم ميرزاجواد ملكى تبريزى (ره )
مرحوم ميرزا جواد ملكى تبريزى رحمه الله عليه هر شب كه براى تهجّد از خواب بيدار مى شد ضمن اجراى دستورات و آداب برخاستن از خواب از قبيل سجده و دعا، مدّتى در بسترش صدا به گريه بلند مى كرد و سپس بيرون مى آمد و به اطراف آسمان نگاه مى كرد و آيات
((إِنَّ فِى خَلْقِ السَّموَاتِ وَ الاَْرْضِ...))(101)
را مى خواند و سر به ديوار مى گذاشت و مدّتى گريه مى كرد، سپس براى وضو گرفتن آماده مى شد و در كنار حوض مى نشست و مى گريست و از هنگام بيدار شدن تا برگشتن به محل نماز چند جا مى نشست و بر مى خاست و گريه مى كرد، وقتى كه وضو مى گرفت و به مصلاّيش مى رسيد و مشغول تهجّد مى شد، ديگر حالش خيلى منقلب مى شد و قابل وصف نبود، او در نمازها و مخصوصاً در قنوت آنها گريه هاى طولانى داشت تا آنجا كه بعضى ايشان را جزء بكّائين عصر به شمار آورده اند.(102)
از امام سجّاد عليه السلام پرسيد: چرا شب زنده داران صورتى زيباتر از صورت ديگران دارند؟
فرمود: چون آنان با خداى خويش خلوت كرده اند، خداوند از نور خود بر چهره آنان پوشانده است .(103)
اميرمؤمنان على عليه السلام و شبهايش
امام صادق عليه السلام فرمود:
حضرت على عليه السلام اتاقى را در خانه اش براى خواندن نماز اختصاص داده بود، چون مقدارى از شب مى گذشت يكى از كودكانش را كه بيدار بود همراه خود به آن اتاق مى برد و مشغول نماز مى شد.(104)
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
اى على بر تو باد نماز شب و كسى كه نماز شب را سبك بشمارد از ما نيست پس به وصيّت من عمل كن ، و دستور بده تمام اُمّتم نماز شب را بخوانند.
با خواندن نماز شب تاريكى قبر را يادآور شويم
روايت شده است كه خداى متعال به حضرت موسى عليه السلام وحى كرد كه :
اى موسى ! در تاريكى شب از خواب برخيز (و مناجات و راز و نياز كن ) تا قبرت را باغى از باغهاى بهشت قرار دهم .(105)
همچنين آمده است نماز گزار بايد با خواندن نماز صبح ، صبحِ قيامت را به ياد آورد و از نماز ظهر به ياد گرمى محشر بيفتد و از نماز شب ، تاريكى قبر را متذكّر شود.(106)
پى نوشت :
101-ر. ك : آل عمران (3)، آيه 190 - 194.
102-رسالة لقاء اللّه ، ص ه - و (پيشگفتار)، و نيز، ص 128.
103-ميزان الحكمه : ج 5، ص 421.
104-وسائل الشيعه : ج 3، ص 555.
105-سفينة البحار: ج 2، ص 46.
106-اسرار الصلوة : ص 129 (عبدالحسين تهرانى ).
صلوات
و المستشهدين بين يديه
واللهم عجل الوليك الفرج
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10