تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: آفات فرهنگی کشور
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4
سلام
از جناب جوینده حق و mamad90 و سایر دوستان عزیزی که در این بحث شرکت می کنند، کمال تشکر را دارم(بی تفاوت نباشید دوستان)

من شبه ای در ذهنم وجود داره که خواستم بیان کنم من از فرهنگ غرب می خواهم صحبت کنم در شرایطی که از زبان کسی که سالها در آنجا زندگی کرد بیان میکنم
در فرهنگ غرب از دوران کودکی و خصوصا در مدارس به نوعی باید ها و نبایدها، چهارچوبهای اخلاقی، رفتارهای جنسی و .. به کودکان و نوجوانان آموزش داده می شود و عموم این باید ها و نباید ها از جنس هنجار ها هستند.
توضیح هنجار برای کسانی که نمی دانند: هنجار به دسته ای از باید ها و نباید ها گفته می شود که فردی از افراد جامعه موظف به انجام آن نیست ولی در صورتی که انجام ندهد با واکنش منفی جامعه همراه میشود و از این رو با قانون تفاوت دارد
به عنوان مثال در اتوبوس، بلند شدن برای کهنسال یک هنجار است.
این هنجار ها در فرهنگ غرب به افراد آموزش داده میشود که اکثرا به عنوان یک اصل وجودی پذیرفته میشود به عنوان مثال صداقت و خضوع در برابر کارفرما در ژاپن یک هنجار است و یا دروغ گویی در اروپا حتی از تجاوز به عنف نیز نکوهیده تر است!!!!
مقصودم از مطالب بالا این بود که آیا این گونه جا انداختن فرهنگ برای یک جامعه مفید است؟!! این در شرایطی است که به عنوان مثال ژاپن با همین صداقت کاری رشد اقتصادی خود را رغم زد.
1.در ایران شیوه آموزش هنجارها همراه با سرخوردگی دانش آموز است.(اکثرا)
2.ابزار آلات سرگرمی و تبلیغی برای کودکان محدود نیست!!!(مثل تلویزیون و این که کودکان تا ساعتی از شب مشغول تماشای فیلم های هستند که به رده سنی آنها مربوط نیست)
3.جامعه پذیرای هنجارهایی است که به نفع هر فرد باشد و به گونه ای ایرانیان به عنوان نمادهای فرد گرا بودن شناخته میشوند
به عنوان مثال بنده بارها شنیده و یا دیده ام که فردی تصادف کرده و هیچ کس حاضر به رساندن وی به بیمارستان نبوده و جان یک فرد را به خاطر به خطر افتادن موقعیت خود رها کرده است.!!!!
4. رفتارهای جنسی به جای این که در چهارچوب های دین اسلام کنترل شود عملا سرکوب میشود و یا نوجوانان و جوانان آموزش صحیح احکام اسلام را نمی بینند و ناآگاهانه با ارضای امیال خود در راستای نادرست دنیا و آخرت خود را تباه می کنند
و موارد بسیار بود که از حوصله جمع خارج است و بنده قصد ندارم آسیب شناس این موارد را انجام دهم لطفا دوستان نیز وارد مباحث آسیب شناسی نشوند، این آسیب ها شناخته شده است به قول دوست خوبم mamad90 اینجا جستاری برای ارائه راه حل و طرح های عملی است(البته در ر1ستای تعالیم اسلام)

در پناه حق
یا علی (علیه السلام)
(۷/آبان/۹۰ ۱:۴۰)mamad90 نوشته است: [ -> ]سلام محمد احسان عزیز . . .

فقط یه سوال از شما دارم :

قبول دارید که زمان قبل از انقلاب و زمان شهید مطهری دشمن پرنفوذتر و پرقدرت تر بود؟

قبول دارید که اون زمان به مراتب تبلیغات ضد دینی بیشتر از الان بود؟

قبول دارید که اون زمان اصلا بودجه ای برای کارهای فرهنگی تخصیص داده نمی شد؟ و اصلا محافل فرهنگی یک n ام الان هم نبودند؟

قبول دارید که فشار های زیادی از همه سمت به شخص شهید مطهری وارد می شد که نتونه کارش رو انجام بده؟ و فقط یه سری اعلامیه و بروشور نصفه و نیمه به دست برخی از جوانان محدود، آن هم با هزار بدبختی می رسید؟

پس چرا آن همه موج فرهنگی ایجاد می شد؟

یا حق

بسم الله الرحمان الرحیم
سلام

اولا بدلیل اینکه جواب پست شما رو کمی دیر دادم عذر خواهی می کنم به دلیل مشغله زیادهراز گاهی به تالار سرمی زنم

درسته نوشته هام جوابگوی سوالات شما نبود نظرات شخصی ام بودند

برادر گرامی متاسفانه اطلاعاتم در حدی نیست که بتوانم با شما در این مورد مباحثه ویا مخالفتی داشته باشم فقط در مورد اینکه فرموده بودید:" در اون زمان دشمن پرنفوذتر وتبلیغات ضددینی بیشتر بود " نظرم اینه که الان نفوذ و تبلیغات دشمن به یک شکل دیگری و به مراتب خطرناک تر هم شده و چه بسا توانسته اند افراد بیشتری را جذب خویش کنند
اون زمان کمونیسم وسوسیالیسم و دیگر عقاید ضد خدائی تبیلغ می شدند و واضح بود که چه کسانی و با چه اهدافی و یا چه نیتی سازمان تشکیل می دادند و نیرو جذب می کردند اما الان با حربه دین اسلام به جنگ اسلام آمده اند آنقدر هم حساب شده که افراد مومن را نیز فریب می دهند و واقعا معلوم نیست در پشت پرده چه کسانی و با چه هدفی دست به اینکار می زنند شاید این حرف را که " بیشترین ضربه به دین را خود علمای دین می زنند" در اینجا بیشتر به چشم بیاید
برخی کوته نظری ها ،کج فکری ها ،احتجار ونداشتن شناخت کافی از مبانی دقیق دین اسلام باعث این معضلات است.

دیگر شاید هیچوقت امثال شهید مطهری را مادری به این دنیا نیاورد و جای این فقدان عظیم را کسی پر نکند اما همیشه خداوند دستی را برای نجات و هدایت آفریده هایش دراز می کند.

باید ابتدا دید که جوان های ما چرا به این محافل فرهنگی روی خوش نشان نمی دهند و بیشتر به تفریحات ناسالم رو می آورند ؟

ومهم این که یک دست صدا ندارد اگر فقط بنشینیم و راه کار های فرهنگی ارائه بدهیم و کسی هم اجرا نکند چه فایده؟شاید هزاران راه جهت هدایت جوان های ما به سمت خدا وراه مستقیم وجود داشته باشد اما متولیان امر و صاحبان اندیشه و مسولان باید همکاری داشته باشند؛ نمی شود که فقط با گفتار جوانها را ارضا یا اغنا کرد.

اصلا جوان امروز هیچ برنامه ای برای آینده جلو روی خودش نمی بیند اگر آمار جوان های تحصیل کرده و بیکار را با دقت ببینیم ویا پای درد دل فقط تعدادی از آن ها بنشینیم می بینیم که انگیزه و شور وشوق در آن ها مرده است نمی دانند برای چه دارند زندگی می کنند متاسفانه به دلیل پایین بودن فرهنگ دینی و مذهبی برخی از این افراد جذب مکان های نامناسبی مثل همین کافی شا پ ها ویا ..........می شوند نمی شود جوان ها را در خانه محصور و زندانی کرد پارک ها و باشگاه های ورزشی هم متاسفانه دیگر جای زیاد جالبی برای گذراندن اوقات فراغت نیستند؟ کجا را به جوان ها معرفی کنیم که کافی شاپ نروند ؟ مسجد؟ آیا مسجدها را برای جوان ها جذاب کرده ایم؟وقتی مسجدها را مکانی برای مراسم ختم وسوگواری تبدیل کرده ایم معلوم است که جوان طالب شادی و طراوت از آن زده می شود ویا وقتی مراسم جشن و اعیاد مذهبی را در آخر سر به روضه و گریه و عزاداری می کشانیم ولحن شادی و گریه را یکی می کنیم دیگر نباید توقع داشت جوان های ما به مسجد و محافل دینی رو بیاورند.

جسارت مرا در بیان این عبارات الکن و گنک می بخشید تحصیلات عالیه ندارم و در حد سواد و معلومات شما و دیگر دوستان نمی توانم صحبت کنم به طور عامیانه و هرچیز که به نظرم مهم می آمد نوشتم خدا کند که کسی را ناراحت نساخته باشم.

گرچه می دانم باز هم جوابگوی سوالات شما و نیاز شما نبود.

متشکرم که حوصله به خرج دادید و این مطالب رو خوندید .

یا حق
با سلام به همه ی دوستان!!

عذرخوایی می کنم بابت این که متاسفانه دیگه نمی تونم بحث این تاپیک رو مدیریت کنم و مشغلات زیاد این چند وقت فرصت نمی ده که بحث مفصلی رو داشته باشیم با دوستان!!

و به خصوص از جناب جوینده ی حق عذرخواهی می کنم و امیدوارم که بعد تر بتوانیم درباره ی رابطه ی دین و انسان و موارد دیگه بیشتر صحبت کنیم. حداقل تا اینجای کار مشخص شد که کمی اختلاف دیدگاه داریم . . .

دوستان ما رو هم از دعای خیرتون محروم نکنید که شدیدا به دعاتون نیاز دارم!!

یا علی
صفحه: 1 2 3 4
آدرس های مرجع