کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 3.2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوال ِ بزرگ !!
۱۲:۲۷, ۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
راستش من نمیدونم تا حالا سر ِ این قضیه که میخوام مطرح کنم چقدر اینجا بحث شده و چقدر بهش پرداخته شده ... ولی واقعا" واسه ی من سوالی شده که میتونه در حل کردن ِ خیلی از نکته ها کمکم کنه ...

بدون ِ توضیح ِ اضافه میپرسم ...
از کجا میشه فهمید قرآن کلام ِ آفریننده ی این جهان هست ؟

البته این نکته رو هم اضافه کنم که شاید دید ِ من با خیلی از دوستان نسبت به خدا متفاوت باشه ، ولی تفاوت ِ چندانی نداره در این بحث ...

2باره می پرسم ، چطور ، به چه دلیل گفته میشه که این حرفها از طرف خالق ِ این جهان هست ؟

خواهشا" از این برهان های دبیرستانی استفاده نکنید ! خیلی سطحی توضیح میدن ...

منطقی ، عقلی و عادلانه بحث میتونه پیش بره .
خیلی براهین وجود داره در باره ی خدا و بی خدایی ، من کاری به اینها ندارم .
فقط و فقط سوالم اینه که آیا قرآن از طرف آفریدگار ِ این جهان هست یا نه ؟

از نظر علمی ، تاریخی ، عقلی ...
فکر کنم درک کنید که چرا احادیث و روایات در این باره زیاد مورد ِ استفاده نیستن ... ولی مسلما" از خود ِقرآن میشه استدلال کرد .

امیدوارم بحث به انحراف کشیده نشه ! اینطوری استهلاک و خستگی میره بالا و نتیجه ی دلخواه به دست نمیاد .
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، مجید املشی ، ایرانی ، Reza71 ، فرهاد55 ، medad.sefid ، dinpajoohan ، saloomeh ، آیات ، آشفته ، مفقود الاثر ، faraz_223 ، arnh ، saba

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۵:۱۲, ۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #11

نقل قول: البته این نکته رو هم اضافه کنم که شاید دید ِ من با خیلی از دوستان نسبت به خدا متفاوت باشه ، ولی تفاوت ِ چندانی نداره در این بحث ...

مثلا من شخصا خدای سقراط را بیشتر می پسندم .....

نقل قول: 2باره می پرسم ، چطور ، به چه دلیل گفته میشه که این حرفها از طرف خالق ِ این جهان هست ؟

پرسش خوبیه. خصوصا اگر یک جمله دیگر به آن اضافه کنیم: چطور میشه دیدگاه هرمنوتیک دینی نسبت به آن را رد کنیم؟

نقل قول: فکر کنم درک کنید که چرا احادیث و روایات در این باره زیاد مورد ِ استفاده نیستن ... ولی مسلما" از خود ِقرآن میشه استدلال کرد .

درسته. خاصه که در قرآن گفته شده شیاطین هم می توانند وحی بفرستند ..........
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55 ، blue.blood ، faraz_223
۱۶:۰۹, ۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #12
آواتار
نقل قول: خاصه که در قرآن گفته شده شیاطین هم می توانند وحی بفرستند ..........

خب شیاطین لطف کنند یه سوره مانند سوره های قرآن بیارند.
شیاطین میتوانند وحی بفرستند. اصلا گیرم که درست. شیاطین میتونستند به پیامبر هم وحی بفرستند؟
یعنی پیامبر این قدر نعوذ بالله بی خبر بوده؟
این حرف ها همون حدیثی قلابی هست که میگه کلام شیطان از زبان پیامبر جاری شده و سلمان رشدی هم کتاب مینویسه براش.
گردش ماه و خورشید . عمق تاریک دریا ها و ...... این ها معجزه علمی قرآن هست.
تا همین قرن 15 کلیسا میگفت زمین مرکز جهان هست در حالی که هزار و چهارصد سال پیش هم در قرآن و هم در نهج البلاغه به گردش ماه و خورشید و زمین اشاره شده.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rastin ، Havbb 110 ، فرهاد55 ، قلب ، در جستجوی سختی ، آیات ، viana ، faraz_223
۱۶:۲۳, ۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #13

(۳/بهمن/۹۱ ۵:۱۲)ایرانی نوشته است:  درسته. خاصه که در قرآن گفته شده شیاطین هم می توانند وحی بفرستند ..........

جسارتا کاملترش این میشه:

خطورات شیطانی یا همان وحی شیطانی که درقرآن نام برده شده،به غیر معصوم راه داره یعنی نقل به مضمون این میشه که شیطان میتونه به قلب غیر معصوم راه پیداکنه.

اما وحی شیطان به "معصوم" نمیرسه.

این حرف دوپهلوی سرکار ایرانی هم جوابش همین میشه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: black ، Havbb 110 ، فرهاد55 ، mamy007 ، سید ابراهیم ، *مهاجر* ، قلب ، آیات ، faraz_223
۱۶:۵۳, ۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/بهمن/۹۱ ۱۶:۵۴ توسط فرهاد55.)
شماره ارسال: #14

سلام دوستان
این که بگیم قرآن از طرف خدا به پیامبر نازل شده یا نه، دقیقاً به این معنی هست که بپرسیم آیا حضرت محمد معصوم بوده یا نه؟ یا اینکه آیا پیامبر بوده یا نه؟
ما نمی تونیم از فرض معصوم بودن یا پیامبر بودن ایشون توی استدلالها استفاده کنیم. چون در این صورت دچار دور می شیم.

اعجازهای علمی و عددی و ... هم انتقادهایی بهشون وارد هست که در جای خودش دربارش صحبت می کنیم. ضمن اینکه بعضی از بزرگان اسلامی هم این موضوع رو قبول ندارند.
ممنون
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ایرانی ، mamy007 ، blue.blood ، سید ابراهیم ، faraz_223
۱۷:۰۵, ۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #15

بسم الله الرحمن الرحیم

باسلام

ببینید جناب فرهاد55

اینجا دچار دور نمیشویم،چون پاسخ بنده مربوط به "سوال بزرگ" نیست.فقط بمنظور رفع ابهام پست سرکار ایرانی توضیحاتی دادم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55 ، سید ابراهیم ، faraz_223
۲۱:۳۴, ۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #16

نقل قول: ما نمی تونیم از فرض معصوم بودن یا پیامبر بودن ایشون توی استدلالها استفاده کنیم. چون در این صورت دچار دور می شیم.

نقل قول: اینجا دچار دور نمیشویم،چون پاسخ بنده مربوط به "سوال بزرگ" نیست.فقط بمنظور رفع ابهام پست سرکار ایرانی توضیحاتی دادم.

سرکار راستین شما منظور من را متوجه نشدید و کاملا حق با آقای فرهاد است.
اگر بخواهیم فرض کنیم که پیامبر معصوم بوده بعد بخواهیم وحیانی بودن قرآن را ثابت کنیم که این مسئله اصلا احتیاجی به اثبات ندارد. چون موضوع خودبخود اثبات شده است!
معصوم یعنی چه؟ یعنی کسی که گناه نمی کند و دروغ نمیگویدو تهمت نمیزند. پس وقتی حضرت محمد بگوید که قران کلام خداست اگر فرض کنیم معصوم است پس درست گفته و وحیانی بودن قرآن ثابت شده! این همان دور تسلسل است.
پس ابتدا باید معصومیت و پیامبری ایشان را ثابت کرد تا بعد بتوان وحیانی بودن قرآن را اثبات کرد.

بهتراست وقتی مفهوم حرف کسی را متوجه نمیشویم سوال کنیم نه آن فرد را به داشتن منظورهای پنهانی (دو پهلو بودن کلام) متهم کنیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mamy007 ، blue.blood ، فرهاد55 ، faraz_223
۱۰:۴۰, ۴/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/بهمن/۹۱ ۱۳:۳۶ توسط blue.blood.)
شماره ارسال: #17
آواتار
نقل قول:دوست گرامي ايييييييييييييييييييييييييييينقدر سوال شما ساده و ابتدايي هست كه ارزش نداره روش حتي لحظه اي فكر كرد .
با ثبت اين سوال كه برايتان سوال بزرگي ساختيد البته براي خود نه براي ديگران .
الان اگر هر يك از دوستان برايتان دليل بياورند قادريد آن را رد كنيد .
پس بهتره كه خودتان زحمت بكشيد و در قرآن تدبر كنيد تا بهتر متوجه كلام خدا شويد .

راستش من شما رو نمیشناسم و هیچ ایده ای ندارم شما چه جور آدم و شخصیتی هستی .... ولی راستش من هم حدود تا حدود 1 سال ِ پیش مثل الان شما فکر میکردم ، تا اینکه یه تفسیر المیزان رسید دستم و شروع به خوندن از روی فهرست و موضوعات کردم ... اوایل هم مثل الان شما فکر میکردم ، تا اینکه ! دقیق تر خوندم ... هر موضوع رو چندبار خوندم و از 1 2 جای دیگه هم خوندم .......
هـــــی زندگی ...
شنیدی میگن هرچی کمتر بدونی راحتتر زندگی میکنی ..؟!

نقل قول: در ضمن یک حقیقت خیلی مهم، تا زمانی که مبداء مشترکی نداشته باشیم نمی تونیم بیاییم دقیق روی قرآن بحث کنیم، باید از ابتدای بحث امور مشترکی داشته باشیم. اتفاقا به نظر من اینکه تصور شما از خدا چیست و چه تعریف از واجب دارید در این بحث بسیار حیاتی است. (البته اگر میخواهید بحثی داشته باشید که به نتیجه برسد)

فکر کنم حق با شماست ...

چرا هیچ کسی جوابی نداده ؟!!!!!

اگه میدونستم واستون اثبات ِ چیزی که بهش اعتقاد دارید انقدر سخت هست شارژ اینترنتم رو اینجا صرف نمیکردم .....

نقل قول:دوست گرامي ايييييييييييييييييييييييييييينقدر سوال شما ساده و ابتدايي هست كه ارزش نداره روش حتي لحظه اي فكر كرد .

چند روز میگذره و این سوال ِ ساده و ابتدایی هیچ جوابی نگرفته !!!!

نقل قول:دلایل که زیاده ، ولی اصولا شما باید بدونی که ایمان نوعی ندیده خریدن هست. یعنی باید از طریق قلب بهش باور داشته باشی

نقل قول:هر قدر قلبت صاف تر و بزرگ تر باشه بیشتر میبینی .
البته الان دلیل برای کسی نیست این صحبت
اما اعجاز قران به لفظ اون نیست . به وجود و ماهیت اونه . چیزی هم که شخصا خودم دیدم اینه که ایات قران تاثیر عجیبی داره د رهمه چیز .

نقل قول:مثلا تو اثبات خدا هم ما دلیل کافی نداریم(یعنی تا حالا من نشنیدم) ولی به خدا اعتقاد دارم (خیلی محکم) که حتی اگه هر روز 100تا دلیل هم بیاری که خدا وجود نداره من قبول نمیکنم به نظر من این چیزا یکم دلیه نه منطقی.

با توجه به چیزایی که دیدم نمیشه اینجا بحث منطقی کرد!

شما هر روز میگید اسلام کاملترین دینه، معجزه ی علمیه، از طرف خداست و ...
خب ثابت کنید! چرا میپیچونید ؟!!!

شما همیشه از معجزات علمیه قرآن میگید که فلان دانشمند مسلمون شد و فلانی اینطور شد و این چیزا. خب بگید به من هم، شاید خدا خواست که پرده ی ظلمت بره کنار و به راه راست هدایت شدم!

نقل قول:چیزی هم که شخصا خودم دیدم اینه که ایات قران تاثیر عجیبی داره د رهمه چیز
پس بهتره یه مقدار هم با روانشناسی ِ روز آشنا بشید ... در مورد تلقین و این چیزها ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، ایرانی ، مهدی2012 ، faraz_223
۱۳:۳۰, ۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #18
آواتار
جواب سوال شما دو دلیل داره .
تحدی که در قرآن مطرح شده. خدا میفرماید اگر به الهی بودن این کتاب شک دارید فقط یک سوره مانند سوره های قرآن بیاورید. و در ادامه هم میگه عمرا اگه بتونید.

دلیل دیگه هم آیه صریح قرآن هست که میفرماید خداوند قرآن را از تحریف آن حفظ خواهد کرد.

حالا اگه شک دارید برید بشینید با همه وجود یه سوره مثل سوره های قرآن بیارید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیات ، faraz_223
۱۳:۳۷, ۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #19
آواتار
(۴/بهمن/۹۱ ۱۳:۳۰)black نوشته است:  جواب سوال شما دو دلیل داره .
تحدی که در قرآن مطرح شده. خدا میفرماید اگر به الهی بودن این کتاب شک دارید فقط یک سوره مانند سوره های قرآن بیاورید. و در ادامه هم میگه عمرا اگه بتونید.

دلیل دیگه هم آیه صریح قرآن هست که میفرماید خداوند قرآن را از تحریف آن حفظ خواهد کرد.

حالا اگه شک دارید برید بشینید با همه وجود یه سوره مثل سوره های قرآن بیارید.

ولی من از دیده دیگه ای به این قضیه نگاه میکنم ...

اینهایی که شما و بقیه میگید دلیل ِ علمی نیست ! شما میگید اسلام علمی هست که از خدا اومده و برای همه ی دوران هست ، پس این علم رو به من هم نشون بدید ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ایرانی ، مهدی2012 ، faraz_223
۱۳:۵۸, ۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #20
آواتار
این پست اول خودته.
سوالت این بود که از کجا میشه فهمید قرآن کلام خداست؟
نقل قول:
بدون ِ توضیح ِ اضافه میپرسم ...
از کجا میشه فهمید قرآن کلام ِ آفریننده ی این جهان هست ؟

البته این نکته رو هم اضافه کنم که شاید دید ِ من با خیلی از دوستان نسبت به خدا متفاوت باشه ، ولی تفاوت ِ چندانی نداره در این بحث ...

2باره می پرسم ، چطور ، به چه دلیل گفته میشه که این حرفها از طرف خالق ِ این جهان هست ؟

حالا اثبات علمیش که خودش بحثش جداست که خیلی بهش پرداخته شده. کافیه یه سری به نت بزنی و بگردی
ولی اگر میخواستی بدونی قرآن الهی هست یا نه قرآن جوابت رو خودش داده.

نقل قول:شما میگید اسلام علمی هست که از خدا اومده
والا تا اونجایی که ما میدونیم اسلام دین هست. دین هم یعنی برنامه ای برای زندگی.
برنامه ای برای رستگاری.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیات ، faraz_223
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا