بارها شنیده ایم که بر نوشتن وصیت نامه تاکید شده است و حتی میگویند هنگام خواب وصیت نامه زیر سرتان باشد. اما آیا تاحالا وصیت نامه نوشته اید؟
به نظرتون نوشتن وصیت نامه فقط مال کسانی است که مال و اموال دارند؟؟ یا حرفهای نگفته اتون هم میتونه وصیت نامه باشه؟؟؟
بعد از این که نوشتینش، کجا میذاریدش؟؟ اصلا از کجا مطمئنید که بعد از مرگتون( البته بعد از 120 سال) کسی میخوندش؟؟؟ شاید بخشی از وصیت نامه هاتون مربوط به روز یا روزهای اول باشه، اگه بعد از اون کسی بخوندش، فایده ای نداره.
شرمنده سوالام زیادشد. آخه تاحالا خواستم بنویسم اما این سوال ها نذاشته. گاهی اوقات هم که در مورد مرگ و این مسایل صحبت میکنی، اطرافیان واکنش خوبی نشون نمیدن
طرح اعلامیه فکر نکنم کار خوبی بوده باشه برادر عزیز !
چه کار کردید با دل اطرافیانتون !!
ان شاء الله خداوند به تمام عزیزان عمر با برکت عنایت بفرماید ولیکن
رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرماید:
لاینبغی لأمرء مسلم أن یبیت لیلة إلّا و وصیتّه تحت رأسه.
سزاوار نیست برای مرد مسلمان شبی را سحر کند مگر اینکه وصیّت او زیر سرش باشد. (وسایل الشیعه باب 1 – حدیث 6)
و نیز می فرماید:
من مات بغیر وصیّة مات میتة جاهلیّة
کسی که بدون وصیّت بمیرد به نادانی از دنیا رفته است. (باب 1 – حدیث 7)
گرچه وصيت ذاتا از مستحبات مؤكد است، ولى گاه شكل وجوب پيدا مى كند، مثل اينكه انسان در پرداخت حقوق واجب الهى كوتاهى كرده باشد، و يا اماناتى از مردم نزد او است كه در صورت عدم وصيت احتمال مى دهد حق آنان از بين برود، و از آن مهمتر اينكه گاه موقعيت شخص در جامعه چنان است كه اگر او وصيت نكند ممكن است لطمه شديد و ضربه جبران ناپذير بر نظام سالم اجتماعى يا دينى وارد گردد، در تمام اين صورتها وصيت كردن واجب مى شود.
نوشتن وصیت نامه (نظر شخصی) از جایی که انسان رو به یاد این می اندازه که من هم بالاخره از این دنیا خواهم رفت ، هم خیلی خوبه .موقع نوشتنش آدم یک حال جالبی پیدا می کنه!

ان شاء الله خداوند به همه شما سلامتی و طول عمر عزت مدار عنایت فرماید.
سلام
این که وصیت نمی نویسیم علتش ترس از مرگ و باور نداشتن به این موضوعه که هر لحظه ممکنه مرگ فرا برسه.
وصیت که ننوشتم اما یه بار داخل قبر خوابیدم.الان دیگه میترسم از این کارا کنم.
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام!
یه چند خطی رو از تفاسیر جدا کردم در مورد وصیت کردن که خوندنش خالی از لطف نیست!
كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِن تَرَكَ خَيرًْا الْوَصِيَّةُ لِلْوَالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبِينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلىَ الْمُتَّقِينَ(180)
فَمَن بَدَّلَهُ بَعْدَ مَا سمَِعَهُ فَإِنَّمَا إِثْمُهُ عَلىَ الَّذِينَ يُبَدِّلُونَهُ إِنَّ اللَّهَ سمَِيعٌ عَلِيمٌ(181)
فَمَنْ خَافَ مِن مُّوصٍ جَنَفًا أَوْ إِثْمًا فَأَصْلَحَ بَيْنهَُمْ فَلَا إِثْمَ عَلَيْهِ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ(182) سوره مبارکه بقره
بر شما نوشته شده: «هنگامى كه يكى از شما را مرگ فرا رسد، اگر چيز خوبى [مالى] از خود به جاى گذارده، براى پدر و مادر و نزديكان، بطور شايسته وصيت كند! اين حقّى است بر پرهيزكاران!»(180)
پس كسانى كه بعد از شنيدنش آن را تغيير دهند، گناه آن، تنها بر كسانى است كه آن (وصيّت) را تغيير مىدهند خداوند، شنوا و داناست. (181)
و كسى كه از انحرافِ وصيت كننده (و تمايل يك جانبه او به بعض ورثه)، يا از گناه او (كه مبادا وصيّت به كار خلافى كند) بترسد، و ميان آنها را اصلاح دهد، گناهى بر او نيست (و مشمولِ حكم تبديلِ وصيّت نمى باشد.) خداوند، آمرزنده و مهربان است. (182)
نکات و روایات:
1.
بعضی ها فكر می كنند وصيّت كردن، زمينه زود مردن است، در حالى كه يك نوع دورانديشى است و اينكه می فرمايد: هنگام مرگ وصيّت كنيد. چون آن لحظه، آخرين فرصت است و گرنه می تواند سالها قبل از فرا رسيدن مرگ، وصيّت كند.(1)
2.
وصيّت، كار دقيقى است كه اگر خداى ناكرده با بی توجّهى انجام شود و بعداً عامل فتنه و ناراحتی هايى گردد، تمام كارهاى خير محو می شود. از پيامبر صلى الله عليه و آله روايت شده است كه فرمودند: گاهى انسان شصت سال عبادت می كند، ولى چون وصيّت نامه خود را عادلانه تنظيم نمی كند، به دوزخ می رود. (2)
3.
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: هركس ابتدا به عهده بگيرد كه وصيّت شخصى را انجام دهد، ولى سپس بدون عذر آنرا رها كند، هيچ عملى از او قبول نمی شود و تمام فرشتگانِ ميان آسمان و زمين او را لعنت می كنند و دائماً در غضب خداوند است و در برابر هر كلمه «يا ربّ» كه می گويد، يك لعنت بر او نثار می شود و پاداش تمام كارهاى قبلى او به پاى وصيّت كننده ثبت می گردد. (3)
4.
وصيّت، به قدرى مهم است كه پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: هر كه وصيّت كرده بميرد، گويا شهيد از دنيا رفته و هر كه وصيّت نكرده از دنيا برود، گويا به مرگ جاهليّت و مانند افراد قبل از اسلام مرده است. (4)
5.
اقسام وصيّت
:
الف.
واجب: مثل وصيّت به حقّ اللّه، حقّالناس، قضاى نماز و عبادات ديگر، پرداخت حقوق واجبه مانند خمس، زكات، ديون، بدهكارىهاى مردم.
ب.
مستحبّ: مثل وصيّت به امور خيريّه.
ج.
مباح: مثل وصيّت فرزندان به نوع شغل، حرفه، لباس، طعام.
د.
مكروه: مثل وصيّت به مقبره سازى.
هـ.
حرام: مثل وصيّت به ايجاد مراكز فساد، انتشار كتب ضالّه.
6.
در حديث می خوانيم: وصيّت را اگر چه به نفع يهودى يا نصرانى باشد، تغيير ندهيد. (5)
7.
در احاديث آمده است: در قيامت، تمام گناهان شهيد بخشيده می شود، مگر دَين و بدهى او. (6)
8.
در روايات می خوانيم كه انسان پس از مرگ از كارهاى نيك فرزند صالح خود يا كتاب و موقوفاتى كه از او به يادگار مانده، كامياب می شود. (7)
و يا در بهشت، نسل صالح انسان به او ملحق می شود. (8) ي
ا از كار خيرى كه سفارش و وصيت كرده، بهره مند مى گردد. (9)
9.
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله ضمن وصيّتى به حضرت على عليه السلام فرمودند: كسى كه خوب وصيّت نكند، جوانمرد نيست و شفاعت ما هم شامل او نمى شود.(10)
10.
شخصى وصيّت كرد كه بعد از مرگش انبار خرماى او را در راه خدا انفاق كنند، پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله به وصيّت او عمل كرد و در آخر يك عدد خرما در انبار بجا ماند.
پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: اگر اين يك عدد خرما را او با دست خودش مى داد، از وصيّت به يك انبار خرما بهتر بود.
11.
با اينكه عمل به وصيّت، واجب و ترك آن حرام است؛ امّا اگر عمل به وصيّت، ميان افرادى فتنه و كدورت مى آورد، اسلام اجازه مى دهد كه وصيّت ترك شود تا ميان مردم صلح و صفا حاكم باشد.(12)
12. دو مطلب هم در ذهنم بود که علی رغم جستجوی فراوان منابع دقیقش رو پیدا نکردم، اما با اجازه عرض می کنم:
الف. در حدیثی داریم: هرکه امور آخرت خویش را اصلاح کند، خداوند امور دنیای او را اصلاح می سازد.
ب. هرکه خود را برای مرگ و سفر آخرت [از هر حیث] آماده سازد، این عمل او باعث طول عمر [با برکت] وی می گردد.
التماس دعا
یاعلی
پی نوشت ها:
1. تفسیر نور؛ ذیل آیه 180 سوره بقره
2. نهج الفصاحة، جمله 626.
3. تفسیر اطیب البیان.
4. وسایل الشیعه، ج 13، ص 352.
5. تفسیر نورالثقلین،ج1،ص159.
6. میزان الحکمة، حدیث 9776.
7. خصال شیخ صدوق، ص151.
8. سوره مبارکه طور، آیه 21.
9. سفینة البحار.
10. وسایل الشیعه،ج13،ص357.
11. بقره، 182
این درست کردن اعلامیه هم فکر خوبی هستش

یکی واسه خودم باید درست کنم
این طوری آدم همیشه فکر آخر کارشو هم میکنه
البته من هر وقت تو مسائل دینی تنبل میشم خدا با یک خواب منو تکون میده

قربون خدا برم که از خودمون بیشتر به فکر ماست
(۶/مهر/۹۰ ۲۳:۳۴)amin0151 نوشته است: [ -> ]این درست کردن اعلامیه هم فکر خوبی هستش
یکی واسه خودم باید درست کنم
این طوری آدم همیشه فکر آخر کارشو هم میکنه
البته من هر وقت تو مسائل دینی تنبل میشم خدا با یک خواب منو تکون میده
قربون خدا برم که از خودمون بیشتر به فکر ماست
هر کدام از مسایلی که ما در دین خودمون اجرا می کنیم یا توسط قرآن بیان شده و یا توسط ائمه معصومین سفارش شده.
ولی بنده تا حالا در جایی ندیدم که بیایید و برای خودتون اعلامیه بنویسید!
هر کدام از مسایل دینی بنا به دلیلی وارد شده مثلا همین نوشتن وصیت نامه برای این هستش
که اگر دینی نسبتا به کسی داریم در اون بیا ن کنیم که اگر خودمون در زمان حیات نتوانستیم اونها رو انجام بدیم ، نزدیکان برای ما انجام بدهند .
ولی نوشتن اعلامیه نه دلیل عقلی دارد نه منطقی و نه دینی.
ما هم که خودسر نیستیم؟ هستیم؟!
من چندان جدی نگفتم واسه همین آیکون

گذاشتم.
ولی این کاری که دوستمون می کنند هم خوبه که اعلامیشون رو همیشه به همراه دارند.
آدم اینطوری مرگ جلو چشماش هست و همیشه به یادش میمونه که خیلی هم خوبه
یک حدیث از ائمه داریم که میگه طوری به نماز بایستید که انگار آخرین نماز زندگیتونه
پس همچین غیر عقلی و غیر منطقی نیست و فکر هم نمی کنم غیر دینی باشه
در ضمن ما کاملا تابع دین هستیم
این نظر من بود.نظر شما هم کاملا محترمه
با تشکر از پاسخ های خوبتون. اما دو تا سوال:
اگه کسی غیبت کسی رو کرده باشه و شرایط برای حلالیت طلبیدن نباشه، میشه توی وصیت نامه حلالیت طلبید اما اگه طرف حلال نکرد اطرافیان باید چکار بکنن؟؟ خواندن دعا و... برای کسی که غیبتشو کردیم کافیه؟؟؟
دوم اینکه نگفتید وصیت نامه را کجا میذارید؟؟

به خصوص اگه مالی نباشه.چون کسانی که تقسیم مال و اموال میکنن حتما به یک فرد معتبر میدن اما حق الناس و ... بقیه را نمیشه به کسی داد؟؟؟
سلام...وصیت نامه خوبه...اما خودمو میگم..فرض فوت کردم...کی در اون لحظات به فکر اینه که من وصیت نامه ای یک گوشه ای گذاشتم؟؟
مثلا من دوست ندارم سر قبرم سنگ قبر بذارن...خب الان بگم خونواده خودشون منو میکشن ازن حرفا میزنم...فوت هم کردم اون لحظات از غم و غصه یادشون نیست...
من هم با دوست خوبمون ندا سواله واسم اینقده حق الناس به گردنم هست که نگوووووو...تکلیفش در وصیت چطوریه؟
کجا بذاریم وصیت نامه رو؟؟
واقعا یکی پاسخ بده خیلی خوبه
ممنون