کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
استیون هاوکینگ : خدایی در کار نیست!
۰:۲۸, ۱۱/مهر/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
استیون هاوکینگ، کیهان‌شناس و فیزیکدان نظری برجسته بریتانیایی، در اظهار نظری جنجالی و جدید با قطعیت و یقین اعلام کرد که «خدایی وجود ندارد».

به گزارش وب‌سایت «سی‌نت»، سابق بر این و بر پایه نوشته‌های پیشین هاوکینگ تصور بر این بود که این نابغه جهان معاصر در پهنه اندیشه خود روزنه‌ای هر‌ چند کوچک را برای وجود نوعی الوهیت باقی گذاشته است. با این همه، این پژوهشگر و نویسنده سرشناس اینک در اظهار نظری تازه، در گفت‌وگو با نشریه «ال‌ موندو» چاپ اسپانیا تصریح کرده است که به باور وی «ال موندو حاصل پدیده‌های علمی قابل توضیح است». توضیح آن که «ال موندو» در زبان اسپانیایی به معنای «جهان» است.

آقای هاوکینگ این بار آشکارتر از همیشه در پیشگاه جهانیان می‌گوید که پیدایش جهان هستی نتیجه اعجاز و آفرینش به دست یک وجود برتر نیست. این کیهان‌شناس نابغه در بخشی از مصاحبه فوق با «ال موندو» گفت: «طبیعی است که پیش از درک دانش به خلق هستی به دست یک خداوندگار باور داشته باشیم. اما اکنون و در این عصر، دانش توضیحی مجاب‌کننده‌تر در اختیار ما قرار می‌دهد.»

خبرنگار «ال موندو» در ادامه باز از نظریه پیشینِ هاوکینگ در کتاب «تاریخچه مختصر زمان» مبنی بر «کمک دانش به درک اندیشه خداوندگار توسط بشر» پرسیده است. هاوکینگ در پاسخ توضیح داد: «منظور من در آنجا این بود که اگر بر همه چیز عالم شویم، به درک اندیشه خداوند نیز نائل خواهیم آمد،‌ با این قید که اساساً خدایی وجود داشته باشد، که این چنین نیست. من خداناباور هستم.»

هاوکینگ در ادامه افزود: «دین به معجزه باور دارد، اما چنین رخدادهایی با علم ناسازگارند.» به‌رغم باور این دانشمند پرآوازه بسیاری در سراسر جهان همچنان به وجود خدا باور دارند. برای نمونه، بسیاری با تدقیق در چشم آدمی به تفکر فرو می‌روند که اگر نبود وجودِ یک خداوند دانا و توانا پدید آمدن «این گلوله چربی» را چگونه می‌توان از دیدگاه علمی توضیح داد.

با این همه هاوکینگ بی‌اعتنا به چنین نظراتی چندی بود که در عالم اندیشه به سوی اعلام حکم قاطع خود در باب نیستی خدا حرکت می‌کرد. هاوکینگ – که مدیر مرکز کیهان‌شناسی نظری دانشگاه کمبریج در بریتانیا نیز هست – طی یک سخنرانی معروف در سال گذشته توضیح داد که جهان هستی چگونه بدون وجود خدا به وجود آمده است: «خدا پیش از این خلقت مقدس چه می‌کرده؟ آیا در تدارک دوزخ برای مردمی بوده که چنین پرسش‌هایی دارند؟»

فیزیکدان نظری بریتانیایی همچنین به «ال موندو» گفت: «به نظر من، ورای دسترس ذهن بشر هیچ بُعدی از واقعیت وجود ندارد.» استیون هاوکینگ پیشتر در سال گذشته نیز در حاشیه اکران فیلم مستندی درباره زندگی خود گفته بود که حیات پس از مرگ «افسانه» است؛ وی در عین حال زندگی ابدی بشر را از طریق «کپی کردن مغز بر روی رایانه» ممکن دانسته بود.

این نخستین بار نیست که هاوکینگ در دنیای رسانه‌ها حضور پیدا می‌کند. پیشتر کتاب او به نام «تاریخچه مختصر زمان» جزء پرفروش‌ترین‌ها شده است و شخص هاوکینگ نیز در سریال‌های تلویزیونی «پیشتازان فضا»، «خانواده سیمپسون» و سریال کمدی «بیگ‌بنگ تئوری» در نقش خود ظاهر شده است
منبع +
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، MAHDI59 ، حضرت عشق ، Bamdaad ، میم.حسین.الف
۰:۴۴, ۱۱/مهر/۹۳
شماره ارسال: #2
آواتار
سلام
این شخصیت که گفته های علمیش دزدی از نهج البلاغه و متون دینی هست ، چه طور اجازه میده نظریات امیرالمومنین علیه السلام که مرشدش بوده رو زیر پا بگذاره
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bamdaad ، میم.حسین.الف
۰:۴۶, ۱۱/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/مهر/۹۳ ۰:۴۷ توسط DRiVeR.)
شماره ارسال: #3

الان این مطلب تبلغ خداناباوری بود یا بزرگ کردن هاوکینگ(که البته شخصیت بزرگی هم هست)؟
این را هم می گفتید که هاوکینگ به تدریج فلج شده (به دلیل اسکلروز جانبی آمیوتروفیک) تا جایی که الان تنها به جز نوک انگشتانش تمام بدنش فلج هست. حتی نمی تواند حرف بزند.
این را هم باید گفت کسی که در زمینه کیهان شناسی و گرانش کوانتومی استادی می کند چه به علوم دینی که بخواهد خدا را رد کند؟
البته جالب که بدونید هاوکینگ توی همایش سالانه فردا پیش روی که توی اورشلیم بود شرکت نکرد و به جمع کمپین تحریم کنندگان علمی اسرائیل پیوست. و همچنین خواستار پایان دادن به جنگ سوریه شده بود
هاوکینگ:منِ پدر، وقتی رنج‌کشیدن بچه‌های سوری را می‌بینم، با خود می‌گویم: دیگر بس است
[تصویر: 1a490_18681_PS55BEPS_pic.jpg]
[تصویر: 5003a__814340_orig.jpg]


(۱۱/مهر/۹۳ ۰:۴۴)دل خسته نوشته است:  سلام
این شخصیت که گفته های علمیش دزدی از نهج البلاغه و متون دینی هست ، چه طور اجازه میده نظریات امیرالمومنین علیه السلام که مرشدش بوده رو زیر پا بگذاره
چیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی مرشدش امیرالمومنین بوده است؟
دزدی از نهج البلاغه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مدرک لطفا می کنید بدید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف
۱:۰۵, ۱۱/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/مهر/۹۳ ۱:۱۰ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #4

سلام!

من به کسی که تو غرب دو کلاس سواد داشته باشه حق می دم بی خدا بشه! واقعا چه معنی داره خداباور باشه!؟

این حرفام جدیه ها!

یک خدای چپر چلاغی که با یعقوب (علیه السلام) کشتی میگیره بعد هم با ناداوری هیئت ژوری می بره بازی رو Big Grin ، خدایی که بچه دار می شه! و خدایی که هزار تا عیب و ابراد فلسفی داره !!

چنین خدایی رو ما هم قبول نداریم بعد انتظار دارید هاوکینگ قبول داشته باشه؟

(۱۱/مهر/۹۳ ۰:۴۶)DRiVeR نوشته است:  این را هم باید گفت کسی که در زمینه کیهان شناسی و گرانش کوانتومی استادی می کند چه به علوم دینی که بخواهد خدا را رد کند؟

رد و تایید خدا به علوم دینی ربط نداره به فیزیک هم ربط نداره. اظهار نظر در رابطه با خدا به عهده فلسفه است.

اما خدایی که اونها معرفی کردن با کیهان شناسی و گرایش کوانتومی که هیچی با علوم تجربی اول راهنمایی هم قابل رده!


در کل تو غرب خدا طوری معرفی شده که وقتی فیلسوف ملحدی بنام آنتونی فلو در خداناباوری به پوچی می خوره و متوجه می شه که خدا وجود داره بازهم نمی تونه دین مسیحیت رو قبول کنه و یک خداباور بی دین از دنیا می ره!!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، DRiVeR ، یاســین ، Ali#59 ، میم.حسین.الف ، m.hossein ، السا ، محمد حسین
۱:۰۶, ۱۱/مهر/۹۳
شماره ارسال: #5
آواتار
استفان هاوکینگ . . .
مکمل نظریه ریسمان ها و بعد زمان
به قول حضرت اما خمینی ( ره ) علم و ایمان هر دو با هم لازمه و نه یکی ش
این جناب هر قدر هم که معلومات داشته باشه به درد جرز لای دیوار میخوره میدونین چرا چون بنده ماسوای اینکه توی مملکت مسلمون هستم و دینم اسلام هست ، نه
با علم قطره ای از دریای کله ی ایشونم میتونم بگم که به وجود خدا ایمان کامل دارم و بهش اعتقاد دارم
همین به اصطلاح دانشمندان تازگیا ( حدود چهار ماه پیش ) فرضیه ای رو اعلام کردند که با استنباط از نظریه ی ریسمانها و زمان های موازی به این نتیجه رسیده اند که همممممممه ی اکتشافاتی که تا حالا کرده اند تنها یک طبقه از نه طبقه ی جهان آفرینش هست !!! همون چیزایی که دین و پیامبر و کتابمون مدتها قبل گفتن . میدان مغناطیسی بین سیارات ، ماده تاریک فضا و و و
اونوقت بازم میگن خدا وجود نداره Angel
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، میم.حسین.الف ، محمد حسین
۱:۱۱, ۱۱/مهر/۹۳
شماره ارسال: #6
آواتار
(۱۱/مهر/۹۳ ۰:۴۶)DRiVeR نوشته است:  چیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی مرشدش امیرالمومنین بوده است؟
دزدی از نهج البلاغه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مدرک لطفا می کنید بدید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام
مستند دروغ و مدرنیته راسخون رو ببینید ، سندش رو رو کرده.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: DRiVeR ، میم.حسین.الف
۱:۲۰, ۱۱/مهر/۹۳
شماره ارسال: #7

نظریه بیگ بنگ یک نظریه علمیه. نیاز به شواهد داره و مستندات علمی داره. اینکه تو نهج البلاغه بشه بیگ بنگ رو استخراج کرد یا نکرد دخلی به نظریه ی هاوگینگ نداره. دزدی از نهج البلاغه به نظر من حاصل تخیلات ماست!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: DRiVeR ، میم.حسین.الف
۱۱:۰۷, ۱۱/مهر/۹۳
شماره ارسال: #8
آواتار
(۱۱/مهر/۹۳ ۱:۲۰)مجتبی110 نوشته است:  نظریه بیگ بنگ یک نظریه علمیه. نیاز به شواهد داره و مستندات علمی داره. اینکه تو نهج البلاغه بشه بیگ بنگ رو استخراج کرد یا نکرد دخلی به نظریه ی هاوگینگ نداره. دزدی از نهج البلاغه به نظر من حاصل تخیلات ماست!
نه آقا مجتبی!
اونقدرها هم به این اروپایی ها مطمئن نباشید! Smile


یه نمونه :
کتاب تبیین جهان و انسان،در سال 1372 در ایران منتشر شد و یک نسخه از اون به کمبریج (محل تدریس همین هاوکینگ) هم ارسال شد... .
در این کتاب گفته شد که عمر جهان (طبق محاسبات قرآنی) : 13.687.500.500 ساله.
حالا توی سالهای 1990 تا 2000 دانشمندای غربی (اعم از هاوکینگ) درگیر تعیین سن جهان (تاریخ وقوع مهبانگ بودن) بودند.
این کتابچه به آکسفورد و کمبریج فرستاده شد...سال 76 هاوکینگ اعلام کرد که قبل از مهبانگ،جهان وجود داشته اما بسیار کوچک بوده...سال 89 (2010) هم اعلام شد که عمر جهان طبق محاسبات : 13 میلیارد و 798 ساله... . (1)
Undecided
حالا خودتون برید کتاب رو بخونید...ببینید این بنده خدا سال 72 همینا رو نگفته بوده؟!! Huh
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bamdaad ، یاســین ، مجتبی110 ، دل خسته ، میم.حسین.الف ، السا ، محمد حسین
۱۲:۱۹, ۱۱/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/مهر/۹۳ ۱۲:۲۱ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #9

ببین علی آقا مشکل ما اینه که لقمه آماده رو گرفتیم و دنبال اثباتش نبودیم!

من کتاب تبیین جهان و انسان آیت الله رضوی رو همون موقع که مستند خوب آقای املشی رو دیدم گرفتم و جویا شدم ببینم چیه!

اول بگم که این کتاب فوق العادست! جدا محشره!

اما حرف من اینه، درسته که تو کتابش گفته اما اینا نیاز به اثبات از راه خود فیزیک داره وگرنه کاملا مشخصه تو مجامع علمی نه قابل قبوله نه قابل استفاده!

استیون هاوگینک یهو نیومده بگه آی مردم! ما محاسبه کردیم عمر جهان فلانه! با کلی محاسبات نجومی و فیزیکی و مقاله و پژوهش بهش رسیدن!


فرض کن الان من بیام بگم از احادیث فهمیدم جِرم بزرگترین ستاره کهکشان راه شیری مثلا 2.86326241B برابر خورشیده!
اونا هم قطعا می پرسن از کجا به این عدد رسیدی ؟ منم نمی تونم بگم مثلا از حدیث امام معصوم فهمیدم! درسته؟
حالا اگر ده سال دیگه یه دانشمند محاسبه کنه و برسه به همین عدد هست آیا من می تونم بگم این سرقت علمیه!؟

اگر تعصب مذهبی رو بگذاریم کنار می بینیم که این قضیه فقط یک سری تخیلاته!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، DRiVeR ، میم.حسین.الف
۱۲:۲۷, ۱۱/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/مهر/۹۳ ۱۲:۲۸ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #10
آواتار
آره...ضعف ما دقیقا همینه،این هم به دلیل ضعف مجامع دانشگاهیمونه.

اما با این بخش موافق نیستم :
(۱۱/مهر/۹۳ ۱۲:۱۹)مجتبی110 نوشته است:  فرض کن الان من بیام بگم از احادیث فهمیدم جِرم بزرگترین ستاره کهکشان راه شیری مثلا 2.86326241B برابر خورشیده!
اونا هم قطعا می پرسن از کجا به این عدد رسیدی ؟ منم نمی تونم بگم مثلا از حدیث امام معصوم فهمیدم! درسته؟
حالا اگر ده سال دیگه یه دانشمند محاسبه کنه و برسه به همین عدد هست آیا من می تونم بگم این سرقت علمیه!؟
درصدش زیر صفره که شما همچین عدد اعشاری رو با تخیلتون بسازید و بعدا درست در بیاد! Smile




-------
راستی اگه کتاب رو نخوندید،به اون مستند قانع نباشید...خیلی از مطالب کتاب توی مستند آورده نشده،فقط یک سری مطالب تجربی گفته شده.
ایشون نظریات خوبی در علوم انسانی هم در این کتاب آوردند.
البته به صورت خام...نیاز به تبیین و تحلیل و تحقیق داره...

یا علی Heart
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110 ، میم.حسین.الف ، محمد حسین
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:


بالا