|
سوال رسول خدا در مورد نشانه های اهل دنیا و آخرت(خودسنجی!!!)
|
|
۰:۲۲, ۱۹/مهر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/مهر/۹۱ ۰:۴۴ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
چکی بکنید ببینید اهل دنیا هستید یا اهل آخرت! ![]() ![]() ![]() يا أحمد، ابغض الدنيا و أهلها و أحبّ الآخرة و أهلها، قال: يا ربّ، و من أهل الدنيا و أهل الآخرة؟ قال: أهل الدنيا من كثر أكله و ضحكه و نومه و غضبه، قليل الرضا، لا يعتذر إلى من أساء إليه، و لا يقبل معذرة من اعتذر إليه، كسلان عند الطاعة، شجاع عند المعصية، أمله بعيد، و أجله قريب، لا يحاسب نفسه، قليل المنفعة، كثير الكلام، قليل الخوف، كثير الفرح عند الطعام. و أنّ أهل الدنيا لا يشكرون عند الرخاء، و لا يصبرون عند البلاء، كثير الناس عندهم قليل، يحمدون أنفسهم بما لا يفعلون، و يدعون بما ليس لهم، و يذكرون مساوئ الناس. قال: يا ربّ هل يكون سوى هذا العيب في أهل الدنيا حمد؟ قال: يا أحمد، إنّ عيب أهل الدنيا كثير، فيهم الجهل و الحمق، لا يتواضعون لمن يتعلّمون منه، و هم عند أنفسهم عقلاء و عند العارفين حمقاء. يا أحمد، إنّ أهل الآخرة رقيقة وجوههم، كثير حياؤهم، قليل حمقهم، كثير نفعهم، قليل مكرهم، الناس منهم في راحة، و أنفسهم منهم في تعب، كلامهم موزون، محاسبون لأنفسهم يتعبون لها، تنام أعينهم و لا تنام قلوبهم، أعينهم باكية و قلوبهم ذاكرة، إذا كتب الناس من الغافلين كتبوا من الذاكرين. في أوّل النعمة يحمدون و في آخرها يشكرون، دعاؤهم عند اللَّه مرفوع و كلامهم مسموع، تفرح الملائكة بهم يدور دعاؤهم تحت الحجب، يحبّ الربّ أن يسمع كلامهم كما تحبّ الوالدة ولدها، و لا يشتغلون عنه طرفة عين، و لا يريدون كثرة الطعام و لا كثرة الكلام و لا كثرة اللباس، الناس عندهم موتى، و اللَّه عندهم حيّ كريم لا يموت، يدعون المدبرين كرما و يزيدون المقبلين تلطّفا، قد صارت الدنيا و الآخرة عندهم واحدة. الجواهر السنية-كليات حديث قدسى، ص: 385 اى احمد، من دنيا و اهل دنيا را دشمن مىدارم و از آنها بدم مىآيد ولى آخرت و اهل آخرت را دوست مىدارم. حضرت محمد عرض مىكند: خداوندا، اهل دنيا كدامند و اهل آخرت كدام؟ خداوند مىفرمايد: اهل دنيا كسى است كه زياد بخندد و زياد بخوابد و زياد خشمناك بشود و كمتر راضى باشد و به هر كس بدى كند، از او معذرت نخواهد و هر كس از او معذرت بخواهد آن را قبول نكند. هنگام اطاعت خداوند كسل است ولى موقع ارتكاب گناه شجاع و جرى است. آرزوهاى دور و دراز دارد، در صورتى كه مرگش به وى نزديكتر است. از نفس خود حساب نمىكشد. زياد حرف مىزند ولى نفعش به مردم كم است. از خدا نمىترسد ولى هنگام مشاهده غذا شاد و خندان مىشود. بدان كه اهل دنيا هنگام رفاه و وسعت رزق به خداوند شكر نمىكنند و در مقابل بلاها هم صبر نمىكنند. خود را با آن كارهايى كه عمل نمىكنند تعريف مىنمايند و مردم را به چيزهايى دعوت مىكنند كه خودشان ندارند و بديهاى ديگران را به رخشان مىكشند. حضرت محمد عرض مىكند: خداوندا، غير از اين عيبها آيا در اهل دنيا خوبى هم هست؟ خداوند مىفرمايد: اى محمد، عيوب اهل دنيا زياد است. در وجود آنها جهالت و حماقت هست و در مقابل كسى كه به آنها تعليم مىدهد تواضع نمىكنند و هم در نفس خود خود را عالم مىدانند ولى آنها در نزد عرفا جاهلند. اى احمد، اما اهل آخرت سيماى آنها نرم و مهربان است، حيايشان زياد است كمتر حماقت دارند، به مردم نفعشان زياد است و مكر و كيدشان كم، مردم از جانب آنها در امان هستند ولى خود آنها از مردم رنج مىبرند، سخنانشان سنجيده و حساب شده است. هميشه از خود حساب مىكشند و به نفس خود رنج مىدهند و آن را سرزنش مىكنند. چشمانشان مىخوابد ولى دلهايشان بيدار است. اغلب از خوف خدا گريه مىكنند و هميشه به ذكر خداوند مشغولند. وقتى كه مردم را كاتبان اعمالشان، غافل مىنويسند آنها را ذكر گويان مىنويسند. در اول استفاده از نعمت به خدا حمد مىگويند و در آخر هم شكر مىكنند. هميشه دعاى آنها به سوى خداوند صعود مىكند و سخنان آنها شنیده می شود. ملائكهها بوسيله دعاى آنان در زير حجابهاى ملكوتى شاد و خرمند. خداوند دوست دارد هميشه سخنان آنها را بشنود، همان طورى كه پدر از شنيدن صداى فرزندش خوشش مىآيد. حتى به مدت يك چشم به هم زدن هم از خداوند غافل نيستند. نه به طعام زياد علاقه دارند و نه به زياد حرف زدن و نه به زيادى لباس. همه مردم در نزد آنها مرده هستند، فقط خداوند است كه در نزد آنها زنده و بخشندهاى است كه هرگز نمىميرد. به كسانى كه از آنها رو گردان شوند، كرم مىكنند و هر كس بر آنان رو آورد، محبت بيشتر مىنمايند. دنيا و آخرت در نزد آنها يكى است (يعنى آنها دنيا را فقط براى آخرت مىخواهند). الجواهر السنية-كليات حديث قدسى، ص: 394 ما که از چک کردن خود خیلی نتایج رضایت بخشی نیافتیم شما چه طور؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|||
|
|
۱۰:۱۴, ۱۹/مهر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/مهر/۹۱ ۱۰:۱۷ توسط jafarpour.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم باسلام نقل قول: ما هم از چک کردن خود هیچ نتایج رضایت بخش خدایی نیافتیم. ![]() نقل قول:خداوند میفرماید :اگر میخواهید تا بنده ی خاص خود را از شما مخفی نکنم در کارهایتان رضایت مرا در نظر بگیرید و مورد رضای من عمل کنید |
|||
|
|
۳:۳۲, ۱۵/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
|
۲۳:۲۶, ۱۴/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/بهمن/۹۲ ۲۳:۲۸ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
میخواستم همین بخش رو یه تاپیک کنم که دیدم الحمد لله موجوده. ولی کم استقبال شده.
لطفا بخونید این بخش تکان دهنده از حدیث رو... 23 ویژگی از ویژگی های ناتمام اهل دنیا: يا أحمد أبغض الدنيا و أهلها و أحب الآخرة و أهلها، قال: يا رب و من أهل الدنيا و من أهل الآخرة قال: أهل الدنيا من: 1-(پرخوری،خنده زیاد،پرخواب،خشمگین) كثر أكله و ضحكه و نومه و غضبه، 2-(زود راضی نمی شود) قليل الرضا، 3-عذر خواهی از کسی که به او بدی کرده نمی کند) لا يعتذر إلى من أساء إليه ، 4-(عذر خواهی کسی را قبول نمی کند)و لا يقبل عذر من اعتذر إليه، 5-(هنگام اطاعت کسل هستند) كسلان عند الطاعة، 6-(هنگام گناه دلیر و شجاعند) شجاع عند المعصية، 7-(آرزوی دراز یر سر می پروراند) أمله بعيد، 8-(مرگ او. نزدیک است ولی خود را به بی خبری می زند) و أجلهقريب، 9-(از خود حساب نمی کشد) لا يحاسب نفسه، 10-(کمتر تفقه در دین دارد یعنی در مسائل دینی خیلی سطحی نگر است/در برخی نسخه ها -قلیل المنفعة- آمده است یعنی سود رسانی اش کم است) قليل التفقه، 11-(پر حرف است)كثير الكلام، 12-(خوف وترس او پیامدهای اعمالش ونیز از حق تعالی کم است)قليل الخوف، 13-(هنگام غذای زیاد،شادی دارند) كثير الفرح عند الطعام، 14-(هنگام آسایش شکر گزار نیستند) و إن أهل الدنيا لا يشكرون عند الرخاء، 15-(هنگام گرفتاریها ومصیبتها صبور نیستند) و لا يصبرون عند البلاء، 16-(مردمرا کم وکوچکمی بینند وخود را برتر) كثير الناس عندهم قليل، 17-(خود را به آنچه نکرده اند ستایش می کنند)يحمدون أنفسهم بما لا يفعلون، 18-(ادعای چیز ی را می کنند که ندارند)و يدعون بما ليس لهم، 19-(بدیهای دیگران را یاد می کنند) و يذكرون مساوئ الناس، 20و21-(نادان هستند وحماقت دارند) يا أحمد إن عيب أهل الدنيا كثير فيهم الجهل و الحمق، 22-(به کسانی که چیزی از آنها آموخته اند تواضع نمی کنند) لا يتواضعون لمن يتعلمون منه، 23-(خود را عاقل می پندارند در حالی که پیش عارفان جز یک عده احمق چیز دیگری نیستند) و هم عند أنفسهم عقلاء و عند العارفين حمقى. |
|||
|
|
۱:۵۷, ۱۵/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
به نام الله
پناه می برم به تو از شر شیطان رجیم خدایا تنها تو را می پرستم و تنها از تو یاری می خواهم مارا به راه راست هدایت کن راه کسانی که به ایشان نعمت داده ای و نه کسانی که بر آنان غضب کرده ای و نه گمراهان. و خداوند شنوا و بیناست. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |