کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 3.43 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نظر شما چيست؟ (راهکارهای بهبود حجاب)
۲۱:۲۲, ۲/خرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/خرداد/۹۰ ۵:۰۵ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحيم

قبل از هر چيز ايام ولادت بانوي دوعالم حضرت فاطمه (سلام الله علیها) رو به محضر امام زمان (علیه السلام) و همه مسلمانان جهان تبريك ميگم.
من فقط سوال مي پرسم چون از از خودم چيزي بلد نيستم.
و اما سوال:

به نظر شما براي بهبود وضع حجاب كدام يك از گزينه هاي زير مهم تر و تاثير گذارتر است.

1- فرهنگ سازي از طريق رسانه هاي جمعي و كتب درسي.
2- برخورد سازمان هاي مربوط مانند نيروي انتظامي با افراد بي حجاب و بد حجاب در سطح جامعه.(شايد چيزي مانند حبس يا جريمه نقدي)
3- محدود كردن اين افراد در جامعه به اين صورت كه از حضور اين افراد در ادارات و مراكز جلوگيري شود.
4- امر به معروف و نهي از منكر.
5- برخورد جدي با توليد كنندگان و توزيع كنندگان لباس هاي نامناسب.

مي خواستم يه نظر سنجي داشته باشم ولي به نظرم رسيد بحث انجام بشه و دوستان نظرات و راه كار هاي خودشون رو ارائه بدن و اگر خدا خواست بعد از جمع بندي يه نظر سنجي هم درست مي كنيم. لطفا اگر نظري داريد ارائه بدين تا گزينه ها كامل تر بشن و يه نظر سنجي خوب انجام بديم.
نكته آخر اين كه منظورم از حجاب فقط خانم ها نيست بلكه شامل پوشش آقايان هم ميشه. دوباره تاكيد مي كنم اگر جاي گزينه اي رو خالي مي بينيد در ارسال هاي خودتون بنويسيد تا بقيه دوستان نظر بدن.
در پناه خدا باشيد.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاران مهدی ، Ramin_Ghn ، rastin ، moje12.ir ، paradise ، سدرة المنتهی ، MESSENGER ، محب الزهرا ، Abasaleh

آغاز صفحه 8 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱:۰۹, ۷/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #71
آواتار
با تشکر از همه دوستان!
من آخه کجا گفتم که همه چيز فقط از ماهوارست؟!
گفتم خيلي از مشکلات از ماهوارست.
چه اوني که ديده،چه اوني که شنيده ميدونه که
اوايل انقلاب سخت گرفته شده
ولي هرکس به خاطر نادونيش مقصره
بخاطر اينکه الان اينجوري نيست که دستت به معارف نرسه.
حتي کسي که به حجاب مقيد نيست، دوست نداره مردي با ديدن اون حسي بهش دست بده.
خلاصه اينکه هرکس حجابش رو حفظ کنه
باعث امنيت اجتماعي مي شه
و هر کس رعايت نکنه ، امنيت ديگران رو به مخاطره ميندازه.
حجاب براي آسايش خود ما گذاشته شده،مثل تمام قوانين اجتماعي که اگه نقض بشه مشکل عمومي ايجاد ميشه.

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، وحید110 ، aliakbar ، خادمة الزهرا
۶:۴۴, ۷/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #72
آواتار
سلام

از نظر من
گزینه های 1 و 4 و 5

یه مطلب یادم اومد و اونم اینکه
نقل می کنند
روزی آقای شیخ رجبعلی خیاط با تعدادی از دوستان در مسیری حرکت می کردند
در راه زن بی حجاب یا بد حجابی (اشتباه از من است) از رو برو می آید و شیخ رجبعلی همچنان به آن زن نگاه می کرد تا دور شد
دوستانی که با شیخ بودند از شیخ می پرسند:
شیخ چی شده چرا به آن زن نگاه می کردید
شیخ در جواب می گوید:
من می دیدم تیر های آتشینی که از موهای آن زن به سوی چشم و قلب افرادی که به او نگاه می کردند، پرتاب می شد و در قلب و چشمشان فرو می رفتو متوجه نمی شدند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، rastin ، آرین (الهه.ع) ، بیداری12 ، فاطمه خانم ، montazer_rm ، boghz ، خادمة الزهرا ، ایمانی
۱۳:۲۰, ۷/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #73
آواتار
بسم الله الرحمن الرحيم

دوستان: صميمانه از همه تشكر ميكنم.
حالا يه خواهش دارم و اميدوارم كه روي من رو زمين نميندازين.
از همه ميخوام توي ارسال هاي جديد 2 تا مطلب به شكل زير بنويسن.

دلايل بي حجابي:..........
راه كارهاي مقابله با بي حجابي:..............
[color=#FF0000]

بعد از اين كه دوستان ارسال كردند به اميد خدا دو تا نظر سنجي راه مي ندازيم و گزينه هايي كهخودتون مطرح كرديد رو ارائه ميديم.
فايده بسيار خوب اين كار اينه كه مي فهميم كه نظر دوستان روي چه علل و چه راه كار هايي متمركز هست.
اگر نظر يا علت مورد نظر تون تكراري بود بنويسيد تا بفهميم كدوم گزينه ها تكرار بيشتري دارن تا در نظر سنجي ارائه بشن.
دوباره تشكر مي كنم از همه دوستان و خواهش ميگنم به اين موضوع اهميت بدين.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rastin ، محب الزهرا
۱۳:۵۵, ۷/خرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/خرداد/۹۰ ۱۶:۰۴ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #74
آواتار
بهتر است دلایل را برسی کنیم .راهکار بعد از برسی دلیل میبایست کالبد شکافی شود.اینها مسایلی است که به نظر بنده رسید و دوستان به ان اشاره کردند .
۱ ـ نا اگاهی از محاسن حجاب و مضرات بد حجابی
۲ ـ معمول و همه گیر شدن و به صورت عرف در امدن
۳ ـ علاقه به زیبایی (که در ذات دختران است)و جلوه گری
۴ ـ جلب توجه
۵ ـ بزرگ شدن در خانواده بدون تربیت اسلامی
۶ ـ نشان دادن اعتراض درونی از چیزی به صورت هنجار شکنی
۷ ـ همرنگ شدن با دوستان و تحت تاثیر گروهای دوستی قرار گرفتن
۸ ـ تقلید از الگوهای مورد علاقه مثل بازیگران و خواننده های ایرانی و خارجی
۹ ـ بی تقوایی بر اثر عوامل مختلف مثل لقمه حرام
۱۰ ـ عدم شناخت دین و دین زدگی بر اثر نا اگاهی یا زدگی از افراطها و تفریتها و برخورد های نا صحیح
۱۱ ـ معرفی دین به عنوان امل بودن خرافات و امری قدیمی و دموده توسط ماهواره و .... و دامن زدن به ان توسط بعضی دین داران و سیاست مدارهای....
۱۲ ـ بیماری روحی که به عنوان هنجار شکنی بروز پیدا میکند
۱۳ ـ عقده های دوران کودکی و عدم توجه والدین به کودک
۱۴ ـ جلب نظر مردان جهت خودفروشی
۱۵ ـ توجه ظاهری بیشتر جامعه به فرد بد حجاب(جهت اغقال و کامروایی نفس)
۱۶ ـ‌ عدم اطلاع از خطراتی مثل زورگیری و تجاوز و ......که بد حجابی از عوامل تشدید کننده انست
۱۷ ـ شیطان و نفس اماره
۱۸ـ عدم فرهنگ سازی به صورت برنامه مشخص و مدون توسط دولتمردان
۱۹ ـ از حالت منکر در امدن عرف شدن و معمولی شدن بد حجابی
۲۰ ـ عدم ازدواج جوانان و مشکل شدن ازدواج
۲۱ ـ بی غیرتی والدین و بزرگتر ها
۲۲ ـ از بین رفتن امر به معروف به صورت اصولی و طبق شرایطش
۲۳ ـ دور شدن از فرهنگ ایرانی و اسلامی در اثر تبیلیغات زیاد ماهواره و فیلم و ....
۲۴ ـ نشان دادن غرب با تبلیغات به عنوان الگوی مدینه فاضله که نشان بارز ان لا قیدی و بی دینی و بی غیرتی و بی عفتی است
......
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: paradise ، فاطمه خانم ، aliakbar ، shafagh_mah ، آرین (الهه.ع) ، خادمة الزهرا
۱۵:۱۴, ۷/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #75
آواتار
راهكار مقابله با بد حجابي:
وقتي كه من يك خانم با حجاب هستم
هر جا كه محل صحبت پيش مي ياد
بايد از امنيت اجتماعي كه حجاب براي من ايجاد مي كنه صحبت كنم.
مثلا وقتي يك دختر يا يك خانم مياد ميگه :
وقتي من ميرم بيرون امنيت ندارم،
من بايد براش توضيح بدم
كه وقتي ميرم بيرون چه قدر بهم خوش مي گذره
كه واقعا هم همينطور هست.
و اين به خاطر حجابه
و از اون هم بخوام كه يك بار طعمي كه من ازش تعريف مي كنم رو بچشه
حالا نه كه چادر سرش كنه
حداقل آرايش نكنه
يا موهاش رو بپوشونه.

اين شعار منه :حجاب باعث امنيت اجتماعي مي شه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، hussain ، aliakbar ، shafagh_mah ، خادمة الزهرا
۹:۰۲, ۸/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #76
آواتار
راهكار مقابله با بد حجابي:
البته درموردش مطمئن نیستمو برای خودم هم سواله و میخوام جواب دوستان رو بدونم البته با معذرت خواهی فراوان از دوستمونshafagh_mah....واقعا قصدم انحراف موضوع نیست

به نظر من یکی از راهکار ها زیبا سازی حجابه ...منظورم چیه؟...یعنی اینکه وقتی که الان برای یه دختری از حجاب حرف میزنی یه چادر مشکی میاد جلو چشمش ...یا یه جور تیپ خاص که زیاد قشنگ هم نیست....البته میگم زیباترین نوع چادره....اما لااقل برای مرحله ی اول که یه دختر بیحجاب میخاد باحجاب بشه مناسب نیست (از نظر من)
اما واقعا نمیدونم این کار درسته یا نه...چون حجاب به خاطر اینه که ما زیباییمون رو از دیده نامحرم ها حفظ کنیم
برای مثال من یه مدتی بود یه مانتو لی آستین کوتاه میپوشیدم(البته از زیرش بلوز میپوشیدم)...با شلوار لی و روسری رنگی...البته کاملا حجابی.....اما خودم و اطرافیان هم متوجه شده بودن که از وقتی من این طرز پوشش رو دارم نگاهه مردم توی خیابون بهم خیلی بیشتر هم شده بود البته حسنش هم این بود که دیگه واقعا پسری جرات نمیکرد بهم حرف بی ربط بزنه....به خاطر همین نگاهها من شک کردم توی درست بودن این کارم....
خودم فکر میکردم اگه من اینجوری لباس بپوشم برا چهار تا جوون مثه خودم هم تبلیغ بشه که حجاب فقط اون چیزایی که گفتم نیست

حالا به نظر شما این راهکار درسته یا نه...یا باعث انحراف بیشتر میشه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، آرین (الهه.ع) ، aliakbar
۱۱:۴۹, ۸/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #77
آواتار
(۸/خرداد/۹۰ ۹:۰۲)boghz نوشته است:  راهكار مقابله با بد حجابي:
البته درموردش مطمئن نیستمو برای خودم هم سواله و میخوام جواب دوستان رو بدونم البته با معذرت خواهی فراوان از دوستمونshafagh_mah....واقعا قصدم انحراف موضوع نیست

به نظر من یکی از راهکار ها زیبا سازی حجابه ...منظورم چیه؟...یعنی اینکه وقتی که الان برای یه دختری از حجاب حرف میزنی یه چادر مشکی میاد جلو چشمش ...یا یه جور تیپ خاص که زیاد قشنگ هم نیست....البته میگم زیباترین نوع چادره....اما لااقل برای مرحله ی اول که یه دختر بیحجاب میخاد باحجاب بشه مناسب نیست (از نظر من)
اما واقعا نمیدونم این کار درسته یا نه...چون حجاب به خاطر اینه که ما زیباییمون رو از دیده نامحرم ها حفظ کنیم
برای مثال من یه مدتی بود یه مانتو لی آستین کوتاه میپوشیدم(البته از زیرش بلوز میپوشیدم)...با شلوار لی و روسری رنگی...البته کاملا حجابی.....اما خودم و اطرافیان هم متوجه شده بودن که از وقتی من این طرز پوشش رو دارم نگاهه مردم توی خیابون بهم خیلی بیشتر هم شده بود البته حسنش هم این بود که دیگه واقعا پسری جرات نمیکرد بهم حرف بی ربط بزنه....به خاطر همین نگاهها من شک کردم توی درست بودن این کارم....
خودم فکر میکردم اگه من اینجوری لباس بپوشم برا چهار تا جوون مثه خودم هم تبلیغ بشه که حجاب فقط اون چیزایی که گفتم نیست

حالا به نظر شما این راهکار درسته یا نه...یا باعث انحراف بیشتر میشه
سلام و درود بر شما .
یکی از انواع لباسهای نکوهیده برای زن و مرد لباس شهرت میباشد
اشتباهی که گاهی بنده و دوستان مرتکب میشیم اینه که می خوایم طوری اسلام رو تغییر بدیم که به عبارتی نه سیخ بسوزه نه کباب .و با نیت خوب میگیم بیاید یه کاری کنیم بیشتر بیان طرفش!
به نظر من این کار خطرناکیه اسلام ثابته و مشخص بهتره اگه کسی می خواد بیاد طرفش اونقدری با دانش و تحقیق و مطمعن بیاد که لازم نباشه اسلام به خاطر اون تغییر کنه بلکه اون به خاطر اسلام تغییر کنه .
یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: boghz ، hussain ، paradise ، aliakbar ، بیداری اندیشه ، خادمة الزهرا
۱۲:۰۱, ۸/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #78
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

دوستان سلام.

من فقط یه گلایه دارم : چرا همش در حال نقد هم دیگه هستیم؟ راه کار و علت بنویسید و فقط چیزی که به ذهن خودتون میرسه ننویسید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آرین (الهه.ع) ، محب الزهرا ، aliakbar
۱۲:۱۴, ۸/خرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/خرداد/۹۰ ۱۲:۲۲ توسط آرین (الهه.ع).)
شماره ارسال: #79
آواتار
فکر میکنم اولین قدم برای مقابله با بد حجابی و ترویج حجاب اینه که :
به جای نگاه عاقل اندر سفیهیی که خیلی از ما ها به افراد بی حجاب داریم، نگاه دلسوزانه داشته باشیم...
باور کنید خیلی موثره!
این که به عقاید شخصی یک نفر احترام بذاری معجزه میکنه.
خیلی از ماها تا به یک فرد بی حجاب برخورد میکنیم اخم میکنیم، رو بر میگردونیم، با تمسخر نگاه میکنیم و بد تر از همه این که سر تکون میدیم! و طوری نگاه میکنیم انگار فرد مورد نظر از دست رفته یا جهنمیه...
به هیچ عنوان منظورم این نیست که کارشونو تائید کنیمExclamation
اما این رو هم در نظر بگیریم که پشت هر کاری تفکری هست. نمی دونم براتون پیش اومده یا نه اما گاهی اوقات خودمون هم عقاید اشتباهی داریم و چون فکر میکنیم اون عقیده درسته تا پای جون ازش دفاع میکنیم!
به این فکر کنیم که اون شخص بی حجاب هم با یک تفکر ( هرچند غلط) حجاب رو کنار گذاشته.
بعد از اینکه به نظر فرد بی حجاب احترام گذاشتی اعتمادش جلب میشه و اونوقت آدم میتونه قدم های بعدی رو واسه اصلاح برداره.
این رو میگم چون دیدم که نصیحت کردن و عاقل اندر سفیه نگاه کردن و با کنایه حرف زدن و از بالا به شخص نگاه کردن(خود رو برتر دیدن) نه تنها کاری رو درست نمیکنه، فاصله ی فرد رو هم با عقاید ما بیشتر میکنه...
طوری رفتار کنیم که یک بی حجاب ما رو به عنوان دشمن نگاه نکنه و به عنوان یک هم صحبت یا نفر دوم مباحثه قبولمون کنه...
اینطوری عقایدمون مقابل هم قرار نمیگیره و فرد حرفهامون رو راحت تر میپذیره...
(۸/خرداد/۹۰ ۱۲:۰۱)shafagh_mah نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

دوستان سلام.

من فقط یه گلایه دارم : چرا همش در حال نقد هم دیگه هستیم؟ راه کار و علت بنویسید و فقط چیزی که به ذهن خودتون میرسه ننویسید.
دوست عزیز
حق دارید نگران منحرف شدن بحث باشید.
اما
بعضی جاها واقعا لازمه که نقد انجام بشه.
چون ممکنه من نظر خودم رو بگم و راهکار هم بدم اما نظرم اشتباه باشه... یا حداقل از نظر یک نفر اشتباه باشه. اونوقت هم ممکنه شخصی که با من مخالفه توجیه بشه هم اینکه من به اشتباهم پی ببرم و حرفم رو پس بگیرم.
چون هیچ کدوممون کارشناس حجاب نیستیم به حرفهامون نقد وارده...
دوستان کنار نقدهاشون نظر خودشون رو هم میگن
و این خیلی قشنگه!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، boghz ، paradise ، خادمة الزهرا
۱۳:۱۵, ۸/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #80
آواتار
با سلام.
تو پست هایی که دوستان گذاشتن بیشتر به این موضوع پرداخته شده که با افراد بی حجاب چه طور برخورد کنیم که با حجاب بشن به نظر من یه مشکل بسیار بزرگ اینه که ما در سال های اخیر بسیار شاهد این موضوع هستیم که افراد محجبه هم بعضا از حجاب روی گردان میشن و این برمیگرده به فرهنگ سازی که علیه حجاب صورت گرفته پس باید ما به صورت زیر بنایی به مقابله با این مشکل بپردازیم.بهترین و تاثیرگذارترین راه برای فرهنگ سازی راجع به حجاب از نظر بنده اینه که تبلیغ راجع به حجاب و مزایای جسمی و روحی و دنیوی و اخروی حجاب رو از مدارس ابتدایی شروع کنیم و بیش از اینکه با بچه ها راجع به حجاب صحبت کنیم کنفرانس هایی رو برای والدین علی الخصوص مادران راجع به حجاب برکذار کنیم و از افراد خبره در مقوله حجاب دعوت به عمل بیاریم تا مباحث دنباله دار و جذابی رو راجع به حجاب مطرح کنن و قبح بی حجابی رو بار دیگر در جامعه بالا ببریم.با قبول کردن حجاب توسط نسل آینده ساز کشور(دانش آموزان) ما نسل های بعدی رو هم در مقابل بی حجابی واکسینه میکنیم.
هم چنین ما باید مبحث حجاب رو به صورت کاملا جذاب و منطقی وارد کتاب های درسیمون بکنیم تا بچه های ما با فلسفه حجاب آشنا بشن با این کار و بالا رفتن آگاهی افراد در مورد حجاب جلوی به سخره گرفته شدن افراد محجبه در جامعه که یکی از علل بی حجاب شدن محجبه ها هست نیز گرفته میشود و از بانوان برجسته و نخبه محجبه دعوت کنیم که به مدارس بیان و راجع به تاثیر حجاب و اعتقادات دینیشون در موفقیتشون برای دانش آموزان صحبت کنند.به عبارتی ما باید حجاب رو به رگ های بجه هامون تزریق کنیم چون خیلی از افرادی که در حال حاضر بی حجاب هستن به قدری به دلیل برخوردهای نادرست و عدم آگاهی راجع به فلسفه حجاب از حجاب فراری هستند که به هیچ وجه با صحبت کردن نمیشه قانعشون کرد.
قدم بعدی و مهم رو باید رسانه ها و در راس آنها سینما و تلویزیون برای بهبود وضعیت حجاب بردارند.باید قانونی وضع شه که خانم های بازیگر ما لطف کنن و حجاب رو رعایت کنن و در فیلم ها شاهد بی حجابی نباشیم . به نظر بنده بازیگران ما در فضای جامعه به شدت بی حجابی رو تبلیغ میکنند که جلوی این کار باید گرفته بشه و سینمای ما باید به محلی برای تبلیغ اعتقادات دینیمون تبدیل بشه نه این که مثل حالا تیشه به دست گرفته باشه تا ریشه دین مردم را قطع کنه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: paradise ، boghz ، وحید110 ، آرین (الهه.ع) ، aliakbar ، MohammadSadra
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]