|
کاهش علاقه به موسیقی
|
|
۳:۰۶, ۲۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام و عرض ادب خدمت دوستان
عزیزان من اخیرا به واسطه یک اتفاق به دین نزدیک شدم و حرمت بعضی کارها رو فهمیدم اخیرا در مورد حرمت موسیقی احادیثی رو خوندم که بدنم لرزید من به شدت به موسیقی علاقه دارم ولی سعی کردم بذارم کنار حالا سوالم اینه که چطور میشه علاقه کسی به موسیقی رو کاهش داد چون یکی از اعضای خونوادم هم خیلی موسیقی گوش میده و من دیگه نمیدونم باید چیکار کنم تا علاقش کم بشه با تشکر |
|||
|
|
۴:۱۴, ۲۹/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۲ ۴:۱۵ توسط rahbin.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
ضمن سلام و خوش آمد گویی به شما دوست عزیز
در مورد موسیقی نظرهای بسیار وجود دارد که توصیه می کنم در صورت حوصله داشتن با دقت و مفصل در لینک های زیر آن را دنبال کنید http://forum.bidari-andishe.ir/thread-18573.html [b]http://forum.bidari-andishe.ir/thread-27751.html http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23987.html http://forum.bidari-andishe.ir/thread-10182.html http://forum.bidari-andishe.ir/thread-25263.html من شخصا موسیقی که انسان را به یاد خدا بیاندازد را دوست می دارم و زمانی که کتاب یا متن یا شعری مفیدی پیدا نکنم آن را گوش می دهم البته منظور من موسیقی مجاز داخل هست نه چیزهایی که متاسفانه امروزه به اسم موسیقی شنیده می شود . خود من هم تاپیکی با نام زیباترین موسیقی هایی که شنیده اید را گذاشته ام که خوشحال می شوم اگر مایل هستید به آن سری بزنید زیباترین موسیقی که تاکنون شنیده اید در پناه حق موفق باشید
|
|||
|
|
۱۰:۴۰, ۲۹/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۲ ۱۰:۴۶ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
نقل قول: من شخصا موسیقی که انسان را به یاد خدا بیاندازد را دوست می دارم شاید بعضی موسیقی ها طبق نظر بعضی مراجع مباح باشد اما هیچ اثر مثبتی روی نزدیکی به خدا ندارد . مدارکش هم ایات و روایات . مطمءن باشید اپسیلن اثری داشت معصومین خودشون گوش میکردند و توصیه به گوش دادن . نقل قول:حالا سوالم اینه که چطور میشه علاقه کسی به موسیقی رو کاهش داد این امر تدریجی است . و باید هدفتون براتون مهم بشه (خداوند) تا بتونید هر کاری رو انجام بدید با دوستان خوب و هم هدف رابطه داشته باشید کتب بزرگان دین و اخلاق رو بخونید با انجام واجبات و ترک محرمات هم کم کم خود نفس از هر چیزی که غیر راه خدا باشه دوری میکنه . یعنی علاقتون از گناه به تنفر تبدیل میش و از همه مهمتر توسل هست . راه میانبر و شاید تنها راه |
|||
|
|
۱۲:۲۸, ۲۹/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۲ ۱۲:۳۴ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
(۲۹/شهریور/۹۲ ۱۰:۴۰)وحید110 نوشته است: مطمءن باشید اپسیلن اثری داشت معصومین خودشون گوش میکردند و توصیه به گوش دادن .زمان معصومین چی بود که گوش کنند؟ ؟ اصلا موسیقی رو باید با چی گوش می کردند؟ ؟ برخی اوقات از بعضی از دوستان حرفهایی عجیب و غریب می شنویم که آدم شاخ درمیاره! انگار بگیم معصومین از اینترنت استفاده نمی کردند و توصیه هم به استفاده نکردند! ![]() زمان معصومین موسیقی بدان صورت وجود نداشت! موسیقی زمان معصومین فقط حالت مطربی و لهو و لعب داشت! که فقط از طرف اشخاصی خاص اجرا می شد! و معصومین هم اهلش نبودند! طبیعی هم هست! اتفاقا اگه کسی موسیقی رو بطور کلی رد کنه یکم باید در موردش تامل کرد! چون پیامبر کسایی که آوا و صوت خوشی داشتند رو برای تبلیغ و قرائت قرآن انتخاب می کرد! (۲۹/شهریور/۹۲ ۱۰:۴۰)وحید110 نوشته است: شاید بعضی موسیقی ها طبق نظر بعضی مراجع مباح باشداینکه هیچ اثری نداره رو از کجا آوردید؟ موسیقی یعنی آوای موزون! قرائت قرآن هم یک نوع موسیقیه! چرا ما قرآن رو با صوت می خونیم، چون تاثیر گذاریش بیشتره! همینطور مداحی و نوحه و روضه و ... بنابراین اول باید یک تعریف درست و جامع از موسیقی داشته باشیم. موسیقی یک طیف هست و باید به این برسیم که از کجای این طیف ، موسیقی دچار اشکال می شه و نباید گوش کرد نه اینکه بگیم کلا موسیقی ایراد داره و هیچ تاثیر مثبتی هم نداره! |
|||
|
|
۱۲:۵۱, ۲۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام خوش اومدی
وقتی کسی داره موسیقی گوش می ده محل رو ترک کن یک محلی رو برا خودت در نظر بگیر و برو اونجا البته دوست عزیز ! هر چیزی حدی داره اگر در حد متعادل موسیقی گوش کنی ایرادی نداره در ضمن در ازدواج حضرت زهرا از دف استفاده می کردن پس موسیقی هم اونقدری که مراجع آیات می گن حرام نیست بعضی احادیث هم خیلی جعل شده حواست باشه روشون خیلی فکر کن.
|
|||
|
|
۱۳:۰۰, ۲۹/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۲ ۱۳:۰۲ توسط rob_van_dam.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
مضرات موسیقی از دیدگاه اسلام
پیامبر (صلی الله علیه و آله) : هر کس به لهویات گوش دهد در روز قیامت در گوش او سرب آب شده ریخته خواهد شد. (مستدرک ج 2 ص 459 – مستدرک، ج 13، ص 222) «و من الناس من یشتری لهو الحدیث ... [1]» و برخی مردم سخنان بیهوده را می خرند تا مردم را از روی نادانی، از راه خدا گمراه سازند و آیات الهی را استهزا گیرند؛ برای آنان عذابی خوارکننده است. «لهو الحدیث» به هرگونه سخن با آهنگ سرگرم کننده و غفلت زا گفته می شود. روایات متعددی آن را به غنا تفسیر کرده است. تمامی فقیهان شیعی بر این باورند که غنا حرام بوده و هیچ شک و تردیدی در آن نیست. حکمت ها، آثار و فلسفه حرمت موسیقی: 1- گرایش به فساد: غنا و آواز مطرب لهوی، انسان را به سوی فساد اخلاقی می کشاند؛ پیامبر (صلی الله علیه و آله) می فرمایند: «غنا نردبان زنا است[2]»؛ یعنی مقدمه آن. - بی غیرتی! امام صادق (علیه السلام) فرمود: اگر در منزلی چهل روز نوای موسیقی پخش شود، شیطان وارد شده، چنان قدرت نمایی کند که غیرت و حفظ ناموس را از او بردارد، آنچنانکه حتی اگر به ناموس وی هم تجاوز شود، در نزد او اهمیتی ندارد[3] همچنین فرمود:«خانه ای که در آن غنا باشد، از فساد و فحشا مصون نخواهد بود.[4] در حدیث دیگری آمده:« ... ایاکم و الغناء، فانه ینقص الحیاء ... [5]» «از غنا و موسیقی دوری کنید زیرا موسیقی حیاء را از بین می برد، شهوت را زیاد می کند. مردانگی را نابود می سازد، و هر کاری که شراب می کند موسیقی هم انجام می دهد. 2- غفلت از یاد خدا: قرآن یکی از عوامل گمراهی را «لهو الحدیث» دانسته است. لهو» چیزی است که انسان را چنان مشغول کند که باعث غفلت و بازماندن از کارهای مهمتر شود. امام صادق (علیه السلام) فرمود : «گوش دادن به غنا، قساوت قلب می آورد.[6] و در نتیجه باعث فراموشی خدا و معنویت می شود و اعتقادشان به جهان پس از مرگ سست خواهد شد. » 3- تضعیف اراده و شکست شخصیت شنیدن و نواختن موسیقی، آن چنان اراده را سست و غریزه جنسی را تحریک می کند که شخص را بی اراده و بدون اختیار به حرکت در می آورد و شخصیت انسانی خود را در اختیاز نوازنده و خواننده قرار می دهد. 4- ضعف اعصاب و بهم خوردن تعادل روان. از موضوعاتی که روی تمام بدن اثر می گذارد، موسیقی است؛ زیرا موسیقی در سیستم سمپاتیک و پاراسمپاتیک اثر داشته و تعادل روان را بر هم می زند و به دنبال آن سلامتی بدن را تحت فشار قرار می دهد. موسیقی با نواهای حزن آمیز و یا آهنگ های نشاط انگیز خود، گاهی آنچنان تعادل اعصاب را از بین می برد که جذب، دفع، هضم، ترشحات، ضربان قلب و فشارخون و مایعات دیگر را مختل ساخته و شخص را به امراض فراوانی نزدیک می کند. همچنین در اثر فشار شدیدی که تحریکات خارجی موسیقی روی اعصاب وارد می کند، قدرت اندیشه را از انسان گرفته و آثار جنون و مرض هائی[7] در افراد آن ظاهر می شود که به نمونه هایی اشاره می شود: هفتاد و پنج درصد(75%) موسیقی دانان اسیر آشفتگی های فکری بودند. بتهُوِن، شوبرت، دووراک، شومان، نیچه از آن دسته موسیقی دانانی بودند که دیوانگی و جنون گریبان گیرشان شد. مندلس، باخ، اول و شوپن هم ازآندسته گروه موسیقی دانانی می باشند که در اثر اختلالات روانی تا سرحد جنون گام نهادند. مجله روشنفکری درباره یک کنسرت موسیقی می نویسد: «وقتی دخترها و پسرها آهنگهای تند و رعشه انگیزشان را مترنّم می سازند، سالن به لرزه می افتد، دخترها جیغ میکشند، به سر و گوش هم مشت می کوبند، غش می کنند، موهای خود را چنگ چنگ میکَنند و پسرها از هوش می روند»[8] «در ملبورن پنجاه هزار نفر بعد از گوش دادن به یک کنسرت موسیقی چنان به هیجان آمدند که ناگهان همه به هم ریختند و بدون جهت یکدیگر را زخمی کردند و تا آمدن پلیس، چند نفر به ضربه چاقو از پای در آمدند، به چند نفر تجاوز شد و تعداد زیادی مجروح شدند.»[9] بنا براین به گواهی برخی پزشکان، غنا و موسیقی آثار زیانباری بر روی اعصاب داشته و شخص را دچار افسردگی و مبتلا به فشار خون می کند.[10] شاید هر نوع موسیقی برای اعصاب زیان بار نباشد، بلکه استفاده زیاد و افراط باعث تخدیر شود، ولی باید توجه داشت که پیامدهای منفی معنوی آن را راحتی در سایر موارد نباید کوچک شمرد. از این روی آموزش دادن موسیقی مطرب و لهوی حرام است، در آمدی هم که از این راه به دست می آید حرام می باشد و حتی خرید و فروش و نگهداری آلات مخصوص لهو و لعب حرام می باشد و حتی خرید و فروش و نگهداری آلات مخصوص لهو لعب حرام می باشد. عواقب اخروی موسیقی پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله وسلم) فرمود: «کسی که ابزار موسیقی را در خانه اش نگه دارد، روز قیامت در حالی محشور می شود که روسیاه است، به دستش تنبور و آلت موسیقی آتشین جهنم است و بالای سرش هفتاد هزار فرشته عذاب، همراه با گرزی که در دست دارند بر سر و صورتش می کوبند و کسی که اهل غنا و موسیقی است از قبرش نابینا گنگ و کر بیرون می آید. همچنین زناکار و آنکه فلوت و دایره می زند نیز همانند ایشان کور، کر و لال محشور می شود.»[11] مأموریت پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): رسول گرامی اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: «اِنَ الله بَعَثنی هدیً وَ رَحمةً لِِِلعالَمین وَ اَمَرَنی اُن أمحُوَالمَزامیرَ وَ اَلمَعارفَ وَ الأوتارَ...»[12] خداوند مرا برای هدایت و رحمت جهانیان مبعوث نمود، و دستور داد تا آلات غنا و موسیقی، مانند: نای، تنبور، تار و... را از بین ببرم. برخورد و عکس العمل ائمه (علیهم السلام) با موسیقی: 1- بُشر حافی: حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) از کوچه های بغداد عبور می کرد، صدای ساز و آوازی شنید؛ دید که از خانه ای کنیزی بیرون آمد. حضرت به آن کنیز فرمود: صاحب این خانه آزاد است یا غلام؟ - آزاد است. - راست گفتی، اگر بنده بود از مولای خود می ترسید. کنیز به خانه برگشت، بُشر از او پرسید: چرا دیر کردی؟ و وقتی کنیز داستان را برای ارباب خود نقل کرد، بُشر با پای برهنه خدمت حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) رسید و از اعمال انحرافی خود، در محضر آن جناب توبه کرد. 2- برخورد حضرت علی (علیه السلام) با نوازنده: حضرت علی (علیه السلام) دید مردی نوازندگی می کند، او را موعظه نمود و از عملش نهی کرد و دستور داد وسیله نوازندگی او را شکستند، آنگاه فرمود: از این عمل زشت توبه کن. پس از توبه آن مرد، حضرت فرمود: آیا می دانی که موقع نواختن، ساز چه معنائی را می رساند؟ - نه! وصی پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بهتر می داند. حضرت علی (علیه السلام): هنگامی که ساز نواخته می شود، زبان حالش چنین است: به زودی پشیمان می شوی، به زودی پشیمان می شوی، به زودی وارد جهنم می شوی ای نوازنده من.[13] 3- تیره بختی شنونده موسیقی: مردی به امام صادق عرض کرد: همسایگان من کنیزانی دارند که آواز می خوانند و با عود (یکی از آلات موسیقی) می نوازند. چه بسا به هنگام قضای حاجت نشستنم را طول می دهم، تا صدای آنها را بیشتر بشنوم. امام فرمود: این کار را نکن. در روز قیامت دربرابر خداوند هیچ عذری نداری؛ مگر سخن حق را نخواندی که می فرماید: گوش، چشم، دل، مسئولند و در برابر کارهایی که کرده اند، مورد سؤال واقع می شوند.[14] مرد عرض کرد: به خدا سوگند گویا این آیه را تاکنون نخوانده و نشنیده بودم. دیگر به خدا این کارها را انجام نمی دهم و از ام آمرزش می طلبم. امام سپس فرمود: برخیز و غسل کن و آنچه می توانی نماز بخوان، چون تاکنون به گناه بزرگی مشغول بودی و چه بدحال و تیره بخت بودی اگر بدون توبه و بر این حال از دنیا می رفتی.[15] 4-ریختن سرب ذوب شده در گوش ها: همچنین رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: کسی که به لهو و موسیقی مطرب گوش دهد، در روز قیامت در گوشش سرب آب کرده ریخته می شود. (مَن اِسمَع الی اللهو یُذابُّ فی اُذُنِهِ الآنَک)[16] آثار دیگر موسیقی روی گردانی خدا: از امام صادق (علیه السلام) درمورد غنا سؤال شد، امام (علیه السلام) فرمود: «لاتَدخُلوا بُیُوتاً الله مُعرِضٌ عَن اَهلِها[17]» به خانه ای که خداوند از اهلش روی گردانده، وارد نشوید. رفتن برکت: پیامبراسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: «لا تَدخُلُ المَلائکَةُ فِیهِ خَمرٌ اَو طَنبُورٌ اَو نَردٌ وَلاتُستَجابُ دُعاءُهُم وَ تَرفَعُ عَنهُم البَرَکَة[18]ُ» فرشتگان به خانه ای که شراب، وسایل موسیقی و قمار، مانند: تنبور و نرد در آن باشد وارد نمی شود و دعای اهل خانه مستجاب نمی گردد و خیر و برکت هم از آنجا می رود. مرگ ناگهانی و کوتاهی عمر: امام صادق (علیه السلام) فرمود: «بَیتُ الغِنا لا تؤمِنُ فیهِ الفَجیعَة وَ لاتُجابَ فیه الدَّعوَة وَلایَدخُلُهُ المَلَکُ[19]» خانه که در آن غنا باشد، از مرگ و مصیبت دردناک ایمن نیست و دعا در آن به اجابت نمی رسد و فرشتگان وارد آن نمی شوند. ازآیات و روایات استفاده می شود که اعمال خیر، بر وسعت رزق و طول عمر می افزاید؛ در مقابل گناه و لهو و لعب و موسیقی مطرب، برکت را برده و عمر انسان را کوتاه می کند. اسامی زیر از جمله مروجین موسیقی هستند که با وضع نامناسب و مرگ ناگهانی و عمرکوتاه از دنیا رفته اند: 1- مالیبران، استاد معروف موسیقی در حال خواندن آواز، در سن 27 سالگی سکته کرد. 2- برخی موسیقی دانان به وسیله خودکشی به زندگی خود خاتمه دادند، از آن جمله: «شومان» موسیقی دان مشهوری را می توان نام برد که با انداختن خود به رودخانه «راین» خودکشی کرد. 3- پرگولوزی – نوازنده ایتالیایی، در سن 26سالگی 4- بلینی - نوازنده ایتالیایی، در سن 34سالگی 5- موریس ژوبر - نوازنده فرانسوی، در سن 40سالگی 6- شوسون - نوازنده فرانسوی، در سن 30سالگی 7- مندلس - نوازنده آلمانی، در سن 38سالگی 8- شوبرت - نوازنده اطریشی، در سن 31سالگی 9- موزارت - نوازنده اطریشی، در سن 35سالگی 10- حبیب سماعی - نوازنده ایرانی، در سن 45سالگی[20] ضرر موسیقی از دیدگاه دانشمندان جهان: براساس نظر بسیاری از روانشناسان و دانشمندان[21]، موسیقی احساسات بشر را در مسیر غیرعادی توسعه می دهد و انسان را در یک عالم ناخودآگاهی کامل فرو می برد و قوّه خیال بافی غیرواقعی را در انسان زیاد می کند. 1- هگل، فیلسوف مشهور آلمانی می نویسد: «ذکر و عبادت مسلمانان در معابد بی آلایش خود فکر می آورد، ودعای مسیحیان در کلیسا با عربده ناقوس و نقس نگار در و دیوار، تشویش خاطر و انصراف ناظر[22]» 2- کانت، فیلسوف معروف آلمانی: «موسیقی اگر از همه هنرها مطبوع تر باشد، ولی چون به بشر چیزی نمی آموزد، از تمام هنرها پست تر است[23]» 3- دکتر آرنولد فریدمانی، پزشک بیمارستان نیویورک و رئیس کلینیک سردرد، با کمک دستگاه های الکترونی تعیین امواج مغز و مراجعه هزاران بیمار ثابت کرده که: «یکی از عوامل مهم خستگی های روحی و فکری و سر درد های عصبی، گوش به موسیقی رادیو است[24]» 4- گوتیه می گوید: موسیقی، عزیزترین ولی نامطلوب ترین سروصداها هاست؛ جداً من سکوت را بر دل انگیز ترین نغمه ها ترجیح می دهم.[25] دوستان با توجه به مطالب بالا به نظر من کلا موسیقی جنبه مفیدی نداره و در کلام امامان ما هیچ وقت موسیقی حتی مباح هم دانسته نشده |
|||
|
|
۱۳:۰۵, ۲۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
نقل قول: زمان معصومین چی بود که گوش کنند؟ ؟ یه سرچی در مورد قدمت موسیقی بکنید نقل قول: اصلا موسیقی رو باید با چی گوش می کردند؟ ؟ به صورت زنده نوازنده اختراع الان نیست! نقل قول: برخی اوقات از بعضی از دوستان حرفهایی عجیب و غریب می شنویم که آدم شاخ درمیاره! بر اثر کم اطلاعیه نقل قول: انگار بگیم معصومین از اینترنت استفاده نمی کردند و توصیه هم به استفاده نکردند! قیاس مع الفارق! فلا که موسیقی بوده است و الا ماشاالله حدیث در مورد ان نقل قول:موسیقی زمان معصومین فقط حالت مطربی و لهو و لعب داشت! که فقط از طرف اشخاصی خاص اجرا می شد! و معصومین هم اهلش نبودند! طبیعی هم هست! مدرکی هم دارید؟ یا صرفا بر اساس گمان صحبت میکنید؟!! بعضی از ابزار موسیقی غیر لهوی هستند و قدمت هزاران ساله دارند . ساز های غم انگیز رو شنیدید مثلا نی ۷ بند (تحقیق کنید ) اما ایشان در مورد موسیقی (غنا ) توصیه به تحریم دارند . در مورد موسقی غیر غنایی هم اگر حمل بر تحریم نشود هیچ توصیه ای هم نیست نقل قول:اتفاقا اگه کسی موسیقی رو بطور کلی رد کنه یکم باید در موردش تامل کرد! چون پیامبر کسایی که آوا و صوت خوشی داشتند رو برای تبلیغ و قرائت قرآن انتخاب می کرد! پس در مورد اواز موسیقی نوا و غنا تحقیق کنید . ما هم چنین چیزی نگفتیم نقل قول:اینکه هیچ اثری نداره رو از کجا آوردید؟ اگر شما قایلید که اثری داره پس باید در روایات و ایات بهش اشاره و توصیه شده باشه . تا حالا من نه دیده ام و نه شنیده ام . بنابرین اگر دلیل مخالفی دارید بیارید لطفا نگید هم وقتی موسیقی گوش میدیم حالت عرفانی میگیریم و ... که اینها تخیل و توهمه . به گفته بزرگان . خدا خودش تایین میکنه چی بنده رو بهش نزدیک میکنه نه بنده . در مورد نوای قران . مجددا توجه شما رو به همون واژگان جلب میکنم . موسیقی غنایی موسیقی ... نقل قول:بنابراین اول باید یک تعریف درست و جامع از موسیقی داشته باشیم. موسیقی یک طیف هست و باید به این برسیم که از کجای این طیف ، موسیقی دچار اشکال می شه و نباید گوش کرد نه اینکه بگیم کلا موسیقی ایراد داره و هیچ تاثیر مثبتی هم نداره! این کار انجام شده . ولی نواختن موسیقی(برخی انواع ) اگر مباح هم باشد که اشاره کردم . صرفا مباح است . و هیچ تاثیر مثبتی در تقرب به خداوند ندارد ما هیچ توصیه ای به گوش کردن نداریم . در مورد حرام و حلال انواع موسیقی هم میتوانید به نظر مرجع خود عمل کنید در ضمن اقای ۱۱۰ بحث بدون تکه و متلک و تمسخر خیلی بهتر نتیجه میده . استفاده از اون تنها در ۲ صورته . یا برای فرار از زیر بار منطق و استدلال که نوعی سفسطه حساب میشه یا تمسخر و خود بزرگ بینی که ان شاالله هیچ کدوم از ما نداشته باشی . یا اگر داریم به یاری خدا بر طرفش کنیم . ما در مورد موسیقی خیلی تخصصی و ریشه ای قبلا بحث کرده ایم ... یا علی (علیه السلام) |
|||
|
|
۱۳:۰۷, ۲۹/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۲ ۱۳:۱۰ توسط mohammad727.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
وحید اقا منظورتون معصومین خودشو گوش نمی کردن یعنی چی ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
واز اینگه اهنگی ادم رو بسمت خدا نمی کشونه پیشنهاد می کنم اهنگ (میشه ضامنم بشی امام رضا ) از اقای صنعتگر رو گوش بدید |
|||
|
|
۱۳:۱۱, ۲۹/شهریور/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/شهریور/۹۲ ۱۳:۱۲ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
نقل قول:وحید اقا منظورتون معصومین خودشو گوش نمی کردن یعنی چی ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! برادر من اهنگین بودن رو نگفتم . موسیقی رو میگم . نهایتا موسیقی حتی حلالش مباح است . و ب نوعی لهو روضه و مداحی و قران اگر از شرایط خاصش خارج نشه توصیه شده است . در ضمن گفتم که احساس ما خیالاته . باید مدرک از روایات رو کنید برادر عزیزم . در ضمن از این که قران و روضه و صدای قناری اهنگ داره نمیشه نتیجه گرفت نواختن هر نوع موسیقی بی اشکاله . |
|||
|
|
۱۳:۳۴, ۲۹/شهریور/۹۲
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
به یارو (!) می گن آیا سنتور حرامه؟ میگه بله!
میگن ویولون حرامه؟ می گه بله! می گن گیتار حرامه؟ می گه بله! می گن شیپور ؟ می گه بله! دهل؟ بله! برمی گردن بهش می گن پس سرود ملی رو رو با ............... می نوازن! |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| اگر نسبت به موسیقی شبهه داری یا معرفی یک نوع موسیقی حلال... | Femme Moderne | 12 | 10,756 |
۲۴/شهریور/۹۰ ۱۴:۱۹ آخرین ارسال: Reza2035 |
|

![[تصویر: ((asal-0003)).gif]](http://www.asalchat.com/smilies/((asal-0003)).gif)
![[تصویر: %28%28asal-0003%29%29.gif]](http://www.asalchat.com/smilies/%28%28asal-0003%29%29.gif)