تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: نه باستان گرایی افراطی ، نه باستان ستیزی
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5
سلام دوستان،می دانیم هرکشوری(مخصوصا)کشورهای صاحب تمدن اسطوره های ملی،مذهبی متعددی دارند ومردم آن ها به این اسطوره ها افتخارمی کنندوبرای آن ها مراسم های زیادی برپامی کنندوبا افتخاربر این اسطوره ها اعتمادبه نفس وروحیه ی خودرابالا می برند.

درکشورایران باتوجه به اینکه صاحب تمدنی کهن است،اسطوره های مذهبی،ملی متعددی داردکه ملت ایران براین اسطوره ها افتخارمی کنندوآن هاراسرلوحه ی زندگی خودقرار می دهندوبرای آن ها مراسم های زیادی برپامی کنندودرعزاداری ها وجشن های خود علاقه ی خودرابه این شخصیت ها نشان می دهند.نکته قابل توجهی که درمورد علاقه به این اسطوره هاوجود دارداین است که هنوزبعضی ها نتوانسته اند بین اصول ومبانی دینی وملی تفکیک وتمایز قائل شوند.مثلاگروهی ازمردم به باستان ستیزی روی می آورندتا به قول خودشان به دین وعقایدشان لطمه زده نشودودرحالیکه بااین کاربه هویت وفرهنگ خودلطمه می زنندو گروهی دیگرباتوجه زیادبه نژادوملیت خود به باستان گرایی افراطی روی می آورند.

این مسئله مبارزه بین ملی گرایی وباستان ستیزی فقط منحصربه کشور ایران است وعلت این مشکل به واسطه ی کینه توزی بین اعراب وایرانیان است واین مسئله همواره درطول تاریخ اسلامی کشورمان ایران،همواره وجود داشته است.مخصوصادر زمان امویان که رهبران وحاکمان اموی با اعلام برتری عرب برعجم خشم ایرانیانی که ازهرلحاظ چه ازنظر دانش وتمدن، خودرابالاتراز اعراب می دیدند برانگیخت وبه واسطه ی این مسئله دوجریان فکری به وجود آمد.نخست افرادی که باتکیه به نژادوملیت خود به ملی گرایی ونژاد پرستی روی آوردندوگروه دوم ضمن مبارزه با حکومت امویان وتلاش برای استقلال سرزمین خود با ارادت عمیق به پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)وخاندان ایشان میان شیوه ی حکومت امویان وشیوه ی حکومت اسلامی تفکیک وتمایز قائل شدندوراه درست را درپیش گرفتند.

[تصویر: iprqs2rstu7mc142fg95.jpg]

امروزه ملت ایران دریافتندکه اسلام وایران دوروی سکه هویت مردمان این سرزمین اند.مردم ایران باتعزیه هم سوک سیاوش راپاس می دارندوهم برای حسین عزیزتر ازجانشان تعزیه می گیرند.چندسال پیش نوروز با ایام عاشورای حسینی مصادف شد.ایرانیها گندمهایی باتصویر یاحسین سبزکردند وبرسمنوهایشان نقش یاحسین جان آفریدند.

در چندسال اخیر ازتاریخ کشورمان بیش تر سیاست باستان ستیزی رواج داردواین سیاست موجب لطمه زدن به هویت اصیل ایرانی وسردرگمی فرهنگی دربین مردم شده است وموجب رواج فرهنگ های غربی درکشورمان شده است وجالب اینجاست همین سیاست باستان ستیزی موجب گسترش روحیه ی باستان گرایی افراطی دربین مردم شده است!!!!!.(تاجیکها می گویند اگربه گذشته طپانچه بزنی آینده به شماتوپ خواهد زد.فرانسویها به ناپلئونشان که نماد قساوت است ودنیای رابه کام جنگ وخونریزی کشاند همچنان می بالندواما ما درلابه لای تاریخ به دنبال اثبات بی عدالتی انوشیروان هایمان می گردیم!!!)

[تصویر: n00037293-r-b-000.jpg]
اما مجسمه همین میدان در ساری در حال حاظر
[تصویر: 179490_826.jpg]

اگر کشوری به اسم ایران وجود داره و شما خودتون رو ایرانی میدونید پس چرا باستان ستیزی؟

اگر هم مسلمان هستید و به کامل و برحق بودن دین مبین اسلام شکی ندارید پس چرا باستان گرایی افراطی؟

آیا این کار نوعی جنگ نرم از طرف دشمن و تخریب هویت ملی ما نیست؟
در مقابل آیا اهانت به سید الشهدا در روز عاشورا تحقیر باورهای ما نیست؟

.................اسلام و ایران دو روی سکه هستند و جدا ناپذیر....................

دوستان شما بگید چه کاری درسته؟
به نظر من هر رسم و رسوم باستانی ، هر مورد باستانی و یا هر چیزی ، اگر در راستای دین باشه ، باید حفظش کرد ، و الا باید رهاش کرد.
مثلاً یک کار ناشایست در حال حاضر استفاده از گردنبند های طرح فروهر هست که به گفته بعضی از علما اشکال شرعی داره.
اما خوب مثلاً شاهنامه فردوسی و داستان هاش مورد تایید هستند و ما می تونیم از این اسطوره ها در کنار اسطوره های اسلامی در ساخت آثار هنری استفاده کنیم.
(۲۳/شهریور/۹۰ ۲۲:۵۳)ali_tavanaie نوشته است: [ -> ]به نظر من هر رسم و رسوم باستانی ، هر مورد باستانی و یا هر چیزی ، اگر در راستای دین باشه ، باید حفظش کرد ، و الا باید رهاش کرد.
مثلاً یک کار ناشایست در حال حاضر استفاده از گردنبند های طرح فروهر هست که به گفته بعضی از علما اشکال شرعی داره.
اما خوب مثلاً شاهنامه فردوسی و داستان هاش مورد تایید هستند و ما می تونیم از این اسطوره ها در کنار اسطوره های اسلامی در ساخت آثار هنری استفاده کنیم.

حق با شماست.من اصلا گردنبند نمیزارم حالا میخواد فروهر باشه یا صلیب یا الله

اما تخریب میدان سواران پارتی در ساری یا تخریب مجسمه آریو برزن در یاسوج کجاش اشکال شرعی داره؟این همون افراط نیست؟
(۲۳/شهریور/۹۰ ۲۳:۴۲)dani نوشته است: [ -> ]حق با شماست.من اصلا گردنبند نمیزارم حالا میخواد فروهر باشه یا صلیب یا الله

اما تخریب میدان سواران پارتی در ساری یا تخریب مجسمه آریو برزن در یاسوج کجاش اشکال شرعی داره؟این همون افراط نیست؟
من فکر نمی کنم مشکلی داشته باشند ، این رو باید از کسی که این کار رو انجام داده پرسید.
بعضی اسم ها به خوبی یاد می شن ، اما در واقع آدم های خوبی نبودند (مثل ابومسلم که ما به خوبی می شناسیمش ، اما دشمن اهل بیت علیهم السلام بوده) شاید این افراد هم همین وضع رو داشتند.همه چیز بر می گرده به دلایل درست یا غلط عامل.
(۲۳/شهریور/۹۰ ۲۳:۴۸)ali_tavanaie نوشته است: [ -> ]
(۲۳/شهریور/۹۰ ۲۲:۵۳)ali_tavanaie نوشته است: [ -> ]

من فکر نمی کنم مشکلی داشته باشند ، این رو باید از کسی که این کار رو انجام داده پرسید.
بعضی اسم ها به خوبی یاد می شن ، اما در واقع آدم های خوبی نبودند (مثل ابومسلم که ما به خوبی می شناسیمش ، اما دشمن اهل بیت علیهم السلام بوده) شاید این افراد هم همین وضع رو داشتند.همه چیز بر می گرده به دلایل درست یا غلط عامل.

سواران پارتی هم نمونه ای از ساختار های نیروی نظامی ایران رو در دوران اشکانی نشون میداد؟به نظر شما این پیامی ضد دین داشت؟!!!!
(۲۴/شهریور/۹۰ ۰:۱۵)dani نوشته است: [ -> ]
(۲۳/شهریور/۹۰ ۲۳:۴۸)ali_tavanaie نوشته است: [ -> ]
(۲۳/شهریور/۹۰ ۲۲:۵۳)ali_tavanaie نوشته است: [ -> ]

سواران پارتی هم نمونه ای از ساختار های نیروی نظامی ایران رو در دوران اشکانی نشون میداد؟به نظر شما این پیامی ضد دین داشت؟!!!!
من که خیلی به سوارکارهای این دوره علاقه داشتم ، مخصوصا کاتافرکت ها که بعد از این ظهور می کنند.
نمی دونم اون مسئول چه فکر کرده (شاید هم بهونش بوده).
من که بابت این بحث ایرانی-اسلامی پاک گیج شدم.
نمیدونم چطور این دو رو در کنار هم قرار بدم.
اصلا کوروش برام شده یه شبهه.HuhHuhHuh
(۲۵/شهریور/۹۰ ۱۲:۴۷)منتقم زهرا نوشته است: [ -> ]من که بابت این بحث ایرانی-اسلامی پاک گیج شدم.
نمیدونم چطور این دو رو در کنار هم قرار بدم.
اصلا کوروش برام شده یه شبهه.HuhHuhHuh

در بزرگ بودن کوروش شکی نیست همونطور که در بزرگترین بودن محمد شکی نیست.
بزرگترین مشکل ما در به تصویر نکشیدن کوروش یا ایران باستان تنها به افراط در عربی سازی دنیاست.به نظر من این تفکر عربی سازی( نه اسلامی سازی ) نه تنها شیعی و محمدی نیست بلکه اختراع بنی امیه و بنی عباس بود برای حکومت بر مصر و ایران.مصر کامل عربی شد ما هم تا حدی.
وظیفه ما هم یاد گرفتن عربی برای خواندن قرآن و مفاهیم اونه و نباید فرهنگ مرزی ایران فراموش بشه.چون همیشه قهرمانانی مثل همین سواران پارتی یا کوروش هستن که عزت مارو بالا میبرن تا بتونیم از این خاک دفاع کنیم.بدون عزت ملی میشیم کشورهای حوزه خلیج فارس و مصر که هیچ نوع مفاخری در شجاعت یا غیرت و دفاع از آب وخاک ندارن.

اسلام و ایران در مقابل هم نیستن و نیازمند هم هستن.مطمئنا اسلام بدون غیرت باستانی ایران پیشرفتی نمیکنه همونطور که ایران بدون کمال اسلامی پیشرفتی نداره.البته تاثیر اسلام رو ایران به مراتب بیشتره.
این کارهایی(سرنگونی مجسمه آریوبرزن-پاک کردن نقاشیهای حماسیه دیواری فردوسی در مشهد و سرنگونی مجسمه سواران پارتی در ساری) که بعضی مسئولین پی گرفتن اسلامی سازی نیست.عربی سازی و تهی کردن هویت دفاعی ایران و در جهت پیشبرد جنگ نرم دشمنه.مطمئن باشید.
سلام
اسلام با عرف سنت ها فرهنگ ها در چاچوب اسلام موافق است به خاطر همین خیلی از چیزها را مثل نوع لباس را به خود ما ونحوه ی لباس پوشیدن را خودش تعیین کرده استHeart
متاسفانه به عقیده ی من ما ایرانی ها بسیار انسان های متعصبی هستیم و همه چیز رو صفر و صد یا سیاه و سفید میبینیم .البته این تعصب در برخی قومیت ها مثل اعراب شدیدتر هست و چیزی که من در غرب امروز میبینم نداشتن تعصب و بستری اماده برای پذیرش اسلام ناب محمدی هستش که با امدن مهدی انشاالله به وجود خواهد اومد .

مثلا خود من دنی جان توی بعضی مسائل افراط بیجا کردم و حرف حق رو قبول نکردم.
استاد رائفی حرف قشنگی زد .گفت من چیزی به جز افراط در دانشگاه ها ندیدم .

توی مناظرات سیاسی هیچ کس رو پیدا نکردم که برای حرف حق دست بزنه و فقط هرکس طرفداری از نماینده ی خودش میکرد.

میگفت یک بار با یک نفر مناظره کرده و طرف حرف حق رو زده و استاد رائفی در برابر حرفش تسلیم شده و قبولش کرده
ولی دانشجو های دانشگاه که نود درصدشون طرفدار استاد بودن طرف رو هو میکردن در حالی که استاد میگفت من حرفم رو پس گرفتم و حرف طرف رو قبول کردم.
(خدایش توی چند تا منظره دیدید مناظره کننده حرف طرف مقابلش رو قبول میکنه در حالی که ته دلش بهش ثابت شده حرف طرف حق هستش" ایول استاد رائفی پور عزیز")

در مقابل وقتی رییس جمهور ما در دانشگاه کلمبیبا جلوی یک مشت یهودی متعصب و تشنه به خون احمدی نژاد حرف میزنه و حرف حق رو میزنه اون افراد براش دست میزنن و این یعنی بستری اماده برای پذیرش حقیقت .

دنی جان(دکتر اینده مملکت) حتی خود شما هم وقتی که توی موضوع بحث "ایران تا سال 2012 به امریکا حمله میکند "نظر من رو خوندی در مورد من صفر و صد قضاوت کردی و طوری به من حمله کردی که خدایش جا خوردم و گفتم طرف حتما یک امریکا دوست شدید هستش ولی وقتی گفتی که پدرت جانباز هست فهمیدم فقط یک کم اخلاقا تند رفتی و گرنه نظراتت برام جدید بود و به حق بودش.دنی جان اختلاف نظر توی همه جا هست
دوستان با همسنگراتون تند برخورد نکنید زشت هست . فقط باعث لجبازی میشه

برای همین تاکید میکنم یک منتظر باید اخلاق داشته باشه چون اگر جنگ اخر الزمانی به زودی در کار باشه ما با ادم هایی طرف هستیم که از نظر عقیده با ما از زمین تا اسمون تفاوت دارن و اگر باهاشون صفر و صد برخورد کنیم قطعا حرف ما رو نخواهند پذیرفت.ببخشید این حرف رو زدم دنی جان البته روی صحبت من با تمام دوستان بود و دوست ایینه دوسته .وگرنه خیلی وقت ها حرف ادم حق هست ولی با اخلاق تند همراه هستش.

ما باید یک کمی روی تعصبات خودمون کار کنیم تا حقیقت رو کامل بتونیم جذب کنیم دیدید که تعصب روی قومیت در مختارنامه چه کار کرد.

در پناه حق
صفحه: 1 2 3 4 5
آدرس های مرجع