تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: وجود خدا را ثابت کن؟!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
نقل قول:
نقل قول:هر سامانه بدون صرف انرژی به سمت افزایش آنتروپی حرکت می کنه، جهان هم ازین قاعده مستثنی نیست.

حالا وقتی میبینیم حرکت نمیکنه و این انرژی پایداره سر در گم میشیم

برای همین الان نظریه ماده سیاه رو مطرح کرده اند ...

راستی نظم چیست؟

بای تا بعد امتحانا ....

بذار یه مثال بزنم. یه لیوان چای با یه تیکه یخ (بذار قوه ی تخیلو خسته نکنیم و اسمشو بذاریم «چایی یخ»!) درست می کنیم و می ذاریم جلوی دو نفر. این دو نفر -بر طبق وضعیت فعلی سیستم- دو برداشت متفاوت دارن:

اولی می گه چه طور شده چایی داره به تیکه های یخ تو چای تبدیل می شه، در حالی که ما انتظار داریم یخ تو چایی آب بشه؟ این با قوانینمون جور در نمیاد. پس قاعدتا یه نیروی مرموز تو چایی هست که چایی رو به ترکیب چای و یخ تبدیل می کنه؛ آره، همانا «چایی یخ» خالقی داره!

دومی می گه، یخ داره تو چایی حل می شه که کاملا هم بر قوانین ما منطبقه. اما این یخ از کجا اومده؟ قوانین ما می گه لیوان چایی نمی تونه خود به خود به «چایی یخ» تبدیل شده باشه. آره، همانا «چایی یخ» خالقی داره!

هر دو یک نتیجه گیری، اما یکی با فرض غلط! نمی دونم، امیدوارم خوب توضیح داده باشم.

اینم تعریف من از نظم: وجود تقارن و ارتباط در سیستم چند ذره ای.
بی نظمی: عدم تقارن یا ارتباط در سیستم چند ذره ای.
آنتروپی: کمیت ترمودینامیکی عدم قابلیت انرژی دمایی سیستم برای انجام کار مکانیکی. همچنین نشان دهنده ی درجه ی بی نظمی یا تصادفی بودن در یک سیستم.

حالا تعریف بهتر یا تعریف شما؟!

نقل قول:
البته اثر دوپلر رو نمی دونم اگردوستمون توضیح بده ممنون میشم.

اثر دوپلر یا شیفت دوپلر (که هم تو صوت هست هم تو نور) یعنی تغییر طول موج دریافتی وقتی منبع نور نسبت به شما در حرکته. مثلا وقتی که منبع نور به سرعت به ما نزدیک می شه ما طول موج کمتری رو دریافت می کنیم. یا به عبارتی طول موج دریافتی به سمت بنفش می ره. اگه هم شیئ دور بشه که همون طور که خودتون فرمودید به معنی انتقال به سرخ هستش. بنابراین اگه تو نور دریافتی از اجرام آسمانی انتقال به سرخ داشته باشیم به این معنیه که در حال دور شدن از ما هستن و با تعمیم این آزمایش به این نتیجه می رسیم که کیهان در حال انبساطه.
سلام!

حرفی که می زنم از فلسفه ی خاصی نشات نگرفته و اصلا برهان برای وجود خدا محسوب نمیشه و فقط یه نظر شخصی و شاید بهتره بگم یه حس شخصی که همیشه بهم ثابت می کنه خدا وجود داره :

جایی که همه ی دنیا جمع می شوند و اراده می کنند تا کاری انجام شود، اما نمی شود.
و

جایی که همه ی دنیا جمع می شوند و اراده می کنند تا کاری انجام نشود، اما می شود.

من حقا توی این دو جا هست که کاملا وجود خدا رو از نزدیک حس می کنم!HeartHeartHeart

یا حق
به نام مهربانترین...

سلام

وجود خدا که احتیاج به اثبات نداره! مثل اینه که بخوای روشن بودنو واسه روز اثبات کنی!!!! به من ثابت کن که روز روشنه!؟ امر بدیهی احتیاج به اثبات نداره! چون بدیهی! اگه وجود خدا احتیاج به اثبات داشته باشه، یعنی یه جای کارش میلنگه!؟ ای یعنی نقص!!! واما خدا کمال مطلق! منشأ تمام خوبیها! خود نور!خدا لطف بینهایت! خدا احتیاج به اثبات نداره، منو تو احتیاج به ایمان داریم

خدایا، ای مهربانترین مهربانان، دوستت دارم....
البته بحث ایمان و اعتقاد با هم تفاوت دارند....
وجود خدا قابل اثبات است و البته هم باید برای خیلی از آدمیان آن را اثبات کرد
ولی این را مطمئن باشید به هیچ وجه من الوجوهی با قوانین طبیعی و و امثال برهان نظم به هیچ عنوان نمیتوان به آنچه که میخواهیم برسیم...شاید بتوان وجود یک آفریدگاری را قبول کرد ولی اون آفریدگار اون چیزی نیست که بشود آن را با ملاک های دینی تطبیق داد...
اگر توضیح بیشتر هم خواستید من در خدمتم.
وجود خدا واسه من ثابت شده ست.
به قول آقا امیرالمؤمنین:من خدایی را که نبینم نمیپرستم...
البته عینا نقل نکردم،آنچه توذهنم بود نوشتم.
اما خب اگه باکسی مواجه بشم که منکروجود خدا باشه، نمیتونم وجود خدارو بهش ثابت کنم متأسفانه!
البته به نظر منم قوانین طبیعی وبراهین عقلی روش مناسبی برای اثبات خدای خوب من نیست.
وقطعا احتیاج به راهنمایی دارم.
ممنون
نه.... همین بحث من این بود که قوانین طبیعی را با براهین عقلی به هیچ وجه نباید اشتباه کرد این دو کاملا از هم جدا هستند.
اتفاقا براهین عقلی فوق العاده ای هستند که نه تنها وجود خداوند را به محکمی ثابت میکنند بلکه پایه ای قوی می شوند برای مرحا دیگر اثبات صفات و افعال خدای تبارک و تعالی.
ببخشید منظور من بحث ازنظم بود،اشتباهی به جای نظم عقل تایپ کردم. چون ظاهرا نظم روش قشنگی واسه اثبات خدا نیست.یا لااقل ازنظرمن نیست. یاشاید زیاد ازکلماتو عبارات مناسبوجذاب استفاده نشده طوری که حالت کلیشه پیدا کرده متأسفانه!
allbate in pasokh ha chandan ham ganeh konandeh nistand
احسنت نه تنها کلیشه بلکه کاملا اشتباه و نارس.
نه تنها روش قشنگی نیست بلکه بیشتر گمراه کننده است به نظر من هم همین است که این تاپیک این همه طول کشده ایت چون متاسفانه پرداخته شده به راه قانون طبیعی.

(۱۹/دی/۹۰ ۱۵:۱۳)fatemehsadat نوشته است: [ -> ]allbate in pasokh ha chandan ham ganeh konandeh nistand

با سلام خدمت شما و خوش آمد ویی کدام پاسخ ها منظورتون بود؟ خواهشا با خط فارسی جواب بدهید.
بسم الله

دوستن عزیز برای ثابت کردن اثبات خدا 2 تا راه ساده وجود داره
1. استفاده ازقانون علت معلول که هر مخلوقی دلیلی داره
2. استفاده از قانون سنخیت تناسب ونظم تمام موجودات وجهان هستی
این دو راه ساده ترین راه ها هستن.

الهم عجل لولیک الفرج
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
آدرس های مرجع