تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: سوال ِ بزرگ !!
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
راستش من نمیدونم تا حالا سر ِ این قضیه که میخوام مطرح کنم چقدر اینجا بحث شده و چقدر بهش پرداخته شده ... ولی واقعا" واسه ی من سوالی شده که میتونه در حل کردن ِ خیلی از نکته ها کمکم کنه ...

بدون ِ توضیح ِ اضافه میپرسم ...
از کجا میشه فهمید قرآن کلام ِ آفریننده ی این جهان هست ؟

البته این نکته رو هم اضافه کنم که شاید دید ِ من با خیلی از دوستان نسبت به خدا متفاوت باشه ، ولی تفاوت ِ چندانی نداره در این بحث ...

2باره می پرسم ، چطور ، به چه دلیل گفته میشه که این حرفها از طرف خالق ِ این جهان هست ؟

خواهشا" از این برهان های دبیرستانی استفاده نکنید ! خیلی سطحی توضیح میدن ...

منطقی ، عقلی و عادلانه بحث میتونه پیش بره .
خیلی براهین وجود داره در باره ی خدا و بی خدایی ، من کاری به اینها ندارم .
فقط و فقط سوالم اینه که آیا قرآن از طرف آفریدگار ِ این جهان هست یا نه ؟

از نظر علمی ، تاریخی ، عقلی ...
فکر کنم درک کنید که چرا احادیث و روایات در این باره زیاد مورد ِ استفاده نیستن ... ولی مسلما" از خود ِقرآن میشه استدلال کرد .

امیدوارم بحث به انحراف کشیده نشه ! اینطوری استهلاک و خستگی میره بالا و نتیجه ی دلخواه به دست نمیاد .
(۲/بهمن/۹۱ ۱۲:۲۷)blue.blood نوشته است: [ -> ]راستش من نمیدونم تا حالا سر ِ این قضیه که میخوام مطرح کنم چقدر اینجا بحث شده و چقدر بهش پرداخته شده ... ولی واقعا" واسه ی من سوالی شده که میتونه در حل کردن ِ خیلی از نکته ها کمکم کنه ...
بدون ِ توضیح ِ اضافه میپرسم ...
از کجا میشه فهمید قرآن کلام ِ آفریننده ی این جهان هست ؟
البته این نکته رو هم اضافه کنم که شاید دید ِ من با خیلی از دوستان نسبت به خدا متفاوت باشه ، ولی تفاوت ِ چندانی نداره در این بحث ...
2باره می پرسم ، چطور ، به چه دلیل گفته میشه که این حرفها از طرف خالق ِ این جهان هست ؟
خواهشا" از این برهان های دبیرستانی استفاده نکنید ! خیلی سطحی توضیح میدن ...
منطقی ، عقلی و عادلانه بحث میتونه پیش بره .
خیلی براهین وجود داره در باره ی خدا و بی خدایی ، من کاری به اینها ندارم .
فقط و فقط سوالم اینه که آیا قرآن از طرف آفریدگار ِ این جهان هست یا نه ؟
از نظر علمی ، تاریخی ، عقلی ...
فکر کنم درک کنید که چرا احادیث و روایات در این باره زیاد مورد ِ استفاده نیستن ... ولی مسلما" از خود ِقرآن میشه استدلال کرد .
امیدوارم بحث به انحراف کشیده نشه ! اینطوری استهلاک و خستگی میره بالا و نتیجه ی دلخواه به دست نمیاد .

سلام بر جويندگان حق و حقيقت
دوست گرامي ايييييييييييييييييييييييييييينقدر سوال شما ساده و ابتدايي هست كه ارزش نداره روش حتي لحظه اي فكر كرد .
با ثبت اين سوال كه برايتان سوال بزرگي ساختيد البته براي خود نه براي ديگران .
الان اگر هر يك از دوستان برايتان دليل بياورند قادريد آن را رد كنيد .
پس بهتره كه خودتان زحمت بكشيد و در قرآن تدبر كنيد تا بهتر متوجه كلام خدا شويد .

براي رسيدن به پاسخ پرسشتان توسط خودتان آرزوي موفقيت مي نمايم
يا حق
سلام
راحت ترین راه پیدا کردن حقانیت قرآن ، بررسی اعجاز این کلام هست.نه تنها قرآن ، بلکه نهج البلاغه هم معجزه هست ، و قرآن که تنها کلام خالق هست به صورت مدون ،کاملا قابل بررسی هست و هنوز کس نتونسته ادعا کنه که قرآن کلام مخلوق هست! اون هم مخلقوی در 1400 سال پیش.
بسم الله.

اصلا قبل از این بحث ضرورت اینکه فردی از طرف خدا باید مبعوث شود باید مورد بررسی قرار بگیرد.

تا این امر ثابت نگردد نمی توان به قرآن که معجزه آن فرد است ایمان بیاوریم. حقیر دارم روی این موضوع کار می کنم و ان شاءالله تا چند روز آینده مبحث را در قدم پنجم آغاز می کنم.

در ضمن یک حقیقت خیلی مهم، تا زمانی که مبداء مشترکی نداشته باشیم نمی تونیم بیاییم دقیق روی قرآن بحث کنیم، باید از ابتدای بحث امور مشترکی داشته باشیم. اتفاقا به نظر من اینکه تصور شما از خدا چیست و چه تعریف از واجب دارید در این بحث بسیار حیاتی است. (البته اگر میخواهید بحثی داشته باشید که به نتیجه برسد)

اینکه بخواهیم قرآن را فقط از جنبه اعجازهای علمی آن بررسی کنیم من به شدت مخالفم.
اینکه بخواهیم ببینیم علم چه چیزی را اثبات می کند، بعد بیاییم در آیات قرآن تایید برای آن پیدا کنیم این امر به شدت مذموم است.

نه قرآن باید به گونه ای دیگر اثبات گردد، بعد که ثابت شد بیاییم برای تایید حرفهایمان این امور را در قالب تذکر ارائه دهیم.

بسم الله الرحمن الرحیم

یه دونه هم بنده بگم؟

شما از برهان خلف برو خیلی ساده به جواب میرسی.
اصلا مبنا رو قرار بده بر اینکه این کلام خدا نیست. پس کلام کیه؟ پیامبر اسلام که حتی یک سند هم وجود نداره مبنی بر اینکه ایشون سر کلاس درسی حاضر شده باشن. امّی بودن رسول اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) یکی از مهمترین دلایل وحیانی بودن قرآن است.

همچنین قرآن خودش توضیح داده که اگر میگید این کلام خدا نیست و از این جور حرفها زدن کاری نداره ، پس یک سوره مثل اون بیارید!!!! و در ادامه میگه که هرگز نخواهید توانست...

دلایل که زیاده ، ولی اصولا شما باید بدونی که ایمان نوعی ندیده خریدن هست. یعنی باید از طریق قلب بهش باور داشته باشی وگرنه دلایل عقلی رو که خیلی راحت میشه توش شبهه انداخت. ایمان اگر قلبی بود با شبهه ها خدشه ای بهش وارد نمیشه. (به نوعی با لحن ملایم تر اشاره کردم به همون مطلبی که در پست دوم این تاپیک گفته شد)
چیزی که بنده فهمیدم اینه که برای درک اعجاز قران باید اندازه بزرگی قران بزرگ بود!
هر قدر قلبت صاف تر و بزرگ تر باشه بیشتر میبینی .
البته الان دلیل برای کسی نیست این صحبت
اما اعجاز قران به لفظ اون نیست . به وجود و ماهیت اونه . چیزی هم که شخصا خودم دیدم اینه که ایات قران تاثیر عجیبی داره د رهمه چیز .
یعنی قران ماهیتش به عربی هم نبود باز اعجاز بود .
البته اثبات اعجاز قران هم عمل مشکلی نیست
چندین دلیل عقلی محکم هست
ن ش الله دوستان بررسی کنند بنده هم شاید توفیق داد خدا یخ حرفی زدیم
یا حق
نقل قول:فکر کنم درک کنید که چرا احادیث و روایات در این باره زیاد مورد ِ استفاده نیستن ... ولی مسلما" از خود ِقرآن میشه استدلال کرد .
بابا چرا سختش میکنید اگه قرآنو بخونید به ضمیر من میرسید . یعنی خود شخص نویسنده فرموده من .
مثلا میفرماید ما خلق کرده ایم اگه نعوذبالله منظور خود حضرت پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بود که پس چرا ایشون مردمو به پرستش خدا دعوت می کردن (یعنی کسی دیگر).
تازه هیچ کتاب آسمانی جز این تاحالا خالی از مسئله ی تحریف نبود ولی تو قران خداوند جلوگیری از تحریفشو خودش تضمین کرده.
تا حالا هم نعوذبالله دروغ نگفته است.(که خودش یه معجزه است)
سلام دوستان
به نظر من منطقی ترین راهی که میشه این موضوع رو بررسی کرد، همون راهی است که سید ابراهیم عزیز می فرمایند. منتظر مطالب خوبشون هستیم. Rose
این که می فرمایید از ضمیر "من" استفاده شده، دلیل کافی نمی تونه باشه. چون هر کسی می تونه چین جمله ای رو در کتابش بیاره.
در مورد تحدی قرآن هم اگر موافق باشید یه تاپیک ایجاد می کنم. فقط به طور خلاصه بگم که این موضوع مبتنی بر معیارهایی است که فقط توسط فردی که به درجات بالای معنوی رسیده می تونه درک بشه. به طور مثال خواندن چنین کتابی باید باعث سعادت بشر بشه، همچنین تمام کلمات کتاب (حتی نقطه زیر "ب") باید در بر گیرنده تمام علوم باشد (اعتقاد بر این هست که پیشوایان اسلام قادر به درک این موضوع بوده اند) . همچنین هر قسمت از کتاب، باید در بر گیرنده تمام کتاب باشد (این نیز توسط افراد عادی قابل درک نیست). چنین کتابی باید هفت بطن داشته باشد و ... . در واقع اعتقاد بر این است که تحدی قرآن چیزی پیچیده از تحدی برای آوردن یک متن بلاغی است.
ممنون
سلام.
میدونم دلیل کافی نیست اصلا کافی یعنی چی؟
مثلا تو اثبات خدا هم ما دلیل کافی نداریم(یعنی تا حالا من نشنیدم) ولی به خدا اعتقاد دارم (خیلی محکم) که حتی اگه هر روز 100تا دلیل هم بیاری که خدا وجود نداره من قبول نمیکنم به نظر من این چیزا یکم دلیه نه منطقی.
خوش حال میشم بحثتونو دنبال کنم لطفا دلایل بیشتر بیارید.
اتفاقا این یه موردو ابراهیم راست می گه. اعجاز قرآن دلیل بر ارسال قرآن از طرف خدا نیست. معجزه یعنی چی اصلا؟ یعنی کاری که انسان عادی از انجامش عاجزه. دقت کنید: انسان عادی؛ نه ماسوا.
خب بالاخره؟ بذار ببینیم ابراهیم چه طوری اثبات می کنه. فکر نمی کنم ناامیدمون کنه...
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
آدرس های مرجع