بقیه از پست قبلی
سوره قریش
پیغمبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): کسی که آنرا بخواند ،به تعداد هریک از کسانی که گرد خانه کعبه طواف کرده ،یا در آنجا معتکف شده ده حسنه به او میدهد.
سوره ماعون
امام باقر (علیه السلام): هرکس این سوره را در نمازهای فریضه ونافله اش بخواند ،خداوند نماز و روزه اورا قبول میکند و او را در برابر کارهایی که در دنیا از او سر زده مورد محاسبه قرار نمی دهد.
سوره کوثر
پیغمبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): هرکس آنرا تلاوت کند خداوند اورا از نهرهای بهشتی سیراب خواهد کرد وبه عدد هر قربانی که بندگان خدا در روز عید قربانی میکنند(عید قربان)، و همچنین قربانی هایی که اهل کتاب و مشرکین دارند ،به عدد هریک از آنان اجری به او میدهد.
سوره کافرون
پیغمبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): کسی که سوره قل یا ایها الکافرون را را بخواند گویی ربع قرآن را خوانده و شیاطین طغیانگر ازو دور میشوند و از شرک پاک میگردد و از فزع(روز قیامت) در امان خواهد بود.
پیغمبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به مردی که از ایشان پرسید به من چیزی بیاموز که هنگام خواب بخوانم فرمودند : هنگامی که به بستر رفتی سوره قل یا ایها الکافرون را بخوان ، بعد از آن بخواب که این بیزاری از شرک است.
امام صادق (علیه السلام): پدرم میگفت : قل یا ایها الکافرون ربع قرآن است و هنگامی که از آن فراقت می یافت میفرمود: اَعبُدُالله َ وَحدَه ، اَعبُدُالله َ وَحدَه.
سوره نصر
پیغمبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): کسی که این سوره را تلاوت کند همانند کسی است که در فتح مکه همراه پیغمبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بوده است.
امام صادق (علیه السلام): کسی که این سوره را در نماز فریضه یا نافله بخواند خداوند اورا بر تمام دشمنانش پیروز میگرداند و در قیامت در حالی وارد محشر میشود که نامه ای با اوست که سخن میگوید ، خداوند آن را از درون قبرش همراه او بیرون فرستاده ،و آن امان نامه ایست از آتش جهنم...
سوره تبّت
پیغمبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): کسی که آن را تلاوت کند امیدوارم خداوند آو و ابولهب را در یک خانه جمع نکند. (یعنی او اهل بهشت خواهد بود در حالی که ابولهب اهل دوزخ است.)
سوره اخلاص
در حدیثی از پیغمبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می خوانیم که فرمود: «آیا کس یاز شما عاجز است از اینکه یک سوم قرآن را در یک شب بخواند»؟! یکی از حاضران عرض کرد: ای رسول خدا! چه کسی توانایی بر این کار دارد؟! پیغمبر فرمود: «سوره قل هو الله احد را بخوانید».
امام صادق (علیه السلام) : « هنگامی که بر جنازه «سعد بن معاذ» نماز گزارد، فرمود: هفتاد هزار ملک که در میان آنها «جبرئیل» بود، بر جنازه او نماز گزاردند! من از جبرئیل پرسیدم: او به خاطر کدام عمل، مستحق نماز کزاردن شما شد؟ گفت به خاطر تلاوت «قل هو الله احد» در حال نشستن، و ایستادن، و سوار شدن، و پیاده زوی و رفت و آمد».
بقیه در پست بعدی
بقیه از پست قبلی
امام صادق (علیه السلام) : « کسی که یک روز و شب بر او بگذرد و سوره اخلاص را در نماز های پنجگانه را نخواند، به او گفته می شود: ای بنده خدا! تو از نماز گزاران نیستی»!.
پیغمبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : «کسی که ایمان به خدا و روز قیامت دارد، خواندن سوره «قل هو الله احد» را بعد از هر نماز ترک نکند؛ چرا که هر کس آن را بخواند، خداوند خیر دنیا و آخرت را برای او جمع می کند، و خودش و پدر و مادر و فرزندانش را می آمرزد».
سوره فلق
پیغمبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : «آیاتی بر من نازل شده که همانند ان نازل نشده است، و آن دو سوره «ناس» و «فلق» است».
امام باقر (علیه السلام) : « کسی که در نماز «وَتر» سوره «فلق»، «ناس» و «قل هو الله احد» را بخواند به او گفته می شود : ای بنده خدا! بشارت باد بر تو، خدا نماز وتر تو را قبول کرد».
در روایتی از پیغمبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می خوانیم : « به یکی از یارانش فرمود : می خواهی دو سوره به تو تعلیم کنم که برترین سوره های قران است؟ عرض کرد : آری ای رسول خدا! حضرت «معوذتان» (سوره فلق و ناس را به او تعلیم کرد، سپس آن دو را در نماز صبح قرائت نمود و به او فرمود : هر گاه بر می خیزی و می خوابی آن را بخوان».
سوره ناس
در حدیثی می خوانیم : « پیغمبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) شدیدا بیمار شد، «جبرئیل» و «میکائیل» (دو فرشته بزرگ خدا) نزد او آمدند، «جبرئیل» نزد سر پیامبر نشست و «میکائیل» نزد پای او، «جبرئیل» سوره «فلق» را تلاوت کرد، و پیغمبر را با ان در پناه خدا قرار داد، و میکائیل سوره «قل اعوذ برب الناس» را».
امام باقر (علیه السلام) : « کسی که در نماز «وَتر» سوره «فلق»، «ناس» و «قل هو الله احد» را بخواند به او گفته می شود : ای بنده خدا! بشارت باد بر تو، خدا نماز وتر تو را قبول کرد».
خوب است چند نکته را به خوانندگان عزیز هدیه کنیم، شاید برای پویندگان راه مطالعه و بررسی قران مجید، مفید باشد:
به راستی که شجره قرآن، چنان است که هر موقع دست به سویش دراز کنی، میوه تازه ای می دهد، اقیانوس بیکرانی است که، هر قدر در آن غور کنی، گوهر های تازه ای می دهد.
امام علی (علیه السلام) می فرماید: «در قرآن بهار دل ها، و سرچشمه علم و دانش است، و هیچ چیز هم چون قرآن، قلب آدمی را جلا نمی دهد».
واضح است، این همه فضیلت از آن کسی نیست که آنِ کسی است که، می خواند، می فهمد و به محتوایش جامه عمل می پوشاند، قرآن را بزرگ می شمرد و آیاتش را در زندگی پیاده می کند.
همسنگران عزیز خدایی من خودم چندتا از همین سوره های کوتاه رو تو نمازم اضافه کردم یعنی تو هرنماز یکی از این سوره ها و سوره اخلاص رو (هرکدوم رو در یک رکعت )میخونم و به معنی ش هم تا حد امکان توجه میکنم خدایی نمازم با نمازهایی که قبلا میخوندم فرق کرده به توفیق خدا یعنی خیلی جواب میده ها مخصوصا توجه به معنی. خود آیت الله بهجت هم وقتی ازشون در مورد حضور قلب در نماز سوال میشه اشاره میکنن که به معانی الفاظی که گفته میشه توجه بیشتر بکنید.
برای منم دعا کنید دوستان درضمن ببخشید پست طولانی شد میخواستم براتون این مطلب رو pdf کنم بزارم اینجا ولی نشد خدایی کامپیوترم داغونه داغونه. خلاصه خیلی شرمنده.
یا علی مدد بی حد و بی عدد
منابع

مجمع البیان: اکثر احادیث ذکر شده بخصوص سخنان ذکرشده از پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) حدود 80 درصد احادیث) ، ثواب الاعمال، تفسیر برهان،اصول کافی، درّ المنثور، (نور الثقلین، احادیث در باب فلق وناس)
رامین جان من واقعا شرمنده ام که نتونستم تک تک این احادیث رو با منبع بیارم وآخرش منابع آوردم همش تقصیر کامپیوترمه که پیرمرد شده دیگه. به بزرگی خودت ببخش برادر.
و من الله توفیق