|
امر به معروف کنیم؟؟؟
|
|
۱۸:۱۴, ۲۲/مرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/مرداد/۹۲ ۱۸:۱۷ توسط فیروزه.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
دوستان ی سوالی برام پیش اومده: الان کسی هس ک ندونه حدود حجاب چقده و باید حجابشو نگه داره؟فک نکنم(یا حداقل خیلی کمن) منظورم اینه ک اگه کسی حجاب درستی نداره ینی خودش میدونه و دانسته داره این کار و میکنه خب از طرفی ب ما گفتن امر ب معروف ونهی از منکر وقتی واجبه ک احتمال اثر بدی... خب ب کسی ک خودش میدونه چی باید بگیم؟احتمال اثری وجود داره؟نهایت میگه من ب این حد اعتقاد دارم، یا میگه از نظر خودم حجابم درسته یا از این جور حرفا...... از طرف دیگه فک میکنم نمیشه گفت عیسی ب دین خود موسی ب دین خود ..... اینجوری ک اوضاع جامعه روز ب روز بدتر میشه الان دقیقا میخام بدونم تکلیف چیه؟ البته منظورم کسانی ک عناد دارن و کلا از اعتقادات ساقطن نیس همینطور منظورم رفیقت یا کسی ک میتونی باهاش بحث کنی و توجیحش کنی نیس منظورم ی هم کلاسی یا ی فامیل دور(!) یا ی کس اینجوریه ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن یاعلی... |
|||
|
|
۱۸:۱۵, ۲۳/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
هنوز هم خیلی ها نمی دانند. حتی خیلی ها نمی دانند که حجاب واجب است و فکر می کنند یک چیز مثلا مستحب است و یا آخوندها از خودشان در آورده اند و جزو اسلام نیست.
دوما صرف دانستن دیگران دلیل بر ترک امر به معروف و نهی از منکر نیست. با وجود اینکه می دانند ولی خیلی ها رعایت نمی کنند. اینهمه معتاد هست که می دانند مواد مخدر ضرر دارد پس چرا ترک نمی کنند؟ صرف دانستن کافی نیست. تذکر شما به آنها کمک می کند که به دانسته های خود عمل کنند. رهبر گفته اند که در شرایط فعلی احتمال تاثیر برای همه هست. حتی ممکن است اثر آن 20 سال آینده باشد. اثر این نیست که طرف همین الان گوش به حرف شما بدهد. همین که حرف شما باعث بشود برود و شب با خودش فکر کند همین اثر است. همین که برود در مورد حجاب کمی تحقیق و مطالعه کند این اثر است. شما نگران اثر نباشید. اثر دارد. فقط با زبان خوش تذکر دهید و آمادگی داشته باشید که اگر پاسخهای مختلف به شما دادند شما هم بدانید که چه بگویید البته بصورت دوستانه و نه بصورت دعوا و دشمنی. کتابهایی هم در این زمینه در اینترنت هست که در مقابل هر پاسخی از طرف آنها شما چه پاسخی بدهید. این کتابها را با کمی جستجو در اینترنت می توانید بیابید و دانلود و مطالعه نمائید. |
|||
|
|
۱۹:۰۳, ۲۳/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
قبلا فکر می کرم اگه من امر به معروف کردم نتیجه ندیدم پس بی خیالش دیگه رو این آدم اصر نداره
درستم فکر میکردم، اون شخص دوستم بود و تازه بعد از اون بدترم شد دقیقا 3 ساله داشتم امر به معروف کردم چند وقت پیش فهمیدم متحول شده و کلا چادری شده! می دونید تازگیا به این نتیجه رسیدم که ما آدما هرکاری می کنیم توقع نتیجه داریم اکثر اوقات هم چند برابر مثلا اگه یه ظرفی میشوریم واسه مامانمون توقع داریم تا 3-4 روز دیگه دست به سیاه و سفید نزنیم یا مثلا اگه نمازمونو خوندیم توقع داریم بریم بهشت اونم طبقه 8ام چون ما نماز خوندیم در صورتی که اصلا نمی فهمیم اینا وظیفه مون بوده و و اولا برای وظیفه توقع جایزه نبتید داشت و اگه انجامش ندیم مواخذه میشیم (خدا خیلی مهربونه که به خاطر وظایفمون هم بهمون جایزه میده) دوم میخوایم سریع نتیجه بگیریم در صورتی که به قول آقای قرائتی تو وظیفتو انجام بده کار نداشته باش قبول میشه یا نه ؟ اثر داره یا نه؟ منتها باید یاد بگیریم وظیفمون رو درست انجام بدیم که نتیجه عکس نده مثلا: 1- آقایون لطفا و خواهشا خواهران رو واسه حجاب توصیه نکنن، مگر در شرایط خاص. چون اون خانم میگه تو اگه مذهبی هستی نگاه نکن!(ودر اینجا محق میشه) 2- با لفظ درست، کلمات دوستانه. نه اینکه بگیم خانوم موهاتو بپوشون، حجابت رو رعایت کن! می دونید که اصولا خیلیا از نصیحت خوششون نمیاد اونم اینطور تابلو! یواش یواش بریم جلو همین |
|||
|
|
۱۹:۴۷, ۲۳/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
سلام
(۲۳/مرداد/۹۲ ۱۸:۱۵)غربت تشیع نوشته است: هنوز هم خیلی ها نمی دانند. حتی خیلی ها نمی دانند که حجاب واجب است و فکر می کنند یک چیز مثلا مستحب است و یا آخوندها از خودشان در آورده اند و جزو اسلام نیست.ممنون از نظرتون اما اونایی ک من دیدم کاملا حجاب و حدودشو میدونستن حتی راجع ب فواید و خوبی هاشم واست حرف میزنن ولی فقط خودشونو توجیه میکنن مثلا میگن :ب این حد اعتقاد دارم یا میگن این مردا از خودمونن یا از این حرفا.... ولی شاید حق با شما باشه درسته وقتی باهاشون بحث میکنی ب ی جورایی حرفی واسه گفتن ندارن . شایدم بعدا پیش خودشون فک میکنن..... شایدم دوستمون هدهد راس میگن ینی زیادی دوس دارم زود نتیجه بگیریم ممنون از توجه تون یاعلی.... |
|||
|
|
۲۰:۰۴, ۲۳/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۲۳/مرداد/۹۲ ۱۹:۰۳)هدهد نوشته است: 1- آقایون لطفا و خواهشا خواهران رو واسه حجاب توصیه نکنن، مگر در شرایط خاص. چون اون خانم میگه تو اگه مذهبی هستی نگاه نکن!(ودر اینجا محق میشه) ممکن است شماره 1 را بیشتر توضیح بدهید و دلیل هم بیاورید؟ مثلا وقتی که هیچ خانمی امر به معروف و نهی از منکر نمی کند باز هم آقایان نباید کاری بکنند؟ البته خانم باشد خیلی بهتر است ولی وقتی نیست یا هست ولی حرف نمی زند چی؟ در ضمن یک لحظه دیدن اتفاقی با نگاه کردن فرق دارد. برای اینکه یک آقا متوجه شود یک خانم بدحجاب است نیازی نیست یکساعت به او خیره شود. همینکه از دور یک لحظه چشمش بیفتد و نگاهش را سریع برگرداند هم کافی است تا بداند که آن خانم بدحجاب است. یعنی امر به معروف کردن یک آقا لزوما به معنای نگاه حرام کردن به آن خانم نیست. هرچند که ممکن هم هست. البته مسلم است که اگر خانم تذکر دهد خیلی بهتر است. ولی این شرایط خاص را بیشتر شفاف کنید. در مورد شماره 2 لطفا بفرمائید که چطور باشد بهتر است؟ مثلا چه جمله ای گفته شود؟ مخصوصا در خیابان یا جایی که فرصت برای یواش یواش جلو رفتن و دوست شدن نیست. این هم در نظر بگیرید که امر به معروف است و نه خواش به معروف. امر یعنی دستور. دین از ما خواسه که امر کنیم. البته امر را می شود با لحن مودبانه و محترمانه هم گفت. مثلا یک آقایی بود یک دختربچه که به سن تکلیف نرسیده ولی شلوار نامناسب داشت را دید یک شکلات بهش داد و با لبخند گقت دامن بپوش. |
|||
|
|
۱۲:۳۳, ۲۴/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
سلام
(۲۳/مرداد/۹۲ ۲۰:۰۴)غربت تشیع نوشته است: در مورد شماره 2 لطفا بفرمائید که چطور باشد بهتر است؟ مثلا چه جمله ای گفته شود؟ مخصوصا در خیابان یا جایی که فرصت برای یواش یواش جلو رفتن و دوست شدن نیست. این هم در نظر بگیرید که امر به معروف است و نه خواش به معروف. امر یعنی دستور. دین از ما خواسه که امر کنیم. البته امر را می شود با لحن مودبانه و محترمانه هم گفت. مثلا یک آقایی بود یک دختربچه که به سن تکلیف نرسیده ولی شلوار نامناسب داشت را دید یک شکلات بهش داد و با لبخند گقت دامن بپوش.مشکل منم دقیقا همینه ببینید شما میتونین با دوستتون وارد بحث بشین میتونین زمان بزارین عقایدشو بپرسین قاتعش کنین مثلا دوست من حجابشو خیلی رعایت نمیکنه اما واقعا ب حجاب اعتقاد داره تا حدی ک رفته بود چادر گرفته بود میخاس بپوشه اما نتونست اما ی وقتایی باید بهش بگی مقنعت داره میفته تا بیارش جلو............!!!! اما فرض کن تو تاکسی نشستی حتی من ک ی خانومم ب ی خانوم بد حجاب بگم عزیزم حجابتو رعایت کن چی میگی؟بلافاصله روسری شو میکشه جلو ؟ یا میگه ب تو چه؟ واسه همین میگم شما اینجا ک احتمال اثر نمیدی اصلا امر ب معروف واست واجب هس یا نه؟ باتشکر... یاعلی .... |
|||
|
|
۱۲:۴۶, ۲۴/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
آقای قرائتی درخصوص امر به معروف یه چیزی گفتن برام جالب بود :
گاهی امر و نهی ما ، گناهکاران رو از گناه باز نمیداره ولی گفتن های پی در پی ، لذت گناه رو در کامش تلخ میکنه و لااقل با خیال راحت گناه نمیکنه ! |
|||
|
|
۱۳:۰۷, ۲۴/مرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/مرداد/۹۲ ۱۴:۵۲ توسط غربت تشیع.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
همه نمیگن به تو چه
واکنش افراد مختلف است. خیلی ها هیچی نمیگن کمتر پیش میاد بگن به توچه. در ضمن اگر بگن هم دلیل نمیشه ما وظیفه مان را رها کنیم. امام حسین علیه السلام به خاطر امر به معروف و نهی از منکر خیلی چیزها داد. حالا ما تحمل یک فحش هم نداشته باشیم؟ تاثیر هم هست. تاثیر لازم نیست آنی باد. شاید بعدا تاثیر بگذارد. احتمال تاثیر هست. مگر اینکه شما طرف را کاملا بشناسید و 100% مطمئن باشید که دیگه کاملا قلبش سیاه شده و هیچ تاثیری در او ندارد. یعنی حتی یک صدم درصد هم احتمال نداره. به هر حال این یک امتحان از طرف خداست تا خدا ببینه کی خدا را دوست داره و کی دوست نداره. یعنی امر به معروف کردن آزمایش دوست داشتن خداست. وقتی ما به خواسته های خدا بی تفاوت باشیم معنیش اینه که خدا را دوست نداریم. مثل اینه یک آقایی به همسرش بگه من فلان غذا را دوست ندارم ولی همسرش اصلا توجه نکنه و بازم اون غذا را درست کنه. خدا هم گفته من بدحجابی را دوست ندارم و شما اگر من را دوست داری تذکر بده. با این تذکر شما عشق خودت به خدا را ثابت می کنی و روز قیامت زبانت جلوی خدا دراز است
|
|||
|
|
۱۵:۱۳, ۲۴/مرداد/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/مرداد/۹۲ ۱۵:۱۵ توسط Aryha.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
با یاد حق
بنده تا حدود زیادی با خانم هدهد موافقم این روز ها کسی از نصیحت خوشش نمیاد .. بحث امر به معروف خیلی گسترده است و در هر شرایط عمل و وظیفه ی متفاوتی رو انجام داد اما خیلی به این اعتقاد دارم... برای این که حرفتون به دل کسی بنشینه باید بین شما و اون شخص یک همدلی و صمیمیتی فرا تر از یک غریبه وجود داشته باشه ... خب این صمیمیت رو کجا میشه پیدا کرد؟؟؟ خانواده ؛ اقوام و آشنایان ... مگر جامعه رو کی تشکیل میده ؟ ما و خانواده هامون .. حتی اگر در فامیل یک نفر درست بتونه امر به معروف رو پیاده کنه در اندازه ی خودش خیلی موثر خواهد بود ... ** نکته: داشتن رابطه ی صمیمانه رو برای هم جنس ها گفتم سوءتفاهم نشه ... ![]() یاالله |
|||
|
|
۱۵:۵۷, ۱۳/مهر/۹۲
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
نقل قول:medad.sefid نوشته است: پ.ن : از تاپیک : |
|||
|