کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اخراجی ها بهانه بود؟!
۲۲:۴۱, ۲۱/شهریور/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/شهریور/۹۱ ۲۲:۴۲ توسط heaven.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: 70503.jpg]
بعد از استقبال خوب مردم از اخراجی‌ها، چند سالی هست که بساط فیلم‌ها و سریال‌هایی پهن شده که می‌خواهند با تکرار ناشیانه‌ی سوژه‌ها و شوخی‌های اخراجی‌ها، درباره‌ی جنگ حرف بزنند. جالب اینکه تقریبا اکثر این فیلم‌ها دیگر نتوانسته‌اند رضایت مخاطب را به دست بیاورند.
البته من از اخراجی‌ها حمایت می‌کنم و اعتقاد دارم که ده نمکی به خوبی و به موقع توانست به یکی از موضوعات فراموش شده‌ی جنگ اشاره کند (هرچند شاید نقدهایی هم به آن وارد باشد) اما این بخش فراموش شده و کمتر اشاره شده، همه‌ی داستان جنگ و دفاع مقدسِ هشت ساله‌ی ما نیست که بخواهیم تا مدتها روی آن مانور بدهیم. این مساله فقط بخش کوچکی از جنگ بود که باید به همان اندازه به آن پرداخت. ده‌ها و صدها موضوع دیگر درباره دفاع مقدس وجود دارد که هنوز کسی به آن‌ها نزدیک هم نشده. ظاهرا صداوسیما و هنرمندان راحت‌طلبِ ما، حال و حوصله‌ ندارند و می‌خواهند به راحتی و با تکرار چند شوخی تکراری از هنرمندانی تکراری و استفاده ناشیانه و شعاری از تصاویر شهدا، آرم‌های سپاه و چند تا چفیه و لباس بسیجی، یاد و خاطره دفاع مقدس را زنده نگه دارند!
چند شبی هست که سریال «بیدار باش» از شبکه اول پخش می‌شود. سریالی که از همان قسمت اول معلوم بود که می‌خواهد ادای اخراجی‌ها را در بیاورد. انصافا نمی‌شود بدون در نظر گرفتن کلیت یک مجموعه تلویزیونی درباره آن حرف زد و قضاوت کرد، ولی همین چند قسمت ابتدایی نشان داده که چقدر راحت به لودگی و مسخره بازی و تقلید و تکرار عادت کرده‌ایم. تکرار و تقلیدی که دیگر برایمان تازگی ندارد و شوخی‌هایی که تکراری شده‌اند و خنده‌دار نیستند.
در همین چند قسمت اول شاهد صحنه‌ها و دیالوگ‌هایی بودیم که بسیجی‌ها را موجوداتی خنگ و ساده نشان داده (نه صادف و ساده!) چندین بار شعارهای انقلاب و امام از زبان همین شخصیت‌ها مطرح شده آن هم با تمسخر و شوخی و سوتی. مثل جمله‌ی «تا ظلم هست، جنگ هم هست!»
اتفاقا همین‌ها نشان دهنده‌ی تفاوت‌های اخراجی‌ها با این سریال فاخر؟! هم هست. در اخراجی‌ها لااقل اراذل و اوباشِ اخراجی، لودگی می‌کردند؛ اما در «بیدار باش» شاهد لودگی بسیجی‌ها هم هستیم! حالا باید منتظر باشیم و ببینیم که آیا مخالفان اخراجی‌ها (که بعد از چند سال هنوز هم به ده‌نمکی فحش می‌دهند و ادعا می‌کنند که او به دفاع مقدس و رزمندگان اهانت کرده) اینجا هم غیرتی می‌شوند و خودشان را برای آتش زدن و خودسوزی مقابل صداوسیما آماده می‌کنند یا نه؟!
نکته‌ی مهم اینجاست که این سریال به سفارش گروه تلویزیونی بسیج صداوسیما ساخته شده که به نظر من مثل سایر برنامه‌های بسیج (جذب به بهانه‌ی کسر خدمت و سهمیه قند و چای و روغن و بسیج نوزادان و …) اینجا هم کیفیت را قربانی کمیت کرده‌اند…
[تصویر: 70489.jpg]
منبع
[url=http://www.ahestan.ir/wp-content/uploads/2012/09/70489.jpg][/url]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: 59-11(یامهدی) ، yektasepas ، mosafer ، حنین

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۲:۲۱, ۳/مهر/۹۱
شماره ارسال: #21

(۲۹/شهریور/۹۱ ۱۲:۲۰)سرباز منتظر نوشته است:  مثلا آخر سریال و فیلم هایی مثل نابرده رنج و اخراجی ها ارازل ها آدم شدند

سلام
ببینید پیام ظاهری می تواند با کارکرد واقعی تفاوت داشته باشد، که کاملاً سالم نگه داشتن کارکرد خیلی سخت است.

چیزی که مسلم است اینست که اگر محتوا پرهیزکارانه ساخته نشود، اثر بد می گذارد. من طرفدار سریالهای حال حاضر سیما نیستم، ولی چند دقیقه را دیده ام. در قسمتی که چند روز قبل دیدم، پرستار وضعی داشت که اصلاً شبیه بانوان محترمی نبود که در جبهه خدمت کردند. آن جوان هم به دنبال نظر چرخاندن و چرت و پرت گفتن بود، که مسلماً از نظر جوانان پاک جبهه ها بی شرمی بوده است.

همانطور که دیده اید کارگردان های آمریکایی کثافت (امثال اسپیلبرگ) سربازان قاتل و جانی و روانی خودشان را قهرمان می کنند. این به اصطلاح هنرمندان سینما و تلویزیونمان که مرادشان هالیوود است، باید هم سربازان حق را بکوبند.

تنها کسی که کار خودش رو درست انجام نمی ده ما هستیم، که نمیشونیمشون سرجاشون. کسانی که این فیلمها را دوست دارند و دلشان تغییر نمی خواهد را با اینها واگذارید. ما هستیم که فیلم خوب کم داریم. درست کردن صدا و سیما با نیروی مخالف روبرو می شود، ولی تهیه محتوای خوب، نتیجه ای که درست کردن صدا و سیما باید بدهد را یکجا می آورد.

باید خودمان دست به کار شویم.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: heaven
۱:۵۸, ۴/مهر/۹۱
شماره ارسال: #22
آواتار
(۳/مهر/۹۱ ۲۲:۲۱)درست پسند نوشته است:  
باید خودمان دست به کار شویم.

یاعلی برادر یاعلی
۲:۴۳, ۴/مهر/۹۱
شماره ارسال: #23
آواتار
والا من 6 تا دایی دارم . یکیشون از 12 سالگی اسیر بود تا 20 سالگی. 3 تاشون هم جانبازن ولی خداروشکر سالم.

اتفاقا داییم میگه اخراجی ها خیلی نزدیک تر از بقیه فیلم ها به واقعیت ها بود. صحنه های دردناک خیلی داشت ولی گفت جوونای این مملکت هیچ وقت کم نیوردن ، هیچ وقت روحیشون رو نباختند. شاد و سر زنده بودن. من زمان جنگ نبودم که نظر بدم ولی هر چیزی این دایی ها بگن که نمیتونم حرفی بزنم روشون.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: جویای حقیقت
۹:۲۴, ۶/مهر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/مهر/۹۱ ۹:۲۷ توسط pcyord.)
شماره ارسال: #24

سلام
ایول خیلی عالی بود قضیه ای هست که واقعا رو اعصاب منه
به نظرم اخراجی ها یه سبک اضافه کرد سبک مسخره بازی الان هر کارگردانی بخواد فیلم پرمخاطب و راحتی بسازه اکبر عبدی و چهار تا بازیگر طنز دیگه میاره و فیلم نامه هم که اصلا نمینویسه و کل فیلم میشه تیکه پرانی های این بازیگران معروف
من که چند دقیقه این فیلم رو دیدم واقعا اعصابم خورد شد

یه نکته رو واقعا از ته دل قبول دارم
فیلم نامه نویسان خارجی با مغز های الکلیشون بسیار بهتر کار میکنن تا اکثر فیلم سازی های خودمون

کسانی که از فیلم دارن حمایت میکنند هیچی از سینما نمیدونن
۴:۳۷, ۷/مهر/۹۱
شماره ارسال: #25

(۴/مهر/۹۱ ۱:۵۸)7parsa4 نوشته است:  یاعلی برادر یاعلی

یادم رفت لینک رو بگذارم:

کمک برای تهیه و توزیع مستند

این اثر مسحور کننده ای است که حاضر و آماده است (مسیحی های معتقد آمریکا زحمتش رو کشیده اند) و اگر استفاده نکنیم، گمان کنم مانند مطرح نکردن حرف حق، برای خودش گناهی بزرگ باشه.

ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا